Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה רכשתי בטרייד אין גדול יונדאי גטס 07, אוטומטית, 63 אלף ק"מ, מנוע 1.6. רציתי לקבל חו"ד על הטיפולים האחרונים שהרכב עבר מטעם הבעלים הקודמים, האם הטיפולים תואמים את הק"מ (מבחינת הדברים שיש לבצע) והאם ניתן לסמוך על אופי הטיפול האחרון (60 אלף).

כמו כן, קיימת קבלה על בדיקה של אגן שמן שנמצא תקין, כנראה הבעלים האחרונים עלה על סלע או מדרכה או משהו כזה. אשמח לקבל הסבר על הפעולות שבוצעו (פלש מנוע גדול?) ומה טיב השמן שמולא (שמן סינ-טלקאר?).

בנוסף מסקרנת אותי אמינותו של מחשב הדרך שברכב. היום נסעתי לכיוון יקום על כביש מהיר ללא מזגן וללא לחיצות מיותרות על דוושת הגז במהירות די קבועה של 100-90 קמ"ש, מחשב הדרך הראה שצריכת הדלק נעה בין 5 ל-4.9 ליטר ל-100 קילומטר, בחישוב פשוט הצריכה הבין עירונית היא בסביבות ה-1 ל-20. מה הפרמטרים אותם מחשב המחשב דרך וכמה הנתונים האלו מהימנים?

תודה רבה

agan shemen.JPG

tipul.JPG

פורסם

הטיפולים הם טיפולים שוטפים של הרכב ללא משהו חריג כמו שזה ניראה. מה שכן הפלאש שנעשה למנוע ככל הניראה נעשה למערכת השמן שבדר"כ עושים זאת שקיימת בוצה במנוע. שמים חומר נותנים למנוע לעבוד כרבע שעה ואז מרוקנים את כל השמן וממלאים חדש.

:)
פורסם
בנוסף מסקרנת אותי אמינותו של מחשב הדרך שברכב. היום נסעתי לכיוון יקום על כביש מהיר ללא מזגן וללא לחיצות מיותרות על דוושת הגז במהירות די קבועה של 100-90 קמ"ש, מחשב הדרך הראה שצריכת הדלק נעה בין 5 ל-4.9 ליטר ל-100 קילומטר, בחישוב פשוט הצריכה הבין עירונית היא בסביבות ה-1 ל-20. מה הפרמטרים אותם מחשב המחשב דרך וכמה הנתונים האלו מהימנים?

היית בתצוגה של צריכת דלק רגעית. בכל רכב בסדר גודל כזה בשיוט ב 90-100 קמ"ש המחשב מספרים כאלה ואף טובים יותר, כי אתה רק טיפה לוחץ על דוושת הגז.

כל לחיצה נוספת על הגז מייד מקפיצה את הצריכה,כך שהמספר שראית לא משקף את הצריכה האמיתית בבינעירוני. בנסיעה אמיתית יש האצות, האטות, עליות וכ' ולכן הצריכה האמיתית טובה פחות.

אבל המחשב מראה נתונים די מהימנים, כלומר באותו רגע ובאותם תנאים הצריכה שלך באמת הייתה 1 ל 20.

בכל אופן, תעביר את המחשב לתצוגה של צריכה ממוצעת, תראה שם נתונים שונים לגמרי.

פורסם

אוקי, תודה על התשובות.

מה שכן הפלאש שנעשה למנוע ככל הניראה נעשה למערכת השמן שבדר"כ עושים זאת שקיימת בוצה במנוע. שמים חומר נותנים למנוע לעבוד כרבע שעה ואז מרוקנים את כל השמן וממלאים חדש.

איך ניתן לוודא שלא תיווצר בוצה במנוע שוב? או לחילופין איך ניתן לדעת במקרה וכן יש שוב בוצה במנוע?

כמו כן, האם למישהו יש מושג מה טיב השמן שמילאו לאחר פלאש מנוע?

פורסם

אינני יודע מה טיב השמן שנמזג למכוניתך...:-)

אבל - אם רוצים למנוע בוצה, יש להשתמש בשמנים איכותיים, כאילו המומלצים ע"י יצרן הרכב, להחליף פילטר שמן עם החלפת השמן (רצוי מאוד מקורי) וחשוב ביותר - טיפולים בזמן.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

סתם מתוך סקרנות, מה הסמפטומים ברכב שמתחילה בו בוצה והאם בעזרת מדיד השמן אפשר לשים לב לשינויים במרקם\צבע?

פורסם

על מדיד השמן ניתן אולי לראות בשלבים הראשונים אחרי החלפת השמן אם השמן נהיה שחור מייד אחרי טווח נסיעה קצר מאז ההחלפה מה שאומר שנישארו ככל הניראה מישקעי שמן מטונפים. לעיתים גם היצטברות בוצה עולה מעט על מיכסה מילוי השמן מהצד הפנימי כמובן. כמו כן בריקון השמן ניתן לראות לעיתים בוצה שכזו. מעבר לזה רק התרעות לא נעימות יכולות להעיד כמו נורת לחץ שמן.

:)
פורסם
היית בתצוגה של צריכת דלק רגעית. בכל רכב בסדר גודל כזה בשיוט ב 90-100 קמ"ש המחשב מספרים כאלה ואף טובים יותר, כי אתה רק טיפה לוחץ על דוושת הגז....

...בכל אופן, תעביר את המחשב לתצוגה של צריכה ממוצעת, תראה שם נתונים שונים לגמרי.

אני לא חושב שיש בגטס אפשרות לעבור בין מצב תצוגה של צריכה רגעית/ממוצעת. אם יש, אשמח לדעת.

...המספר שראית לא משקף את הצריכה האמיתית בבינעירוני. בנסיעה אמיתית יש האצות, האטות, עליות וכ' ולכן הצריכה האמיתית טובה פחות...

צודק. השיוט עצמו חסכוני מאוד, עליות, האצות, בלימות וכולי הן אכן בעלות השפעה על צריכת הדלק.

לאחרונה גיליתי כי כשאני מתדלק מיכל מלא בתחנת דלק בחדרה על כביש החוף ואח"כ נוהג בשיא החסכוניות עד לנתניה (עם הרבה גלישה בירידות ונסיעה במהירות של 75-80קמ"ש) אני מגיע למצב שהמחשב מראה צריכה של 4.2 ליטר ל100 ק"מ.

אני ממשיך ונוסע עוד במהירויות נמוכות יחסית (לא מעל 85 קמ"ש) כדי לשמור על חישוב הצריכה הממוצע, לא לוחץ על הגז בירידות ולא מאיץ בחזקה. צריכת הדלק לפי המחשב נשארת מתחת ל 5/100 לאורך זמן רב.

בשל העובדה שלאחרונה יש לי קצת יותר נסיעות עירוניות קשה לי לשבור שיאים בחסכוניות אבל הצלחתי להגיע עם הגטס שלי לצריכה של 1:18.7 בינתיים

קח את הזמן, תתרגל לאוטו ותראה עם הזמן שבנהיגה רגועה הגטס בהחלט יכולה להיות חסכונית.

פורסם

שמן סינ-טלקאר הוא שמן סינטטי או חצי סינטטי שמיוצר עבור טלקאר ע"י פז או דלק לדעתי.

טלקאר הוא היבואן של דייהטסו, קיה וסאנגיאנג - וזה השמן שהוא ממלא במוסכים שלו.

הטיפול של היונדאי שלך בוצע במוסך של טלקאר ולכן היא קיבלה את השמן הזה.

הכל סטנדרטי בהיסטוריית הרכב - עקב המכה לאגן השמן הייתי עוקב אחרי הנושא מדי פעם אבל לא משהו מעבר לזה.

• תוכן חדש...