Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

לאחרונה נתקלתי בתופעה מוזרה שמתרחשת לסירוגין , לרוב שמתי לב שזה קורה בימים חמים ואו בלחיצה ממושכת על רגלית המצמד

הוא פשוט נשאר "תקוע" בלחיצה נוספת הוא משתחרר , הוא משמיע לפעמיים קולות חריקה בעת לחיצה על דוושת המצמד כאילו צריך לשמן אותו

אני מתכוון לגשת עם זה למוסך אבל אני לא בטוח שהוא יצליח לאמת את התופעה ...

מה יכולה להיות בעיה ?

תודה רבה.

פורסם

ככל הנראה מצמד מפורק/ מפורר עקב שימוש אגרסיבי כגון זריקות קלאצ' וכו',

בפלטת חיכוך של הקלאצ' יש חוטי ברזל שנמצאים בסיבוב על כל הפלטה, כדי שהיא תחזיק מעמד ולא תתפרק לחתיכות, וכנראה החוטים האלו השתחררו והם נתפסים מדי פעם מה שגורם לתופעה שאתה מדבר עליה.

לדעתי אין מנוס מהחלפה של הקלאצ', כדי למנוע נזק לגיר עקב נסיונות לשלב אותו כשאין ניתוק מלא, מה שיכול לגרום לנזק גדול יותר.

המלצה אם כבר אתה מחליף קלאצ' אז לדאוג שיורכב ברכב קלאצ' מקורי שייתן שקט לטווח ארוך יותר, ועל הדרך אם כבר פותחים אז להחליף גם מחזירי שמן, זה יכול לחסוך עבודה מיותרת בעתיד.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

בפלטת חיכוך של הקלאצ' יש חוטי ברזל שנמצאים בסיבוב על כל הפלטה, כדי שהיא תחזיק מעמד ולא תתפרק לחתיכות, וכנראה החוטים האלו השתחררו והם נתפסים מדי פעם מה שגורם לתופעה שאתה מדבר עליה.

לדעתי אין מנוס מהחלפה של הקלאצ', כדי למנוע נזק לגיר עקב נסיונות לשלב אותו כשאין ניתוק מלא, מה שיכול לגרום לנזק גדול יותר.

המלצה אם כבר אתה מחליף קלאצ' אז לדאוג שיורכב ברכב קלאצ' מקורי שייתן שקט לטווח ארוך יותר, ועל הדרך אם כבר פותחים אז להחליף גם מחזירי שמן, זה יכול לחסוך עבודה מיותרת בעתיד.

אני לא יודע על מה אתה מדבר יכול להיות שאתה איש מקצוע אין לי מושג , אבל אין לאוטו שום בעיה עם העברת הילוכים ואין הרגשת חריקה כל שהיא

בבדיקה מעמיקה שלי באינטרנט עכשיו לאחר שאמרת לי שצריך להחליף קלא'ץ , אני רואה שיש כנראה שתי פתרונות

או גירוז הרגלית כנראה מלמטה ופירוק שלה ואו החלפת משאבת מצמד עליונה , אבל החלפת קלאץ נשמע לי קיצוני מדי .

פורסם

אם להתחיל מהפשוט למסובך, אז ככל הנראה יש לך אוויר במערכת ההידראולית של הקלאץ', תנסה להחליף את השמן במערכת.

ומבחינת הרעש של החריקה, יכול להיות שאתה צריך לשמן את אחת מהבוחנות של הקלאץ' (יש בדרך כלל 2 במערכת) למרות שהחלפת שמן יכולה לפתור את הבעיה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=368940

פורסם
אם להתחיל מהפשוט למסובך, אז ככל הנראה יש לך אוויר במערכת ההידראולית של הקלאץ', תנסה להחליף את השמן במערכת.

ומבחינת הרעש של החריקה, יכול להיות שאתה צריך לשמן את אחת מהבוחנות של הקלאץ' (יש בדרך כלל 2 במערכת) למרות שהחלפת שמן יכולה לפתור את הבעיה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=368940

תודה רבה יבדק :)

פורסם
בשלב ראשון: בדוק היטב אם אין שטיחים שהדוושה נתפסת בהם!

חחח תאחלס אתה צודק , אבל לצערי כבר בדקתי את הנושא הזה ...8)

פורסם

אם ריכבך הוא בעל משאבת קלאצ' הידראולית יש לבדוק את מצבה, יכול להיות שהיא זו שניתפסת בעת עזיבת המצמד ופשוט לא משחררת אותו חזרה. אם מערכת המצמד אצלך היא כבל פשוט צריך לראות שהוא לא ניתפס בשום דבר. בכל מיקרה בשני הסיטואציות הנ"ל אתה יכול להיעזר בחבר שייסתכל מה קורה כאשר אתה לוחץ על הקלאצ'. במידה ומדובר במשאבה הידראולית וזה ניתפס דרכה אתה יכול פשוט לפתוח את בורג ניקוז השמן שיושב בדר"כ עליה וזה ישחרר אותה ככל הניראה חזרה מה שיחזק את ההשערה שהמשאבה עצמה בעייתית או ניקוז האויר שבה.

:)
פורסם

היום בבוקר הייתי במוסך, הוא פשוט שימן את הכבל של הקלאץ' ואת הדוושה מבפנים.

וואלה הרעש של החריקה הפסיק ..

פורסם
היום בבוקר הייתי במוסך, הוא פשוט שימן את הכבל של הקלאץ' ואת הדוושה מבפנים.

וואלה הרעש של החריקה הפסיק ..

ומה לגבי ההיתפסות עצמה של הדוושה?

:)
פורסם

סליחה, טעות שלי, לא ראיתי שרשמת שהדוושה נשארת לחוצה, מה שתיארתי קשור בעיקר לתופעה בה הקלאצ' לא יוצר הפרדה אפילו כשהדוושה לחוצה עד הסוף (מה שלא אמור לגרום לדושה "להתקע").

וד.א. אני לא מוסכניק ולא מבין גדול, אבל תופעה כזו היתה לי כבר בעבר ברכב (ורק רציתי לשתף אותך עם מה שקרה לי).

וכדאי שתשמע להמלצה של דניאל, כי הבעיה תחזור על עצמה, גריז לא אמור לפתור את הבעייה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
כבל מצמד לא משמנים או מגרזים ואם הוא הגורם להhתפסות הדוושה ולחריקות, החלף אותו בהקדם.

אני יבדוק את הנושא הבנתי שזה לא ממש עניין יקר ולא מסובך לבצע את זה לבד

• תוכן חדש...