Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לפני קניית רכב חדש והמכוניות שבכותרת הן המועמדות הסופיות.

חשוב לי ברכב תא נוסעים מרווח, אבזור ונוחות נסיעה. מאוד הייתי רוצה גם מראה צעיר ומודרני ככל האפשר.

אציין שהתקציב שלי הוא סביב ה-120-125 אלף ש"ח. כידוע, היונדאי והפורטה נעות סביב ה-120,000 ש"ח, האוריס מעט יקרה יותר (לכיוון ה-130,000) ואילו את הסובארו XV אני יכול להשיג בהנחה של 11,000 ש"ח בעקבות המבצע של חבר. מדובר בחריגה מועטה בתקציב, השאלה אם זה שווה את המחיר.

אשמח לשמוע המלצות, התרשמות ממי שמחזיק ברכבים אלה וכו'.

פורסם

את הפורטה המאובזרת ביותר אפשר לרכוש ב-116K ובנוסף גיר חדש 6 הילוכים +7 שנות אחריות! וגם אחזקה וטיפולים זולים,יש רכבים עדיפים אבל הקיה מציעה דיל מצויין.

פורסם

אני חושב שלסובארו קשה מאוד לעמוד בקצב של המתחרות האלה. כולן חדשות וחדישות יותר ועולות עליה כל אחת בתחום אחר. הסובארו מיושנת בבסיסה והתכנון שלה גובל בעתיקות. מספיקה ישיבה קצרה בתא הנוסעים או נסיעה קצרה כדי להבהיר את הנקודה, אני אישית הייתי מוותר עליה.

בנוגע לשאר:

ביונדאי נהגתי שנה וחצי בשני רכבים שונים ועברתי איתם כמעט 100 אלף קילומטרים. הגעתי לרכב הזה עם ציפיות נמוכות והופתעתי בגדול. יחידת הכוח זריזה וגם מפתיעה בצריכת דלק טובה. מלבד הגיר שסובל מסרבנות מסויימת לקיק דאון מהילוך רביעי ל-3, ניתן לפתור זאת בקלות על ידי הזזה של הבורר ימינה - פתרון יעיל. תא הנוסעים איכותי ומורכב היטב והאיבזור בדגמים הבסיסיים טוב בהשוואה למתחרות. התאורה הכחולה מעט זוהרת מדי בלילה, בדגמים המפוארים יותר יש אפשרות לעמעום, בדגם הבסיסי לא. גם תא המטען שלה הפתיע ותמיד הספיק לכל הציוד שלנו (זוג עם 2 בנות וגברבר קטן שיותר מהכפיל את כמות הציוד שלנו) וגם במושב האחורי לא נשמעו הרבה תלונות. כשהגיע הזמן להחליף חשבתי רבות על הקרוס וואגון אבל אני מאוד לא מתחבר לעיצוב הסטיישני אבל למי שזקוק למרווח ותא מטען גדול היא אופציה מעולה.

הפורטה אצלי כבר חודשיים, מאוד אינטנסיביים יש לציין, היא הגיעה עם 27 אלף קילומטרים ואנחנו עומדים היום על 38 אלף קילומטרים. ציפיתי לקבל רכב שמאוד דומה ליונדאי והפתעתי מהשנות. הפורטה רכה יותר ומציעה נוחות נסיעה עדיפה וגם קצת שקטה יותר. אופציית הטיפטרוניק שלא קיימת ביונדאי חביבה ואין לי ספק שעם גיר ה-6 הילוכים היא תהיה מועילה. החיסרון של הרכב מבחינתי הוא הגה מאוד לא ברור שהקשה עליי את השימוש בהתחלה עקב חוסר דיוק ותחושה מאוד מוזרה בידיים. יש לציין שהתרגלתי מהר אבל למרות שגם ביונדאי ההגה לא מבריק אני אעדיף את ההגה שם.

למרות שאין הבדלים בבסיס הגלגלים המושב האחורי בפורטה מרגיש מרווח יותר, במיוחד במרווח הכתפיים והראש כאשר 3 מאכלסים את המושב האחורי. תא המטען כמובן גדול יותר אבל אני מעדיף את המבנה של דגמי ההאצ'בק.

בשיוט הפורטה מרגישה מעט פחות עצבנית ויותר יציבה למרות ההגה שלא מעודד את הביטחון של הנהג. לדעתי ההשפעה נובעת מצמיגים רחבים יותר במעט.

את האוריס פגשתי באולם התצוגה והנהיגה הייתה ממש לכמה דקות ולא ממצה בעליל. בפנים היא הרגישה לי מעט יותר צפופה למרות מימד הגובה ואולי בגלל המיקום הגבוה של הכיסאות. גם תא המטען לא מבריק וזה של היונדאי מרגיש מרווח יותר למרות שבנתונים יבשים יש לאוריס יתרון קטן. תא הנוסעים בדגם ה-SR שמשווק כרגע עם סאנרוף וריפודים בהירים נראה טוב בהרבה וגם התכנון שונה ומיוחד ומוסיף לשונות. התאורה גם היא מיוחדת אבל כל הכתום הזה קצת מעיק על העיניים. הנסיעה הייתה שולית ממש ולכן אין לי רשמים.

גם אני בדקתי את הרכבים האלה (מלבד הסובארו) כמחליפים לרכב המשפחתי שמשרת כרגע את אמי ואשתי. התנאים בסוכנות של קיה (נצרת) היו הכי טובים מבחינת הנחה ואיבזור והדגם המאובזר שם לא דורש תוספת כספית גדולה. ביונדאי עלו על הגל כרגע ולכן העיסקה שם הייתה פחות משתלמת אבל יש להם תוכנית מימון בסגנון לסינג מימוני שמאוד מצאה חן בעיני. בטויוטה כמובן אין מימון והכל יעשה דרך הבנק שלך. ההנחה שם סמלית אבל אפשר לקבל מעט איבזור נוחות במקומה.

לדעתי הפורטה מציעה את הדיל הכי טוב אבל עניין שמירת הערך והסחירות הוא בגדר נעלם ולמען האמת זאת הסיבה שבגלל נמנעתי מקניה. אשמח לענות על שאלות ספיציפיות יותר בקשר לפורטה ול-I30.

שבת שלום ובהצלחה.

פורסם

שאלה: אם קיה, אז למה לא קיה סול? לדעתי היא נראית יותר טוב מהפורטה, גם מבפנים וגם מבחוץ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...