Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מוכיחים כלום על בסיס מקרים בודדים ומנועים שבהם נמחק הליטוש יש לבצע ליטוש מחדש או עדיף, חריטה.

אחרי הרבה מאוד מנועים משופצים אני יכול להעיד שביצוע הרצה "חלבית" כלשונך, או לפי הוראות היצרן, מספקת בהחלט.

אגב לשאלתי בנושא לאחד מהמהנדסים הרכב האחראי על פיתוח מנועי בנזין, קיבלתי תשובה יבשה ולקונית, "תקרא בספר נהג".

אני מניח שלא אצליח לשכנע אותך או שנגיע להסכמה, אבל כפי שרשמת, הדעות חלוקות וזה בסדר כי אני מניח שלך יש את הנסיון שלך.

אגב, יש מומחי שיפוץ מנועים הממליצים לבצע הרצה בעומס, אבל בטח שלא בעומס מלא וקבוע אלא עומס חלקי ולשעתיים שלוש ולא יותר.

• ספונסר פורום
פורסם

אכן בנושא הנ"ל הדעות חלוקות גם בין מייטב סדנאות השיפורים,ובוני המנועים בעולם,אנקטודה קטנה,פרארי מריצים מנוע חדש במסלול המרוצים שלהם ע"י נהיגה בתנאי מסלול תחת מצערת פתוחה.

אורן

פורסם

אני יודע וזו בהחלט לא אנקדוטה, אך מה שתופס למנועי Hi performance לא תופס לרכב רגיל. שיטות ואמצעי הליטוש שונים מהרגיל, רמת הליטוש יותר גבוהה וחלקה ה cosshatch יותר חד (ברמת אופקית), גם טבעות הבוכנה והחומרים שמצפים אותם שונים מה שמחייב יותר אגרסיביות בהרצה.

אגב גם במפעלי יצור ושיפוץ מנועים לאביאוניקה, שם הרי אין אפשרות להריץ את המנוע על המטוס, מריצים מנועים באופן מבוקר על סטנד ב 70% עומס לשעתיים וכל שעה מורידים עומס בכמה עשרות אחוזים, כמובם גם שולטים בטמפרטורה של המנוע והסל"ד בזמן ההרצה וכך מתקבלות תוצאות אופטימליות ביותר. אבל שוב, אלו מנועים מאוד מהירים שבנויים לעבןד בסל"ד מאוד גבוה לאורך זמן ולכן הם מתוכננים אחרת מהמנוע הרגיל של רכב נוסעים.

• תוכן חדש...