Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בכולן בדגם 5 דלתות

מה שחשוב לי בעיקר זה אמינות ואחר כך נוחות

אבזור פחות מעניין

בכולן המחירים נעים בין105-112

אשמח לשמוע דעות

אשמח לשמוע גם על בעיות שידועות בדגמים האלה אם יש.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היי, אני חדש בפורום. באוגוסט רכשתי SX4 הצ'בק GLX. מנוע 119 כ"ס. התנעה ללא מפתח (מבורך).

1. משאיר מנוע פועל ועוזב את הרכב והמנוע ממשיך לעבוד. לא הצלחתי לקבל תשובה מתי הוא כבה (גם לא בספר הה]עלה של הרכב).

2.

פורסם

אם אמינות חשובה לך-תתרחק מסוזוקי.

לא מבין מאיפה יצא להם שם של אמינות, היו לי 2 סוזוקי ושתיהן היו נפילה קשה עם תקלות שלא נפתרו במוסכים מורשים (רמת שירות עלובה) וגם לא במרכזי.

לעומת זאת, היתה לי יונדאי לנטרה 9 שנים . חוץ ממנגנון חלון- לא היתה לי אף תקלה.

מהתרשמות אישית: סוזוקי מפגרים שנים אחרי יונדאי בכל מה שנוגע לאיכות ואמינות.

פורסם

שלושת הרכבים יהיו אמינים! הטידה הכי מרווחת,לסוזוקי יש הרגשה מגניבה של מיני גיפון(נסיעה גבוהה על הכביש) וה-I20 היא בסגמנת מיתחת לשתי הראשונות ולכן מרחב הפנים שלה קטן משמעותית,את ה-I20 הייתי מוריד מהרשימה ולוקח את שתי האחרות לנסיעת מבחן.

:fadein:
פורסם

את הטידה אני לא סובל, היא לא נוחה בכלל, לא לנסיעה ולא לנהיגה, המנוע די חלש, הגיר מעפן, היא לא מאובזרת והיא די צפופה ורועשת.

SX4? לא יכול להגיד יותר מדי, סוזוקי יפני ממוצע, מנתונים טכניים עולה שמדובר ברכב לא רע ודי חזק ביחס למאזדה 3 או פורד פוקוס.

i20? לא שייך לקטגורייה בכלל. יהיה הוגן להשוות את הטידה והSX4 לi30 שבוודאי הרבה יותר טובה משתיהן מבחינת הכול כולל הכול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מתוך הרבה נסיון עם סוזוקי (באלנו אחת ו-3 ליאנות) היצרן מיצר מכוניות אמינות מאוד, והייתי מרוצה גם מהמוסך. מזה כ-4 חודשים יש לי SX4 ובינתיים אני מרוצה ממנה. היתה לי מחשבה על ניסאן - הטידה היתה יקרה מה-SX4 (למיטב זכרוני בכ-9,000 ש"ח, אבל זה זכרון מלפני 5 חודשים) ולכן ירדה מהרשימה מהר מאוד, אבל אשתי התלהבה מה-Note שנמכרה במחיר נוח מאוד ועשתה רושם של רכב שימושי ביותר. בסופו של דבר הניסאן ירדה מהפרק גם בשל בעיה בסוכנות בחיפה (בעיה זמנית, שנפלה בדיוק על היום שבו היה עלינו לקבל החלטה), וגם כיון שבעבר הרחוק היו לנו רנו ולא היינו מרוצים ממדיניות החלפים של היבואן.

לגבי ה-I20 - מדובר ברכב הרבה יותר קטן, אם אתה רוצה להשוות אותו לסוזוקי השווה אותו לסויפט). ה-SX4 יותר קרוב ל-I30, אבל בורך בתא מטען הרבה יותר גדול (למעשה - מבחינת נפח הוא קרוב לזה של ה-I30CW, אבל בלי להסתיר את החלון האחורי), ומחיר הגרסה המאובזרת שלו נמוך ממחיר גרסת הליסינג של ה-I30.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדאי שתציין תקציב ודרישות ויוכלו לעזור לך לבחור את הרכב שהכי יתאים לדרישות שלך.

למחירים של הניסאן והסוזוקי יש סיבה. מדובר ברכבים שעומדים איפשהו בין הסופר מיני למשפחתיות מבחינת מימדים. הניסאן לדוגמה מאוד צרה ולמעשה מבוססת על פלטפורמה של סופר מיני והסוזוקי בעלת בסיס גלגלית קצר והיא קטנה מרוב המשפחתיות.

המרווח בשתיהן בהתאם כלומר נחות מבמשפחתיות המובילות. בנסוף מדובר ברכבים מיושנים למדי שמחזור החיים שלהם עומד להסתיים בקרוב.

היונדאי אכן קטנה יותר אבל אם אינך זקוק למרווח העודף שקיים בניסאן ובסוזוקי היא תהיה עדיפה מבחינת איבזור ובעיקר מבחינת בטיחות.

בהצלחה.

פורסם
מתוך הרבה נסיון עם סוזוקי (באלנו אחת ו-3 ליאנות) היצרן מיצר מכוניות אמינות מאוד, והייתי מרוצה גם מהמוסך. מזה כ-4 חודשים יש לי SX4 ובינתיים אני מרוצה ממנה. היתה לי מחשבה על ניסאן - הטידה היתה יקרה מה-SX4 (למיטב זכרוני בכ-9,000 ש"ח, אבל זה זכרון מלפני 5 חודשים) ולכן ירדה מהרשימה מהר מאוד, אבל אשתי התלהבה מה-Note שנמכרה במחיר נוח מאוד ועשתה רושם של רכב שימושי ביותר. בסופו של דבר הניסאן ירדה מהפרק גם בשל בעיה בסוכנות בחיפה (בעיה זמנית, שנפלה בדיוק על היום שבו היה עלינו לקבל החלטה), וגם כיון שבעבר הרחוק היו לנו רנו ולא היינו מרוצים ממדיניות החלפים של היבואן.

לגבי ה-I20 - מדובר ברכב הרבה יותר קטן, אם אתה רוצה להשוות אותו לסוזוקי השווה אותו לסויפט). ה-SX4 יותר קרוב ל-I30, אבל בורך בתא מטען הרבה יותר גדול (למעשה - מבחינת נפח הוא קרוב לזה של ה-I30CW, אבל בלי להסתיר את החלון האחורי), ומחיר הגרסה המאובזרת שלו נמוך ממחיר גרסת הליסינג של ה-I30.

גרסת הליסינג לא פחות מאובזרת מהSX4 'המפוארת'. הלוואי שכל הדגמים הבסיסיים היו מגיעים עם האבזור שלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מייק - קבל כמה עדכונים לגבי ה-SX4:

1. הרבה יותר מרווחת מהמאזדה 3 - יש לי גם מאזדה 3, ואני חש את ההבדל כל אימת שאני עובר ממכונית למכונית. גם תא המטען של ה-SX4 גדול בכ-100 ליטר מזה של המאזדה, והפתח שלו נוח בהרבה. מתברר שהמממדים החיצוניים לא אומרים הכל. במאמר מוסגר אני מפנה אותך לפיג'ו 5008 - מבחינת האורך קצרה מהמאזדה 3, מבחינת הנוחיות והתכולה מתחרה בפורד מונדיאו סטיישן שארוכה ממנה בכ-30 ס"מ. עניין של עיצוב מבריק.

2. הרבה יותר חזקה מהמאזדה 3 (1,600 סמ"ק).

3. חוץ מתיבת ההילוכים הותיקה אך מוצלחת בהחלט מדובר ברכב מודרני - העיצוב החיצוני אמנם מלפני כ-4 שנים, אבל לאחר מתיחת פנים לאחרונה (במיוחד פנים הרכב) והמנוע שודרג ב-2010 הן מבחינת ההספק (119 כ"ס) והן מבחינת פליטת מזהמים (הותאם לתקן יורו 5, ובארץ קובצת זיהום אויר 4, לעומת קבוצת זיהום אויר 6 למאזדה, מדובר בדגמי 4 דלתות).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה נדבקת דווקא למאזדה?

ואפשר לדעת מה שופר בעיצוב הפנים? נוספה בקרת אקלים והחליפו את לוח השעונים, לזה אתה קורא שיפור?

מרווח הפנים מושפע ישירות מבסיס הגלגלים. לסוזוקי שלך יש בסיס גלגלים באורך של 250 ס"מ בדיוק. למאזדה 3 יש 264 ס"מ, הבדל שממחיש את פערי הדורות וגם את חוסר השיוך של הרכב לקבוצת המשפחתיות. ליונדאי I20 אגב יש בסיס גלגלים באורך 253 ס"מ.

הסוזוקי מרגישה מרווחת בעיקר עקב הגג הגובה והמושב האחורי שגבוה יותר מהקדמי. מי שעובר אליה ממשפחתית ירגיש את המימדים המצומצמים ללא שום ספק ואני מדבר מניסיון.

הפער בביצועים בין היונדאי 1.4 לסוזוקי 1.6 ממש לא משמעותי ועוד על כמה מאיות השניה. גירסת ה-1.6 של ה-I20 תהיה זריזה הרבה יותר.

המנוע בסוזוקי אמנם חדש אבל עטוף ברכב דיי מיושן וציון הריסוק רק ממחיש את זה.

כמו שכבר ציינתי בשרשור אחר. אם חייבים את המרווח הגדול והתקציב מוגבל ביותר ולא יצליח לקנות משפחתית אמיתית חדשה אז כדאי לשקול את הסוזוקי או הניסאן טידה המדוברות. למרות שלדעתי פביה סטיישן לדוגמה שחמושה במנוע סופר חדשני עולה כמעט אותו דבר ויכולה לתת מעונה מצויין לדרישות האלה.

אם התקציב מאפשר אז יונדאי I30, קיה פורטה, פולקסוואגן ג'טה או סקודה אוקטביה הן עדיפות בכל התחומים על הסוזוקי/ניסאן.

אם אין צורך במימדים והרכב מיועד לשימוש עירוני אז פולו, פביה, I20 או מאזדה 2 עדיפות גם הן עקב ציוני בטיחות בחלקן, איבזור, יחידות כוח חדשניות וחסכוניות בחלקן וכדומה.

המשך ערב נעים.

פורסם

הסיבה שבגללה נדבקתי למאזדה פשוטה מאוד: אני נוהג בה ומרגיש אותה היטב דרך העיניים, הידיים והגב, וכיון שבאיזה שהוא מקום ציפיתי ממנה ליותר ממה שקיבלתי. אני לא רוצה לחוות דעה על מכוניות שהכרתי רק מאולמי התצוגה.

עם כל הכבוד לבסיס הגלגלים של המאזדה המקום ברכב פשוט מבוזבז, כנראה על תא מנוע גדול במיוחד שמתאים למנוע יותר גדול (אל תשכח - המנוע ה"טבעי" של הרכב הוא 2-2.5 ליטר, לא ה-1.6 שמיובא לארץ). כשאני נוהג בה הגב שלי נשבר והראש נתקע בתקרה (ואני לא גבוה במיוחד), והבנים שלי סובלים מאוד מחוסר מרווח רגליים מאחור. ב-SX4 לא.

ולמי שכתב שאבזור המאזדה 3 הבסיסית עולה על זה של ה-SX4 - הוא כנראה לא נסע בהן. מאזדה 3 נראית כאילו אספו חלקים מכל מיני מקומות והדביקו אותם בלוח המחוונים בלי שום התאמה - צג אדום למערכת השמע ליד מחשב דרך לבן שמשמש גם לתכנות הרדיו. מזגן בסיסי, לא בקרת אקלים. רדיו עם סידור כפתורים לא הגיוני. צג מוזר מאוד למצב ההילוכים - P,R,N בצורת נורות צבעוניות, מצב ההילוכים הקדמיים ב-7-segnent LED שנראה תלוש לחלוטין מאותן נורות. אין שליטה במערכת השמע מההגה. מושבים עם נוחיות של כסא המתנה בקופת חולים. תיבת הילוכים אוטומטית שמושכת את השני עד 80 קמ"ש בכביש 705, לא עולה להילוך שלישי בלי התערבות בטיפטרוניק. מנוע חלש יחסית למשקל הרכב. לעומת זאת ה-SX4 יותר נוחה לישיבה, יותר מרווחת הן במושב הקדמי והן באחורי, בקרת אקלים אלקטרונית, נעילה והתנעה keyless, שליטה במערכת השמע מההגה תא מטען הרבה יותר שימושי מבחינת נפח וגודל הפתח. אפילו שטויות כמו חישוקי סגסוגת קלה והגה מצופה עור - וכל זאת ב-7000 ש"ח פחות מהמחיר הסטנדרטי של משפחתומטיות בגרסת הליסינג. אם אתה רוצה גרסה מאובזרת של המשפחתומטיות תקבל אולי יותר מאשר ב-SX4, אבל ההפרש במחיר יגיע ל-15,000 ש"ח. להרבה אנשים ההפרש מוצדק, לצרכים שלי - לא.

פורסם

המנוע "הטבעי" של הרכב הוא לא 2.5 אלא אותו 1.6 שנמכר איתו בארץ.

היא אמנם לא מרווחת במיוחד אבל אני דיי גבוה והראש שלי לא מתחכך בתקרה ואמנם המרווח לא ענקי אבל אני לא מרגיש צפיפות מיוחדת.

עיצוב הוא עניין של טעם, אבל על כך שהאיכות בתא הנוסעים של המאזדה גבוהה בהרבה אין ויכוח.

תיבת ההילוכים והמנוע בסדר גמור ואני לא הרגשתי בשום בעיה בגיר.

בקיצור המסר שאני מנסה להעביר לך במשך תקופה ארוכה וכמה שרשורים הוא תהנה מהסוזוקי שלך, בסדר אז קנית אותו במחיר זול וזה בהחלט משקף את הרמה שלו. רוב המשפחתיות החדשות האחרון עדיפות על הסוזוקי, כל אחת מבחינות אחרות וזאת השורה התחתונה.

פורסם
הסיבה שבגללה נדבקתי למאזדה פשוטה מאוד: אני נוהג בה ומרגיש אותה היטב דרך העיניים, הידיים והגב, וכיון שבאיזה שהוא מקום ציפיתי ממנה ליותר ממה שקיבלתי. אני לא רוצה לחוות דעה על מכוניות שהכרתי רק מאולמי התצוגה.

עם כל הכבוד לבסיס הגלגלים של המאזדה המקום ברכב פשוט מבוזבז, כנראה על תא מנוע גדול במיוחד שמתאים למנוע יותר גדול (אל תשכח - המנוע ה"טבעי" של הרכב הוא 2-2.5 ליטר, לא ה-1.6 שמיובא לארץ). כשאני נוהג בה הגב שלי נשבר והראש נתקע בתקרה (ואני לא גבוה במיוחד), והבנים שלי סובלים מאוד מחוסר מרווח רגליים מאחור. ב-SX4 לא.

ולמי שכתב שאבזור המאזדה 3 הבסיסית עולה על זה של ה-SX4 - הוא כנראה לא נסע בהן. מאזדה 3 נראית כאילו אספו חלקים מכל מיני מקומות והדביקו אותם בלוח המחוונים בלי שום התאמה - צג אדום למערכת השמע ליד מחשב דרך לבן שמשמש גם לתכנות הרדיו. מזגן בסיסי, לא בקרת אקלים. רדיו עם סידור כפתורים לא הגיוני. צג מוזר מאוד למצב ההילוכים - P,R,N בצורת נורות צבעוניות, מצב ההילוכים הקדמיים ב-7-segnent LED שנראה תלוש לחלוטין מאותן נורות. אין שליטה במערכת השמע מההגה. מושבים עם נוחיות של כסא המתנה בקופת חולים. תיבת הילוכים אוטומטית שמושכת את השני עד 80 קמ"ש בכביש 705, לא עולה להילוך שלישי בלי התערבות בטיפטרוניק. מנוע חלש יחסית למשקל הרכב. לעומת זאת ה-SX4 יותר נוחה לישיבה, יותר מרווחת הן במושב הקדמי והן באחורי, בקרת אקלים אלקטרונית, נעילה והתנעה keyless, שליטה במערכת השמע מההגה תא מטען הרבה יותר שימושי מבחינת נפח וגודל הפתח. אפילו שטויות כמו חישוקי סגסוגת קלה והגה מצופה עור - וכל זאת ב-7000 ש"ח פחות מהמחיר הסטנדרטי של משפחתומטיות בגרסת הליסינג. אם אתה רוצה גרסה מאובזרת של המשפחתומטיות תקבל אולי יותר מאשר ב-SX4, אבל ההפרש במחיר יגיע ל-15,000 ש"ח. להרבה אנשים ההפרש מוצדק, לצרכים שלי - לא.

גם אני לא סובל את המאזדה 3 ולא מבין את הנהירה של עם ישראל אחרייה.

תשווה בבקשה מכוניות ראויות כמו הi30, הסיד, הפורטה, האוקטביה והג'טה לSX4, ותראה שהיא מפסידה בכל המקרים.

פורסם

איזה קשקשנים. I20 במרווח פנים, גודל תא מטען ובגרסה 1.6 יותר חזקה מסוזוקי SX4.

אין לה גם קורת A שנותנת הדרגשה שעוד מעט אתה דורס איזה קשיש או ילד.

אני מת על אנשים שחורצים גורלות של מכוניות שבחיים לא ישבו או נסעו בהן.

ועוד משהוא. לבחור שלא יודע מתי המנוע נכבה. הוא לא נכבה לבד. זה לא אימובילייזר שמכבה מנוע. זה מפתח. הוא לא נותן להניע בלעדיו, אל תמציא לו פיצ'רים שאין לו.

• תוכן חדש...