Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום

אני רואה שאין תגובות להודעה שלי אז אוסיף קצת פרטים:

מצד אחד מדובר ברכב עם מנוע חזק מאד (160 כ"ס, מומנט גבוה) - הרבה מעבר למה שאני צריך - שהוא גם יחסית חסכוני (TSI). עם ההנחות של סיאט מדובר במיניואן זול יחסית (לעומת סניק, פיקאסו או מאזדה 5), כך שזו חבילה מפתה מאד.

מצד שני אני חושש בעיקר מהסחירות שלו בעתיד - עשוי להיתקע איתו ולא להצליח למכור אותו כשארצה. גם כמיניואן הוא לא עתיר צ'ופרים כמו האחרים שהזכרתי - צר הרבה יותר (צר ב-4 ס"מ מהפוקוס הנוכחית שלנו), עם פחות חללי איחסון, ושני פסי האלומיניום בגג לא ממש שימושיים כי הם צמודים לגג ללא כל מרווח. מה שקראתי כאן בפורום על השירות של צ'מפיון לא מעורר תיאבון, והרכב בא רק עם שנתיים אחריות כשרוב היבואנים האחרים נותנים שלוש.

אשמח לקבל חוות דעת של בעלי ניסיון רב משלי - במיוחד בכל הקשור ליכולת למכור אותו במחיר סביר בעוד כמה שנים ולעלויות התחזוקה השוטפת.

תודה!

פורסם

לפי השאלות שאלת הרכב באמת לא מתאים לך.

חפש בכיוון של יונדאי או מאזדה , ניתן למכור אותם והם סחירות יותר.

כמובן שלא התכוונתי להעליב , אלתיאה באמת זה לא רכב לכל אחד.

לי יש היום בעבודה את הC4 פיקאסו רכב מאוד איכותי זריז , תצרוכת דלק 1 ל10 בסך הכל רכב אמין.

פורסם

לא מתלהב מיונדאי או מאזדה. מעדיף אירופאיות בד"כ.

יכול להיות באמת שזה לא הרכב בשבילי, אבל השאלות שלי היו עובדתיות - בעיקר בכל הנוגע ליכולת למכור את האוטו כשצריך (מעיון במודעות ביד2 נראה שרוב האלתיאות נשארות שם לפחות מספר שבועות). בגלל העובדה שזה לא רכב נפוץ בכלל וכמו שאתה מתאר זאת - "לא רכב לכל אחד" - יכול להיות שהסיכון גדול מדי וגורם לי לחששות. אני יודע שאלתיאה מקבלת ביקורות מצויינות, ויש לה את קהל האוהדים שלה - השאלה היא אם אין מקום גם לשיקול כלכלי, ומה המסקנות של שיקול כזה.

פורסם
שלום

אני מבקש חוות דעת (המלצות/הסתייגויות) בנוגע רכישת סיאט אלתיאה (מנוע 1.8 TSI, גיר DSG). תודה.

מכיוון שאף אחד עדיין לא נתן לך תשובה מספקת, אני אפנה אותך להודעה בפורום אחר של בחור שקנה אלתיאה 2006,אולי ההתרשמות שלו תעזור לך במקצת.

בהצלחה

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

חזרתי בשבועות האחרונים מברצלונה רוב המוניות שם הם אלתיאה, יכול להיות שמבחינת אמינות הרכב טוב אבל כמו שאתה אתה כותב הוא פחות סחיר.

פורסם

אין תשובות עובדתיות לגבי סחירות עתידית , ברור שזה לא הרכב הראשון שיחפש מישהו שירצה לקנות מיניוואן יד 2 , ופה בדיוק הבעיתיות במכירה.

קודם יחפשו מאזדה או יונדאי או משהו יותר מוכר , מכיוון שהאדם הממוצע לא מכיר את הרכב הנ"ל , ולא רואה אותו כל יום על הכביש.

אין ספק שמדובר ברכב מצויין .

מניסיון אני אף פעם לא רוכש רכב לפי הסחירות שלו , ותמיד מעדיף לרכוש רכב לא פופולרי , בד"כ מחפש רכב לפי האיכות ולא הכמות. לא היתה לי אף פעם בעיית מכירה כזאת או אחרת מכיוון שתמיד דאגתי לשמור על הרכב ולטפל בוא כמו שצריך.

ברגע שיבוא אדם ויראה את הרכב ברחוב הוא יתלהב מהרכב יקח אותו לבדיקה אם הבדיקה תצא טוב הוא גם יקנה אותו,

תתפלא פתאום הוא יתחיל לחפש רכבים דומים אחרים מאותו סוג ופתאום יתלהב על הדגם , מכיוון שמדובר ברכב מצויין.

דרך אגב תמיד מכרתי במחירים של מחירון ולא פחות בגלל שהרכבים שלי שמורים מאוד ולא פופולרים , לאנשים שחיפשו את הרכבים האלו זה היה יותר חשוב מכיוון שנידלקו על הדגם הספציפי ולא חיפשו דגם אחר.

יש שוק אולי קצת יותר קטן לרכבים שהם לא פופולרים , אלה בדיוק אותם אנשים שמחפשים את הרכבים האלו אבל לא יכולים לקנות חדש.

פורסם
לדעתי יש לא מעט אופציות טובות יותר כמו הקשקאי,3008 וכו

תודה, אבל אלו מכוניות הרבה יותר יקרות, ולפחות הקשקאי הרבה יותר מזהמת ובזבזנית בדלק משום שמדובר במנוע 2000 ללא טורבו; מנועי TSI ואני חושב שגם זה של ה-3008 נחשבים למנועים ירוקים.

פורסם
מה רמת המחירים שמציעים לך את הסיאט?

האמת היא שהזמנתי את הרכב במבצעי המכירות לפני חודשיים, אבל כל עוד לא קבלתי אותו אני יכול להתחרט ולקבל את המקדמה בחזרה. כרגע זה נעשה אקטואלי ולכן ההתלבטות. ההנחה בה הציעו באותו מועד את הרכב היתה די גבוהה לדעתי - 25K.

פורסם

במחיר כזה אתה עוד מתלבט ?

תהנה מהרכב זה בטוח.

רכב במצב טוב עם קילומטרז סביר ונקי מתאונות שגם נראה כמו חדש ( לא מוזנח ומלא שריטות ומכות ) ימכר מהר .

דווקא צמפיון עושים טוב מכיוון שמחיר המחירון הרשמי לא יורד , אלה נותנים לך הנחה מתחת לשולחן למעשה עובדים על לוי יצחק שהתרגל לשחוק את המחיר של יבואנים מסוימים סתם ללא סיבה.

פורסם

לגבי השוק העתידי אני מראש אומר שאין לי כל מושג מה יהיה השוק שלה

מה שכן אני אוכל לומר לך בתור אחד שמחפש כרגע רכב את שיקול השוק אני עושה בסוף ולא בהתחלה כאשר יש לי מתחרות ראויות שנדלקתי עליהן באותו תג מחיר.

דוד שלי כרגע נוסע על אחת כזו 2010 שרכש פרטי עם משפחה של שני ילדים בוגרים וילד בן 13 ונוסעים הרבה ביחד .

מהתרשמות שלי לגבי הרכב הן בנהיגה והן בישיבה מאחורה היא שהוא מרווח מספיק וחזק מספיק (דוד שלי טייס הן במקצועו בעבר והן על הכביש) תבין לבד..

אם הסמל סטטוס או עיצוב שזה טעם אישי לא מפריעים לך אני הייתי אומר שתהיה שקט אם קיבלת הנחה על המחיר ההתחלתי שגם ככה נמוך יותר משאר המתחרים..והאמת שבאופן מפתיע עד עכשיו הרכב מגלה אמינות ראוי לשבח אבל זה רק מהניסיון שלי ולא הסתובבתי ובדקתי רכבים בכל אירופה אלה רק את מה שיש בחצר.

פורסם

תודה על כל התגובות - הן בהחלט מעודדות.

רק הערה אחת לגבי מה שכתב אור: זה לא גם הנחה משמעותית וגם מחיר נמוך מהמתחרות; המחיר דומה למחיר המתחרות, עליו ניתנה הנחה גדולה בימי המכירות (גבוהה בהרבה מהנחות שניתנו על מכוניות אחרות, הן של צ'מפיון והן של יבואנים אחרים כמו לובינסקי, בימי המכירות שקיימו).

• תוכן חדש...