Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך ניתן לדעת האם מגבר מסויים מתאים לרמקול מסויים?

liron021
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אחרי שלא מצאתי פורום נורמאלי בנושא החלטתי לשאול את המומחים כאן באתר.

בבקשה שמישהו כבר יעזור לי לי ויסביר לי בקצרה כמה דברים:

איך ניתן לדעת האם מגבר מסויים מתאים לרמקול מסויים?

למשל אם יש לי מגבר של 200W ורמקולים אחוריים של 250W האם המגבר מסוגל לעזור?

כאשר אני מגביר את העוצמה במערכת שלי sony 52X4 הרמקולים בעלי ה-250W שלי מתחילים לזייף בשלב מסויים.

האם המגבר בעל ה-200W שיושב לי במחסן מסוגל לעזור?

(אני לא מבין בזה כל כך אבל לי נראה שלא משנה איזה מגבר אני יחבר הרמקולים המסכנים שלי לא "יצליחו" להוציא צליל טוב יותר)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה נושא מאוד מורכב ולהסביר אותו על רגל אחת יהיה מאוד קשה מבלי שיצא שאני סוטר את עצמי פה ושם - אבל... בוא ננסה...

אתה צריך להבדיל כל מקרה לגופו בעקרון ולהבין שוואטים זה לא הכל - אלא זה רק מדד לכמה מגבר יכול לספק מצד אחד וכמה רמקול יכול לספוג מצד שני.

הדבר החשוב הבא שאתה חייב להבין זה שהצהרות באות בנפרד מהמציאות ברוב המקרים ואני לא מדבר רק על רמקולים פשוטים שאין קשר בין הצהרות היצרן שלהם לבין המציאות אלא אני גם מדבר על רמקולים מעולים (שבהם אני אשתמש לדוגמא שלי) כמו פוקל K2P ומוראל אלייט למשל...

באותה המידה אתה חייב להבדיל בין מגבר שמוצהר על ערכים שהם לא נכונים בעליל

לבין מגבר שמוצהר על ערכים נכונים לגבי ההספק שלו - אבל התוצאה בהספק הזה תהיה איומה

לבין מגבר שמוצהר על הרבה פחות מההספק שהוא נותן בפועל...

נתון הוואט נותן לך מושג יחסי לגבי מה יהיה הספק המוצא של המגבר

מעבר לכך, אתה צריך לשאול באיזה מתח (וולט) עבודה ההספק הזה ינתן לך.

האם בהספק זה המגבר יצרוך יותר זרם ממגברים אחרים? (ראה מגברי זרם גבוה - סינפוני למשל)

האם המגבר יצליח להעביר לרמקול אות נקייה בהספקים הגבוהים שלו?

באיזו התנגדות מינימלית המגבר יציב והאם זה כלפי ערוץ אחד או שני ערוצים מגושרים?

נתון הוואט ברמקול אומר לך כמה הוא יכול לספוג - אבל...

ברוב הרמקולים, הניצול המקסימלי של הרמקול מגיע כבר בשליש מההספק שהרמקול מוצהר עליו - כל השאר הופך לבזבוז אנרגיה ולחום במגנט.

יש יוצאי דופן כמובן -

K2P מוצהר לספוג 100 וואט - והדיעות אומרות באופן מפורש שאם תיתן לו כפול מזה (בטווח התדרים שהוא אמור לנגן) הוא יאהב את זה וינגן טוב יותר.

אילייט מוצהר 200 וואט - ובאמת, רק מ120 וואט צפונה אתה מתחיל להרגיש שאתה מנצל את הוופר הזה במלואו.

אז - אם יש לך מגבר שמוצהר 60 וואט אבל הוא בפועל נותן 90 וואט - האם זה באמת ישנה לך כשיש לך רמקול שמוצהר 100 וואט אבל בפועל הוא נותן את התוצאה המלאה שלו ב40 וואט?

כל מקרה לגופו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתון הוואט נותן לך מושג יחסי לגבי מה יהיה הספק המוצא של המגבר

מעבר לכך, אתה צריך לשאול באיזה מתח (וולט) עבודה ההספק הזה ינתן לך.

כדי שזה יהיה ברור למה אדי מתכוון בד"כ זה יהיה כתוב ככה:

60W RMS @ 14.4V

זה בעצם הספק במתח מסויים, כדי לחשב זרם -> הספק\מתח=זרם

W\V=A

4.16 = 60W/14.4V

סתם כדי לקבל קצת מושג איך זה, בערך, נראה מחושב ולא רק איך זה נשמע.

ח"ח אדי +1 על ההסבר! :wink:

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכל העוזרים שנתנו מזמנם ולימדו אותי דבר אחד או שניים על מערכות הגברה.

המגבר שיש ברשותי במחסן הוא: (4 ערוצים) Infinity REF-5350A 200w

מקסימום אני יחבר אותו רק לסאב וופר.

שאלות נוספות:

1. מה זה אומר 4 ערוצים? הכוונה היא ל-4 ערוצי הגברה? אם לדוגמה יש לי סאב-וופר ועוד שני רמקולים אחוריים אז אני צריך להשתמש בשלושה ערוצים וישאר אחד ספייר?

2. האם יש מצב שהמגבר לא יוכל לעזור לרמקולים שלי (כי הם אולי חלשים מידי)?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לך על התיקון.

יש פה מישהו שיודע לענות לי על השאלות? אני כבר רוצה לדעת עם שווה לי לפנות זמן בכדי ללכת ולהתקין את המגבר.

(ראה שני הודעות קודמות)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"רמקולים בעלי 250 וואט" לא אומר לי כמעט כלום (למעט שכנראה מדובר ברמקולים מאוד פשוטים וזולים)

איזה רמקולים?

אובאליים? כלומר בצורת אליפסה (בשפת הערסים - ביצה)

קואקסיאליים? או שזה סט קומפוננט?

איזה יצרן?

איזה דגם?

יהיה קצת יותר יעיל בשביל לענות לך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה שואל אותי או את פותח הת'רד :shock:

Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נרגעתי :-P

Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...