Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יופי, אז המושג ריקול שקט הוא פרי המצאתי. לדעתי הדיון מבחינתך הסתיים.

או ש...אני מציע שאתה תקרא שוב את סעיף 1, בעיון רב הפעם. אני את המסמך הזה מכיר מזמן.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מרק, תודה.

אם זה המצב, לא בטוח בכלל שהקריאה לתיקון הגיעה אליך דרך בסיס הנתונים של משרד הרישוי.

כלומר אולי מה שאני אמרתי כן נכון.

קרא את המסמך שציירף יישה שבו מצויין שהייבואן יחד עם משרד הרישוי צריכים לאתר את הפרטים של בעל הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

אולי אני מפספס , אבל לא ראיתי ציון לריקול שקט .

כתוב נוהלי איתור בעלי הרכבים אשר לגביהם מתבצעת הקריאה החוזרת להכנס לטיפול במוסך .

כתובי כי הטיפול יבוצע במוסך יבואן .

לא ראיתי התנייה - כי הטיפול בקריאה חוזרת כל שהיא , יתבצע רק ברכבים המטופלים באופן שותף במוסך יבואן .

לדעתי - כן רשום לידע את בעלי הרכבים , בהודעות לכתובת מגורייהם - כשם שכתב איציק ומבצעת "לובינסקי" .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אולי המונח של "ריקול שקט" לא מופיעה במסמך, אך בהחלט יש התייחסות לקריאת שירות שיכולה להיות מסוגים שונים ויש לעשותה לפי הנחיות היצרן בלבד.

עכשיו, יש הנחיות יצרן לבצע תיקון רק בכניסה ראשונה למוסך, תקרא לזה ריקול, קריאת שירות, תיקון חינם או אנא עארף, זה עדיין קיים ומבוצע אצל רשתות היצרנים ומשרד התחוברה מעונין שזה יבוצע לפי ההנחיות המוייקות שאותם הגדיר יצרן הרכב.

פורסם
יופי, אז המושג ריקול שקט הוא פרי המצאתי. לדעתי הדיון מבחינתך הסתיים.

או ש...אני מציע שאתה תקרא שוב את סעיף 1, בעיון רב הפעם. אני את המסמך הזה מכיר מזמן.

נקרא את השורה החשובה בסעיף 1 ביחד ובהטעמה:-o

היבואן יבצע באופן מדוייק את הנחיות היצרן- כלומר כל מה שקשור בצד הטכני של הריקול, בזה משרד התחבורה לא מתערב בד"כ

וימלא את החובות הקבועות בנוהל זה.

האות ו' הקטנה הזו אומרת שעל היבואן לקיים גם את הוראות היצרן וגם את הוראות הנוהל.

הוראות הנוהל קובעות איך פונים לקהל בעלי הרכב. סעיף 7 בנוהל.

בסעיף 5 מפורט כי יש לדווח על כל ריקול

ועל היבואן לתת הודעה על אופי הליקוי כפי שקבע אותו היצרן בטיחותי /שירותי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה מאוד פשוט גם אתה מסרב לקבל או להבין, (הי, לפני השרשור הזה עלה כלל לא ידעת שיש דבר כזה ריקול שקט), אם הנחיית היצרן היא ביצוע תיקון או בדיקה בכניסה ראשונה למוסך - זה בדיוק מה שיעשה (או אמור לעשות) היבואן ומשרד התחבורה יגבה. בשום מצב, שום רשות, בתחום הרכב, לא תעשה צעדים הסותרים או מנוגדים להוראות היצרן.

אני דיי חוזר על עצמי פה ואני כבר לא מבין למה.

פורסם

נתקלתי בכמה וכמה ריקולים כאלו בכל מיני מודלים ויצרנים של רכב, בתור עובד מוסך. מכתב ללקוח במקרים אלו לא היה קיים מעולם.

אגב, זה בהחלט + גדול לטובת מוסך המורשה של יבואן ולמי ששאל קודם על מקום עבודתי, אז אני עובד מוסך מורשה מטעם יבואן.

פורסם
זה מאוד פשוט גם אתה מסרב לקבל או להבין, (הי, לפני השרשור הזה עלה כלל לא ידעת שיש דבר כזה ריקול שקט), אם הנחיית היצרן היא ביצוע תיקון או בדיקה בכניסה ראשונה למוסך - זה בדיוק מה שיעשה (או אמור לעשות) היבואן ומשרד התחבורה יגבה. בשום מצב, שום רשות, בתחום הרכב, לא תעשה צעדים הסותרים או מנוגדים להוראות היצרן.

אני דיי חוזר על עצמי פה ואני כבר לא מבין למה.

בוא אני אסביר את הנושא פעם נוספת כפי שאני מבין אותו ולא רק אני מבין זאת כך כך נכתב גם על ידי אחרים

משרד התחבורה דואג לתקינות כל הרכבים במדינה חדשים ישנים אספנות גרוטאות

היצרן דואג לתקינות כלי הרכב שיוצרו על ידו, לא משנה אם הם חדשים או ישנים.

יוזמת ריקול בד"כ היא יוזמת היצרן אבל לא תמיד. בחו"ל לפעמים היוזמה באה מצד הרשויות. טוב אולי נגיע לכך פעם פעם גם בארצינו.

כאשר היצרן יוזם ריקול הוא מיידע את היבואן המייצג אותו פה בארץ. בפניה הזו הוא מיידע את היבואן על מהות הקריאה ומורה עליו מה לעשות במדוייק.

אלה ההוראות וההנחיות, המקצועיות שבהם בד"כ משרד התחבורה לא מתערב כלל.

אבל....ואין סתירה בין הוראות היצרן להוראות הנוהל .הרשות כאמור מגבה את הוראות היצרן אבל מוסיפה עליהם הוראות נוספות שלא קשורות במהות הריקול אלא בדרכי יישומו.

כאן נכנס הנוהל לפעולה

הבסיס החוקי הוא זה המופיע בסעיפים 1 ו 2 ומדבר על חובת היבואן להודיע לכל בעלי הרכב מדבר על חובת היבואן לקיים את כל הוראות היצרן בד בבד עם קיומם של כל הוראות הנוהל

הנוהל מחייב את היבואן לספק למשרד את כל פרטי הקריאה את פרטי ההוראות שהוא העביר למוסכי הרשת ואת נוסח הפנייה לבעל הרכב סעיף 5 לנוהל

את המשרד לא מעניין היכן מטפל בעל הרכב ברכבו . המשרד מעוניין מחוייב ומחייב את היבואן ליצור קשר עםכל בעלי הרכב נשוא הריקול.

הטכניקה פשוטה ונכתבה בסעיף 7 לנוהל. איתור בעלי הרכב לפי המידע העדכני שקיים במשרד התחבורה, דהיינו גם אם אני יד 5 , וכך יוצא אלי מכתב.

אם מדובר באיתור של עד 50 כלי רכב לא גובה המשרד כסף עבור השירות של איתור ואספקת הכתובות, מעל 50 כלי רכב היבואן ישלם כסף עבור האיתור

אם סבור היבואן ובטוח כי בידו מידע עדכני על כל בעלי הרכב שעליהם חל הריקול הוא יכול שלא לבצע את האיתור בעזרת הנוהל בסעיף 7 כיוון שפניה כזו עולה לו כסף ויכול לבצע זאת בעצמו סיפא של סעיף 6

במכתב נכתב כי על בעל הרכב לפנות ולתאם עם מוסך מורשה יבואן כדי לתקן את הדרוש תיקון - והכל על חשבון היצרן /יבואן.

אם מדובר בחלק בטיחותי ובעל הרכב לא בא לבצע את התיקון ,היבואן חייב לדווח על כך למשד התחבורה כדי שזה ינקוט בצעדים חוקיים כנגד אותו בעל רכב, ובצדק. סעיף 8 לנוהל

מקווה שכעת הכל ברור.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

דחקתם את השרשור למקום צר, במקום לתת תשובה רחבה לנושא בו הוא נפתח.

מבחינתי היתרון הגדול של המוסך מורשה היבואן הוא השרשרת האנכית הארוכה שמוענקת ללקוח לעומת מוסך שאינו מורשה.

האפשרות לפנות למנהל העבודה, ואחריו למנהל המוסך, ואחר כך לבעליו, ואחר כך למנהל השרות האזורי, ואחריו הארצי, ואחר כך האחראי האזורי על ישראל מטעם הנהלת המותג, ואף גבוה מכך אינה קיימת כלל במוסך רגיל.

הסיכוי שהתשובה שתקבל מאחד האנשים במעלה השרשרת הארוכה הזו תהיה הגיונית ומניחה את הדעת הוא גבוה ביותר, מכיוון שזוית הראיה היא רחבה יותר מאשר רווח מיידי. יש שיקולי שיווק וBRANDING שדוחקים הפסד מיידי, או חוסר כדאיות כלכלית קצרת טווח.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

מבחינתי היתרון הגדול של המוסך מורשה היבואן הוא השרשרת האנכית הארוכה שמוענקת ללקוח לעומת מוסך שאינו מורשה.

האפשרות לפנות למנהל העבודה, ואחריו למנהל המוסך, ואחר כך לבעליו, ואחר כך למנהל השרות האזורי, ואחריו הארצי, ואחר כך האחראי האזורי על ישראל מטעם הנהלת המותג, ואף גבוה מכך אינה קיימת כלל במוסך רגיל.

הסיכוי שהתשובה שתקבל מאחד האנשים במעלה השרשרת הארוכה הזו תהיה הגיונית ומניחה את הדעת הוא גבוה ביותר, מכיוון שזוית הראיה היא רחבה יותר מאשר רווח מיידי. יש שיקולי שיווק וBRANDING שדוחקים הפסד מיידי, או חוסר כדאיות כלכלית קצרת טווח.

אחד היתרונות שמנו אלה המצדדים בהיצמדות למוסך מורשה יבואן היה כי רק כך יזכה בעל הרכב לטיפול במקרה של ריקול היצרן.

לכן התנהל הדיון בנושא והסתבר כי במשרד התחבורה קים נוהל מחייב , שבו כל בעלי רכב ללא השתייכות למפלגת מוסך מורשה יבואן או למפלגת מוסך מורשה משרד תחבורה או מוסך מדרכה ייהנו מריקול שמבצע יצרן הרכב.

לכן הוסף לכותרת הדיון נושא הריקולים שלא היה בו במקור.

יפה כתבת לגבי העדפותיך, , בשרשרת שציינת יש לה יתרון יש לה גם חסרון כי אתה הלקוח משלם עליה.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

בחתימה אין דבר מצחיק.

יש מוצרים שהם לא 100% מיוצרים בארץ אחת אלא יש בהם רכיבים מארצות אחרות ועדיין יוגדרו כמוצר אמריקאי.

כאן מסבירה החברה כי מדובר במוצר שכל רכיביו מיוצרים בארה"ב. גאווה אמריקאית מול מתקפת "הטרור" של ארצות כמו סין

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני מעדיף מוסך מורשה יבואן, אבל בהחלט צריך למצוא מוסך טוב.

מנסיון עבר, לא רק שיש למוסכים מורשים ידע טכני רב יותר על הרכבים שהם מטפלים בהם (ולא, אני לא מדבר על החלפות שמן),

אני בעבר גם בלובינסקי וגם בעופר אבניר (יבואני דו-גלגלי) קיבלתי תיקונים באחריות למרות שתוקפה פג,

וזאת בגלל שהרכבים טופלו במוסך מורשה יבואן בלבד.

בעופר אבניר, יאמר לזכותם, קיבלתי מנוע קומפלט (לא כולל עלות עבודה) לאחר שהמנוע שלי התפגר מס' חודשים בודד

לאחר תום האחריות (הקטנוע לא טופל במוסך המרכזי).

בלובינסקי השתתפו איתי על תיקונים במזגן ואולי בעוד כמה דברים אחרי תום האחריות (מוסך מרכזי).

פורסם
בוא אני אסביר את הנושא פעם נוספת כפי שאני מבין אותו ולא רק אני מבין זאת כך כך נכתב גם על ידי אחרים

משרד התחבורה דואג לתקינות כל הרכבים במדינה חדשים ישנים אספנות גרוטאות

היצרן דואג לתקינות כלי הרכב שיוצרו על ידו, לא משנה אם הם חדשים או ישנים.

יוזמת ריקול בד"כ היא יוזמת היצרן אבל לא תמיד. בחו"ל לפעמים היוזמה באה מצד הרשויות. טוב אולי נגיע לכך פעם פעם גם בארצינו.

כאשר היצרן יוזם ריקול הוא מיידע את היבואן המייצג אותו פה בארץ. בפניה הזו הוא מיידע את היבואן על מהות הקריאה ומורה עליו מה לעשות במדוייק.

אלה ההוראות וההנחיות, המקצועיות שבהם בד"כ משרד התחבורה לא מתערב כלל.

אבל....ואין סתירה בין הוראות היצרן להוראות הנוהל .הרשות כאמור מגבה את הוראות היצרן אבל מוסיפה עליהם הוראות נוספות שלא קשורות במהות הריקול אלא בדרכי יישומו.

כאן נכנס הנוהל לפעולה

הבסיס החוקי הוא זה המופיע בסעיפים 1 ו 2 ומדבר על חובת היבואן להודיע לכל בעלי הרכב מדבר על חובת היבואן לקיים את כל הוראות היצרן בד בבד עם קיומם של כל הוראות הנוהל

הנוהל מחייב את היבואן לספק למשרד את כל פרטי הקריאה את פרטי ההוראות שהוא העביר למוסכי הרשת ואת נוסח הפנייה לבעל הרכב סעיף 5 לנוהל

את המשרד לא מעניין היכן מטפל בעל הרכב ברכבו . המשרד מעוניין מחוייב ומחייב את היבואן ליצור קשר עםכל בעלי הרכב נשוא הריקול.

הטכניקה פשוטה ונכתבה בסעיף 7 לנוהל. איתור בעלי הרכב לפי המידע העדכני שקיים במשרד התחבורה, דהיינו גם אם אני יד 5 , וכך יוצא אלי מכתב.

אם מדובר באיתור של עד 50 כלי רכב לא גובה המשרד כסף עבור השירות של איתור ואספקת הכתובות, מעל 50 כלי רכב היבואן ישלם כסף עבור האיתור

אם סבור היבואן ובטוח כי בידו מידע עדכני על כל בעלי הרכב שעליהם חל הריקול הוא יכול שלא לבצע את האיתור בעזרת הנוהל בסעיף 7 כיוון שפניה כזו עולה לו כסף ויכול לבצע זאת בעצמו סיפא של סעיף 6

במכתב נכתב כי על בעל הרכב לפנות ולתאם עם מוסך מורשה יבואן כדי לתקן את הדרוש תיקון - והכל על חשבון היצרן /יבואן.

אם מדובר בחלק בטיחותי ובעל הרכב לא בא לבצע את התיקון ,היבואן חייב לדווח על כך למשד התחבורה כדי שזה ינקוט בצעדים חוקיים כנגד אותו בעל רכב, ובצדק. סעיף 8 לנוהל

מקווה שכעת הכל ברור.

הבנת את הנוהל לא נכון או שאולי הנוהל לא בדיוק מתייחס לכל האספקטים שיש בריקולים שונים ומשונים ומאפשר פרשנויות מסוימות.

כלל אחד הוא בטוח ומנחה - הוראה הריקול, בין אם העניין הטכני ובין אם הנושא המנהלי מסביבו אינו משתנה ושום רשות מדינית לא תתערב ותאלץ יבואן להוציא מכתבים, כאשר דרישת הנוהל היא תיקון על בסיס כניסה למוסך מורשה או הארכת אחריות.

כך היה תמיד וכך יהיה ואגב זה לא משהו ששמור רק לתעשיית הרכב.

עד כאן עובדות ועכשיו לדיון האקדמי פילוסופי אם תרצה. אולי לדעתך הנוהל, בפרשנות שאתה נותן לו והנוהל של משרד התחבורה באמת לא מספיק מכסה כל אספקט אפשרי בתחום של ריקולים, אמור לכלול גם החמרות בנוגע לדרך בו התיקון ייושם, קרי - מכתב לכל לקוח.

יתכן שאתה צודק ברמה צרכנית, אבל בהחלט לא ברמה ה"היצרנית".

יש סיבות מאוד טובות, לפחות מבחינת היצרן, מדוע לפרסם ריקול בצורה כזו או אחרת ואני בטוח שאתה מספיק פיקח ובעל נסיון להבין מדוע זה קורה.

אני גם דיי משוכנע שנושא זה מעוגן בחקיקה או תקינה של האיחודיים הגלובליים למיניהם המתעסקים בנושאי תחבורה.

פורסם

דניאל אני אסכם את הדיון כך

הנוהל ברור והוא חל על כל ריקול מכל סוג , גזע ומין כלשהוא החל מתקלה קוסמטית ועד תקלה בטיחותית.

הנוהל מסביר את כל שלבי הטיפול ברמת היצרן , היבואן ,משרד התחבורה ,המוסך, והלקוח.

לא אתפלא אם קיים פער בין הרשום בנוהל לבין הנעשה בפועל, ( הרי בישראל עסקינן ) ואולי זה ההבדל בין מה שאתה טוען שמבוצע בפועל לבין מה שאני מבין,ו כתוב בנוהל

בכל אופן מהבחינה הצרכנית בה התחלנו את הדיון לפני שהבאתי לשרשור את הנוהל, מה שסברתי כי יש לעשות , במקרה או שלא במקרה תואם את החוכמה של משרד התחבורה כפי שנראה מן הנוהל הכתוב.

מזה אני מודאג:-o

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תרשה לי לסכם אחרון. הנוהל המפורט לאחר סעיף 2 מטפל רק בריקולים שבהם קוראים ללקוח למוסך, הנוהל מוסיף פרוצדרות נוספות שאינן נוגדות את הוראות היצרן, כגון מסירת מספרי שלדות ואת תהליכי הנוהל למשרד ועוד תקנות הדנות להתנהלות פנימית של המוסכים (דווח על סירוב ביצוע וכדומה) כדי שהאחרון יפקח על ביצוע הריקול הבטיחותי.

ריקולים שקטים אינם מגיעים עם מכתב ללקוח ואינם מטופלים באופן דומה כי פשוט אין הנחיה כזו ולעולם הנחיית היצרן (בכל הרמות שיש, טכנית ומנהלית) תהיה הקובעת.

אני מניח שאם למשרד התחבורה יש השגות לאופן הביצוע הוא יבקש מהיבואן לפנות ליצרן להבהרות. אבל שמדובר בתכנות מחשב גיר, מנוע בגלל שיש איזה זיופון בהתנעת בוקר, למשל, אני בספק אם זה מטריד את האינג'נירים שם.

מעבר לזה אין שום פיקוח או מעקב מחמיר וריקולים שקטים, אולי מגיעים למשרד לצורך תיעוד, אך לא יותר מכך.

משרד התחבורה אינו ראשי להחמיר באופן טיפול בקריאת תיקון יותר מאשר יצרן הרכב מתכוון וללא אישורו. אם יש קריאה למוסך המשרד יסיע ויפקח כי הריקול מבוצע ויש כאן באמת אינטרס בטיחותי ומשותף לכל השותפים, מעבר לכך נאדה! כפי שמשרד התחבורה אינו מתערב בטיפולים התקופתיים שרכב אמור לעבור ועוד נושאים מגווונים ושונים.

אני מבין שקשה לך לקבל אז מנסים למצוא פרשנויות , יחד עם זאת, לפעמים הדברים יותר פשוטים מאשר חושבים ואני באמת שלא אוהב להתווכח על עובדות..

• ספונסר פורום
פורסם

דווקא הדוגמא שנתת כאן נחשבת כחיסרון בעיני רבים והיכולת לסגור עיניין מול בעל הבית

שבשטח שעבורו אתה כמו בן יחיד היא אחד מיתרונותיו של המוסך הפרטי .

וכמובן פיתרונות יצירתיים וחשיבה מחוץ לקופסא

דוגמא מהיום ,רכב מסוג גולף שנת 2007 עבר הנעה עם כבלים (כנראה חיבור הפוך )ולאחר מכן

שני הדלתות מצד ימין לא ננעלות והחלנות סגורים ולא יורדים

הלקוחה הגיע למוסך המרכזי והודיעו לה שמחשב הנעילה תקול והחלק לא נמצא בארץ ויגיע עוד שבועיים (אולי)

מבחינתה הרכב הושבת כי היא חונה בתל אביב ולא יתכן שהיא לא תנעל את הרכב

נסעה משם למוסך מורשה אחר כדי למצוא פתרון כאשר היא מוכנה להזמין את החלק מחול בתנאי שיסגרו לה

את שתי הדלתות ,התשובה כמו במוסך המרכזי הראשון ,אין מה לעשות זה לא ניתן לביצוע .

הגיע אלי למוסך ויצאה עם הדלתות נעולות ועכשיו היא רוצה להחליט אולי היא תחפש משומש

וכמובן ציידתי אותה במקט של החלק .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...