Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שבורח משוטר דמו בראשו? חס ושלום, לא הייתי רוצה לחיות בחברה שבה זה קורה.

לא נכנס לתו"ל לוט"ר אבל המשימה של השוטר, במידה ונשקפה סכנת חיים לא או למישהו אחר, היתה נטרול המצב. עכשיו, איך, מי, מה, מו צריך לקבל החלטה בשבריר שניה, זה נכון. כדור ראשון בראש זו תוצאה דרמטית אפעס.

מה שנראה לי זה שבית המשפט לא התרשם שהיתה סכנה כזו אלא סבר כי הפעולה של השוטר לא היתה מידתית.

זו בעיה חבר'ה, ניתוח לוגי בחדר ממוזג לא דומה לתגובה מיידית תחת איום.. לא פשוט...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברגע שהוא מסכן את השוטר ואת הסביבה שלו, אז כן.

היו צריכים להמתין שידרוס את השוטר ויפגע בו?

*כתבה משודרת ברגע זה בערוץ 2.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כמה שטויות נכתבות כאן.

SRONIS, אם משהו אומר שמאלני אז ישר הוא מתנחבל מטורף שישן בלילה בקצה הכיפה של אל-אקצה? שני צדדים למטבע.

וכן, כל יום שומעים כאן על אזרחים תמימים שנרצחים ע"י שוטרים חמומי מוח עם יריות בראש, "הוצאות להורג". אני לא מת על

משטרת ישראל, אבל כאן סירסו אותם. אין קשר להיותו ערבי (אבל יהיה מעניין לבדוק סטטיסטיקות בעניין הזה). ביצעת פשע? תאכל

את מה שבישלת. יש גבול. :mad2:

ליאור.

פורסם

אז אתם בעצם אומרים שאנסים, רוצחים וכאלה שהורגים כלבים בשביל הכיף הם פחות גרועים מגנבי מכוניות? אני יודע שזה פורום מכוניות וכולנו אוהבים מכוניות, אבל, סה"כ הוא רצה לגנוב מכונית,שזה חפץ ולא ייצור חי, שיש עליה ביטוח כנראה, זה לא מצדיק רצח

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מדינה של שמאלנים יפי נפש.

השוטר עשה את המוטל עליו, על מה התלונות?

אז כן... אתם תגידו שיש מקרים ויש מקרים, ואני אסכים.

אבל ראבק, זה ספציפית מוצדק.

ערבי או לא - זה לא משנה. אותו האדם המשיך בפעולותיו ולא ציית לשוטר וקיבל את המגיע לו.

אלא אם אתם מצפים שהשוטר יחלק לו סוכריות ויניח לו לנפשו (תוך כדי גניבת רכב), ולאחר מכן תגידו ששוטרים אינם מבצעים את תפקיד כראוי...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אז אתם בעצם אומרים שאנסים, רוצחים וכאלה שהורגים כלבים בשביל הכיף הם פחות גרועים מגנבי מכוניות? אני יודע שזה פורום מכוניות וכולנו אוהבים מכוניות, אבל, סה"כ הוא רצה לגנוב מכונית,שזה חפץ ולא ייצור חי, שיש עליה ביטוח כנראה, זה לא מצדיק רצח

ממש לא.

אם תת-אדם שאנס\רצח\התעלל יתפס ובזמן שינסה להימלט ינסה לפגוע בשוטר, אז כן, המקרה יהיה זהה מבחינתי. ללא תלות

במוצאו.

פורסם
לא דיברתי על תפקידו של בית המשפט, דיברתי על המשמעויות של פסה"ד ברובד הציבורי, בקרב עבריינים, בקרב שוטרים ובקרב הציבור הנורמטיבי. אגב, אני סמוך ובטוח שהשופטים בטוחים שהם עשו את הדבר הנכון.

יש אימרה שהצדק צריך להיראות, לא רק להיעשות, ובמקרה הזה אולי הצדק נעשה, אבל בעיני הציבור לא רק שהוא לא נראה, אלא שההיפך הגמור בא לידי ביטוי.

בשורות טובות

כך קורה כשהציבור מחווה את דעתו על סמך העיתון הטלוויזיה או סתם מהרהורי ליבו

מנחם בגין ז"ל טבע אימרה "יש שופטים בירושלים" היא הייתה נכונה אז היא נכונה שבעתיים גם היום

כל הסטטיטיסטיקות מורות שהאמון בבתי המשפט יורדים. זה הסימן הטוב ביותר מבחינתי שבית המשפט עושה עבודתו נאמנה ולא נגרר אחרי הפופוליסטיקה של הרחוב הצמא לדם המלובה על ידי התקשורת כאשר השמאלן חושב שהתקשורת ימנית והימני חושב שהיא שמאלנית

:mm_yeah:

העובדה שציינתי את מוצאו של הפושע ,היא בגלל שבשל היותו ערבי הופעל לחץ עצום של ארגוני זכויות אדם שמאלניים ו/או ערביים (איזה זכות אדם יש לגנב נתעב?) ושאר ארגונים ערביים שבעקבותיו הוגש ערעור על פסק הדין הקודם שעמד על 15 חודש בלבד (שגם זה 15 חודש יותר מדי) ובעקבות לחץ זה השופטים החמירו עם השוטר שבסה"כ מילא את תפקידו.

אייל הוכחות בבקשה למה שכתבת

שתי מילים שמסכמות הכל, רק בישראל. במדינות אחרות אותו בן אדם היה מקבל צל"ש ואחד כזה ראוי להערכה על גילוי נחישות ואומץ(מה שלא קורה הרבה בארץ שלנו, מניסיון)

מעדיף אז לחיות בארץ

לכל המגיבים

בפסק הדין נאמר שהגנב ניסה לדקור את הבלש עם מברג ולאחר מכן ניסה לדרוס אותו עם הרכב הגנוב.

כמו כן עולה מפסק הדין שבזמן נסיון הדריסה, הרכב פגע בבלש.

מכיוון שנסיונות פגיעה אלה אומתו בבית המשפט, אני יכול להבין למה הבלש ירה לעבר הגנב.

אני מניח שמכיוון שהגנב ישב בתוך האוטו, לבלש לא נותרה ברירה אלה לירות אל עבר פלג גופו העליון.

אם הפגיעה בראש היתה מכוונת, אני בספק רב. בלהט אירוע כזה, כשיש לך שבריר שנייה להחליט מה לעשות ועוד עשירית משבריר השנייה לשלוף את האקדח ולירות אל עבר הפושע שהרגע ניסה להרוג אותך, לא פחות ולא יותר, אני בספק אם היה לו זמן דווקא לכוון לראש ולא אל עבר החזה. האינסטינקט הוא דווקא לכוון אל עבר החזה (מה שנקרא מרכז מסה) כי סיכוי הפגיעה גבוה יותר.

אין ספק שגם פגיעת חזה, סביר להניח היתה הורגת את הפושע, אלא אם הוא היה נפגע בכתף, למשל.

יתכן שהבלש טעה (רק בדיעבד) כשירה בפושע הזה ולא ירה אל עבר הגלגלים של הרכב, אבל אי אפשר לשפוט אותו על כך.

גם השוטר המיומן ביותר לא יכול לדעת כיצד יתנהג ברגע כזה אינטנסיבי. אלה דברים שחושבים עליהם רק בדיעבד.

בשורה התחתונה, פושע ניסה להרוג בלש בעת מילוי תפקידו, ואם היה מתאפשר לו הוא היה עושה את זה! בלי למצמץ!

הבלש באותו הרגע החליט שהוא עוצר את הפושע בכל מחיר ויש לגבות את החלטתו!

אני מעדיף פושע מת מאשר בלש מת, לדעתי כך מעדיף כל אזרח במדינה וכך גם צריכים להעדיף השופטים.

גם בית המשפט היה מעדיף זאת אבל בסיטואציה בו השוטר היה בסכנת חיים ממשית.

שבוע טוב לכולם

ואני מעדיף שתקרא את פסק הדין הרלבנטי ולא את הרהורי ליבך

הבנת הנקרא שלך שואפת לאפס

אתה מעדיף כך. פלוני מעדיף כי כל העובר על המהירות המותרת ב 10 קמ"ש יומת על ידי הממל"ז ולא "רק" תימדד המהירות.

תוך כדי התזוזה הראשונית של הרכב, שהיה במהירות מינימאלית, פגע הרכב, כפי שהיה בית המשפט קמא מוכן להניח,במערער שעמד בסמוך לדלת השמאלית של הרכב. פגיעה זו הייתה פגיעה קלה שלא הצריכה טיפול רפואי. בשלב זה ירה המערער ירייה אחת לכיוונו של המנוח. כתוצאה מכך חדר קליע לראשו של המנוח וגרם למותו. לאחר הירי נפל המערער לאחור וקם מייד לאחר מכן.

איזה ניסוח מתייפיף, זה מרתיח.

אם השוטר היה צמוד לדלת נהג ונהג פנה שמאלה, תוך שהשוטר צועק על הגנב לעצור, והרכב מתחיל האצה לשמאל, האם זה לא כוונה לדריסה? האם השוטר היה צריך לחכות עד שהאוטו יאיץ מעבר ל"מהירות מינימאלית" ויעלה עליו עם הגלגלים ולשתק אותו?

תקרא את מה שאתה כותב השוטר עומד צמוד לדלת הנהג. הרכב בחניה מנסה לצאת ממנה לפניו עומד רכב אחר. איך אבל איך הוא יפגע עם הגלגלים בשוטר.

כפי שהיה בית המשפט קמא מוכן להניח. תרגום למי שלא מבין שפה משפטית

השוטר טען גירסה, כדי להקל עם השוטר בית המשפט מוכן לאמץ ולקבל את גירסתו או בלשונו להניח

קראתי.

מי שבורח משוטר באופן חד משמעי כמו שמוסכם בעובדות בפסק הדין, צריך לקחת בחשבון שיחטוף כדור.

על הנייר הכל נשמע כמו שעתיים של ארוע בפועל הזמן שכל הארוע לקח הוא בטח הזמן שלוקח לנשיאה בייניש לקום מכיסא.

אני בהחלט חושב שמי שלא היה בארוע חרום (צבא או משטרה) לעולם לא יבין איך דברים מתגלגלים וכמה אין זמן לחשוב .

אין לשוטר במצב כזה זמן לחשוב אם הוא נמצא בסכנה סובייקטיבית או מדומה או כל התפלספות אחרת שכתבו שם.

אם הוא היה מתחיל לבצע הוראות פתיחה באש הוא היה מסיים אותן כשהרכב כבר היה במרחק שאי אפשר לקרוא ממנו את המספר.

אולי הוא טעה , אבל הוא בטח לא צריך לשבת בכלא.

הפתגם הוא "סוף כל גנב לתליה" סיכון מקצועי, אבל לאחר משפט. לא בבית משפט שדה.

כאן עבר השוטר על הוראות המשטרה בכל הנוגע לפתיחה באש. על פי מסקנות בית המשפט לא נשקפה סכנה לחייו הוא פוצץ את שמשת הרכב באקדחו, לכן הוא לא היה צריך לשלוף אותה באלפית השניה . ממרחק של אפס הוא פוצץ את ראשו של הגנב כאשר היה יכול לפגוע באבר אחר קצת פחות רגיש או יריה ללא פגיעה לתוך הרכב כדי שהגנב יבין את נחישות השוטר.

נחוש ככל שיהיה , יש מידתיות בכל מעשה.

בית המשפט אף היה ער לתנאים בו פעל השוטר חשיכה וכו' וכל העובדות הללו נזקפו לזכות השוטר כאשר נחרץ דינו.

נכון לא קל להיות שוטר גם לא חייל , אבל למרות כל הקשיים יש לפעול לפי המותר .ולא מתקנים עוול ( של הגנב ) בעוול ( של השוטר )

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין הרבה מה להוסיף למה שישה כתב. ההצדקות של מעשי השוטר נראות כאילו נובעות מנקמה שלא מתחשבת בעובדות (ופופוליזם תקשורתי זול ומגעיל) במקרה הטוב, וגזענות מגעילה לא פחות במקרה הפחות טוב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בושה, הקם להורגך השכם להורגו במקרה הזה השוטר ירה ראשון אבל להזכירכם שאם השוטר לא פועל אז הגנב כן - ראו מקרה שלומי אסולין.

גם במקרה זה יש דמיון מחריד לנסיבות האירוע שבו שלומי אסולין נכנס לתרדמת ממנה לא יצא עד היום:

"במשטרה התקבל דיווח על כך ששני חשודים מנסים לגנוב רכב ברחובות. ניידת סיור שיצאה למקום איתרה את צמד החשודים והשוטרים יצאו לכיוונם. בעיר התפתח מרדף אחר הרכב הגנוב שבו היו שני החשודים ואלה ניסו להימלט מהשוטרים לתוך מתחם של מוסך באזור שכונת קריית משה.

במקום התפתח עימות קשה ובמהלך המאבק שלף אחד החשודים מכשיר חד, כנראה מברג, ודקר את השוטר בראשו. אחד מבעלי המוסך סיפר: "שמענו צעקות וראיתי שוטרים רודפים אחרי אחד הגנבים בתוך המוסך. הם תפסו אותו, אזקו אותו והוא כל הזמן ניסה להתנגד ולברוח. פתאום אחד השוטרים נכנס מבחוץ ואמר 'יש שוטר פצוע בחוץ'. יצאנו החוצה וראיתי את השוטר שוכב על הרצפה וכולו דם. שאלתי אותו מה קרה והוא רק הצליח למלמל 'הראש, הראש'. הבנתי שיש לו פצע מאחורי הצוואר. חבר נוסף שהגיע דפק לו על החזה והצליח להעלות לו את הדופק ואני תפסתי לו את הלשון, כדי שלא יבלע אותה. הוא לא יכול היה לדבר ובקושי נשם. הזמנו מד"א ועד שהם הגיעו הוא איבד את ההכרה כבר. אחרי זה אני רק יודע שהשוטרים יצאו החוצה לרדוף אחריו ושמעתי יריות."

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

נבו

מהיכן שאבת את סיפור המעשה על השוטר אסולין. בכתבה שהבאת לא ראיתי זאת. גם לא קראתי פס"ד על הנושא אז באמת שאין לי מושג קלוש אם מה שכתבת אכן כך אירע.

ואני מאמין קטן למה שנכתב / נאמר בתקשורת.

במקרה של הגנה עצמית גם השוטר כאן היה יוצא זכאי , רק שבית המשפט קבע שלא כך היו פני הדברים, ועם כל הכבוד , אני יותר מצדד בקביעות בית המשפט.

הקם להורגך השכם להורגו - = הגנה עצמית בלשוננו . ולא אם הוא רוצה לברוח ואולי לגרום לך לפגיעה קטנה אתה רשאי לפוצץ לו את הראש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הקם להורגך השכם להורגו - = הגנה עצמית בלשוננו . ולא אם הוא רוצה לברוח ואולי לגרום לך לפגיעה קטנה אתה רשאי לפוצץ לו את הראש.

אתה כזה יפה נפש. היית פעם בסיטואציה דומה שאתה מרשה לעצמך לשפוט (ואני די בטוח שגם לא השופטים שיושבים להם בנעימים במזגן)?

נראה לך באמת שהגנב רצה "רק" לגרום לשוטר פגיעה קטנה או חשב על זה בכלל? מבחינתו לברוח ויהי מה, גם אם זה אומר לדרוס את השוטר.

ולהזכירך, לא מדובר באופניים אלא ברכב שתוך שניות בודדות מאיץ למהירות של עשרות קמ"ש, ואם השוטר לא היה יורה בו אז סביר להניח שהוא היה גומר את היום מתחת לגלגלי הרכב או סתם מתגלגל על הכביש במקרה הטוב.

ואם תשאל אותי, הפתיחה באש הייתה הגנה עצמית כשהוא זיהה שהגנב מתחיל להאיץ לעברו (וזה קרה במהירות מינימאלית כי השוטר כנראה לא רצה לחכות עד שהגנב יאיץ ל50 קמ"ש, ודי בצדק).

אולי הייתה טעות בשיקול דעת, אולי הירי לא התבצע למקום הנכון, אבל מכאן ועד להוצאה להורג יש הבדל של שמיים וארץ.

פורסם

ישה הציטוט הוא מכאן כמו כן ברור לי שהתקשורת מסלפת עובדות וחותכת משפטים ע"מ להשיג רייטינג ולהטות דעת קהל אבל בזמן האחרון אני בז עד מאוד לכמה וכמה פס"ד אשר נראים לי בזויים לחלוטין (ראה מקרה אמיר בלחסן, זורק הנעל על בייניש ועוד עשרות מקרים שבהם עבריינים מקבלים עונש מזערי על עברות שבמדינה מתוקנת הם לא היו רואים משהו חוץ מסורגים) ופס"ד זה נראה לי אחד מאותם אלה שבהם בית המשפט מסתכל על הדברים מזווית לא נכונה, לעניות דעתי בעצם העובדה שאדם מבצע פשע ביודעין ולאחר מכן מנסה לברוח תוך סיכון חיי השוטר (וזה הפירוש שלי לדברים מכיוון שללא ספק נסיון נסיעה עם שוטר שדולק בעקבותך\צמוד לרכב ובקלות יכול ליפול אל מתחת לגלגלים הינה סיכון חייו, ובמאית השניה עלייך לעשות כך:

1) לחשוב באיזה רמת סיכון אתה נמצא.

2) להחליט מה הן האופציות העומדות בפנייך.

3) לחשוב על דרכי פתרון כגון נטרול הגנב, עזיבת הרכב, ירי לגלגלים וכו'.

4) במידהו החלטת על פעולה כל שהיא עלייך לבצע אותה.

וכל זה בעניין של שניות ספורות לאחר מרדף מאבק ותחת לחץ רב.

ולכן לדעתי זה הוא מקרה ברור של הגנה עצמית, אז נכון הוא יכל לעזוב את הרכב ולרוץ לניידת ויש עוד אלף אפשרויות, אבל הם יכלו לא לצאת בכלל למבצע מכיוון שיש שם סיכון ובכלל הם יכולים לוותר על כל מבצע מכיוון שהוא טומן בחובו סיכון, וזה לא נגמר.

השוטר הרגיש בסכנה ופעל כדי לנטרל אותה, העבודה שלו היא לתפוס את אותם פושעים ומה לעשות שעל מנת לעשות זאת לא פעם הוא צריך להתעמת איתם ולפעמים זה נגמר רע, הן לשוטר והן לעבריין.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
מהיכן שאבת את סיפור המעשה על השוטר אסולין. בכתבה שהבאת לא ראיתי זאת. גם לא קראתי פס"ד על הנושא אז באמת שאין לי מושג קלוש אם מה שכתבת אכן כך אירע.

בתחילת הכתבה יש קישור לכתבה עם הסיפור.

דעתי באופן כללי היא שיש לעצור פשע בכל מחיר. אם היו מענישים גנבים כמו במדינות איסלם, הכל היה נראה אחרת. אבל מה לעשות, יש לנו חוקים שונים ומשונים, שלפעמים, כמו במקרה הזה, פועלים נגד חברה בריאה ולטובת הפושעים.

הכוונה היא, שאולי הענישו אותו בצדק לפי הספר, אבל בפועל זה יוצר אפקט שלילי ואולי גם ימנע בעתיד משוטרים לפעול נגד פושעים למיניהם. וזה בהחלט לא הולך לשפר את איכות החיים שלנו.

• תוכן חדש...