Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

למי שזוכר ולמי שלא אז לפני מספר חודשים ביצעתי אוברול למנוע, יש על כך אשכול עם תמונות והכל מתהליך העבודה למי שמתעניין.

הרכב הוא מאזדה לאנטיס 1997 מנוע 1.8 קוד מנוע BP.

יש לציין שעברו מאז האוברול רק כ5K ק"מ, המנוע מתפקד מצויין ללא בעיות.

ברשותי שעון גדישה שמודד ביחידות BAR בין 0 ל 3BAR, ומ 0 למינוס 2BAR(וואקום).

התופעה היא כזו:

אני מחבר את השעון כדי למדוד את הלחץ וואקום בסעפת היניקה עם צינור באורך 20ס"מ, בסל"ד סרק המחט מציגה לי מינוס 0.8BAR (שווה ל23.6 INHG ז"א אינצ כספית) אבל המחט רוטטת מהר מאוד בטווח של 1מ"מ לכל כיוון(ימינה ושאלה).

אם אני מפעיל מזגן תוך כדי המדידה בסרק, אז הוואקום יורד ל מינוס 0.6BAR (שווה ל17.7 אינצ' כספית) והמחט רוטטת קצת יותר חזק.

מדידה שניה:

אני מחבר את השעון עם צינור באורך 1מטר, והמחט יציבה ולא רוטטת בכלל על 0.8BAR.

עכשיו לשאלות:

1. מדוע אורך הצינור וואקום המחובר לשעון משפיע על תוצאות המדידה, מצד אחד מחט רוטטת מעיד על תקלה, מצד שני עם צינור ארוך המחט יציבה, לאיזה מדידיה להתייחס?

2. מה המשמעות של מחט רוטטת בטווח של 1 מ"מ לכל כיוון ב0.8BAR.

* אני מודע לכך שמדידה ביחידות BAR אינן מדוייקת למדידת וואקום, וכדי למדוד וואקום צריך שעון ייעודי ומדוייק יותר שמודד באינצ' כספית, אבל חיברתי את השעון בשביל לבדוק אם המחט יציבה או לא.

אני מקווה שיש מישהו שידע לפרש את הבעיה הזו עם אורך הצינור וואקום וההשפעה.

נתונים חיוניים:

* סל"ד הסרק יציב מאוד על 750סל"ד.

* כיוון הצתה תקין(בעזרת אקדח הצתה).

* המנוע סוחב נהדר ללא שום בעיה.

לאחר הרכבת הראש מנוע הרכבתי את רצועת התזמון לפי הוראות היצרן, אך עכשיו אני נזכר במשהו שבמהלך ההרכבה כניראה פיספסתי שן בקאמשטפט של הפליטה, או ביניקה, מצד שני המנוע מתנהג מצויין, כך שזה סותר את החשד שלי.

תודה

יקיר.

פורסם

שלום!

הצינור הארוך למעשה משמש כאקומולטור/מרסן תנודות/אוגר של תת הלחץ.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

פורסם

זהו חשבתי על משהו כזה שהצינור הארוך "בולע" את התנודות האלו.

מה אומרת הבדיקה עם המחט הרוטטת? תקין? או שיא צריכה להיות יצבה

פורסם

אין בעיה במנוע פשוט השעון שהשתמשת בו אינו מתאים למדידת ואקום מנוע. בשעון ואקום מנוע יעודי קיימת דיזת הצרה, שמפחיתה את רגישות המדידה ולכן השעון אינו מציג את שינויי הוואקום הקיימים בכל מנוע תקין, השעון יציג שינוייים משמעותיים בלבד , שיעידו כמובן על תקלה.

פורסם

דניאל אתה צודק, עם השעון הזה קיבלתי מפצל T שבאחת היציאות יש חריר הרבה יותר קטן משאר היציאות, וכשאני מחבר לשם את השעון הוא יציב יותר, שחכתי לציין זאת שפתחתי את האשכול.

אם כך לפי מה שאני מתאר אין בעיית תזמון או אטימה בשסתומים נכון?

• תוכן חדש...