Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש כרגע דירה לעצמי באזור חיפה (התקבלתי לתואר שני ואני לא מתכוון להמשיך לנסוע מכרמיאל לחיפה כל יום).

 

התקציב שלי בסביבות ה 1500-2000 ש"ח.

 

הבעיה היא שכל מה שאני מוצא במצב סביר נמצא במיקומים נוראיים או בשכונות שלא הייתי רוצה לחיות בהן.

תמיד יש את ה"קאץ'" של כל הדירות. אי אפשר למצוא משהו כמו שצריך.

חלק גדול מהן זה גם "קומה 4 מתוך 4" ובלי מעלית.

אני עצלן מדי בשביל זה.

 

בקריות הסיפור לא הרבה יותר טוב.

כל הבניינים ישנים וחלק גדול מהם מכוער ועם תשתית שלוקה בחסר.

בטווח המחירים האלו אי אפשר למצוא משהו כמו שצריך.

 

מצד שני, בנשר, שנמצאת רק מטרים ספורים מחיפה (ויותר קרובה לי לאוניברסיטה), באותם מחירים אני יכול למצוא דירות מעולות, חלקן עם מעלית ומרוהטות אפילו.

 

פעם גרתי בחיפה (נווה שאנן) ובנשר, ושילמתי בדיוק אותו דבר (1300 ש"ח). ההבדל בין שתי הדירות היה עצום בכל פרמטר שהוא, כולל גודל (30 מ"ר מול 80 מ"ר).

 

מישהו יודע מה מקור ההבדלים האלו והאם זה מוצדק?

פורסם

א. אין בניה חדשה באיזור. כך שמי שמשכיר/מוכר מנסה להרוויח מהשיא שהמחירים נמצאים בהם כעת. לכן הכל זה 4/4, 2/2 ובבניינים ישנים.

 

ב. למרות שבקריות המצב לא מי יודע מה יותר טוב, עדיין הייתי שוקל את זה. למרות שהמחירים שציינת יספיקו לדירה בקומה אמצעית של בניין בן 50 בשכונה עוינת.

 

ג. בנשר אני מניח שהמחירים נמוכים בגלל "הזיהום" והריחוק המסוים מכל צורה של ציוויליזציה. למרות שיש שם שכונות שלא הייתי מתנגד לגור בהן.

משכנתא זה קל

פורסם
מישהו יודע מה מקור ההבדלים האלו והאם זה מוצדק?

 

כנראה בגלל שנשר היא חדרה של מפרץ חיפה. :idea:

 

למען האמת, ההיכרות שלי עם נשר מתחילה ונגמרת במפגשים של פורום אודיו.

נראה מקום נחמד, לא יודע למה יש לו מוניטין של עיירה סוג ב'.

פורסם

אתה יודע שיש קו מנהריה לאוניברסיטה ישירות?

אולי כדאי לשקול את זה.

למרות שזה לא הדבר הכי פרקטי בעולם, אם נגיד יש לך כמה שעות פנויות בין השיעורים, אז די נדפקת. אבל חוצמזה, בנהריה אפשר למצוא דברים לא רעים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

נשר זה זול כי זה נשר. עניין המקביל ל"מיתוג" במכוניות ובנוסף הארנונה והכו הרבה יותר זול שם.

 

ישנה שכונה שנקראת "רמות יצחק" (זה שם שמשרת את אלו שלא רוצים להגיד שהם גרים בנשר) שכונה חדשה בנשר קרובה לאוניברסיטה ולטכניון. חפש שם.

פורסם

TheHunter88,

 

אני לא מתכוון להמשיך לנסוע מכרמיאל לחיפה כל יום

 

אתה מציע לו את נהריה, שזה 45-50 דקות נסיעה לכל כיוון. אני לא חושב שזה מה שהוא רוצה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יוסי, ההבדל במחיר הוא בגלל שאתה כמו רבים אחרים מעדיף לגור בחיפה ולא בנשר, המחיר בהתאם, ביקוש והיצע.

 

המרחק הוא באמת קטן, הארנונה זולה יותר וברמות יצחק יש אחלה דירות, אבל אתה לא גר בחיפה (אם זה משנה לך בכלל).

תנסה אולי במסדה והסביבה או יחידת דיור קרוב לאוניברסיטה ככה שהמחיר יכלול הכל.

פורסם

לי ממש לא משנה איפה אני גר, בחיפה או בנשר.

יש לי אוטו ואני לא עולה על אוטובוסים בגלל עניין של היגיינה ומגע עם אנשים אחרים, וזה לפני שאני מזכיר את ההמתנה הבלתי אפשרית לאוטובוס.

 

העניין של סטטוס ממש לא רלוונטי בשבילי. אני רוצה לחיות בנוחות, ולא אכפת לי ממה חושבים על המקום.

פורסם

אין שום סיבה שלא תשכור בנשר, אתה לא מתכוון להשתקע שם כל החיים, נכון?

כמו ש-Z4 ניסח יפה, מיתוג.

 

אה, ובנוגע לדירה בקומה 4 בלי מעלית, נו, באמת.:shock:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מכיר דווקא מישהו שמחפש שוכר לדירה גדולה למדי בקרית-ביאליק, קומה 3\3 ללא מעלית עם חניה מקורה ..

אם מעניין אותך תודיע בפרטי - הבית לא מדהים אבל אפשר לגור בו בסבבה והוא מרווח מאוד.

 

דווקא בקריות ב2000 ש"ח תוכל למצוא אחלה מקומות, אתה מחפש לחיות לבד ? עם בת-זוגתך (אם יש כזו) ? עם שותפים ?

 

אם אתה מחליט לעבור לחיפה\נשר -

+1 לגבי רמות יצחק ,בתים חדשים יחסית וקרובים למוסדות האקדמיה.

 

בהצלחה

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הפקקים מהקריות לאוניברסיטה בבקרים הם בלתי נסבלים, לא הייתי ממליץ.

 

כמו שאמרו קודם - נשר מקום מצויין למי שמתבסס על רכב, מכיוון שהתחבורה הציבורית שם זוועה.

עם רכב בנשר יש לך הכל במרחק של דקות נסיעה - סופר, מרכז מסחרי, בנק, דואר. בנוסף, מרמות יצחק לאוניברסיטה זה באמת דקה.

 

משהו שמעצבן בנשר הוא שכמעט אף מסעדה לא עושה לשם משלוחים. גם כשגרתי במרחק של 200 מטר מהטכניון לא הסכימו לעשות לי משלוחים מחיפה. כמובן, שזה לא שיקול רלוונטי (כנראה) בבחירת מקום מגורים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

יוסי אתה מכוער וטיפש.

אחד הקריטריונים המשפיעים על מחיר של דירה בחיפה הוא הקירבה לציר מוריה.

כמה יותר קרוב יותר יקר.

בתקציב שלך אפשר למצוא גם דירה בכרמל לדעתי, אבל!

אתה מפונק, ואתה עם אוטו.

אז כמו שאמרו פה כבר, למה לא רמות יצחק? זה ממש קרוב לאוניברסיטה, יש דירות עם חניות פרטיות, זה זול, יאללה - לך על זה.

עוד יתרון ברמות יצחק הוא שאתה קרוב לצ'ק פוסט ולצומת יגור מה שנותן לך יציאה מאוד נוחה לכיוון כרמיאל, וגם יציאה דיי נוחה לכיוון דרום. הנסיעה מרמות יצחק ליקנעם היא בערך 20 דקות, וממרכז הכרמל ליקנעם 45 דקות.

ויש לי עוד אופציה מעניינת בשבילך - עספיא. המון סטודנטים גרים בעספיא. המחירים שם ברצפה, האוניברסיטה בערך 5 דקות נסיעה, והכפר הדרוזי מציע את רוב מה שאתה צריך.

אחותי גרה בעספיא והיא מאוד מרוצה.

תרים לי טלפון מחר אם אתה רוצה שאני אשאל אותה מה היא יודעת לגבי דירות - היא חלק מהכפר וכולם מכירים את כולם :-D

אני שונא את הקיץ!

×
×
  • תוכן חדש...