Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור הכתבה הבאה בווינט ,

האם באמת הגענו ליום שכספי משלם המיסים יחולקו בצורה שווה לכל מי שלומד ולא רק לדתיים ?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3904869,00.html

או שמא יחוקקו חוק חדש עוקף בג"ץ על מנת להמשיך לשלם את כספי האברכים ?

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד מוקדם לשמוח... מדובר בסה"כ ב-10,000 משפחות של בטלנים, סליחה... אברכים, ומניסיוננו המר הם עוד ימצאו וריד למצוץ ממנו כספי מיסים.

פורסם

1- אל תדאג, או-טו-טו ימצאו את האנטי קומבינה שתמנע את רוע הגזרה.

2- אל תדאג, זה יגיע לבית המשפט הגבוה ביותר האפשרי (זה שכל השופטים בו חרדים, והוא זה שקובע עבורם, לא חוקי המדינה חלילה), וזה יתבטל.

3- יונות בני יונות, במקום לעשות הפוך, ולאפשר הבטחת הכנסה לסטודנטים... נבלות.

4- באמת נראה לך שמשהו כזה יקרה? באמת?? אם כך אתה יותר תמים ממני... איזה מהומות הולכות להיות אם זה יתממש, אתה לא מדמיין לך.

כולי תקווה שמשהו ייצא מזה אבל אני יותר סקפטי מאללה יוסוף יוסוף וסופי, שלמדו שניהם בחוג הפילוסופי, ואפילו יותר סקפטי מאשר דנה סקאלי בפיילוט...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה מה שנאמר בכתבה

"זו מכה קשה לאחת השכבות הכי חלשות מבחינה כלכלית בחברה הישראלית", אמר יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני מסיעת יהדות התורה."

ואני שואל, למה הם הכי חלשים? כי הם לעזזל לא עובדים! שיצאו לעבוד אז לא יהיו חלשים

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ברווז מכה שנית,

שוב קרעת אותי :-P

לצערי הנושא לא ממש מצחיק, במקום שתהיה מדינה שווה ומי שלומד מקבל הלוואה מהמדינה ואחרי מספר שנים מסויים חייב להחזיר [כמו בארה"ב הלוואת סטודנט למי שמכיר].

אנחנו מממנים את אלו שלא משרתים את החברה ורק מושכים כסף מכיסנו.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני לא מבין למה בכלל צריך לממן אנשים שלא עובדים?!

ניחא אם היו עובדים והיה צריך לעזור להם כדי להגיע לרמת חיים מינימלית- בכל זאת אישה+ ילדים, ונעזוב את זה שאולי לא צריך להתחתן ולהביא ילדים בגיל 18, אבל כמו לכולם ולא רק למיעוט כלשהו בישראל!

:evil:

מתי אנחנו כאזרחים נפסיק להתכופף לפני קבוצות מיעוט בארץ?!

פורסם

כל העליהום על הדתיים מזכיר לי את העליהום על חובבי הנהיגה.

בשני המקרים מדובר בקבוצות מיעוט, ולמבקרים אין היכרות מעמיקה עם הנושא שעליו הם מדברים - הם ניזונים מהמון שמועות וארסיות.

נכון שהרמב"ם היה רופא, ואף מצווה לרכוש מקצוע כדרך חיים, אבל לא כולם מסוגלים לזה. מבחינתי (ומבחינת ציבור די גדול של חובשי הכיפות, שלהזכירכם משלמים מיסים והולכים לצבא) זה בסדר גמור שחלק מתקציב המדינה ילך למטרות טובות כמו לימוד תורה.

ללמוד תורה זו לא בטלה!! מי שחושב כך חושב כך כי הוא אדם לא דתי, וברור שכל אחד ירצה שהתקציב ילך למטרות שחשובות לו. (כמו שכולנו היינו רוצים שתקציבים יילכו לספורט מוטורי. השכן שלי שנוסע בלנטיס לא היה מרוצה לראות את זה קורה; הוא היה מעדיף לשלם פחות מיסים במקום, נניח).

מה שכן אני מסכים, הוא שצריך לתת תמיכה גם לתלמידים במגזרים אחרים, כמו סטודנטים. אגב סטודנטים, בתקופה האחרונה יותר ויותר חרדים מתחילים לצאת לשוק העבודה (ואני מכיר אישית מנכ"ל חרדי של חברה די גדולה (ברמה ארצית, שאגב נוסע בג'אמפי :-)), ומכיר גם פרופסור חרדי מהטכניון.).

נ.ב חבר טוב שלי, בעלים של חברת הייטק, הוא גם אדם חרדי, וגם חובב רכב (עם רזומה של כמה רכבים מעניינים). בדיוק אתמול יצא לנו לדבר שעה על רכבים, נהיגה, וגם על הסכנות שבנסיעה מהירה לשם כיף ועל ההיבטים ההלכתיים של זה. (וכל זה בזמן ששמונת ילדיו מתרוצצים מסביב. ואני אומר את זה בנימה חיובית - יש אנשים שקורסים מגידול של שלושה ילדים).

את הגמ"ח שהוא (ועוד המון חרדים) מארגן כל ערב חמישי - עם יד על הלב - אתם הייתם מארגנים מתוך עזרה לזולת ומצווה? (מדובר באופרציה אדירה, רוב האנשים יעדיפו לצפות בטלויזיה אחרי העבודה). חבל רק להשמיץ.

פורסם

מתי אנחנו כאזרחים נפסיק להתכופף לפני קבוצות מיעוט בארץ?!

נכון - לא צריך ספורט מוטורי - כי אנחנו קבוצת מיעוט.

NOT

השרשור הזה הוא דרך מצויינת לדמיין איך היינו מתייחסים לעצמינו - אם לא היינו חובבי רכב :-D

פורסם

כשהספורט המוטורי יצא מהכיס של משלם המיסים אז תשווה.

בנתיים אף אחד לא משלם עליך בימי מסלול, אבל להם כן משלמים את החשבון חשמל וכ"ו.

זה לא עניין של מיעוט, זה עניין של חוצפה של אנשים לחיות חינם, ולא, לימוד תורה זאת לא עבודה ולא כלום. וזה לא קשור לזה שאני לא דתי, זה קשור לזה שלא מתאים לי לממן אף אחד, מספיק אני משלם כל חודש כסף למימון של 120 שרצים בממשלה, אני צריך עוד אנשים על הראש? למה אתה חושב שכל פעם מחפשים מאיפה לקחת לך עוד מס? כי בא השר ההוא אומר בוא נשלם לחרדים, בא השר ההוא בוא נממן להם טיפולים שיניים וככה הלאה.

in the face

with a chair

פורסם

אתה מבצע השוואה בין שני עולמות שונים .

נניח שהמדינה הייתה משקיעה כספים בסטודנטים אשר לומדים באוניברסיטאות , לאחר גמר הלימודים הסטודנטים האלה נכנסים לשוק העבודה ומשלמים מיסים אשר במהרה יחזירו את ההשקעה .

אדם אשר בחר לימודי תורה בישיבה , המדינה משקיעה בו כספים ולאחר סיום הלימודים לאיזה שוק עבודה הוא יכנס ? בישיבה ילמדו אותו הנדסה ? רפואה ? עריכת דין ? כנראה שלא , מה הרווח של המדינה מאנשים אלו ?

יתרה מזאת , האוכלוסיה הזאת דואגת להביא לעולם עשרות ילדים אשר גם עליהם המדינה תצטרך לשלם .

כל אחד צריך לבחור את דרך החיים שלו ולבחור במה לעסוק אך לא על חשבון אחרים !

המצב שקורה היום אבסורד !

אם המדינה הייתה בוחרת להשיקע בספורט מוטורי כנראה שהרווח שהיא הייתה מפיקה מזה הרבה יותר גדול מההשקעה !

פורסם

ללמוד תורה זו לא בטלה?

איפה הכסף בדיוק מגיע פה?

יודע מה.. אני רוצה לקרוא כל היום את סיפורי אלף לילה ולילה.

למה לאברך כן מגיע כסף ולי לא? כי מישהו החליט שהתורה היא "מקובלת" ואלף לילה ולילה לא?

פורסם

מסורת אתה מוזמן לעשות על חשבונף לא על חשבוני.

יש לי מסורת כל פעם שאני חוזר מהכנרת לעצור קבוע לאכול חומוס במקום מסויים, זאת המסורת שלי ואני גם משלם עליה. אז אויל אני אקבע מחר שהמסורת שלי זה לאכול חומוס כל יום והמדינה צריכה לממן לי את זה? הרי זאת מסורת, אומנם בהתחלה שלה אבל מסורת.

זה מה שקורה כשהדת מעורבת, פתאום הכל בשם הדת. מצטער אבל אני יהודי שלא מבחירה ולא בא לי לסבול את מי שהחליט לקחת את זה לקיצוניות כזאת או אחרת, אני לא מאמין בדת הזאת ולכן לא רואה סיבה לשלם עליה ולסבול בגללה.

וסתם לידע כללי, אין דת יהודית אחת, הדת היהודית מזמן מפורשת לפי איך שמתאים לכל אחד, זאת הסיבה שאני לא מאמין בדת הזאת כי אין לה דרך אחת ואין לה אמת אחת וכל אחד מנצל את הדת הזאת לשימוש האישי שלו כדי לנצל מפה ומשם.

מצחיק שמישהו מנתק בשבת את האור במקרר כי פתיחת הדלת מדליקה את האור וזה נחשב עבודה או הדלקת אור, אבל על זה שפתיחת הדלת גורמת לאויר הקר לברוח וכתוצאה מכך המדחס נכנס לפעולה, זה לא עבודה, נכון?

ואחותו לא מדליקה אש בשבת, אבל נוסעת יופי יופי ומבעירה אש במנוע. גם כן דתיים!

in the face

with a chair

• תוכן חדש...