Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מבקש המלצה למוסך אמין שיודע לטפל בסובארו אימפרזה 2 ליטר באזור ראשון לציון.

לצורך טיפול גדול + טיימינג.

תודה,

רועי

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ...

עדיין מחפש המלצה למוסך סובארו באזור ראשל"צ.

מועד הטיפול מתקרב ובא.

ראיתי שיש את מוסך פאר, מוסך 2000 והילוך שישי בבאר יעקב.

מישהו מכיר ויכול להמליץ?

תודה,

רועי

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

שלום רב !

חבר שלי שהוא קצין רכב של חברה עם סוברואים, הגיע אל הילוך שישי בבאר יעקב, לפני כמה שנים דרך רפי לין, ומאז בחברה שלו מרוצים מהם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אתה מבקש מוסך מורשה או כל מוסך?

בהילוך שישי באר יעקב הייתי מטפל ברכבים אחרים בזמן הצבא.

אני לא יודע מה להגיד לך על הטיפול, כי מצד אחד לא היה אכפת לי ממש ולא שילמתי או משהו, מצד שני אף פעם לא הייתה לנו בעיה איתם (אבל גם לא עם מוסכים אחרים)

מבחינת מוסך לא מורשה - הייתי מטפל שנים במוסך כפיר בא.ת. ישן בראשל"צ בסובארו שהייתה לי - הייתי מאוד מרוצה.

זה אותו רחוב כמו מוסך מאיה (הרחוב של קומפיוטסט).

פורסם

הכוונה בטיפול גדול זה טיימינג וכל מה שמסביב + שמנים ופילטרים.

אני חושב שהייתי מעדיף מוסך "רגיל" ולא של היבואן בעיקר בגלל עלויות.

באופן כללי הייתי מרוצה מ"שאפט" כשהיה לי 306, אבל אני לא יודע כמה הם "מומחים" בסובארו.

בקיצור, מה שחשוב לי זה שהאוטו יהיה בידיים טובות אצל מישהו שאפשר לסמוך עליו.

תודה,

רועי

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

אם אתה יודע מה צריך לעשות, אפשר להסתדר עם מוסך "רגיל", רק בתנאי כי אתה תביא את כל החלקים והם יבצעו את העבודה. טיימינג צריך (חובה) לעשות במקום בדוק ומתמחה, אבל לא חייב ביחד עם הטיפול. אפשר לפני-אחרי מרווח של חודש לפה או לשם. האם אתה יודע מה צריך לעשות בטיפול שלך? אני מתכוון האם זה גם מצתים, שמן גיר, שמני דיפרנציאלים וכד' חוץ מהדברים הרגילים והפשוטים. בצע חיפוש, אני כתבתי הרבה על תחזוקה של 2.0 4X4

תמיד מוכן לתת לך תשובה, אם אתה צריך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• ספונסר פורום
פורסם

למה התנאי להביא את החלקים למוסך? אני לא מבין אף פעם את קו המחשבה הזה,לרוב,ללקוח,זה יצא יקר יותר,בעל המוסך יחייב מחיר גבוה יותר על העבודה כי הוא לא ירוויח על החלקים,הלקוח ישלם בחנות מחיר גבוה יותר מבמוסך כי לרוב הוא ישלם את מחיר המחירון של החלק ולא יהנה מההנחה שהמוסך יעמיד לרשותו,ולקינוח,במידה ותהיה בעיה עם אחד החלקים,המוסך לא יוכל לתת אחריות על חלפים שהוא לא סיפק (לדוגמא,משאבת מים חדשה נוזלת) והלקוח יאלץ לשלם על העבודה פעם נוספת.

אורן בן סימון

פורסם

אורן בן סימון

ברכב שלו כמעט כל דבר הוא בהזמנה מיוחדת מראש. חנויות החלפים אינן מחזיקות במלאי את רוב הדברים שהוא צריך לטיפול.

כמו כן ישנם דברים ספציפיים שכדאי להתרוצץ קצת ולהזמין חלופי מראש, מאשר לקנות מחנות חלפים חלף מקורי היקר פי 3 ולא בהכרח יותר טוב, כאשר הרכב כבר על הליפט ואין ברירה. למשל צלחות בלימה אח' או קד'. אפשר לחסוך מאות שקלים.

בעל המוסך יחייב מחיר גבוה יותר על העבודה כי הוא לא ירוויח על החלקים

אז לא הולכים אליו, יש הרבה אחרים הוגנים.

פורסם

באופן אישי אני מעדיף שהמכונאי יזמין בשבילי את החלקים שצריך. זאת עוד סיבה לחפש מישהו שאפשר לסמוך עליו, שידע ויוכל להמליץ על חלק מקורי או תחליפי לפי הניסיון שלו.

וחוץ מזה למי יש זמן להתרוצץ בת"א ולחפש פלאגים ופילטרים?

שאלה לגבי הטיימינג: כמה זה מורכב לביצוע באימפרזה עם מנוע 2 ליטר 125 כ"ס?

האם כל מכונאי במוסך רגיל (כמו כפיר למשל) יוכל להתמודד עם זה בקלות בלי שישארו בסוף ברגים מיותרים?

תודה,

רועי

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

כן, זה מורכב. מי שלא עשה אף פעם מוטב שלא ילמד על הרכב שלך. בנוסף יש להחליף את כל המותחנים.

פורסם
למה התנאי להביא את החלקים למוסך? אני לא מבין אף פעם את קו המחשבה הזה,לרוב,ללקוח,זה יצא יקר יותר,בעל המוסך יחייב מחיר גבוה יותר על העבודה כי הוא לא ירוויח על החלקים,הלקוח ישלם בחנות מחיר גבוה יותר מבמוסך כי לרוב הוא ישלם את מחיר המחירון של החלק ולא יהנה מההנחה שהמוסך יעמיד לרשותו,ולקינוח,במידה ותהיה בעיה עם אחד החלקים,המוסך לא יוכל לתת אחריות על חלפים שהוא לא סיפק (לדוגמא,משאבת מים חדשה נוזלת) והלקוח יאלץ לשלם על העבודה פעם נוספת.

אורן בן סימון

אתה חצי צודק.

קודם כל בד"כ אני יכול לקנות את מרבית החלקים בחנויות חלפים באותו מחיר אם לא זול יותר מאשר המוסך נותן לי אחרי "הנחה".

אבל הבעיה המרכזית היא איכות החלפים.

רוב המוסכים לא תמיד ישימו/יש להם את מה שאני רוצה.

בייחוד מוסך לא מורשה יבואן שלא תמיד יש לו מקורי ולא תמיד הנוזלים הם מהשורה הראשונה (גם במורשה יבואן לא אבל לפחות שמה תמיד יש אופציה לחלפים מקוריים).

• ספונסר פורום
פורסם

שום דבר לא מיוחד בEJ20,ניתן להשיג גלגלות מקוריות ובוכנת מתיחה מקורית בחצי מהעלות במוסכים המורשים,אכן הטיימינג מעט מורכב.

ומוסך שמכבד את עצמו יחזיק מספר סוגים של נוזלים ושמנים איכותיים,וקשה לי להאמין שניתן לקבל את אותה הנחנה בחנות חלקים שמוסך שקונה בכמה עשרות אלפים בחודש מקבל.

אורן

• תוכן חדש...