Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי קסנטיה 2001 מנוע 2000

אחרי שיפוץ הגה, שיפוץ משאווה מרכזית, החלפת תמנונים, צץ משהוא חדש:

הבלמים לא מגיבים כראוי, ולפעמים נתקעים, אמרו שזה הדוזר?

מה זה דוזר? איזה בעיות יש? להחליף או לשפץ? מה העלויות?

מה עתיד לצוץ? כדאי להשבית את האוטו?

פורסם

למה ישר להשבית? יש אנשים שישמחו לקחת, לתקן אותה (במיוחד אם הגיר והמנוע תקינים), ולנסוע בה

אני אישית הייתי גם קונה אותה ממך, הבעיה שאין לי כסף עכשיו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בגלל שהגיר לא שייך למערכת ההידראוליקה לא הזכרתי ברשימת התיקונים.

אבל רק השבוע שעבר יצאה משיפוץ גיר והוא עובד חלק עכשיו.

פשוט נמאס לי מהתיקונים :-(:cry:

פורסם

אתה חייב למצוא שמתמצא היטב בסיטרואן שלך. הרכב הזה לא סובל עבודה חובבנית.

תאר בצורה ברורה יותר את מהות הבעיה, אם הדוושה שוקעת? האם הבלמים נשארים סגורים על הדיסק?

בעיקרון האחראי על חלוקת הנוזל ההידראולי הוא הדוזר שתפקידו לחלק את הנוזל בין הבולמים, בלמים וההגה.

האם יש לך בעיה באחת משאר המערכות ההידראוליות? מכיוון שהמערכת בנוייה בצורה כזו שבעיה במערכת ההידראולית תפגע קודם בחלקים הפחות חיוניים כמו הבולמים ורק לבסוף בבלמים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

כבעלים של קסנטיה, לחר שעשיתי יישור קו עם המערכת ההידראולית, אני נהנה מרכב מפנק נוח ואמין מאוד.

כבר למעלה משנה שהאוטו לא ראה, הריח או עשה קולות של מוסך או תקלות.

תמצא לך מישהו שבאמת מבין ברכב הזה, הוא באמת לא סובל חובבנים או אנשים שלא מבינים בו.

סדר את עניין הבלמים כי לא משחקים בזה ותהנה מרכב מצויין.

יכול להמליץ לך על מספר מוסכים שמבינים, אם אתה מאיזור המרכז אתה יכול להכנס למוסך גבע בת"א, שני חברה צעירים שמכירים את הרכב מצויין על כל מערכותיו.

דבר איתי בפרטי אם אתה צריך עוד פרטים.

פורסם

אני מתקן את הרכב במוסך שהבעלים שלו לא מזמן סיימו את עבודתם במוסכי פיג'ו סיטרואן, ורק מתקנים רכבים מסוג זה.

תיאור הבעיה במדויק.

1. התחילה בעיה עם קשיחות יתר בבולמים, אז החלפתי בומבות - ואכן נעלמה הבעיה.

2. אחר תקופה לא ארוכה, ההגה נהיה קשה מאוד, שכמעט ואי אפשר לסובב אותו, נעשה ניקוי למערכת ההידוראליקה, והוחלפה משאבת ההידוראליקה. ואכן הבעיה נפתרהת.

3. החלפתי סטרטר, דפקו צינור בתמנון הגדול, החלפתי תמנון גדול.

4.כהכנה לטסט, הוחלף צינור ברקס ליד הגלגל השמאלי(גומי שחור), אחרי ההחלפה כשנותנים ברקס יש השהיה קטנה עד שתופס, ובמהירות גבוה אם נותנים חזק הואטו סוטה שמאלה. עם הזמן הסטיה נעלמה. (ארך כמעט חודש).

אמש פתאום ההשהיה נהייתה ארוכה מאוד, נוסע כמעט 20 מטרים מעת הלחיצה עד שהרכב התחיל להאיט, ואחר כך כשאני נותן גז, האוטו עדיין במצב האטה, ואחרי זמן רב זה משתחרר, נראה לי שכמעט הוא נמצא במצב של ברקס לחוץ כצת (האטה).

ראוי לציין שאם אני לוחץ חזק על הדוושה, האוטו עוצר פתאומי אחרי השהיה קטנטנה , אבל כשמאיטים התופעה היא כמו שהזכרתי למעלה

כמובן אחרי סרט הפחד הזה אני לא נוסע באוטו.

אמרו לי שצריך להחליף את הדוזר, אני לא יודע אם אני צריך להמשיך בשרשרת התיקונים האינסופית הזו :cry:.

פורסם

מצב מוזר, למיטב הבנתי אם המערכת ההידראולית תקינה זה סימן שהבעיה לא בדוזר, האם ביצעת ניקוז אוויר כמו שצריך?

אוויר במערכת יכול לגרום לצרות צרורות.

ההרגשה שלי שישנה בעייה אחרת יותר לכיוון מערכת הבלמים במיוחד שאתה טוען שהייתה סטיה של הרכב לשמאל בזמן בלימה.

ייתכן שאחד הקליפרים תפוסים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

גם לי צץ כמעט מיד אויר במערכת....

אני אחזור לעניין המוסך, לא כל יוצא מוסכי סיטרואן יודע לטפל בקסנטיה !!!

המערכת דורשת ידיים נכונות והבנה מעמיקה ולא סובלת חובבנות ונסיונות.

חזור למוסך שטיפל ברכב ותאר לו את הבעיה ודרוש תיקון ופתרון הבעיה כיון שזה צץ בעקבות תיקון שביצעו.

אל תכנס להוצאות וספות לפני שבדקת במוסך נוסף שמבין ברכב, וכן, אל תוותר, לאחר שתיישר קו עם התקלות תהנה ממכונית נוחה, מפנקת וחזקה.

דבר נוסף, ממליץ לך להעלות את השאלה גם בפורום psi אולי מישהו שם נתקל ומכיר את הבעיה יש שם לא מעט בעלי סיטרואן שאולי נתקלו בעבר בבעיה. הכתובת http://www.psi.co.il

בהצלחה

פורסם

עשיתי את הניקוז בעצמי - כפי שראיתי אותם עושים במוסך.

לסובב את הבורג בבמובה המרכזית, שומעים אוויר יוצא - סוגרים עוד פעם (חוזרים על אותו הפעולה עד שאין יותר קול לאוויר שיוצא).

לא ידעתי באיזה מצב צריך לעשות את הפעולה, כשהיא בגובה נורמלי או למעלה או למטה.

עשיתי את הפעולה לשני המצבים למעלה ובאמצע.

תוצאות

1. הברקס השתבר מאוד, אבל אולי עדיין יש השהיה קטנטנה

2. ההגה נהיה רך יותר - יותר קל לסיבוב.

אבל אחרי נסיעה של כמה דקות חזרתי לבדוק את האוויר, ןהפתעתי שיצא עוד אוויר

השאלה למה היה עוד פעם אוויר, אחרי שרוקנתי את הכל???

אחרי התוצאה הזו, האם הבעיה שהוסברה לעיל עדיין קשורה לדוזר?

פורסם

תשחק עם ההידראוליקה - תרים ותוריד כמה פעמים את האוטו, תשחק עם ההגה ימינה-שמאלה (עד הסוף).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בדוק את הצינור הראשי היוצא מן המיכל ההידראולי והולך למשאבה, בדוק שאין בו קרעים או נפיחות בחיבורים מהם הוא יכול לשאוב אוויר, אם אין בעיות בצנרת ייתכן שהמשאבה לא תקינה ושואבת אוויר יחד עם הנוזל ההידראולי.

אפשרות שלישית היא לעשות ניקוז אוויר חוזר עד שהאוויר כולו ייצא.

האם לפני החלפת המשאבה גם הייתה בעיה בבלימה?

פורסם

בלמים זה לא עסק לחובבנים ולנדמה לי. גש למוסך בהקדם לפני שחלילה יקרה אסון. יכול להיות שמה שמה שאתה מתאר קשור לניקוז אוויר, אבל לא ניתן לאבחן את זה דרך הפורום ואני ממש לא מציע לך נסות לבדוק את זה לבד, ללא הבנה מספקת והכרת הרכב שלך. טיפולים לרכב באופן עצמאי עושים לאחר שרוכשים ידע מקצועי בסיסי.

פורסם
בדוק את הצינור הראשי היוצא מן המיכל ההידראולי והולך למשאבה, בדוק שאין בו קרעים או נפיחות בחיבורים מהם הוא יכול לשאוב אוויר, אם אין בעיות בצנרת ייתכן שהמשאבה לא תקינה ושואבת אוויר יחד עם הנוזל ההידראולי.

אפשרות שלישית היא לעשות ניקוז אוויר חוזר עד שהאוויר כולו ייצא.

האם לפני החלפת המשאבה גם הייתה בעיה בבלימה?

הצינור הזה - אם אני לא טועה נכלל במה שקוראים לו "התמנון הגדול". רק לפני חודש החלפתי אותו עלה לי בערך 3,000 ש"ח.

גם המשאווה נעשה לה שיפוץ אצל המדביק - שלמתי 1,000 ש"ח.

"ניקוז אוויר חוזר" אפשר לפרט מה זה? - נראה לי שעשו את זה כשעשו את ניקוי מערכת ההידוראליקה.

אחרי שעשיתי את הניקוז הבלמים עובדים בצורה תקינה, ואפילו יותר טוב מקודם, אני אלך לחברה שיבדקו את תקינותם.

יש בעיה אחרת בבלמים, במהירות עצירה הם חורקים בצורה מאוד מאוד מרעישה.

בחברה עשו תיקון לזה - חריטה לצלחות האחוריות והחליפו דסקיות, אבל הבעיה חזרה מחדש ומחריפה עם הזמן.

איך אפשר להפטר מהבעיה הזו לתמיד.(לפתוח את השאלה כנושא חדש או להמשיך מכאן?)

פורסם

אני שמח שבעייתך נפתרה, למרות זאת אני כמו אביב ממליץ לך לעשות ביקור במוסך רק כדי להיות שקט, בלמים יכולים להרעיש בגלל שהם גמורים ונוגעים בברזל או בגלל שאיכותם ירודה, האם אתה יודע לאיזה חברה שייכים הרפידות?

כמו כן בדוק אם לא נדרש השלמה של נוזל הידראולי לאחר שהאוויר שתפס את מקומו יצא.

• תוכן חדש...