Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מיצובישי קולט 94 גיר רגיל.

שמתי לב לתופעה שפעם נמצאת ופעם לא.

כאשר אני מעביר להילוך שלישי בד"כ יש כמו רעש של חריקה כזאת, כאילו הגלגלי שיניים משתפשפים, או שהמוט משתפשף באיזה ברזל.

זה נראה לי יותר גלגלי שיניים, חשבתי אולי על כיוון של קלאץ', אבל אם זה היה קלאץ' הבעיה הייתה בכל הילוך לא? זה פשוט קורה לי רק בהילוך שלישי, ולפעמים לפעמים שומעים את זה כשאני מעביר להילוך שני.

אגב, לחדד את הבעיה, זה לא כשההילוך בפנים כבר והאוטו נוסע, זה רק כאשר אני מכניס את ההילוך.

ההילוך נכנס אין שום בעיה עם השילוב של ההילוך, פשוט הוא עושה את הרעש הזה, כאילו הגלגלי שיניים משתפשפים

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אגב שאלה נוספת, במידהו זה קלאץ' כמה יעלה להחליף? אני מתכוון בהיקפים של +/- . רק לדעת לאיזה מכה לצפות

פורסם

לאף אחד אין מושג?

אני לא יודע אם זאת בעיה בקלאץ' או לא, הרכב נוסע, אני לא רוצה לשחוק את הגיר גם

פורסם

:S למה אני לא יכול לערוך הודעות?

בכל אופן עשיתי עוד נסיעה על הרכב כדי לתת דיאגנוסטיקה יותר טובה..

החריקות מופיעות כאשר אני מעביר מהילוך שני לשלישי בלבד. אם אני לדוגמא על רביעי ומוריד לשלישי, אין את החריקות.

אגב, ניסיתי להאזין היטב לרעש, וזה נשמע יותר כמו גלגלי שיניים

פורסם
:S למה אני לא יכול לערוך הודעות?

בכל אופן עשיתי עוד נסיעה על הרכב כדי לתת דיאגנוסטיקה יותר טובה..

החריקות מופיעות כאשר אני מעביר מהילוך שני לשלישי בלבד. אם אני לדוגמא על רביעי ומוריד לשלישי, אין את החריקות.

אגב, ניסיתי להאזין היטב לרעש, וזה נשמע יותר כמו גלגלי שיניים

שתידע לך שהיה את זה למורה נהיגה שלי ואני לא הבנתי למה זה וזה רכב בהילוך שלישי אתה צריך להעביר לאט תהילוך ואז אין רעש אם אתה מעביר ישר מהר זה עושה חריקה חוץ מיזה אני לא יודע מה הבעיה חח

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הקפצה.

בנוסף בחנתי כל הילוך והילוך, ומתברר שלפעמים הרוורס כביכול נתקע כזה, אני משלב לרוורס, והוא כאילו נתקע באמצע ואז שאני מרים טיפה את הקלאץ' הוא משתלב עד הסוף.

פורסם

גש למוסך כדי שיבדקו אם אכן הבעייה הנה מהמצמד (קלאץ') או מסינכרונים בתוך תיבת ההילוכים

ואז תוכל גם לקבל שם הערכת מחיר לתיקון הנדרש.

כנראה שלא ענו לך, כי תקלה כזאת קשה לאבחן דרך המסך והמקלדת.

בברכה - רפי לין

פורסם

בדקתי את הנושא, עם דאבל קלאץ' אין רעשים.

וכאשר אני מעביר הילוך, למשל משני לשלישי, אני מעלה משני לניוטרל, משאיר את המוט חצי שניה ומכניס שלישי וגם אין רעש (בלי דאבל קלאץ') אז מכאן עלה לי שיכול להיות שהמצמד לא תקול, אחרת זה לא היה משנה נכון?

ואני מתייעץ מפה מכיוון שאם מדובר בסינכרונים או משהו אפשרי לחיות עם זה לא?

אגב, אם הגיר היה תקול זה גם לא היה משנה אם אני עושה דאבל קלאץ' או משהה את המוט חצי שניה בניוטרל בין הילוך להילוך.

פורסם

העלתי שאלה דומה לא מזמן וגם לא קיבלתי תשובות!

ממה שבדקתי אצלי הרכב לא עושה את הבעיה כשהמנוע חם.

ברכב ישן זה קורה כי השמן לא מספיק להתחמם ובגלל הצ'וק אוט' שמעלה את הטורים וזה יוצר בעיה בהעברת ההילוך.

בדוק אם הבעיה נמשכת גם כשהמנוע חם, אם לא פשוט חמם את הרכב קצת לפני נסיעה ובהתחילת נסיעה השתמש בדאבל קלאץ'.

בהצלחה.

צח.

פורסם

אני חייב לציין שאחרי נסיעה של כ 10 דק' ברכב, הבעיה מתחילה להיעלם, כלומר קרה לי מדי פעם ששמעתי איזה משהו אבל כביכול התדירות הרבה הרבה יותר נמוכה, אם ככה, הבעיה היא חימום של שמן גיר?

אגב, כמה זה משנה אם חסר קצת שמן גיר? פתחתי את המכסה של השמן גיר, והוא לא היה עד הסוף , המפלס היה 2וחצי - 3 ס"מ מהפתח, זה אומר שחסר? פשוט לא מצאתי מדד על המיכל עצמו כדי לדעת מה הכמות שאמורה להיות.

מומלץ להחליף שמן גיר? אם כן, איזה שמן מומלץ

פורסם

מפלס השמן לא אמור להיות עד הסוף כי המצוף נכנס פנימה ותופס נפח.

אין צורך להחליף שמן גיר,אלא רם לראות שהוא קיים (כשיש בעיה במפלס השמן נדלקת נורה), החלפת שמן גיר עושים בטיפול 10.

בהצלחה.

צח.

• תוכן חדש...