Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מדובר בפיז'ו 205 שנת 98 ידני

החלפתי (עצמאית) רדיאוטור לפני כחודש

(לא החלפתי תרמוסטט או יוניט)

כאשר המהירות גבוהה מ- 80 קמ"ש (כמובן, רק בכבישים המותרים :) ), הרכב מתריע על חום מנוע

(כידוע לכם, בפיז'ו 205 אין מד טמפרטורה - לצערי).

כאשר ממשיכים בנסיעה - אין תופעות לוואי ולעיתים ההתראה נעלמת.

כאשר המהירות יורדת מתחת ל- 80 קמ"ש - כגון בעצירה לרמזור וכד' - ההתראה נעלמת.

יש לציין כי התופעה לא מתרחשת בנסיעה מאומצת במהירות נמוכה - גם בתוך העיר ביום חם.

להערכתי, מדובר בהתראה בלבד, ללא חימום אמיתי של המנוע.

האם מישהו מכיר תופעה כזו ? למישהו יכול להיות הסבר ?

האם ניתן להתקין מד טמפ' זמני ברכב ? (ראיתי פרויקט מצולם להתקנה קבועה אך אני מחפש משהו זמני)

אודה לכם על עזרתכם,

ישראל

פורסם

בדוק את העניין לעומק , קרה לי אותו דבר עם ה205 הקודמת שלי , בסוף התפוצץ הצינור מים. מזל שלא הלך המנוע.

פיג'ו 205 - האהבה הראשונה.

פורסם

האם לפני ההחלפה קרתה לך התופעה הנ"ל, כי לי זה מאוד מזכיר תופעה שהיתה ב 205 שלי כאשר התקנתי טרמוסטת(דווקא מקורי) שנפתח באזור ה 89 מעלות. היתה נדלקת לי נורה בנסיעה במהירויות שציינתה ואז נכבת אחרי זמן מה. החלפה לטרמוסטת של 84 מעלות פתר את הבעיה. אולי הטרמוסטת שלך התקלקל, נתפס או שהוא של 89 ובגלל שהרדיאטור הקודם היה סתום אז יכולת הקירור שלו היתה נמוכה והטרמוסטת היה נפתח בזמן כי לא היה הפרש טמ"פ.

ההסבר הוא שכאשר אתה נוסע במהירות גבוהה, המנוע עובד ברצף ולכן מתחמם די מהר מצד שני הרדיאטור החדש שלך מקרר את המים שבתוכו מהר מאוד ולכן עד שנפתח הטרמוסטת המים בבלוק כבר מגיעים לטמ"פ של הדלקת נורה, ואז נפתח הטרמוסטת והמנוע מתקרר. כאשר הרכב נוסע לאט או עומד המים משני צידי הרדיאטור חמים(כי מה שמקרר את המים זה המאוורר שעובד רק באזור ה 90 מעלות) ולכן גם זמן תגובת הפתיחה שלו מהיר יותר. נסה להחליף טרמוסטת ותראה אם זה עוזר, בסה"כ מאוד פשוט לביצוע 2 ברגים וסיימתה.

פורסם

דני שלום

לפני ההחלפה התרחשו תופעות כלליות של חום מנוע אבל לא תופעות של חימום רק במהירות של מעל 80.

מדבריך אני מבין שייתכן והבעיה ביוניט (שאחראי על הפעלת המאווררים) ?

האם האוויר המוזרם באופן טבעי במהירות גבוהה אינו מספיק כדי לקרר את המים ?

מהי העלות המוערכת של תרמוסטט כזה ?

תודה

ישראל

• תוכן חדש...