Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לך 1200RMS יציב באוטו ? המצבר והאלטרנטור שלך מספקים את זה? חיזקת שלושת הגדולים ?

מערכת כמו של גורל (עתיד ) אני כמעט בטוח שיש לה 1200rms (הכאוס בשתי אום ?) ואין לו קבל .

פורסם

הצורך בקבל לא עולה לפי הספקים,

אלא לפי יכולת מערכת החשמל להתמודד עם השינויים

ולפי מהירות השינויים כתוצאה מאופי השימוש (סוג מוזיקה, ציוד וכו')

1200 וואט אמיתייים זה באיזור 113 אמפר

1200 ואט - חלקי הוולטאז' - 13.8 - פלוס אובדן הנצילות - באיזור 70 אחוז למגברי AB,

על זה יש להוסיף מפלי מתח על החיווט, צרכים של הרכב עצמו וכו'

בשביל 1200 וואט אמיתיים לחלוטין צריך אלטרנטור 120 אמפר במינימום של המינימום,

ברכבים היפניים לרוב יש אלטרנטור 70 אמפר,

ברגע שיש אלטרנטור חזק, מצבר עמיד ומערכת החשמל חזקה ואיתנה וכל מה ש"מפריע" זה משחקי מתח בעת כניסות ויציאות של הסאב

(משחקי מתח זה נפילות מ14.4 ל-13.9 נגיד, ולא מ13.8 ל11.0 כי זה כבר תקלה)

אז אולי קבל יכול לסייע בהתמודדות עם מהירות השינויים, הוא "מייצב" את השינויים אפשר להגיד,

גם שם מצבר פריקה עמוקה יהיה טוב יותר, אבל גם קבל בא בחשבון.

אם אתה לא שם קבל רק בגלל שאמרתי שלא, אז זה לא טוב

הרעיון בפורום זה לחלוק ידע - אל תשים קבל כי אתה מבין למה לא צריך קבל,

אם ההסבר שרשמתי בשרשור המקורי לא מספיק ברור אני מתנצל, יותר ברור מזה אני לא יכול להיות,

לא ניתן ללמוד חשמל רכב מאפס בהתכתבות, אפשר להעמיק להרחיב ולהאצים את הידע, אבל לא מאפס

פורסם

קודם כל אין לך מה להתנצל, אתה לא חייב שום דבר לאף אחד פה, אתה רק עוזר!

ומה שכתבת פה זה כבר הרבה יותר ברור לי.

אני מבין שקבל עוזר לייצב את המתח בנפילות קטנות מאוד.

היה לי דעה מוטעה שקבל נותן "יותר" כוח למגבר, אבל זה טעות.

קבל לא נותן יותר מתח, אלא מייצב אותו למתח המקורי הקודם.

זה אומר שאם יש נפילה מתחת ל 13.8 וולט בזמן שמיעת מוזיקה צריך לשדרג אלטרנטור/להוסיף קבל לפי הצורך, אני צודק?

היום אני אבדוק את המתח עם קבל ובלי קבל.

פורסם

אם יש נפילה רגעית למאית שניה שמתייצב מיד חזרה (בגלל מהירות תגובה איטית של האלטרנטור)

אז קבל יסייע

אם הנפילה היא לא למאית שניה אלא נפילה לכל אורך אותו ליין של באס (נגיד בשיר כמו היפנוטייז ב3 שניות של הבאס הכבד, הרכב יורד ל-12.3 וולט ונשאר שם עד סיום הבאס המתמשך) אז הפתרון הוא אלטרנטור, ולא קבל - במצב כזה בדיוק, קבל רק יקשה על המצב, כי אחרי שהבאס יגמר, לא רק שהאלטרנטור המסכן צריך להטעין את המצבר, ולספק עדיין את המערכת, יש לו גם קבל "על הראש"

פורסם

טוב תשמע, איזה הסבר. שיחקת אותה.

תודה על המאמץ שהשקעת כדי להסביר לי :)

עכשיו אני מבין מה תפקידו, מה הוא עושה, ומתי צריך להוסיף קבל/אלטרנטור לפי מידת הצורך.

פורסם

עכשיו אתה מבין למה המתקין לא באמת מבין ?

איך הוא יכול לדעת שצריך קבל לפני שהוא התקין את כל המערכת וביצע את כל בדיקות העומס וכו'.

העיקר למכור

פורסם

כי זאת מטרתו - למכור.

הדבר הבא כנראה שאני אצטרך לקנות זה סריג ;)

ד"א, איך עושים את הבדיקה הזאת, דרך המחשב? או עם רב מודד רגיל?

כי אלה "פיקים" למאית שניה. הרב מודד קולט דברים כאלה?

• תוכן חדש...