Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם.

אני זקוק לעצתכם בנוגע להחלטה בקניית רכב משפחתי.

העניין הוא כזה: אבא שלי רוצה לקנות רכב חדש למשפחה שיחליף את הנוכחי. הרכב צריך להיות בטווח המחירים 110K-130K יפני, 1.6 ליטר, משפחתי.

לאחר התלבטויות רבות צמצמתי ביחד איתו את הרשימה ל:

מאזדה 3 1.6 ליטר , 4 דלתות - 128K

הונדה סיווק ES 1.6 ליטר , 4 דלתות - 123.5K

עכשיו העניין הוא כזה: לדעתי עדיפה המאזדה 3, ואילו אבי מעדיף את הסיוויק (על שתיהן ערכנו נסיעות מבחן)

הנושאים שחשובים לנו ואליהם הייתי רוצה מאוד שתיתייחסו:

1. בטיחות - לדעתי המאזדה 3 יותר בטיחותית, בגלל 6 כריות אוויר, 4 בלמי דיסק, (לסיוויק רק 2) , צמיגים רחבים יותר, דוושת גז ובלם קורסות.

2. צריכת דלק - לשתיהן צריכת דלק זהה לדעתי למרות שע"פ המפרט לסיוויק יש עדיפות.

3. אמינות - שתיהן זהות לדעתי בתחום, אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור בנושא.

4. ביצועים ונהיגה- עדיפות קלה לסייויק לדעתי בגלל כיול תיבה "עצבני" יותר. אולם למאזדה 3 אפשרות לטיפטרוניק מה שמאפשר גם נהיגה ספורטיבית יותר.

5. נוחות נסיעה ורעש סביבתי - לדעתי עדיפות קלה למאזדה 3 ע"פ מבחני הנסיעה שעשינו שלשום.

6. אבזור פנים - עדיפות למאזדה 3 המודרנית יותר ומאובזרת יותר.

7. תא מטען - עדיפות לסיוויק בנפח ופתח גישה גם גדול יותר .

8. לדעתי הדגם של הסיוויק מיושן יחסית (משנת 2001 אם אני לא טועה) ועתיד לצאת דגם חדש בקרוב מה שיוריד את ערך הדגם הנוכחי. לעומת זאת המאזדה 3 חדשה מאוד.

9. לא הבנתי האם ההגה החשמלי של ההונדה הוא יתרון או חיסרון - אשמח לתגובות בנושא גם כן.

אם יש לכם דעות / נושאים נוספים כמובן שאשמח לשמוע גם עליהם... בעיקרון אבא שלי הולך מחר בבוקר לסוכנות הונדה לרכוש את הרכב לכן אשמח למי שיוכל להשאיר תגובות בהקדם על מנת שאספיק לשכנע אותו לקנות את המאזדה 3 (באם היא באמת עדיפה לדעתכם.)

בתודה !

רונן

פורסם

גם לפי דעתי ה-3 עדיפה. למרות הבדל של כמעט 5K ש"ח במחיר, הסיוויק מפסידה. מדובר ברכב מיושן, בעל שום תכונה מיוחדת שהיא יותר טובה מהסיוויק. המאזדה יותר מאובזרת, נראת יותר טוב, והרבה יותר חדשה. הסיוויק בעלת ביצועים טובים יותר אך ורק בגלל משקל עודף ומנוע קצת מיושן במאזדה (אך ורק בדגם ה-1.6).

אופציה נוספת שהייתי ממליץ לבדוק זה את הקורולה, גם עולה באזור ה-123K ש"ח, בעלת ביצועים הכי טובים בקטגוריה (למרות שאם תסתכל בנתוני יצרן תראה שיש הבדל של רק חצי שניה, במציאות ההבדל הרבההההה יותר גדול לטובת הקורולה), נוחות עדיפה על הסיוויק והמאזדה, מבחינת הנאה מנהיגה היא נופלת בגדול מהמאזדה בגלל מתלים רכים מאוד והגה שפשוט מנותק מהמציאות. בתחום האבזור הקורולה נופלת מהמאזדה אבל עולה על הסיויק. התנוחת נהיגה בטויוטה דיי גבוה (כמעט ג'יפ), יכול להיות שאבא שלך יאהב את זה אבל אני מאוד לא מרגיש נח ברכב הזה ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מניסיון די ארוך עם סיויק 2002(קיבלתי בליסינג)ומנסיעת מבחן במזדה 3,לדעתי,המזדה עדיפה בהרבה על ההונדה.ה3 מודרנית יותר הרבה יותר מאובזרת בעלת התנהגות כביש עדיםה משמעותית,אמורה להיות בטוחה יותר.היתרון המשמעותי של הסיויק הוא במרווח הפנים,בייחוד מאחור,וביצועים טובים מעט יותר.עלויות האחזקה די דומות.כל זה במידה ואביך ממש ננעל על אחת משניהן.האופצייה הטובה ביותר בקבוצה זו היא הפורד פוקוס 2.0,שעולה על שתיהן בהרבה ובהכל.בין המזדה והסיוויק-לכו על ה3.ותהנו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עושה רושם שעשית השוואה רצינית בין הרכבים + נסיעת מבחן על שניהם.

כעת לא משנה מה אביך ייבחר, הוא בחר את זה לאחר שעשה בחינה מדוקדקת בין הרכבים.

יתרונות ל-3:

1) כפי שאמרת הרכב יותר חדש ובקרוב יוצא דגם מחליף לסיוויק.

2) ה-3 יפנית ואילו הסיוויק מיוצרת בטורקיה!

3) עקב הוזלת המחירים של ההונדה חברות הליסיניג החלו לרכוש המון סיוויקים מה שייצור מצב כשתרצו למכור של הצפה בשוק עם מכוניות ליסינג שיורידו את ערך הרכב שלכם.

תנסה להתעקש ולהסביר לו שמבחינתך עדיף מאוד שתרכשו את ה-3.

אוטו לא קונים כל יום ואם כבר קונים אז להשקיע קצת...

אם בכל זאת הוא קנה את הסיוויק, תתחדש! הרע במיעוטו, זהו רכב מצויין.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל המגיבים!

אשמח אם מישהו יוכל להתייחס לשני פרמטרים ששאלתי - הראשון הוא בתחום צריכת הדלק שממש לא הצלחתי למצוא צריכה במבחן ע"י איזשהו מגזין רכב ברשת, מה שיש לי זה רק נתונים יבשים של החברות שנראים לי מוגזמים (לדוגמא צריכה ממוצעת של סיוויק 1.6 אוטומטית - 14.8 ק"מ לליטר...)

והפרמטר השני הוא אמינות - עד עתה היה לנו סובארו שדווקא הצטיין בתחום הזה ואשמח לקבל פרטים אודות המאזדה 3 והסייוויק (אני יודע שה 3 די חדשה ולכן קשה לדעת את מצבה מבחינת אמינות אבל בכל זאת אולי למישהו יש מושג כללי..)

ושוב תודה!

פורסם

ניסיון לעזור קצת:

1. בטיחות - אין לי כוח לברר תוצאות מבחנים, אני מוכן לשער שה-3 יותר בטיחותית אקטיבית ופאסיבית.

2. צריכת הדלק מאוד דומה, אני מעריך, לא צריך להוות שיקול (כלומר כן - שתיהן בזבזניות)

3. אמינות - לא ניתן לדעת. סביר להניח ששתיהן טובות. להונדה יש מוניטין של טיפולים יקרים, לא יודע אם הוא נכון.

4. ביצועים - הסיוויק לוקחת בקצת. הנאה מנהיגה - 3 בקלילות.

5. מעריך שה-3 עדיפה. לא נהגתי, אבל בסיוויק הנוחות ורעשי הסביבה אינם טובים.

6. אבזור ועיצוב - ה-3 עדיפה

7. חפיף.

8. צודק.

9. חסרון גדול.

אני יכול להגיד שהסיוויק אפילו לא עומדת בתחרות עם המתחרות החדישות שלה. מאזדה 3, קורולה, פוקוס, מגאן, 307, קסארה ואחרות עדיפות עליה ברוב התחומים. יתרונותיה רק במרווח הפנים ו... זהו.

סיוויק חדשה היא לא קניה מוצלחת, נקודה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הצריכת דלק של ה3 גדולה יותר- 12.8 לעומת 14.3 של הסיויק

כן, אני רוצה לראות אותך מצליח להוציא 12.8 מה-3. או יותר מזה - 14.3 מהסיוויק...

בהנחה ומדובר בנסיעות עירוניות ובין עירוניות משולבות כמו אצל רוב האוכלוסיה - צפו לצריכת דלק של 1:10-1:9 בממוצע בשתיהן. המאזדה אולי קצת יותר גרוע...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה למגיבים.

הראתי את התגובות לאבא שלי ואני חושב שהוא מתחיל להשתכנע.. :D

בנוגע למחיר: אכן זה 124K מחיר בסיס, אבל מה שנקרא מחיר "על הכביש" אחרי טסט + מס בולים + אזעקה וכדומה זה יוצא 128.2K..

בנוגע לצריכת הדלק, אני לא מאמין לנתוני היצרנים, ואני כמעט בטוח שראיתי לפני 3 חודשים השוואה באחד הגיליונות של הגה/אוטו (הלוואי והייתי מצליח למצוא אותו עכשיו..) בין המשפחתיות החדשות וביניהן סיוויק, מאזדה3, קורולה, 307, מגאן 2 , ועוד אחת או שתיים שאני לא זוכר, ושם לא היה הבדל משמעותי בצריכה בין ההונדה למאזדה. (גם שם אגב מאוד אהבו את המאזדה 3)

פורסם

לגבי התנהגות כביש ומבנה שלדה ...

עפ"י מה שהבנתי ה 3 החדשה מובססת על אותה פלטפורמה שעליה מיוצרת הפוקוס , מה שאומר התנהגות כביש ממש לא רעה !

זה רק מחזק את אחד המגיבים שהמליץ לך על פוקוס . 8)

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
ניסיון לעזור קצת:

1. בטיחות - אין לי כוח לברר תוצאות מבחנים, אני מוכן לשער שה-3 יותר בטיחותית אקטיבית ופאסיבית.

2. צריכת הדלק מאוד דומה, אני מעריך, לא צריך להוות שיקול (כלומר כן - שתיהן בזבזניות)

3. אמינות - לא ניתן לדעת. סביר להניח ששתיהן טובות. להונדה יש מוניטין של טיפולים יקרים, לא יודע אם הוא נכון.

4. ביצועים - הסיוויק לוקחת בקצת. הנאה מנהיגה - 3 בקלילות.

5. מעריך שה-3 עדיפה. לא נהגתי, אבל בסיוויק הנוחות ורעשי הסביבה אינם טובים.

6. אבזור ועיצוב - ה-3 עדיפה

7. חפיף.

8. צודק.

9. חסרון גדול.

אני יכול להגיד שהסיוויק אפילו לא עומדת בתחרות עם המתחרות החדישות שלה. מאזדה 3, קורולה, פוקוס, מגאן, 307, קסארה ואחרות עדיפות עליה ברוב התחומים. יתרונותיה רק במרווח הפנים ו... זהו.

סיוויק חדשה היא לא קניה מוצלחת, נקודה.

רוני

מסכים עם רוני, הסיוויק החדשה נופלת מהמתחרות היפניות כדוגמת טויוטה קורולה וה-3..

המאזדה 3 עדיפה כמעט הכל הבחינות, אני אישית לא הייתי מתפשר וקונה את ה-3.

היא גם יפה יותר לדעתי ואני מאמין שגם תיהיה אמינה (כרגיל אצל מאזדה) ויהיה לה שוק טוב בעתיד!!!

תשכנע את אבא ללכת על ה-3.... :D ....

פורסם
הצריכת דלק של ה3 גדולה יותר- 12.8 לעומת 14.3 של הסיויק

כן, אני רוצה לראות אותך מצליח להוציא 12.8 מה-3. או יותר מזה - 14.3 מהסיוויק...

בהנחה ומדובר בנסיעות עירוניות ובין עירוניות משולבות כמו אצל רוב האוכלוסיה - צפו לצריכת דלק של 1:10-1:9 בממוצע בשתיהן. המאזדה אולי קצת יותר גרוע...

רוני

זה מה שהיה כתוב במוטוקאר :roll:

פורסם
תודה למגיבים.

בנוגע לצריכת הדלק, אני לא מאמין לנתוני היצרנים, ואני כמעט בטוח שראיתי לפני 3 חודשים השוואה באחד הגיליונות של הגה/אוטו (הלוואי והייתי מצליח למצוא אותו עכשיו..) בין המשפחתיות החדשות וביניהן סיוויק, מאזדה3, קורולה, 307, מגאן 2 , ועוד אחת או שתיים שאני לא זוכר, ושם לא היה הבדל משמעותי בצריכה בין ההונדה למאזדה. (גם שם אגב מאוד אהבו את המאזדה 3)

ראית את המבחן במוסף מסויים של ידיעות אחרונות, אני אנסה למצוא אותו אצל חברים

אמרי

פורסם

אני חייב לציין שבנתיים יש הצלחה חלקית, אבא שלי לא הלך בסוף היום לקנות את ההונדה, אלא העדיף לשקול עוד קצת את העיניין.

תודה!

פורסם

יש לך מקרה כמו שהיה לי.

אבא שלי רצה אימפרזה 1.6 ואני רציתי את ה3

שיכנעתי אותו שבעוד שנתיים-שלוש כשנמכור את המאזדה הרווח יהיה יותר גדול.

וחוץ מזה היא יותר יפה.

המאזדה הגיעה שילשום :lol:

נוסעת כלכך שקט וחלק, שווה כל שקל (של אבא כמובן)

"It's always funny until someone gets hurt...

...and then it's absolutely friggin' hysterical!"

• תוכן חדש...