Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאופנוענים שונאים מכוניות גם התגובות פה דומות.

אני לא מאמין שליותר מ 10% מחברי הפורום יש דו"ג, כל השאר מגיבים פה בהתאם.

רק תחשבו על הטיפשות בהחלטה לעלות את הביטוח.

בארץ יש מיסוי נמוך על קטנועים בגלל היתרון שלהם בנסיעות עירוניות.

אגרה שנתית של כמה שקלים מאותה סיבה.

אבל מישהו שמרוויח כסף מחברות הביטוח החליט לעלות את הביטוח בעשרות אחוזים.

ומה ההגיון שביטוח למשאית רבה יותר זול מביטוח לקטנוע?

הרי כל תאונת משאית יש כמה עשרות הרוגים.

ההפגנות הם נגד שחיתות בשילטון.

זה שאתם שונאים דו"ג לא קשור לנושא.

אייל

• תגובות 218
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי אמר שיש שחיתות בשלטון בנושא הזה?

בגלל שעשו משהו שלא מתאים לכם אז השלטון מושחת?

לא יודע- לי ההעלאה נשמעת הגיונית . קיבלתם מיסוי זול, קיבלתם טסט זול, תשלמו קצת יותר ביטוח - מה יש . גם ככה הכלי מועד לפורענות ובעיקר הרוכבים שהסיכוי שלהם להפגע בתאונה ולתבוע את אבנ"ר הרבה הרבה יותר גבוה מאשר מכונית ולכן מעלים את ביטוח החובה ולא את המקיף למשל.

אגב, איך המיסוי על הכלים האלה באירופה? יותר מהארץ?

מה עם שווי שימוש של רכב ליסינג? זו העלאה כן מוצדקת?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא יודע- לי ההעלאה נשמעת הגיונית . קיבלתם מיסוי זול, קיבלתם טסט זול, תשלמו קצת יותר ביטוח - מה יש . גם ככה הכלי מועד לפורענות ובעיקר הרוכבים שהסיכוי שלהם להפגע בתאונה ולתבוע את אבנ"ר הרבה הרבה יותר גבוה מאשר מכונית ולכן מעלים את ביטוח החובה ולא את המקיף למשל.

הדו"ג הוא מאז ומעולם היה התחליף של סטודנטים עניים לרכב.

הוא קטן, קל לניוד, אפשר למצוא חנייה בחצי שנייה, הוא זול לאחזקה והעלות שלו נמדדת באלפים (תלוי מה מי מו אבל 80%-90% בערך פחות מרכב).

וככה אנחנו רוצים לשמר את הסטטוס.

לפי דעתי לצעוק "תעלו להם את התעריפים כי מגיע להם!" זה מעשה אכזרי במיוחד לסטודנטים שרוצים להתקדם בחיים אבל אין להם את הכסף כדי להחזיק רכב ובטח ובטח לא לקנות אחד ב-100,000 שקל.

העלאת התעריפים יכולה לגרום לנזק רציני ואנו הרוכבים רוצים לבלום (ואף להוריד) את הנזק הזה שמשרד האוצר מאפשר.

טל שביט (מי לא מכיר את כתב הרכב הזה?!) הוא דובר המאבק שלנו ויש לו מספיק יידע בעניין כדי לדעת במה מדובר, כדאי שתקשיב לו:

http://reshet.ynet.co.il/464.aspx

(תמצאו למטה מאבק האופנוענים נמשכת).

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

גם ככה הכלי מועד לפורענות ובעיקר הרוכבים שהסיכוי שלהם להפגע בתאונה ולתבוע את אבנ"ר הרבה הרבה יותר גבוה מאשר מכונית ולכן מעלים את ביטוח החובה ולא את המקיף למשל.

רק השבוע יצאתי לתאונה שרכב פגע ברוכב קטנוע, נסיבות התאונה פשוט כי נהגת הרכב לא נתנה זכות קדימה לקטנוע. ולא שהיא לא ראתה אותו או משהו כזה היא פשוט לא "ספרה" אותו.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

גם אני הייתי סטודנט עד לא מזמן, התניידתי ברכב קטן וזול יחסית. (שווה כמו קטנוע חדש)

אתה לא חייב לקנות רכב חדש אתה יודע... יש גם רכבים ב20K כמו הפולו שנסעתי בה כל התואר. חסכונית בדלק ,קטנה וקל למצוא איתה חניה.

זה שאתה סטודנט לא הופך אותך לפחות מועד לתאונות אלא נהפוכו בשל אורח החיים המטורף במהלך התואר וריצה בין עבודות ללימודים וכו'. רוצה לחסוך פה עוד דקה ושם עוד שניה כדי לפצות על איחור, ועושה על הדרך ים עבירות תנועה.

לא אמרתי שמגיע לכם, אמרתי שאני מבין את ההגיון בהעלאת התעריפים.

לניוד עירוני תמיד אפשר להשתמש באופניים כמו שאני עשיתי ועדיין עושה. הגרוטאות 50 סמ"ק המרעישות אין להן מקום בכבישים בין עירוניים גם ככה.

רק השבוע יצאתי לתאונה שרכב פגע ברוכב קטנוע, נסיבות התאונה פשוט כי נהגת הרכב לא נתנה זכות קדימה לקטנוע. ולא שהיא לא ראתה אותו או משהו כזה היא פשוט לא "ספרה" אותו.

או שלחילופין כמו האדיוט שנכנס בי בשבוע שעבר בדלת הנהג, הקטנוען חיפש לחסוך עוד שניה וניסה לעקוף מכונית תוך כדי שהיא פונה שמאלה תוך כדי נסיעה נגד כיוון התנועה לאחר זגזוג מאסיבי.

תסעו כמו בני אדם, אז נהגי המכוניות יוכלו לעקוב אחריכם.

אם אדם כמוני שכל הזמן סורק את הסביבה נפל קורבן לאדיוט כזה (שגם ברח ולא השאיר פרטים) אז רוב הנהגים יפלו גם.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אה, אז בשטח עירוני, ל"גרוטאה" 50 סמ"ק שיכולה לפתח מהירויות של 60-70 קמ"ש אין מקום, אבל לאופניים שבמקרה הטוב ועם רוכב מאומן מצליחות להגיע בקושי לחצי מה"גרוטאה" כן יש מקום?

היגיון עקום מאוד יש לך :?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רק בארץ המיסוי לאופנוע וקטנוע שונים.

אם היה בארץ מיסוי זהה היו קונים יותר אופנועים מעכשיו.

בחלק מארה"ב לא חייבים ביטוח לאופנוע.

בחלק מאירופה לא צריך רשיון ל 50 סמק.

אייל

פורסם
אה, אז בשטח עירוני, ל"גרוטאה" 50 סמ"ק שיכולה לפתח מהירויות של 60-70 קמ"ש אין מקום, אבל לאופניים שבמקרה הטוב ועם רוכב מאומן מצליחות להגיע בקושי לחצי מה"גרוטאה" כן יש מקום?

היגיון עקום מאוד יש לך :?

דיברתי על בין עירוני.

עיר הוא המקום היחיד בו יש הגיון לקטנועי 50 סמ"ק, אני רק מנסה לומר שיש עוד אופציות לסטודנטים תפרנים : תחבורה ציבורית, אופניים וכו' . אף אחד לא חייב לנסוע בדו"ג.

מעניין כמה הכלי הזה מזהם כשהוא נוסע במצערת פתוחה עד הסוף בכביש בין עירוני ובקושי סוגר 80.

כבר היה לנו את הדיון הזה בו ניסית להצדיק נסיעה בווספה בכבישים בין עירוניים והוכח לך שזה מגוחך.

אני חושב שזה שיח חירשים אז חבל על הזמן המושקע בתגובות כאן.

נחכה לתוצאות פעולת המחאה ביום א'. אם לא היו בעלי עניין בתקשורת לנושא הזה (סוקניק, קושמרו) גם לא היו מסקרים את זה לדעתי.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לגבי הבין עירוני: לא שמתי לב, טעות שלי. מתנצל.

בנוגע להמשך: נו, באמת. תחבורה ציבורית? עשה לי טובה. הסיבה העיקרית שבגללה מלכתחילה רכשתי דו"ג היא היעדר תחבורה ציבורית הולמת שתאפשר לי להגיע בזמן לעבודה או ללימודים.

אחרי שביקרתי בגרמניה, הבטחתי לעצמי שאם התחבורה הציבורית בארץ היתה מתנהלת כפי שהיא מתנהלת שם, כבר אתמול הייתי נפטר מהקטנוע. הבעיה היא שבמצב העניינים הנוכחי, פשוט אין חלופה הולמת אחרת.

אגב, גם אופניים הם לא ממש חלופה. הם אומנם יכולים להיות לעתים עדיפים מתחבורה ציבורית, אבל להגיע להרצאה או לעבודה כשכולך נוטף זיעה זה לא ממש לעניין.

בנוגע לעניין הזיהום: אבסולוטית, צריכת הדלק של הכלים הללו נמוכה מאוד, כך שגם עם מצערת פתוחה הזיהום שהם מייצרים עדיין נמוך מזה שמכונית מייצרת, ואני עוד לא מדבר על החסכון במשאבים.

לגבי הנסיעה על ווספה בדרך בינעירונית: אתה יכול לכתוב עד מחרתיים כמה זה לא ישים. מבחינתי, במהלך השנה וחצי שהיתה לי ווספה, לא רק שכתבתי שזה ישים, אלא גם הוכחתי את זה. התיאוריות שלך מקסימות, רק הבעיה שלהן זה שהן חסרות אחיזה במציאות.

אנא, הפסק לערוך כל הזמן את הודעתך. קשה לי לעקוב אחרי השינויים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

לא יודע- לי ההעלאה נשמעת הגיונית . קיבלתם מיסוי זול, קיבלתם טסט זול, תשלמו קצת יותר ביטוח - מה יש .

הישראלי המכוער פותח עיניים. אתם משלמים פחות ממני על דלק וטסט אז שיזיינו אתכם בביטוח.

שיהיה בהצלחה, עם קצת מזל יהיה גם גשם שיראה את הפרקטיות של הכלי שלכם.

.

אין צורך. אירופאים כבר הראו. אתה מוזמן לטוס למילאנו. שם תראה אנשי עסקים בחליפות שעולות יותר מהרכב שלך נוסעים על קטנוע 125 סמ"ק.

פורסם

לא יודע- לי ההעלאה נשמעת הגיונית . קיבלתם מיסוי זול, קיבלתם טסט זול, תשלמו קצת יותר ביטוח - מה יש .

קצת יותר?

בוא נעשה התערבות, אני מעלה כאן צילום של תעודת הביטוח החובה שלי ואתה מעלה צילום של תעודת הביטוח שלך.

אחרי זה נעשה סקר ונראה אם ההפרש הנוכחי ששילמתי לפני ההעלאה נחשב בעיני מישהו ל"קצת יותר".

מי שמפסיד משלם לצד השני את פוליסת הביטוח הבאה.

סגור?

ד"א, הסרבנות שלך לפתוח אוזניים ועיניים ולהקשיב מעט לדברים כה נכונים הינם סוג של חוצפה.

אך אני מכבד אותך כמו את כל אחד אחר כאן ולכן ממעיט להגיב לכך.

אופנוען

פורסם

עוד פעם אותו קייס. למה במכונית ככה ואצלנו ככה. אי אפשר להנות מכל העולמות וגם לשלם בכל הפרמטרים יותר זול.

אתה עדיין לא מבין שנפגע דו גלגלי בתאונת דרכים ברוב המקרים יפגע קשה יותר ומועד ליותר תאונות ולכן ביטוח החובה גבוה יותר.

תן לי קייס קצת יותר טוב , קצת יותר הגיוני למה לי לרצות את עננת הזבובים הזאת מסביבי ולמה צריך להקל עליהם להתרבות או לחילופין למה לי לתמוך במשהו שלא קשור אליי אלא נוגד את האינטרס שלי.

נ.ב. למה לא עשיתם הפגנות תמיכה במקבלי ההחלטות כשמס הקניה על כלים מתחת ל125 סמ"ק הורד מ84 אחוז ל40 אחוז ? (לפני כשנתיים אם אני לא טועה)

זה מהלך שנועד להקל על אוכלוסיית התפרנים שנוסעים באופנועים, אלה שיש להם יותר כסף יסעו על כלים רציניים באמת ולא יפריע להם כנראה לשלם יותר מס.

תמיד מהלך אחד בא על חשבון מהלך אחר.

דוגמא מהעת האחרונה : בוטל מס הבצורת,עלה מחיר המים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נו, ולדעתך זוהי דוגמה להליך תקין?

עוד מעט גם תגיד שתוספת המס המתוכננת עבור מי שעושה קילומטראז' גבוה הינה מוצדקת בהתחשב בהורדת מס הקניה למכוניות.

פורסם
רק בארץ המיסוי לאופנוע וקטנוע שונים.

אם היה בארץ מיסוי זהה היו קונים יותר אופנועים מעכשיו.

בחלק מארה"ב לא חייבים ביטוח לאופנוע.

בחלק מאירופה לא צריך רשיון ל 50 סמק.

באירופה אתה קונה R6 במחיר של קטנוע 400 סמ"ק אצלנו. :-D

קיבלנו דיווח מפול גז על עוד תגבורת שתבוא:

http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=47076

:twisted:

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

תפסיק להיות תמים, יש שחיתות בשלטון בנושא הזה וזה יודע, מדברים פה על הרבה וכסף, ואיפה שהכסף שם השחיתות, במיוחד שמעורבות חברות פרטיות עם משרדי ממשלה ביחד.

אמרת שהכלי מועד לפורענות? גם הרכב שלך מועד לפורענות אז למה אתה לא משלם חובה 5000 ש"ח? כי אתה יותר יפה? או לחילופין למה אתה צריך רכב עם כל כך הרבה כוח? לא טוב לך פונטו עם 65 כ"ס?

אני יודע למה אתה נוסע ברכב שיש לך. כי אתה רוצה וזה מה שטוב לך.

אז למה שמי שרוצה לנהוג בדו גלגלי לא יוכל לעשות את זה?

דו גלגלי זה לא רק לעשירים, זה אמצעי גם לחלשים ובמדינה שלנו, לפעמים זה הדבר האחרון שנשאר.

אמרת מעלים את החובה ולא את המקיף. ביטוח חובה כחובה אמור להיות נגיש לרוב האוכלוסיה ולא לחלק הקטן שמרוויח יותר. ביטוח מקיף הוא פרטי ולכן זה לא לדיון.

מקובל עלי שלא יהיה לי כסף למקיף, זה בעייה שלי, אבל שישללו ממני כל יכולת תנועה אם אני סטודנט למשל זה לא מקובל. ולא, תחבורה ציבורית אין פה במיוחד לא בצפון לדוגמה (חוויותי את זה על בשרי כניסיתי ללמוד בזמנו).

שאלת על המיסוי של הכלים האלה באירופה.

אני גר באירלנד כבר שנה, ולומד כרגע מכונאות אופנועים שנה ראשונה.

אני אעשה לך את זה קל, מעל עד 201 סמ"ק 58 יורו מיסים לשנה, ביטוח ל125 סמ"ק כשאתה נהג חדש בלי רישיון מלא (כלומר עברת תאוריה, בלי טסט, ואסור לך להרכיב או לנסוע על כביש מהיר - שזה מהירות מירבית של עד 120 קמ"ש) עולה 400 יורו.

עכשיו תבדוק את ממוצע המשכורות פה ובארץ ואז תראה איך ההבדל תופח עוד יותר.

עכשיו אתה מתחיל לראות משהו דפוק ורקוב מהשורש או שאתה עדיין בתוך העולם הקטן שלך?

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...