Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קראתי בפורום זה ובפורומים אחרים באינטרנט על שיפורים שניתן לבצע ברכב.

שיפורים רבים מתייחסים לשיפור בביצועי הרכב, הצליל של המנוע ואחרים.

בשלב מוקדם זה בהתקדמות שלי בעולם הרכבים אני מחפש שיפורים שיכולים להועיל לתצרוכת הדלק.

קראתי כמובן שהאפשרויות הטובות ביותר לשיפור תצרוכת הדלק הן בדיקת לחץ האויר בגלגלים ושינוי הרגלי הנהיגה.

מעבר לזה, אני רואה הרבה פרסומים לפילטרים של חברות מובילות, צ'יפים וחלקים אחרים, החברות המייצרות מתיימרות כמובן שהחלקים שהן מייצרות אכן יפחיתו את צריכת הדלק. ובכן, לשאלתי:

אילו חלקים אני יכול להחליף על מנת להגיע למצב שבו הרכב צורך פחות דלק?

האם יש חלקים איכותיים שאני יכול לרכוש ולהחליף במקום החלקים המקוריים לטובת מטרה זו?

אני חייב לציין שאין ברכב בעיה של תצרוכת דלק מוגברת, אני פשוט מחפש דרכים לשפר.

מדובר על מאזדה 6 2007 (2000 סמ"ק)

תודה

סלב

פורסם

השרשור הוזז למקום המתאים לו - הפורום הטכני. פורום השיפורים לא עוסק בכאלה דברים.

לשאלתך: מומלץ להמנע מכל התקני הפלא שטוענים לחסכון של 5-10-40 אחוזים בתצרוכת הדלק - כמעט הכל קשקוש.

תחזוקה נכונה של הרכב והרגלי נהיגה נכונים הם המשפיעים העיקריים על תצרוכת הדלק ברכב. דאג לא לזרוק דברים כבדים בתא המטען, סע מבלי לאמץ את המנוע לטורים גבוהים באופן קבוע, נסה לשמור על המומנטום של הרכב כמה שניתן (לעזוב גז לפני רמזורים, להמנע מבלימות מיותרות) וסע פחות - כל אלו יעזרו לתצרוכת הדלק. אם תרצה לחסוך יותר - החלף את הרכב לרכב חסכוני יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על תשובתך המהירה.

חוץ מהתקני "הפלא" יש חלקים איכותיים כמו פילטרים של K&N שלפי הבנתי נחשבים לטובים יותר מהפילטרים הבסיסיים שאיתם מגיע הרכב.

השאלה בעצם האם החלפה של הפילטר (לדוגמה) המקורי בפילטר איכותי יכולה לעזור בהפחתת תצרוכת הדלק או שהשיפור של הפילטר מסתיים ביכולת שלו "לשמור" טוב יותר על חלקי הרכב האחרים ולהאריך את חייהם?

סלב

פורסם

הפילטר של K&N - אינבוקס בעיקר מוסיף אורך חיים לפילטר וטיפה אוויר בסלד גבוהה.

הרגלי הנהיגה הם באמת מה שקובע.

עם הרכב שלי על אותם 15 קילומטר (בתנועה בינונית באותם שעות) אני יכול לעשות 1 ל11 ואני גם יכול לעשות 1-8.

(אני מסקרנות התחלתי לעקוב עם המחשב דרך ברכב החדש)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כל דבר בא על חשבון דבר אחר. אין לי מושג אם פילטר שונה יכול לשפר באופן משמעותי את צריכת הדלק, אבל לא הייתי בונה על זה, בטח שלא באופן משמעותי. ואם בסוף תקנה פילטר משופר ב-500 שקלים ותגלה שאין שיפור? סתם זרקת כסף - והרי כל שרצית הוא לחסוך...

היצרן לרוב יודע למצוא את האיזון הטוב של ביצועים וחסכון - השתמש בחלפי יצרן מקוריים (או תחליפים איכותיים) וסע לשלום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקיי,

תודה לכולם על העצות האיכותיות.

אני אנסה להיצמד לחלפים מקוריים.

את הרגלי הנהיגה כבר התחלתי לשנות.

סלב

• תוכן חדש...