Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זה הסיפור..

יש לי 206, ולאחר שהמזגן הפסיק פתאום לקרר נסעתי למוסך מורשה לאחר שביררתי איתם מה העלות של מילוי גז (280 ש"ח) בהנחה שזו הבעיה.

הגעתי על הבוקר במטרה לגמור עם זה ולהמשיך לעבודה, אבל לאחר שעה וחצי שישבתי שם בציפייה לרכב אמרו לי שמדובר בבעייה חשמלית (המדחס לא עובד) ושהם מנסים לאתר מה הגורם לזה. ייעצו לי לא להמתין ושיתקשרו אלי כשימצאו את הבעיה.

בצהריים חזרתי למוסך, שם הודיעו לי חגיגית שכמה חוטים בצמה המרכזית של הרכב נשרפו (גם הראו לי אותם), ושהעלות לשחזור הצמה היא 2500 ש"ח ויומיים עבודה.

המחיר נשמע לי מוגזם, וביקשתי לקבל חוות דעת נוספת, כשבמידה ואני לא מחזיר את הרכב אליהם אני בכל זאת משלם להם סכום מסוים על העבודה והאבחון.

נסעתי למוסך אחר (לא מורשה) שאבא של חבר שלי, שהוא מוסכניק (האבא. לא החבר...), המליץ לי עליו. הסברתי לו מה הבעיה כולל מה שאמרו לי במוסך המורשה על הצמה. דבר ראשון שעשה זה לבדוק את מצב הגז למזגן והוא גילה שאין בכלל. השארתי את האוטו אצלו, ובצהריים הוא חזר אלי עם הודעה שהאוטו מוכן והמזגן מקרר. העלות - קצת יותר משליש ממה שרצו במוסך המרכזי (900 ש"ח).

עד עכשיו היה הרקע - עכשיו אני מגיע סוף סוף לשאלה!

מכיוון שהתברר שהבעיה בקירור היתה חשמלית ולא בגלל מחסור או דליפה של גז, ומכיוון במוסך השני הגעתי ללא גז, אפשר להניח שהמוסך הראשון רוקן את הגז (בוואקום, בשביל לוודא שאין דליפה? תגידו לי אם אני בכיוון). האם הגיוני לדרוש מהם את קיזוז המחיר של מילוי גז מהמחיר שידרשו ממני עבור העבודה על הרכב?

פורסם

אם הרכב שלך הגיע עם גז ועקב תקלה חשמלית לא פעל המזגן זכותך המלאה היא לבקש שיטענו לך את הגז בחזרה, אך עכשיו לך תוכיח שהיה גז במערכת ומהי הכמות שהייתה.

על מנת לאבחן תקלה חשמלית במערכת ראשית כמו בכל מוסך בדקו שכמות הגז ברכב היא כפי שצריך להיות, כיוון שבדר"כ זהו הגורם לכך שהמדחס אינו פועל, אז כשעשו מחזור על מנת לבדוק את הכמות הבינו כי הבעיה היא חשמלית ולא עקב כמות הקרר במערכת.

לאחר מכן אכן הם מצאו את הבעיה, דעתי האישית והמקצועית היא שאכן אתה אמור לשלם על כל זמן האבחון שבצעו לרכב אך הקרר שהיה במערכת היה אמור לחזור לרכב כי הוא שלך, פשוט זו אינה דרך הישר וחבל שאנשים נופלים בדברים כל כך קטנים.

עכשיו כיוון שזהו מוסך יבואן אתה יכול לפנות במכתב רשמי ליבואן להסביר את כל מה שכתבת כאן ומקווה שהם יהיו לך לעזר, דבר ישירות עם היבואן כיוון שהמוסך ממך ימצא את הדרך שלו להתחמק.

פורסם

מה הייתה הבעיה בסוף?אם אפשר לפרט,יש לי בעיה דומה רק שאצלי לפעמים הוא נכנס לפעולה ולפעמים לא(מדובר גם ב206)

במוסך מורשה חושבים שזה אחד הנגדים,עוד לא הלכתי לסדר את זה כי אני ממש לא בטוח במה שהם אומרים(מהתחלה זאת הייתה גם צמת חוטים,עכשיו נגד)

• תוכן חדש...