Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ככל שאני קורא מודעות בפורום זה, כך אני מתחיל להרגיש יותר ויותר מוזר. אותו דבר קורה כשאני מנסה לשאול אנשי מקצוע בתחום האודיו לרכב.

יש לי הרגשה שכל מי שעובד בתחום אודיו ברכב, לא מעוניינים ליצור צליל איכותי ברכב אלא רק מעוניינים כמה כסף להרוויח.

אני לא אגיד שקראתי את כל הפורום, אבל ממה שכן קראתי, אין כאן אף ביסוס לגודל הקופסה של סאב, לא ראיתי התייחסות לנתוני THIELE&SMALL , אין הסברים הגיוניים לתיאוריית הצליל לא ראיתי כאן נושאים שקשורים למדידת הענות של סלון הרכב וככלל הכל מבוסס על "הידע" ו"ניסיון" של אלה שחושבים שהם יודעים משהו. אין לי ספק שניסוי וטעיה הם השיטה שבסוף תקבע את הביצוע של כל המערכת אבל רק ניסוי וטעיה לא יעזרו כאן. כל זאת כי טבע של צליל הוא מאוד מסובך ופשוט לא יספיק הזמן והכסף לנסות ולשנות את כל הגורמים. המערכת שמתאימה לוולוו 960 לא תתאים לחיפושית מהרבה בחינות.

ולכן אני כן יכול להבין למה הערכה של מערכת ברכב מתאפיינת בשני מאפיינים - מחיר שהושקע והאם הבאס משחרר ברגים בשאסי. וזה לא כ"כ משנה שצליל המוזיקה המתקבל מזכיר "אפקטים מיוחדים" בסרט הודי ולא מוזיקה. כל זה נאמר אחרי שמעתי מערכת שבנה אחד החברים שלי. לא מדיבר במערכת הזאת במחיר גבוהה או בהספק 2000W . רדיודיסק ב-500 ש"ח שני קמפוננטים קדמיים עם טוויטרים ב-300, מגבר DIY ב 200 ש"ח וסאב 8 של BOSS בקופסה מחושבת . אה כן, וחודש של חישובים ומדידות ובניית מעגלים אלק' לסינון ואיזון. איכות הצליל היא כזאת שההרגשה שאתה נוכח בהופעה או באולפן הקלטות.

תוכיחו לי שאני טועה ואני אשמח לחזור מהמילים שאמרתי.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

מוזר - אבל כנראה שמעולם לא ראית שאני כבר במשך קרוב לעשר שנים (אמנם לא רק בפורום הזה) לא מפסיק לדבר על תיאוריות של סאונד

ואליקו שהוא דוקטור באס בפורום הזה בונה קופסאות לפני תוכנות כמו WINSID

והודעות של משתמש בשם OOGEE

מוזר אבל לא נשמע לי שממש טרחת באמת לחפש דברים... כי היית מוצא טונות של חומר... טונות!

ומה אתה, מגאייבר? - מחשבות בקול רם :-D

למען האמת אפילו העליתי פעם אחת ת'רד בתהיה של מה משמעות השמשה הקדמית ברכב והחומר שהיא עשוייה ממנו מבחינת סאונד - יותר מזה?

4WAY מקדימה??? מה אתה משוגע? :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב לראות שלפחות במשהו אני טועה

וכן 4WAY מקדימה מתאים מצוין לסוג המוזיקה שהבחור שומע - בעיקר מוזיקה קלאסית ולרכב שבו הוא נוהג - איסוזו טנדר קבינה קצרה ועוד הרבה מעגלים אלקטרוניים שהבחור תכנן ובנה.

אין לי שום רצון לפגוע באף אחד. אבל ההודעות המתבססות על תאוריה, ידע וחישובים פשוט הולכים לאיבוד.

שוב פעם בשום פנים ואופן לא רציתי לפגוע באף-אחד.

פשוט אני לא מבין איך קורה המצב שברוב מקומות שבהם ביקרתי לא ממש שואלים מה הרכב שבו אני נוהג אלא מיד מציעים לי סאב של PURE ACOUSTIC ב1500 ש"ח מגבר" 1000W " של PYRAMID ב2500 . זה כבר מצחיק.

אשמח להשתתף בדיון בונה ומקצועי בעניין. אכן אין לי כ"כ הרבה ידע במערכות אודיו, אבל אני דיי טוב באלקטרוניקה ואני יכול להגיד בוודאות שרדיודיסק לא יכול להוציא יותר מ24 וואט RMS לכל ערוץ. ולא 40 ולא 50 :-):-):-D

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

מבחר הסאבים הטובים הוא אדיר - אם אתה קונה סאב לפי הקאבין גיין והתדר העצמי של הרכב שלך הייתי אומר שיש לך בעיה מסויימת.

אתה אמנם צודק על הנייר במקום מסויים אבל אתה טועה בגדול כשזה מגיע לפועל, כשזה מגיע לסאונד כשזה מגיע לסביבה שנשלטת ע"י תורת קאוס מוחלטת של אלפי משתנים שיוצרים כל פעם משוואה חדשה.

בסופו של דבר כל סאב אפשר לכוון ברמות מסויימות ולהתאים לו תיבות מסויימות ואפשר להתגבר על המון מכשולים כשהידע הזה קיים.

קבין גיין ופינק נויז קארייר ווייב זה ממש לא קיר - זה נתון שלפיו אפשר להסתמך על הרבה דברים...

מעבר לזה...

4WAY מקדימה??? מה!?! אתה משוגע!?! :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כמו שאמר אדי - וצוטטתי אותו לא פעם

מערכת פשוטה בהתקנה וכיוונים נכונים תשמע טוב יותר ממערכת ברמה גבוהה שלא הותקנה ולא כוונה נכון

אבל מבחינת איכות,אין מה להשוות בין A ל B ששניהם מנגנים בצורה אופטימלית

שמעת אצל חבר שישב והשקיע - וכל הכבוד לו.

כשתשמע עוד סטים ברמה גבוהה יותר בתנאים טובים תבין בוודאות את ההבדל

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אלעד אני חושב שפספסת אותו

הוא מודע לזה כבר. הוא שואל למה הוא לא רואה התייחסות כבדה לנושאים התיאורטיים בשיקולים לבניית מערכת ורכישת רכיבים.

כנראה שהוא לא שם לב בזמן האחרון לת'רדים כמו דיון בקלאסים של מגברים ומה החשיבות של מגברי זרם גבוה.

או דיונים בנושא של תיבה עם סאב בהתקנה הפוכה - האם יש חשיבות למרחק בין ממברנת הסאב לרצפת התיבה.

או ת'רדים שעוסקים במבחן עיוור ואיך לבנות קרוס פסיבי ומה החשיבות של קבל מסוג כזה וקבל מסוג כזה.

הת'רד לגבי מערכות חשמל לרכב של מרק 10

איך צביקה נלחם ביבואן בכדי להכיר בתקלת ייצור וכו' וכו'

לזה הוא התכוון.

שמעתי שיש פורומים בחו"ל שבהם כאשר אנשים פותחים הודעה הם מצהירים על סוג הרכב גם כן.

Pioneer TS-X150

פורסם

וממה שאני הבנתי צורם לו שהמתקינים והמוכרים מנסים לדחוף לו ציוד ע"פ מה שמתאים להם ולא מתאים לו: "פשוט אני לא מבין איך קורה המצב שברוב מקומות שבהם ביקרתי לא ממש שואלים מה הרכב שבו אני נוהג אלא מיד מציעים לי סאב של PURE ACOUSTIC ב1500 ש"ח מגבר" 1000W " של PYRAMID ב2500 . זה כבר מצחיק."

אגב, המוצרים האלו הם לא משהו שכנראה ימליצו לך כאן בפורום, סתם לידע כללי.

אז בובי (מקוה שלא טעיתי) הפורום הזה הוא המקום האחרון בו ינסו לדחוף לך משהו שלא מתאים לך, ולא מתאים לצרכים ולדרישות הספציפיים שלך, ולכן אין טעם להשתלחבחברי הפורום שדואגים כן להעלות את הרמה של כל השיגעון הזה בארץ.

מתחדשת*

פורסם

אשמח להשתתף בדיון בונה ומקצועי בעניין. אכן אין לי כ"כ הרבה ידע במערכות אודיו, אבל אני דיי טוב באלקטרוניקה ואני יכול להגיד בוודאות שרדיודיסק לא יכול להוציא יותר מ24 וואט RMS לכל ערוץ. ולא 40 ולא 50 :-):-):-D

יש מישהו שאמר שהרדיו דיסק שלו מוציא 40 או 50 וואט RMS??

ידידי היקר, לפני שאתה מתחיל לצאת בהאשמות לגבי מקצועיות הפורום והמשתתפים בו, כדאי שקצת תעיין ותקרא נושאים. רק בשבוע האחרון קראתי לפחות 2 ת'רדים העוסקים בבניית תיבה לסאב, בחומרים, בנפחים ובאם יש צורך בבידוד פנימי או לא.

יכול לומר שלמדתי המון ונעזרתי המון בחברי הפורום, והמערכת אצלי ברכב נשמעת לפחות פי 2 ממה שהיא הייתה לפני עזרת החברים פה.

אז מציע לך קודם לקרוא טוב את הת'רדים השונים, ולא להתייחס לכל מודעה שכותב כל משתמש חדש כמשהו מייצג בפורום.

וכיוון שאתה די טוב באלקטרוניקה אני מציע שתקרא גם נתוני מכשירים ותגלה גם כי היצרנים מצהירים על 22/23 וואט RMS

ולראיה - http://www.autos-sound.net/Product.asp?ProID=392

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

כנראה לא הבנתי אותך נכון (או שמיהרתי לקרוא :-))

בקשר לאקוסטיקה,התחשבות בנפח,זוויות,TC וסוגי מגברים,דרייברים ותיכנונם יש המון חומר לקרוא

חפש כפתור חיפוש למעלה ופנה לך כמה לילות בכיף :wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

טוב, אני שמח שטעיתי. לא בהכל אבל טעיתי .

ראשית ברצוני להתנצל בפני חברי הפורום המכובדים שפגעתי בהם בדרך כלשהי. אין ולא היה בכוונתי להאשים מישהו במשהו.

רבותיי, אתם צודקים, שני הדברים מציקים לי.גם שמנסים לדחוף לי (או לכל אחד אחר) ציוד לא מתאים במחירים מופקעים (ולא זה לא תסביך נחיתות) אבל חוסר רקע תאורתי בפורום גם מפריע. אולי צריך לבנות תת-פורום שעוסק בעניינים טכניים בלבד.

אני שמח שלא ימליצו לי על דברים לא איכותיים רק כדי להרוויח עוד קצת כסף.

תראו, הרקע שלי הוא יותר אלקטרוניקה (בעיקר כתחביב) שבתחום הזה כדאי מאוד לדעת מה אתה עושה אחרת זה יכול להיות יקר במקרה הקל, ואני לא מסכים להמלצה על מוצר בנוסך "עזוב אותך, קח ציוד XXX " בלי הסברים כלל.(אני אציין שלא ראיתי הרבה "הסברים" כאלה באתר) למה לי כדאי לקחת XXX ? מה הפלוסים והמינוסים של אותו XXX? מה המגבלות ברכב נתון של אותו XXX?

ושוב פעם, לא רציתי לפגוע באף אחד, ואם אכן פגעתי במישהו - אני מתנצל מעומק ליבי.

נ.ב. אגב, זה WINISD BETA או ALFA:-D

פורסם

בכל פורום ההתיחסות היא אחרת.

ראיתי פורומים של אודיו לרכב שדבר ראשון שועלים זה באיזה רכב מדובר

פורומים ששועלים איזה סגנון מוסיקה הבן אדם שומע,ולפי זה נותנים לו הצעות או כיוון

וכאן בפורום השעלה הראשונה היא התקציב,ולפי זה מנסים להתאים לך רכיבים.

לכל פורום יש דרך שונה,לא יכול להגיד לך מה טוב ומה לא.

ראיתי גם בפורומים אחרים שבן אדם מבקש המלצה לרכיבים,ומפוצצים אותו במוגים ומספרים,שאתה צריך תואר שני לאלקטרוניקה כדי להבין מה רוצים ממך.

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

אני יספר לך היסטוריה.

לפני כשנה שנתיים.

השאלות לפותח שרשור הלכו כך.

איזה רכב?

איזה מוזיקה?

איזה תקציב?

ואיזה רכיבים שמעת?

היום. מה התקציב. ?

וההמלצות הקבועות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אני שמח שלא ימליצו לי על דברים לא איכותיים רק כדי להרוויח עוד קצת כסף.

תראו, הרקע שלי הוא יותר אלקטרוניקה (בעיקר כתחביב) שבתחום הזה כדאי מאוד לדעת מה אתה עושה אחרת זה יכול להיות יקר במקרה הקל, ואני לא מסכים להמלצה על מוצר בנוסך "עזוב אותך, קח ציוד XXX " בלי הסברים כלל.(אני אציין שלא ראיתי הרבה "הסברים" כאלה באתר) למה לי כדאי לקחת XXX ? מה הפלוסים והמינוסים של אותו XXX? מה המגבלות ברכב נתון של אותו XXX?

ושוב פעם, לא רציתי לפגוע באף אחד, ואם אכן פגעתי במישהו - אני מתנצל מעומק ליבי.

ALFA:-D

בובי מה רע ב- xxx :-)xxx

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

JUNIOR 66

חחחחה ***חחחח היא לא מילה תקנית ובטח שלא מוסיפה לנראות הפורום. קרא את הכללים*** לא לזה התכוונתי. זה הכול פרויד אשם. זה לא אני. :-)

פורסם

בובי,

צריך לקחת כמה דברים בחשבון - ביחד עם הפורום הזה ישנם משתמשים שגדלו להיות יבואנים וספונסרים של הפורום.

בתוך הפורום ישנם מערכות יחסים של חברות עמוקה שמגיעה לרמה של משפחתיות כבר.

הפורום מאגד מפגשי מרכז כל שלושה שבועות אליהם חברי פורום מכל הארץ מוזמנים.

סביבה שכזו מולידה אינטרסים, סביבה שכזו מולידה חיכוכים, שחיתויות לעיתים - אבל סביבה שכזו מולידה בסופו של דבר יכולת ליצור תהליך של קידום.

גם אם ההמלצות מלוות באינטרסים והן חוזרות על עצמן רבות זה בגלל הסיבות הטובות - הציוד שימליצו לך עליו הוא ציוד טוב, הציוד שיציעו לך לרכוש הוא ציוד שמאחוריו יש אנשים שמאמינים בו.

זה התפקיד שלך לדעת לנתב בין ההמלצות האלו לציוד המתאים לך ע"פ ידע אישי שלך וע"פ שאלות כלפי חברי הפורום שיולידו עבורך ידע חדש ובסופו של דבר בחירות חדשות ונסיונות חדשים.

לגבי פורום טכני - בארץ כל כך קטנה, בה רק בשנתיים האחרונות התחלנו לראות התקדמות ממשית בתחום הזה, לדעתי עוד מוקדם מידי לפזר את הפורום לתתי תחום משום שכל העוצמה שמרוכזת בו, תתפזר מוקדם מידי. זאת דעתי האישית.

אתה תמיד צריך לזכור שכל עוד שאתה תדע להבדיל בין הטפל לעיקר עבורך באופן אישי - אתה תוכל להוציא מהפורום את המידע הדרוש.

אלקטרוניקה? - תביט בת'רדים שפרסמתי על איך להחליף מודולים (גשרי נגדים) ולזהות אותם ולחשב את תדר החיתוך ב4XS שלי... סתם דוגמא.

פבריקציה - תחפש מה עבודות פיבר גלאס כולל שלי ואתה תמצא ים של חומר.

פלסטיקה? - אתה תמצא פה לפחות ת'רד אחד שלי על תיקון קונסולה מרכזית.

ואני רק מקרה בודד, יש עוד רבים.

רפדות, כווני סאונד, תיאוריות סאונד, מדידות RTA ואיך לבנות RTA עשה זאת בעצמך, השוואת חומרי בידוד לסאונד לרכב, תרגומי מאמרים בתיאורית התפשטות גלים, טכניקות לעבודה בעץ, ת'רדים של מוצרי השנה החדשה ומה מצפה לנו ועוד ועוד ועוד ועוד אתה תמצא בפורום.

רוצה עצה שתעזור לך להכיר אותנו? בחיפוש יש לך אפשרות לחיפוש מתקדם, אתה יכול לחפש ספציפית בתוך פורום אודיו, לפי שם משתמש ולפי חיפוש בגוף הודעה או כותרת ואם הנושא נכתב ע"י המשתמש או שהוא מעורב בנושא שלא נכתב על ידו... יזרז לך תהליכים.

ואם יש משהו שאתה רוצה לפתוח בו דיון באופן פרטני - תפתח אשכול במיוחד על הנושא הזה.

בהצלחה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...