Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הכל, אם בן אדם רוצה לעשות סקר שוק אין לא באמת יותר מדי ברירה, וברור שאני לא אשלם 300 ש"ח לבדיקה ראשונית ב 5-6 מוסכים שונים כדי לוודא שמחיר התיקון שמבקשים ממני הוא ראלי, נכון ?

5-6 מוסכים ? כנראה שבאמת יש לך עודף זמן פנוי בצורה קיצונית.

אבאל'ה, זה פאקינג אוטו, לא קניה של מקרר או טלויזיה. המחיר של החלק בכל המוסכים המורשים זהה - הם קונים את החלק מאותו המוקום ויש מחיר קבוע לכוווולם. המזגניסטים הרגילים לא יודעים בכלל להתעסק עם המכוניות האלו - כך שכבר צימצמת לעצמך את רשימת המקומות ללכת אליהם.... אז תשלם שעה עד שעה וחצי עבודה + החלק, יאבחנו את האוטו ויחליפו לך את החלק. בכסף שתבזבז על הדלק בין המוסכים (שלא לדבר על הזמן) יכול להיות שתגיע לעלות התיקון פעמיים.

הבחור לא רשם איזה מדחס מותקן ברכב ומכיוון שברכבים צרפתים הטכנולוגיה צועדת קדימה רשמתי את הדברים שקראת.

אני הנחתי שהמדחס המותקן ברכב של הבחור הינו בעל ספיקה משתנה וללא קלא'צ מגנטי, במקרה כזה ספיקת המדחס מבוקרת על-ידי שסתום מתכוונן המותקן בקו היניקה המקבל פיקוד ממחשב בקרת אקלים בשיטת מיתוג/איפנון PWM בדרך כלל בתדר של 500 הרץ.

בכול מקרה מומלץ לבדוק בעזרת לד ולא נורת ביקורת עם חוט להט.

המדחס בדגם זה הינו מדחס עם קלאץ' (מנגנון הספיקה המשתנה הינו מכאני בתוך גוף המדחס).

בדגמים החדשים יותר (לרוב מ 2006 ומעלה) ניתן למצוא מדחס עם פיקוד למנגנון ספיקה משתנה אלקטרוני לחלוטין (אבל עם קלאץ' !) ובדגמים של ה 207+308 כולם ללא יוצא מן הכלל ללא קלאץ' בכלל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במרבית המקרים מדחס ספיקה משתנה הוא בעל שסתום פנאומטי בגוף המדחס ולא ע"י סולנואיד וגם במדחסים בעלי פיקוד שסתום חשמלי המצמד עדיין מתחבר בשיטה הקלאסית של מתח ישיר המגיע ממסר.

הפעלת של צרכן בשיטת PWM זו שיטה שרוצים לבקר את עצמת הזרם לצרכן ובכם לשלוט על מהירות או מיקום המפעיל. לדוגמא במערכת בקרת אקלים מקובל להרכיב מפוח מאוורר המופעל באות PWM בעל זמן מחזור משתנה ובכך לשלוט במהירות סיבוב שלו.

פורסם

במוסך שבו תתקן, לא יקחו כסף על הבדיקה.

במידה ותבצע בדיקה ולא תתקן במוסך הבודק, תשלם כ-300 ש"ח.

האם אתה חושב שתצליח להשיג הפרש מחירים גבוה מ-300 ש"ח, שיצדיק את העצבים? לא נראה לי.

מעניין באופן אישי לשמוע איך תסדר את התקלה, אני מעוניין לקנות אוטו זהה לשלך בעוד שנה מעכשיו.

פורסם
מרק,

כתבת שבדיקת המתח על המדחס תהיה לא מדוייקת כי הוא עובד ב PWM.

זה נראה לי קצת מוזר :

החוטים ( 2 חוטים ) שמגיעים למדחס הם די עבים. חוטים עבים אומרים בד"כ זרם גבוה.

PWM הוא פרוטוקול להעביר מידע, מה שמרמז לרוב ( לא תמיד ) על זרם נמוך, והפרשי מתחים.

היי, טכניקת בקרה/פיקוד PWM (אפנון רוחב דופק) מיושם בהרבה רכיבים ומעגלים כגון:

מנועי DC

סולונואידים של תיבות אוטומטיות

מאווררים (מאוורר של מעבד פנטיום)

תאורת לדים (שליטה על עוצמת התאורה)

ספקים ממותגים,מייצבי מתח

מפעילים שונים ברכב

מערכות שמע

ועוד...

למה בכלל להשתמש בשיטה זו להפעלת מנוע DC ?

ווסתי מהירות פשוטים (מקדחות פשוטות) השליטה על המהירות היא על ידי הגבלת הזרם הזורם דרך המנוע , בכך מקטינים את המהירות ולצערינו גם את המומנט. ווסת מהירות PWM משמר את רוב המומנט.

אחד היתרונות הבולטים של בקרת PWM היא צמצום צריכת האנרגיה שנהפכת לחום וחימום יתר של הרכיבים השונים במיוחד במיצבי מתח.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

ווסתי מהירות פשוטים (מקדחות פשוטות) השליטה על המהירות היא על ידי הגבלת הזרם הזורם דרך המנוע , בכך מקטינים את המהירות ולצערינו גם את המומנט. ווסת מהירות PWM משמר את רוב המומנט.

אחד היתרונות הבולטים של בקרת PWM היא צמצום צריכת האנרגיה שנהפכת לחום וחימום יתר של הרכיבים השונים במיוחד במיצבי מתח.

שמחתי ללמוד על שימוש נוסף לPWM.

5-6 מוסכים ? כנראה שבאמת יש לך עודף זמן פנוי בצורה קיצונית.

אבאל'ה, זה פאקינג אוטו, לא קניה של מקרר או טלויזיה. המחיר של החלק בכל המוסכים המורשים זהה - הם קונים את החלק מאותו המוקום ויש מחיר קבוע לכוווולם. המזגניסטים הרגילים לא יודעים בכלל להתעסק עם המכוניות האלו - כך שכבר צימצמת לעצמך את רשימת המקומות ללכת אליהם.... אז תשלם שעה עד שעה וחצי עבודה + החלק, יאבחנו את האוטו ויחליפו לך את החלק. בכסף שתבזבז על הדלק בין המוסכים (שלא לדבר על הזמן) יכול להיות שתגיע לעלות התיקון פעמיים.

איציק

אם זה היה עבודה של שעה-שעה וחצי הייתי בשמחה הולך על המוסך הראשון..

אני פוחד שזה יגיע ל5-6 שעות עבודה כדי "ללמוד" את מערכת החשמל ( על חשבוני, כמובן ). כששעת מוסך היא בסבביבות 200 ש"ח, זה יותר מאלף שקל, לפני חלפים.

ודרך אגב, כששאלתי במוסך מורשה לגבי הרעש מהבלוור, הם אמרו לי ( לאחר בדיקה ) שהבלוואר "גמור" וצריך להחליף אותו ( = 350 ש"ח מחיר בלוור חדש לפני מעמ ועבודה ). דחיפה קלה וחצי סיבוב פתרו את הבעיה ( 5 דקות עבודה + 0 שח חלפים )

נ.ב. כשאני קורא מה כתבתי אני מבחין במוסךפוביה קלה. מעניין אם זה קשור לאתר..

פורסם

אתה סתם פרנואיד.

יש מחיר מסויים לדיאגנוזה במידה ואתה לא מתקן, אז מה הסיפור ? אתה תדע את המחיר של הבדיקה והאיבחון לפני שתגיע לקופה ותוציא את הארנק מהכיס.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...