Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלפא - מן הסתם מתפרעים על הכביש היום. תוריד את ההגבלה - כנראה שיתפרעו יותר, לא ?

זיפר - יש הבדל בין אוטו שמסוגל לנסוע במהירות נתונה ובין אוטו שיכול לנוע במהירות הזו בבטחה. לא חסרות מכוניות מוזנחות על הכביש שיכולות לשייט ב- 140 בלי בעיה. השאלה היא מה קורה כשצריך לעצור או לתמרן אותן, והאם מי שנוהג בהן יגיב מהר מספיק.

"יש גם מגבלות מהירות לפי נתיב נסיעה, כך משאיות, אוטובוסים ורכבים שאינם מסוגלים לנסוע מהר יסעו בנתיב האיטי ומי שיכול ייסע בנתיב המהיר"

אנחנו בישראל - לא בדנמרק. אנשים כאן נוסעים על נת"צ, שוליים ומדרכות וחותכים במחלפים כדי לעקוף פקקים. אף אחד לא יפנה לך נתיב בגלל שיש לך אוטו יותר טוב.

שמר - יש מעט כבישים בארץ שניתן לסוע בהם בבטחה. כביש 1 בשיפוצים מתמידים, כביש 2 מלא בורות, בכביש 6 אין שוליים נורמליים, באיילון חצי מדינה מזגזגת בין 4 נתיבים. על כל ק"מ של כביש בטוח (שוליים רחבים, ראות, אספלט, ניקוז בחורף, עם מחלפים נורמליים) יש לך עשרה ק"מ של כבישים מסוכנים ו\או מוזנחים. וגם נניח שבכביש "בטוח" העלית את המהירות המותרת ל- 130 אז תמיד תהיה המשאית שתתעקש לעקוף כשאתה מתקרב מהר, האברך בסובארו שנרדם על ההגה ורכב ליסינג שנוסע ב- 150.

כמה שההגבלה הנוכחית מעצבנת ושהיא מפלה נהגים מהירים\עם מכוניות טובות, לדעתי היא לטובת הכלל ומתאימה לתשתית והתרבות הבזיונית בארץ. אמנם זה אומר שגולשים בפורום לא יכולים לסוע כאוות נפשם רוב הזמן, אבל זה גם אומר שבני משפחותיהם מוגנים טיפה יותר מפראי אדם שהחליטו לקחת את הלנסר שנת 96 עם האורות בווישרים לסיבוב באיילון.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אבל האנשים שנוסעים 115 קמ"ש בכביש החוף זה לא שצריך לחשוב שהם מטורפים בלי מעצורים. פשוט תנאי הדרך באמת מאפשרים זאת.

היום נסעתי מתל אביב לזיכרון יעקב ב2:30 בבוקר בערך. לא כהרגלי, נסעתי על 90 ונהנתי מהנסיעה בצורה מאוד מאוד רגועה.

מה שראיתי לא ממש הפתיע אותי.

עברו אותי לפחות 70 מכוניות. ספרתי אותן.

לא היה אחד אפילו שנסע במהירות המותרת.

יש מקומות מסוימים כמו אזור מחלף חבצלת שיכול להיות מסוכן כי הוא חשוך, אבל בכל מקום שהוא אפשר לנהוג שם במהירויות של 120 בלי בעיה.

אני מודה שאני נוסע מעל המהירות המותרת (אבל בצורה נסבלת, לפי הנורמה, ולא בצורה אגרסיבית) הרבה פעמים, ושמתי לב שלא משנה באיזו מהירות אני אסע, תמיד יהיו אנשים שיעקפו אותי.

אם תהיה מגבלת מהירות גבוהה יותר, אנשים נורמליים ייסעו באותה מהירות שנוסעים עכשיו, אבל פשוט לא יבלמו כל פעם שיש איזשהו רכב בשוליים מחשש שזו משטרה.

אני לא אגיע ל150 קמ"ש כי מותר לי. אני אגיע לאותה מהירות שאני מגיע עכשיו (הרבה פחות מזה) אבל אסע יותר רגוע ויותר מרוכז ברכב שמלפני ולא בניידת שמסתתרת לה קילומטר ממני בין השיחים.

אני לא רוצה לדבר על הגבלת מהירות כזו או אחרת או על הקשר של מהירות לתאונות דרכים - אני לא מומחה בתחום

אבל אני רוצה לחדד כאן נקודה יש לנו בארץ בעיה קשה של תאונות דרכים ומספר גדול של הרוגים ופצועים מתאונות אלו.

זה לא באמת נכון. אנחנו דווקא במצב די טוב יחסית לשאר העולם.

פשוט כדאי לממשלה ולעמותות מסוימות לשמור על כולנו במצב של היסטריה.

פורסם

אתה צוחק עליי, או שמעודך לא היית בחו"ל? בעוונותיי כבר הייתי בחמש יבשות, לא נתקלתי בכבישים שונים בהרבה מכביש 1,2,3,4,7,20,70,85,471,431 ועוד כהנה וכהנה (שים לב שלא הזכרתי את כביש 6). ברוב המוחלט של אותן מדינות מותר לנסוע יותר מהר מאשר בישראל, לא שמעתי שנהרגים שם בהמונים, נהפוך הוא - באופן יחסי מצבנו גרוע יותר.

בעניין הנסיעה על הנת"צ, אי שמירת מרחק וכיו"ב - הרי שזה (בין היתר) פועל יוצא של מדיניות האכיפה העקומה של המשטרה.

חלק גדול מהאנשים בטוחים שהם נהגים שומרי חוק וזהירים, רק בזכות זה שהם לא נוסעים (יחסית) מהר. אחרי שנים של שטיפת מוח - זו העבירה היחידה שנראית להם מסוכנת. זה שהם לא יודעים מה זה לתת זכות קדימה, לשמור מרחק, לשמור על הימין או לשמור על הנתיב - לא נראה להם מסוכן בכלל.

פורסם

ועכשיו כשבמשטרה יודעים את האמת לגבי אכיפת המהירות ואי היעילות שלה במניעת תאונות.

אתם חושבים שמשהו שם במערכת ישתנה או שעדיין זאת תהיה האכיפה הכי חשובה להם?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

פרנקוס, אנחנו במצב גרוע מאוד יחסית לשאר העולם. תשווה הרוגים לנסועה, לא למשהו אחר. תאונות דרכים קורות רק כשאנשים נוסעים, לא כשהם יושבים בממ"ד.

פורסם
ועכשיו כשבמשטרה יודעים את האמת לגבי אכיפת המהירות ואי היעילות שלה במניעת תאונות.

אתם חושבים שמשהו שם במערכת ישתנה או שעדיין זאת תהיה האכיפה הכי חשובה להם?

כן, בטח. רק שלפני כן יצמחו לי שערות על הראש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זה גם אומר שבני משפחותיהם מוגנים טיפה יותר מפראי אדם שהחליטו לקחת את הלנסר שנת 96 עם האורות בווישרים לסיבוב באיילון.

1. לחלוטין לא מסכים עם זה. זה לגמרי לא אומר כלום. פראי אדם השתוללו, משתוללים וימשיכו להשתולל. למה? כי משטרה במקום לרסן אותם מתנפלת על אנשים נורמטיביים מצד אחד ומצד שני לא מגנה עליהם מאותם פראי אדם שאתה מדבר עליהם.

לזה אני קורה רשלנות פושעת מצד מוסדות המדינה (וזה הדבר היחיד שמוסדות האלה טובים בו).

לכן מגבלות מטופשות האלה שיש על כבישי הארץ לא עוזרות כאן בגרוש.

2. מבחינת רכב שמסוגל להגיע למהירות X בבטחה או פשוט מסוגל להגיע - זה קצת מצחיק.

רוב רכבים בני 15~20 שנה שנוסעים על כבישי הארץ יכולים בבטחה לנסוע על 130~120 קמ"ש. אבל מה, כדי שהם יוכלו לנסוע בבטחה בכלל וללא קשר למהירות, בעלים צריך לטפל ברכב שלו כמו שצריך. כאן לתמונה צריך להכנס טסט. אבל במקום לבדוק מה שצריך בטסט בודקים בעיקר מה שלא צריך. למה? כי זה יותר קל! זה משלים תמונה יחד עם מה שרשמתי ב-1.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני אדבר עם פארוק שיארגן לך קצת מהמשחה שלו, אולי זה יעזור לשינוי גם אצלך וגם במשטרה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

נוסעים גם מעל 300 קמ"ש פה , ולא שמעתי עדיין על תאונה במהירויות האלו.

אני מודה שאני עובר על המהירות החוקית כל יום , איפה שניתן .

עד עכשיו לא סיכנתי מישהו אחר, וחיכיתי בסבלנות לשטח נקי ודליל .

מה שמטריף אותי ומביא כל יום לכמעט תאונה , זה חוסר מודעות או בקצרה בהמתיות של הנהג/ת הישראלי לגבי התנהלות ביחד עם עוד מכוניות .

אין יום שלא נתקלתי בנהגות/ים (בד"כ) שמצפצפות על זכות קדימה לנהג בכיכר , מה שמחייב את הקרבן התורן לבלימה חזקה בתוך כיכר .

ולא עובר יום ללא מישהי שמחליטה לעבור בפתאומיות נתיב תוך הנחה שיש בינינו קשר טלפתי המייתר את פעולת האיתות .

מילא כשזה קורה בכביש ישר אבל אני מדבר גם על נהגים שמחליפים נתיב בתוך הכיכר (שוב ללא איתות).

פורסם
כן, בטח. רק שלפני כן יצמחו לי שערות על הראש.

דווקא בתמונה שלך רואים שהם בדרך:lol:.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
אני אדבר עם פארוק שיארגן לך קצת מהמשחה שלו, אולי זה יעזור לשינוי גם אצלך וגם במשטרה

זה בסדר, אני והקרחת חיים בשלום ביחד. לגבי המשטרה - שקול ברצינות את מה ששמר כתב.

מאור, השערות באמת בדרך, אבל הן תקועות בפקק באיילון.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא קראתי את הכתבה (אם מישהו יכול לסרוק אותה במלואה ולשלוח לי במייל, אודה לו).

אבל לאור הדברים שהוזכרו מדאיג אותי משהו אחר דווקא.

הממצאים מראים שאנשים נוהגים מעל המהירות המותרת, בכל מקום.

כמשדובר בכביש מהיר ובחריגה סבירה, אני לא רואה בעיה רצינית. אלא שכאשר הדבר הופך לדפוס התנהגותי שמקורו בהתייחסות לא נכונה למשמעות המהירות, נוצרת בעיה.

לדוגמא - נהיגה בעיר במהירות של 70-80 קמ"ש, נהיגה ברחוב צר או בסמיכות לילדים במהירות של 50 קמ"ש.

מה שקורה הוא שבגלל שמגבלת המהירות בכבישים הבין עירוניים והמהירים אינה מתאימה למכוניות המודרניות, הנהגים אינם רואים בה משהו שיש להתחשב בו בהיבט הבטיחותי אלא רק בהיבט החוקי של - לא להיתפס על ידי שוטר.

כשזה המצב, אנשים אינם מבינים שנהיגה מהירה מדי בעיר מסוכנת יותר בעשרות מונים מאשר מחוץ לעיר, ומכאן שלא רק שלא מושגת המטרה המקורית - ציות לחוק, אלא שגם אובדת היכולת של הנהגים להבין את המשמעות.

דני G.

פורסם

האבסורד הגדול זה שהסקר\מחקר הזה שנעשה בכתבה זה בשיתוף אור ירוק.

לפי הכתבה, ברור שרוב התאונות אינן נגרמות כתוצאה של מהירות מופרזת, וזאת לפי נתונים סטטיסטיים שיש גם לאור ירוק.

זה נראה לי מפגר לדעת את הסטטסטיקה הזאת ואח"כ ללכת לעשות פרסומות של "מהירות הורגת" וכו'.

• תוכן חדש...