Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכספר,נכון שאין לו שום יומרות ספורטיביות, אבל הוא לא מכוון לקהל הזה, הוא מכוון לקהל צעיר אשר רוצה קצת ביצועים עם הרכב שלו, ביצועים - הכוונה פתיחות ברמזור, פחות התנהגות כביש.

עם נתונים כמו שיש לו, 9.5 שניות מ 0 ל 100, זה נחשב להכי טוב בקטגורית מחיר, הפאביה רק 10.1 שניות.

ע"פ נתוני יצרן הצריכת דלק יותר טובה גם משל הפאביה, אז מבחינת שני הנתונים הללו, ה I20 טובה יותר, לגבי השאר? אני לא בטוח, עדיין לא עברה מבחן ריסוק, יש לה ESP ו 6 כריות אויר שזה כבר היום סטנדרט בכל רכב, אפילו סופר-מיני וקטנות.

וכמובן המנוע הכי חזק בקטגוריה. 1.6 עם 126 כ"ס.

עם כל הכבוד שיש לי פאביה, אני מאוד מפרגן לרכב הזה, יונדאי באמת ביצעו התקדמות עצומה בשנים האחרונות, לראיה ה I30 ו I20 שהוציאו, המחיר ממש אטרקטיבי לרכב הזה.

תשמע, אתה לא צריך לשכנע אותי לגבי ההתקדמות שעשו יונדאי בשנים האחרונות, תעיד על כך ה- i30 השניה שיש לנו בבית. ויכול להיות שגם המחיר אטרקטיבי למפרט ולביצועים...אבל מה זה קשור לספורטיביות?

בשביל מה אתה מפרט לי את כל רשימת אבזור הבטיחות וצריכת הדלק של ה- i20 כתגובה לכך שאמרתי שהיא לא ספורטיבית? באמת שאני לא מבין על מה אתה מגיב. :?

הוא לא חייב להיות ספורטיבי על מנת להיות מהנה לנהיגה. אבי החזיק בשעתו פיז'ו 306 1.6 ידנית, 90 כ"ס על 1060 ק"ג. הצ'באק 5 דלתות ללא כל יומרה ספורטיבית וביצועי מנוע בינוניים. אך ההיגוי והתנהגות הכביש היו נהדרים - ואף עלו על כמה מכוניות ספורטיביות של אותה תקופה(אמצע שנות התשעים).

אף אחד מאתנו עוד לא נהג ברכב, אך נתוני הביצועים שלו טובים(9.5 שניות למאה, 190 קמ"ש) - ולאור ביקורות חיוביות מחו"ל אני מוצא אותו מסקרן דיו על מנת להזמין נסיעת מבחן.

"מהנה לנהיגה" זו הגדרה הרבה יותר סובייקטיבית מספורטיבית. אם תשאל 10 אנשים מה זה בשבילם רכב מהנה לנהיגה תקבל 15 תשובות כאשר חלקן בכלל לא קשורות להתנהגות, ביצועים וכו'. לאותה 306 מיתולוגית היה הגה נדיר שהרבה ספורטיביות מודרניות היו מתקנאות בה וכיול המיתלים של PSA בגירסאות הרגילות של העשור הקודם היה מעולה, זאת לא בדיוק דוגמא שמעידה על הכלל.

אני מאמין שהרכב יקבל ביקורות טובות גם בארץ כמו שה-i30 וה-i10 קיבלו, אבל זה לא שייך לספורטיביות. ה-i30 קיבלה ביקורות טובות מאוד באירופה ובישראל אבל בשביל נהיגה ספורטיבית או סתם נהיגה בכביש מפותל אני לוקח מאזדה 3 או את ה- 106 הידנית שהיתה לאישתי ולא את ה- i30 שיש פה בחניה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לכספר,נכון שאין לו שום יומרות ספורטיביות, אבל הוא לא מכוון לקהל הזה, הוא מכוון לקהל צעיר אשר רוצה קצת ביצועים עם הרכב שלו, ביצועים - הכוונה פתיחות ברמזור, פחות התנהגות כביש.

אני בספק אם יודנאי מכוונים לקהל צעיר. לדעתי רוב ה i20 שימכרו יהיו 1.4 אוטומטיות וצעירים כנראה יעדיפו רכב אחר.

emotion of motion

פורסם

אני מציע לחכות למבחנים של הרכב בתנאים של הארץ המבחנים בתנאים של אירופה לא רלונטים.מעניין יהיה לראות כמה יונדאי יתעלו על עצמם אם בכלל!

פורסם

כספר - אתה סתם מתווכח לשם הויכוח.

אף אחד לא מתכוון לומר שהרכב יהיה ספורטיבי באופיו, הוא פשוט יהיה עדיף לחובבי ההגה על שאר הרכבים שיש בארץ בטווח מחירים זה.

חברות הליסינג מסתדרות מצויין עם יונדאי - אני חושב שניתן יהיה למצוא את הרכבים האלו בליסינג אם תתעקש. אם אני הצלחתי להשיג גירסה מפוארת של הסוויפט - שהיא בעצמה רכב שחברות הליסינג לא אוהבות לקנות, ויאריס T ספורט כשהיא הייתה בארצנו, גם את ה I20 נוכל להשיג.

בסופו של דבר - ה I30 היא גם רכב נחמד מאוד לנהיגה, ההגה שלו בסדר, המנוע בסדר ומה שבעיקר מעיק זה תיבת ההילוכים שלא אהבתי, אם תתן לי בחירה בין ה I30 ידנית לבין מזדה 3 אוטומטית אני אקח את ה I30! (ברור שבין שתי אוטומטיות אני אקח את המזדה).

אני כבר רואה בחלומי את ה I20 הידנית, עם קצת שיפורים קלים (כיוון פרונט, אולי בולמים ספורטיביים) משמשת יופי כרכב לאשה וגם מהנה בשבילי בנסיעות משפחתיות עם האשה והילד הטרי...

שוב - לא מתחרה לרכבים ספורטיביים - אבל רכב משפחתי משפחתי שיהיה כייפי יותר לנהיגה בזכות משקל קל, תיבת הילוכים ידנית ומנוע בריא.

פורסם
כספר - אתה סתם מתווכח לשם הויכוח.

אף אחד לא מתכוון לומר שהרכב יהיה ספורטיבי באופיו, הוא פשוט יהיה עדיף לחובבי ההגה על שאר הרכבים שיש בארץ בטווח מחירים זה.

חברות הליסינג מסתדרות מצויין עם יונדאי - אני חושב שניתן יהיה למצוא את הרכבים האלו בליסינג אם תתעקש. אם אני הצלחתי להשיג גירסה מפוארת של הסוויפט - שהיא בעצמה רכב שחברות הליסינג לא אוהבות לקנות, ויאריס T ספורט כשהיא הייתה בארצנו, גם את ה I20 נוכל להשיג.

בסופו של דבר - ה I30 היא גם רכב נחמד מאוד לנהיגה, ההגה שלו בסדר, המנוע בסדר ומה שבעיקר מעיק זה תיבת ההילוכים שלא אהבתי, אם תתן לי בחירה בין ה I30 ידנית לבין מזדה 3 אוטומטית אני אקח את ה I30! (ברור שבין שתי אוטומטיות אני אקח את המזדה).

אני כבר רואה בחלומי את ה I20 הידנית, עם קצת שיפורים קלים (כיוון פרונט, אולי בולמים ספורטיביים) משמשת יופי כרכב לאשה וגם מהנה בשבילי בנסיעות משפחתיות עם האשה והילד הטרי...

שוב - לא מתחרה לרכבים ספורטיביים - אבל רכב משפחתי משפחתי שיהיה כייפי יותר לנהיגה בזכות משקל קל, תיבת הילוכים ידנית ומנוע בריא.

דיון ידידי, דיון.

לא מתאים לך שמגיבים לך בפורום באינטרנט? תפרוש בשיא :-)

אתה לקחת יאריס T ספורט בליסינג בתקופת הפריחה של הליסינג (לפני 4 או 5 שנים, לא?) בה היו נותנים לך כל מה שהיית רוצה...רק תשלם. היום עמדת חברות הליסינג קשיחה הרבה יותר. אם זיכרוני אינו מטעה אותי, לא לקחת אותן כעובד רגיל מן המניין בחברה.

מנוע חזק ותיבה ידנית לא הופכת את ה- i20 אוטומטית למהנה לנהיגה יותר ממאזדה 3. אם ההתנהגות של ה-20 תהיה כמו של ה-30 כולל ההיגוי החשמלי המנותק...אני לא מאמין שה-20 תהיה כל כך כייפית.

ולגבי החלומות שלך...כל אחד והסטיות שלו :wink:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לכספר, אני השוואתי בין ה I20 למתחרות שלה בקטגוריה, מה שניסיתי להעביר שלא כל רכב קטן עם טיפה ביצועים חייב להיות רכב ספורטיבי.

הראתי את היתרונות שלה, ולא ממש לא אני לא רושם כי סתם בא לי ומשעמם לי.

ל ALEXK - אני התכוונתי לגירסא 1.6 126 כ"ס ידנית, לא על ה 1.4 אוט'.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

נמכרת לא, נמכרה כן. בהתחלה הייתה אופציה ל-I30 ידנית עם מנוע דיזל ובנזין 2 ל'. אקזמפלרים בודדים נמכרו ורובם היו דיזלים (עד היום יצא לי לראות אולי 3 רכבים כאלה, 2 מהם היו לימוד נהיגה). האופציה הידנית נעלמה מהר מאוד מההיצע, ועכשיו שאני חושב על זה, נראה לי שהפסיקו למכור גם את ה-2 ל' בנזין עם התיבה האוטומטית.

פורסם
אז אתה רק מחזק את דברי. למה שהמצב ב i20 יהיה שונה?

להלן מספר סיבות למה המצב יהיה שונה מאשר במקרה של ה-I30:

1. כאשר מדובר במכוניות בסיסיות, אנטרי-לבל וכיו"ב רוכשים פוטנציאלים מתפשרים על דבר זה או אחר וביניהם גם על גיר (כן, תמיד יש חריגים שדווקא רוצים ידני), בדגש על השוק המקומי (למשל כל אלו שאתם רואים בפורום ייעוץ שמחפשים רכב דנדש שלא עולה יותר מ90K / מבחינת בחינת קב' רישוי וכיו"ב). כמו כן, חב' השכרה משכירות רכבים בסיסיים בעלי גיר ידני (דבר שאף מתבטא בתמחור ההשכרה - על רכב בעל גיר אוטו' לא פעם ישנה תוספת תשלום). כך גם ניתן להציע רכב בעל יותר איבזור בעלות פחותה משל האופציה בעלת הגיר האוטו' (את מי אני משלה - מדובר בישראל :wink:).
  2. הרצון של היבואן למכור (אם ישתלם למכור מכונית בעלת גיר ידני והרווח יצדיק את "המאמץ" אז למה לא להציע? כמו כן, יותר מכוניות על הכביש של המותג = פרסום + עבודה במוסכים + מכירת חלפים...) מה גם שמדובר ברכב שיש לו קהל יעד לא קטן.
  3. עלויות, מי שרוכש רכב שכזה, לא פעם מחפש לחסוך בעלויות וכך גם מבחינת תצרוכת הדלק וכו'.

ומן הסתם ישנן עוד מספר סיבות.

פורסם

לא נתת אף סיבה משכנעת.

1. אנשים בארץ רוצים גיר אוטומטי גם במכוניות קטנות. כמעט אף אחד לא קונה רכב חדש וידני.

2. ו i30 היבואן לא רוצה למכור?

3. אנשים בארץ יחסכו בכריות אוויר לפני שיחסכו על גיר אוטומטי.

emotion of motion

פורסם
לא נתת אף סיבה משכנעת.

1. אנשים בארץ רוצים גיר אוטומטי גם במכוניות קטנות. כמעט אף אחד לא קונה רכב חדש וידני.

אתה לא חייב / צריך להשתכנע (אתה חושב שכל סיבה של יבואן זה או אחר לייבא או שלא לייבא רכב בתצורה זו או אחרת, משכנעת?).

1. מסכים עמך אך זה לא נוגד את דברי (אגב, להזכירך יש לא מעט לקוחות פוטנציאליים שויתרו על הפאביה בתצורה האוטו' בשל המנוע שהיה משודך לה ופנו למתחרות וזה לא מנע מהיבואן להציעה בתצורה הידנית למרות שהציבור ברובו מעדיף אוטו' - אך שוב, מדובר באנטרי-לבל שהאופציה הידנית על פני האוטו' אף התבטאה מבחינת התמחור והיוותה מרכיב דומיננטי בהצלחתה).

2. לדעתי לתמחור יש השפעה גדולה הרבה יותר כשמדובר ברכבים שהם באנטרי-לבל ולכן תמחור גיר ידני / אוטו' משחק תפקיד רב יותר ומשפיע מבחינת ההיצע. הI30 מתמודדת בשוק "המשפחתומטיות" שבו לגיר ידני אין ממש סיכוי להצליח.

3. בהחלט אפשרי (לכן גם ציינתי בסוגריים "את מי אני משלה - מדובר בישראל :wink:").

פורסם

נכון, כמעט אנשים לא קונים רכבים חדשים עם גיר ידני, מבחינתי זה פלוס ענק, כי מתי שאמכור את הרכב שלי, יהיה לו ביקוש וככה גם אוכל לדרוש עליו בהתאם. :-)

אותו דבר כל אחד שיש לו גיר ידני, יוכל לדרוש יותר, כי הוא יודע שהרכב שלו שווה הרבה יותר מאשר אותו דגם עם גיר אוט' קונבציונלי (לא DSG ודומיו)

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

מכוניות ידניות כמעט ולא מיובאות לארץ מסיבה פשוטה - העדר ביקוש.

גם יבואנים שכן מייבאים מכוניות ידניות, מוכרות מיספרים זניחים למדי, מה שלא תמיד מצדיק יבוא סדיר.

בנוסף, ועם כל הצער שבעיניין, מעטות המכוניות היום שיהפכו למהנות יותר בגירסה הידנית שלהם, שלא לדבר על ההתקדמות העצומה בתחום התיבות האוטומטיות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא נתת אף סיבה משכנעת.

נקודה אחת למחשבה: סקודה פאביה הוצעה בתחילה עם גיר ידני בגרסת 1.4 בלבד. עקב דרישתו של "כמעט אף אחד" הוחל ביבוא ה-1.6 ספורט הידנית, שנמכרת לא רע ומסייעת במיתוגה של פאביה כרכב צעיר וטרנדי (להזכירך, פאביה הקודמת - מוצלחת ככל שהיתה - מותגה כמשהו שבין סתם אוטו לבין מונית...) .

תבדוק בנתוני המסירה של 2008 כמה פולו ואיביזה נמכרו עם גיר ידני ותחשוב שוב על הנקודה הראשונה שהעלית. אם גיר ידני היה מוצע בסויפט, קורסה, דגמי הבסיס של 207, קליאו, מזדה 2, מיקרה וכו' - אין ספק שהיית רואה לא מעט ידניות.

לגבי I30 ידנית, היא הוצעה רק בגרסאות 2 ליטר יקרות(עם ביצועים לא מבריקים). לו היתה מוצעת בגרסת 1.6, אני מניח שהתוצאה היתה שונה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...