Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

הרכב: קולט 94 1600 ידנית.

אחרי שעשיתי לבד: תאורה נסתרת בתא כפפות עם כפתור נסתר, מטען לפלאפון קבוע בתוך הרכב, שינוי תאורה בלוח שעונים וצביעה של כל הפלסטיקה בכל הרכב, החלטתי שאני רוצה לעשות תאורה באזור הרגליים מקדימה.

הכוונה: כפתור מוסתר (אם לא מוסתר אז שיהיה יפה כאילו מקורי איפשהו ברכב - עוד לא חשבתי על מקום) שאני אלחץ עליו והוא ידליק אור מעל הדוושות ומעל הרגליים של הנוסע לידי מקדימה.

למה זה טוב? - המון פעמים קרה לי שנפל לי משהו ברכב בחושך ופשוט הוצאתי אור של פלאפון לחפש איפה זה או מה נפל (האור הראשי של הרכב בתקרה לא מספיק חזק בשביל להגיע לרצפת הרכב).

שרטוט חשמלי מצורף (ופה אני צריך את העזרה של מי שמבין בחשמל רכב).

השאלה בגדול אם מה שעשיתי זה נכון ואיך אני מחבר את הכפתור בעל ה3 רגליים למצב של:

לחיצה אחת = אין חשמל(פתיחת מעגל).

לחיצה שניה = יש חשמל(סגירת מעגל).

תודה מראש,

אוהד.

LAMP.JPG

פורסם

שהלכתי לחנות לברר איזה מפסקים יש המוכר הציע לי מפסק בעל 3 רגליים, בכל מקרה לא קניתי אותו כי סתם התעניינתי ולא הייתי בראש של הפרוייקט הזה.

לחבר לתאורה שנמצאת בתקרת הרכב זה רעיון נחמד, הבעיה שיש לי בתקרת הרכב(מהבעלים הקודמים) תאורת אוטודיפו של אולטרה סגול כזה עם כל מיני מצבים:

- פתיחת דלתות.

- סתם תאורה רגילה שלוחצים על כפתור.

- הבהוב לפי הסאונד, הכוונה שיש מוזיקה אז האור מהבהב לפי הבאסים.

בגדול זה נחמד ואני לא רוצה להוריד את זה, בלי קשר אני לא רוצה לפתוח את זה ולהתחיל לגלות מה זה בדיוק הכפתור שמדליק רק את התאורה.

לגבי החשמל עצמו, חיבור ישירות ל + של הרדיו דיסק (במקביל אליו) וחיבור - לגוף הרכב זה גם נכון?

אוהד.

פורסם

תמצא נקודת (+) שהיא לא מהרדיו דיסק שלך. עדיף לא להתעסק עם זה.

בקשר לפיוז.. לדעתי מיותר. אם אתה רוצה אתה יכול להשים אבל.

יש לי מה שאתה רוצה לעשות - תאורת לדים כחולה אבל. חיברתי את זה אחרי סוויץ' ועכשיו יש לי ממסר שיפעיל את זה גם ברגע שאני אפתח את הדלתות. רעיון נחמד מאוד ויפה (כחול זה מדהים). פחות לשימוש שאתה אמרת אבל גם אפשרי.

קבל תמונה:

05032009864.jpg

פורסם

devilon2009 - בדיוק כזה דבר אני רוצה לעשות.

רק שאני אבין:

לקחת + אחרי הסוויץ' (הכוונה שיש חשמל בלי קשר אם נתת סוויץ' או לא) ובכל פעם שאתה פותח דלת זה נדלק?

לאן חיברת את זה? למעגל של פתיחת דלת בתאורה של תקרת הרכב?

אם תוכל לעשות לי שרטוט חשמלי אני אשמח.

תודה ולילה טוב,

אוהד.

פורסם

מתישהו כשיהיה קצת יותר זמן אני אעשה לך שרטוט.

אז ככה: אחרי סווצ' זה אומר שברגע שאתה נותן סוויצ' זה נדלק. עוד אופציה היא לחבר את זה ל(+) קבוע ברכב ולחבר את המינוס לחוט שיוצא מהכפתור שבדלת. בכפתור שבדלת יש 2 חוטים. אחד מינוס קבוע ואחד מינוס אחרי הכפתור. אם אתה רוצה לשלב את שניהם אתה חייב ממסר. לממסר יש 2 אופציות עבודה. אחד זה שהוא עובד כמעגל נורמלי (Normaly Open) או עוד מצב שממתג את עצמו במצב מסוים (Nrmaly Close). כשיהיה לך ממסר ביד דבר איתי ואני אדריך אותך..

• תוכן חדש...