Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
SRONIS -אני מאוד אובייקטיבי ציינתי שאני נוהג ביום יום על על מזדות ליסינג וגם נסעתי על ה 2.0.

SPIRIT3- אני לא יודע על מה נהגת אבל עושה רושם שאתה לא נהגת על הרבה רכבי ספורט.

ממהתחלה אמרתי אין מה להשוות בין האיביזה למזדה נקודה. זה אתה שהתחלת להשוות.

וד"א באמת ברוח טובה אתה מוזמן לסיבוב על האיביזה ולא רק בקו ישר.

על הרבה רכבי ספורט לא נהגתי למעשה נהגתי על 2 והרבה, זאת היתה האימפרזה טורבו של חבר שלי, ופורשה 911 של גיסי כשהיתי בחו''ל.

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צריך להבין שהביקורת בעיתונות הרכב , ברוב המקרים נכתבות ע"י אנשים כמוני או כמוכם (המגיבים האחרים בשרשור) וברוב המקרים לא ע"י מומחי על או מדריכי נהיגה מנוסים / נהגים מקצועיים בדימוס.

אנשים שגוייסו מתוך הפורומים השונים , או בדרכים אחרות, בעלי ידע מעל הממוצע בתחום הרכב ובעלי כושר ביטוי טוב

ואי אפשר לדעתם האם קיבלו הוראה מסויימת לצדד ברכבו של מפרסם כזה או אחר בעיתון, או האם באו עם דיעות קדומות כאלה או אחרות למבחן.

(רוני, אל תיקח אישית - אני לא מכוון את זה נגדך או ספציפית נגד מישהו)

בכלל לא הבנתי מדוע בכלל צריך להשוות בין רכב כמו FR לבין מזדה 3, אין סיכוי שקהל היעד של FR יקנה מזדה 3 וההפך ,אלו מכוניות שמכוונות לשני כיוונים שונים מהותית.

א. להפך - ברוב המקרים הביקורות בעיתונות הרכב נכתבות על ידי אנשים עם ניסיון רב בנהיגה (גם דינמית) על המון מכוניות. במרבית המקרים לאנשים הללו גם יכולת נהיגה טובה יחסית - בפירוש מעל הממוצע. וכן, אני מכיר הרבה מאוד כתבי רכב. אני לא מנחש כאן. כמובן שזה לא אומר שהם בהכרח יודעים לנתח את התנהגות הרכב בצורה אופטימלית, אבל כשמדובר במגזינים (און-ליין או מודפסים) מוכרים - אז יש גם מספר אנשים שנוהגים על כל רכב והסיכוי לשגיאה טוטאלית בהבנת המכונית נמוך יחסית.

ב. יש מעט אנשי פורומים שעובדים בעיתונות הרכב, לפחות באופן יחסי לכמות עיתונאי הרכב בארץ.

ג. מעצבן אותי שאתה מטיל ספק במקצועיות של כתבים שזהו מקצועם מבלי להתבסס על עובדות. יותר מעצבן אותי שאתה כל כך ממהר להטיל ספק בנוגע לאתיקה העיתונאית של עיתונאי הרכב באשר הם, שוב ללא עובדות להתבסס עליהן.

ד. בנוגע לדעות קדומות - תעשה טובה, עיתונאי רכב הם לא ערסים בני 17 (לציבור הערסים או בני ה-17 - סליחה). הדעה הקדומה היחידה שיש לנו זה נגד נהגים של גולף GTI דור 4, כי זה הרי ידוע שכולם מושחתים/לא יודעים לנהוג.

ה. ההשוואה בין ה-3 לאיביזה FR הייתה אך ורק בסעיף ההתנהגות. מתי תקלטו?

SRONIS -אני מאוד אובייקטיבי ציינתי שאני נוהג ביום יום על על מזדות ליסינג וגם נסעתי על ה 2.0.

אהא. אז לכן כתבת, באופן אובייקטיבי לחלוטין:

האיביזה הוא רכב מהנה מאוד לנהיגה גם מבחינת כוח והתנהגות אתה פשוט לא יכול להשוות את המזדה לאיביזה משתי הבחינות המזדה היא פשוט רכב משפחתי עם הגה מתקשר (ועוד פעם הכל יחסי) אני לא טוען שהאיביזה מושלמת אבל ליד המזדה היא פשוט כן

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

:oops:

נו שוב הצהרות מפוצצות בלי כיסוי - מעניין כמה מילים נכתבו בדיונים על ה הסיאט - :lol: טוב - זה היה לכייף .-טוב שאתה לא מגזים , מי ישמע איזו הצהרה כבר הצהרתי, ציינתי עובדה בסה"כ.

- אבל ברור כי המאזדה 3 החדשה , תעניין קצת אנשים שלא מבינים נכון :wink:-עובדה שהיא לא ממש מעניינת, אחרת הויכוח לא היה פה אלא שם, אבל מה עוד נשאר להגיד עליה?

benj - די , אתה נותן תשובה טובה , ואז דופק הדלקה , מה יהיה .-סליחה אני עובד על זה

אייל .

אייל, אני לא מבין מה אתה רוצה ממני, יצאו פה כמה חברה עם נסיון של כלום בהצהרות סופר גורפות על כל מיני דברים, נדבקו נואשות לביקורות של כתבי הרכב, התווכחו קשות על דבר שאני בערך מהפוסט הראשון שלי בויכוח לא מתווכח עליו וזו ההשוואה בין FR ל-3 .

בכל מקרה לא התכוונתי להדליק כלום.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
על הרבה רכבי ספורט לא נהגתי למעשה נהגתי על 2 והרבה, זאת היתה האימפרזה טורבו של חבר שלי, ופורשה 911 של גיסי כשהיתי בחו''ל.

לעשות סיבוב זה לא נקרא לנהוג, לנהוג זה נקרא להשתמש ברכב ברמת יום יום

בן

BENJ:

ROY:

פורסם
סוף סוף מישהו אמר את זה!

הויכוח היה על שליטה של הרכבים נטו, אם להשוות נגד FR אז MPS או לפחות 2000 גרסה ידנית

אגב איבדת את הויכוח באיזשהו שלב, אני וTOXCIC היתווכחנו על גרסת ה2000, , ולא היה על זה הויכוח בכלל, מי זוכר על מה היה הויכוח בכלל?

BENJ:

ROY:

פורסם

מסכים עם רוני בקשר להעדפה של מזדה 3 1.6 בכל כביש מאתגר על-פני האיביזה. האיביזה פשוט מעצבנת כשאתה דוחף אותה למגבלות וכמה שהשבלול נותן בעיטה נחמדה וחיוכים בקו ישר, השלדה שלה לא מספקת את הסחורה בכביש קצת משובש או מפותל (לפני שקופצים עלי - כן - נסעתי ב- FR גם כנוסע וגם כנהג). התרשמתי מהזריזות של המזדה 3 לטובה. היא הרבה יותר סגורה על עצמה, צפויה ונשלטת.

בהקשר להאם מזדה 3 היא ספורטיבית - זה לא קשור אם יש לה תיבה ידנית או לא. או אם יש לה את המנוע של ה- 1.6, כן או לא. אני אישית חושב שהאיביזה לא ספורטיבית בדיוק באותה מידה שאני לא חושב ש- A3 היא לא ספורטיבית. מישהו עם מיאטה יכול להסתכל על הקליאו שלי ולהגיד שהיא לא ספורטיבית כי היא הנעה-קדמית. מישהו עם פורשה 911 יכול להגיד שמיאטה היא לא אוטו ספורטיבי כי יש לה רק 160 כ"ס. זה בעיני המתבונן, כפי שנאמר כאן: אם האוטו קורא לבעלים שלו ב- 3 לפנות בוקר לעשות סיבוב כשאף אחד לא רואה, מערב את הנהג במה שקורה מסביבו ומשאיר אותו עם חיוך אחרי שהוא יוצא ממנו - אז הוא לדעתי ספורטיבי וזו יכולה להיות גם משאית לאדה.

לכל המכוניות יש חסרונות ויתרונות. אז נכון שמזדה 3 מגיעה בד"כ רק כ- 1.6 אוטומטית. נכון שהיא משפחתית. אבל תשים אותה בכביש הנכון בזמן הנכון עם טיפטרוניק ותהיה לך יופי של מכונית ספורטיבית.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

SRONIS- אני לא מבין מה הקשר בין מה שציטטת לבין זה שאני אובייקטיבי מאוד.

ואני עדיין טוען שגם מבחינת התנהגות פשוט אין מה להשוות האיביזה מתנהגת הרבה יותר טוב.

זה שאתה כתב רכב שמביע את דעתו האמיתית (אני מקווה) על כל רכב שאתה בוחן זה לא אומר שאין כתבים שתמורת סכום סימלי ישביתו רכב אחד ויהללו את השני. ולא חסר כאלה.

פורסם

תגיד לי, אתה לא מתבייש? קודם כל אתה כותב:

אני לא טוען שהאיביזה מושלמת אבל ליד המזדה היא פשוט כן

אח"כ אתה טוען לאובייקטיביות מלאה, ולסיום אתה מעז להאשים האשמה חמורה מאוד אנשי מקצוע, ללא שום הסתמכות אובייקטיבית על עובדות. אתה צריך להתבייש לך.

אני לא מכיר אף מקרה בארץ בכל השנים שבהם אני עיתונאי, שכתב רכב שינה תוצאות של מבחן תמורת "סכום סמלי" או כל סכום שהוא. האשמה כזו היא חמורה מאוד והסיבה היחידה שאני לא מוחק לך את ההודעה מיד היא כי ברור לי שאף אחד לא מתייחס אליך ברצינות. בטח שלא אחרי שאתה כותב ש"גם מבחינת התנהגות פשוט אין מה להשוות - האיביזה מתנהגת הרבה יותר טוב". אני מניח שגם השטות הזאת נכתבה באובייקטיביות מלאה, ובכלל לא בגלל שיש בבעלותך איביזה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני גם לא חושב שציטוט מתוך כתבה במגזין/אתר רכב מהווה הוכחה כלשהי למשהו. (כמו ש TOXIC מנסה כאן לעשות)

צריך להבין שהביקורת בעיתונות הרכב , ברוב המקרים נכתבות ע"י אנשים כמוני או כמוכם (המגיבים האחרים בשרשור) וברוב המקרים לא ע"י מומחי על או מדריכי נהיגה מנוסים / נהגים מקצועיים בדימוס.

אנשים שגוייסו מתוך הפורומים השונים , או בדרכים אחרות, בעלי ידע מעל הממוצע בתחום הרכב ובעלי כושר ביטוי טוב

ואי אפשר לדעתם האם קיבלו הוראה מסויימת לצדד ברכבו של מפרסם כזה או אחר בעיתון, או האם באו עם דיעות קדומות כאלה או אחרות למבחן.

(רוני, אל תיקח אישית - אני לא מכוון את זה נגדך או ספציפית נגד מישהו)

האמת שצריך חוצפה די גדולה כדי לרשום מה שרשמת ואם היית מציין שם של גוף תקשורת מסויים אז החלק המודגש היה חושף אותך אישית לתביעת דיבה מצידו. עצם העובדה שלא ציינת שם כזה מראה שאתה סתם זורק האשמות חסרות בסיס (לא מפתיע במקרה שלך) כדי לתבלן היטב את מה שאתה כותב.

שנתיים יצא לי לעבוד עם כתבי רכב, חלקם המכריע נחשבים לנהגים טובים מאוד למרות שכישורי נהיגה מעולים אינם לדעתי אחת התכונות החשובות ביותר של כתב רכב טוב. מה שיש לכתבי רכב שאין לאדם הממוצע היא פרספקטיבה על שוק הרכב הודות לאפשרות לנהוג על כמות דגמים גדולה מאוד. אפילו אם לא מדובר במבחן השוואתי, הכרה מעמיקה של כל הדגמים בשוק נותנת להם את היכולת לנתח מכוניות בצורה מקצועית יותר ממני וממך.

אגב, לא הבנתי למה "ילד פורום" זו מילת גנאי מבחינתך. אני חושב שהפורום הזה יכול להתגאות בכמה עיתונאי רכב וגם יכול להתגאות שכתבי רכב רבים כותבים בו ורבים יותר פוקדים אותו מבלי לכתוב בו. אם אתה מייחס חשיבות פחותה לפרי עטם של אלו שגדלו וכתבו פה הבעיה היא שלך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אכן זה חמור ואני לא בא באצבע מאשימה לאף אחד ספציפי ד"א אני לא היחידי שחושב ככה ותפסיק לנסות לגונן יש דברים שאתה אולי לא יודע ,אין לי במה להתבייש אני אומר את דעתי גם אם היא לא מתאימה לך ועדיין היא מאוד אובייקטיבית ,

אתה מוזמן למחוק את ההודעה אין לי בעיה עם זה בכלל. מעניין שאיך שמדברים על כתבים אתה מתעורר לתחייה ולי אתה קורא לא אובייקטיבי מצחיק :wink:.

פורסם

מר sshh: האיש שאתה מדבר איתו, Casper, הוא לא עיתונאי רכב. לא רק שיש לו זכות מלאה לטעון לאובייקטיביות - הוא גם מכיר את האנשים בהם מדובר מקרוב, ואת פרי עטם.

אני, לעומת זאת, כן עיתונאי רכב, ולכן אני לוקח מאד אישית את מה שאתה אומר על המקצוע שלי ועל העוסקים בו. אתה טוען שלא חסרים עיתונאי רכב שאפשר לקנות בכסף? שבועטים באתיקה המקצועית על סמך הוראה שהם מקבלים? על סמך מה בדיוק אתה אומר את זה? האם אתה מסוגל גם לתת שמות? הוכחות? משהו כדי לתמוך באמירה המגעילה הזו?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
האמת שצריך חוצפה די גדולה כדי לרשום מה שרשמת ואם היית מציין שם של גוף תקשורת מסויים אז החלק המודגש היה חושף אותך אישית לתביעת דיבה מצידו. עצם העובדה שלא ציינת שם כזה מראה שאתה סתם זורק האשמות חסרות בסיס (לא מפתיע במקרה שלך) כדי לתבלן היטב את מה שאתה כותב.

שנתיים יצא לי לעבוד עם כתבי רכב, חלקם המכריע נחשבים לנהגים טובים מאוד למרות שכישורי נהיגה מעולים אינם לדעתי אחת התכונות החשובות ביותר של כתב רכב טוב. מה שיש לכתבי רכב שאין לאדם הממוצע היא פרספקטיבה על שוק הרכב הודות לאפשרות לנהוג על כמות דגמים גדולה מאוד. אפילו אם לא מדובר במבחן השוואתי, הכרה מעמיקה של כל הדגמים בשוק נותנת להם את היכולת לנתח מכוניות בצורה מקצועית יותר ממני וממך.

אגב, לא הבנתי למה "ילד פורום" זו מילת גנאי מבחינתך. אני חושב שהפורום הזה יכול להתגאות בכמה עיתונאי רכב וגם יכול להתגאות שכתבי רכב רבים כותבים בו ורבים יותר פוקדים אותו מבלי לכתוב בו. אם אתה מייחס חשיבות פחותה לפרי עיטם של אלו שגדלו וכתבו פה הבעיה היא שלך.

חס וחלילה, לא התכוונתי לזלזל באנשים שצמחו מכאן - נהפוך הוא.

מה שאמרתי זה שאנשים שכל הגיבוי שלהם לדברים שהם אומרים- מבוסס על סקירות עיתונאיות קצת לא אמינים בעיניי.

בכוונה לא ציינתי שם של עיתון מסויים, אבל אל תיתמם, מבחנים וכתבות מסויימות שקראתי בעיתוני הרכב בשנים האחרונות - נדף מהן ריח לא טוב.

דווקא במקרים אלו לא היו מעורבים חברי הפורום, שאני מכיר באופן אישי ולא מטיל דופי ביושרם. (גם לא טל שביט שאת פרי עטו אני מאוד מעריך כבר שנים רבות, למרות שלא תמיד אני חושב כמוהו)

דרך אגב, כבר יצא לי להעביר חומר לכתבה מסויימת באחד מעיתוני הרכב המובילים, אשר בסופו של דבר עבר טוויסט לפני שהודפס , וכתוצאה מכך העובדות הוצגו באופן שגוי ודיי הופתעתי לראות זאת כשהעיתון הגיע לידיי.

זה קורה לא רק בעיתונות הרכב אלא גם בעיתונות הכלכלית . יצא לי לשחרר כמה הצהרות לעיתונות שעברו טוויסטים בלתי יאומנים.

לקחו הודעה של 4 שורות, והפכו אותה לכתבה של חצי עמוד שלא קשורה לכלום, מלאה בהמצאות וכו'...

כנ"ל במקרים ודוגמאות נוספות, אז אני אומר שאי אפשר לסמוך בעיניים עצומות על העיתונות וזה דבר ידוע.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
:oops:

- אבל ברור כי המאזדה 3 החדשה , תעניין קצת אנשים שלא מבינים נכון :wink:-עובדה שהיא לא ממש מעניינת, אחרת הויכוח לא היה פה אלא שם, אבל מה עוד נשאר להגיד עליה?

אייל, אני לא מבין מה אתה רוצה ממני, יצאו פה כמה חברה עם נסיון של כלום בהצהרות סופר גורפות על כל מיני דברים, נדבקו נואשות לביקורות של כתבי הרכב, התווכחו קשות על דבר שאני בערך מהפוסט הראשון שלי בויכוח לא מתווכח עליו וזו ההשוואה בין FR ל-3 .

בכל מקרה לא התכוונתי להדליק כלום.

בן

אתה פשוט לא מודע כמה מחכים לה :lol: מאוד מאוד ואפילו מאוד .

פשוט אין טעם להריץ שורות על חומר לא נודע :idea: תגיע הכלה יבדקו מתחת לחצאית ונראה יש/אין שבלול ומה הכיוון .

כבר אתה רוצה שנחתוך - חכה , נראה את הכיוון .

אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בסדר גמור, בכל מקרה ההשוואה שהייתה פה הייתה לגבי התצורה הקיימת היום, אבל אתה צודק נחכה ונראה

בן

BENJ:

ROY:

פורסם
אתה פשוט לא מודע כמה מחכים לה :lol: מאוד מאוד ואפילו מאוד .

פשוט אין טעם להריץ שורות על חומר לא נודע :idea: תגיע הכלה יבדקו מתחת לחצאית ונראה יש/אין שבלול ומה הכיוון .

כבר אתה רוצה שנחתוך - חכה , נראה את הכיוון .

אייל

הכיוון ידוע יותר נוחות פחות התנהגות ספורטיבית. לא מדובר בראיית הנולד אלה המניפסט שעל פיו הגרסה החדשה הונדסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...