Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי לדעת האם יש הבדל בין הלוחות שעונים שיש בארץ שמודדים לפי ק"מ לבין חו"ל ששם זה במייל.

אם יש שוני, במה השוני הזה מתבטא?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ובמכאני השוני הוא בחיישן או עדיין משהו בלוח?

אצלי למשל הלוח עצמו מציג בצורה מכאנית (מספרים שרצים כמו פעם), אבל הלוח עצמו מחובר לצמת חשמל ללא שום כבל שמסתובב וכ"ו. אז איך זה אמור לעבוד בצורה הזאת?

מדובר על 106 GTI

in the face

with a chair

פורסם

אין לי בעיה אני רוצה להבין איך מתבצעת הספירה וליתר דיוק אם אני מביא לוח מחו"ל (אנגליה) האם אני צפוי לבעיה בספירה.

הספירה אצלי היא כמו פעם ומצד שני החיבור ללוח הוא חשמלי בלבד, אז האם צפויה בעיה בלוח מחו"ל כי האחראי לספירה נמצא בלוח או שהאחראי הוא חיישן שממוקם בתא מנוע?

in the face

with a chair

פורסם

כן יהיו לך בעיות בספירה כי מייל הוא לא אותו קנה מידה כמו קילומטר תצטרך להחליף אותו.

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

אם אני מבין את שאלתך, אין הבדל.

בשני המקרים המחוג באותה זוית.

בקמ"ש - המחוג בזוית מסויימת מצביע על 100 קמש למשל, במייל, המחוג יהיה על אותה זוית, רק שבסקאלה יופיע הנתון 60 מייל.

אם תחליף את הפנל של לוח השעונים, המחוג והזוית שלו תמיד מציינים מהירות. המהירות היא אמיתית, 100 קמ"ש זהה ל-60 מייל לשעה.

2 מכוניות, שלאחת לוח שעונים במייל לשעה, ולשניה בקמ"ש נוסעות במקביל באותה מהירות - אצל אחת המחוג יהיה בזוית מסויימת ויצביע על הערך 100 (קמ"ש) ואצל השניה, המחוג יהיה באותה זוית, ויצביע על הערך 60 (מייל לשעה). ושתיהן מתקדמות באותה מהירות.

בדיוק כמו שהנפח של 4 ליטר מיים זהה לנפח של 1 גלון.

דוגמא ברוח הפורום להקלת ההסבר בשפתנו אנו - אבטיח באורך 25 ס"מ, יהיה זהה לאבטיח באורך 10 אינטש. לא משנה אם באנגליה או בארה"ב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא בטוח שהמחוג יצביע על אותה זוית באותה המהירות בשני לוחות השעונים, אולי שם הסקאלה היא אחרת, המחוג כאן עובד נניח בין 0 ל 200 קמש ושם בין 0 ל 130 מייל.

היות ו 130 מייל לא שווים בדיוק ל 200 הזוית של המחוג בשני השעונים באותה מהירות תהיה מעט שונה.

אני מציע לך לא להסתבך עם זה ולא לקנות לוח שעונים אנגלי, הן משום שלא בטוח שלוח שהותאם להרכבה בצד ימין של הרכב יתאים להרכבה בצד שמאל והן משום שאי אפשר לדעת מה בדיוק יראה הלוח לגבי מהירות וקילומטרז.

תנסה להשיג ממדינה אירופאית אחרת.

פורסם

תומר הבנתי אותך, אתה שואל אם בעצם המחוג והחיישן שנותן למחוג הוראות יזוז אחרת \ קצב שונה?

נגיד לי בהונדה יש קלף שגם מראה ק"מ וגם מראה מיילס, אבל זה מצוייר על הקלף עצמו ברווחים ככה שזה מסדר. יפה שיש 100 ק"מש יש 60 מיילס

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

אני לא מדבר על מחוגים של מהירות בכלל.

אני מדבר על המספרים שמראים כמה ק"מ הרכב עבר מעלייתו לכביש, או בשפה פשוטה יותר, מד מרחק.

בכל אופן הפנו אותי להיינס לתרשימי חשמל של הרכב, אם אני אכן מסתכל על החלק הנכון בתרשים שהוא (TACHOMETER), הוא הולך במנועי דיזל לחיישן מסויים ובמנוע בנזין (כמו אצלי) למחשב ניהול מנוע. מה שאומר שהמד מרחק נקבע אצלי על פי המחשב ניהול מנוע ולכן אין לי בעיה להרכיב לוח מאנגליה.

אם כבר נכנסתם לעניין המחוגי מהירות, הלוח מגיע כשיש עליו מספרי מהירות גם במייל וגם בק"מ וההסבר של רז נכון מאוד.

in the face

with a chair

פורסם

היות ו 130 מייל לא שווים בדיוק ל 200 הזוית של המחוג בשני השעונים באותה מהירות תהיה מעט שונה.

אתה טועה. המחוג יהיה באותה זוית בדיוק.

הסקאלה באותה מידה.

אם נניח המהירות המקסימלית בלוח היא 200 קמ"ש - (שווה ל-125 מייל לשעה) - אז באותו מיקום וזוית של המחוג יופיע 125 מייל לשעה. המרחק בין האשנתות בלוח של המייל יהיה גדול פי 1.6 מהמרחק בלוח של הקמ"ש. המחוג יהיה באותה זוית גם בשעון של מייל וגם בשעון של קמ"ש.

בלי קשר לדיון שהתפתח, תומר פתח את השרשור והתייחס למד המרחק, ולא למד המהירות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

דווקא זה מעורר חשש

סביר שמחשב ניהול המנוע לא מתוכנת לתת סיגנל ללוח השעונים לפי מיילים או קילומטרים, הוא נותן סיגנל אחיד ללוח השעונים לפי סיבוב הגלגלים וזה עם המכניקה שלו מסובב את הגלגלות של מד המרחק בהתאם.

אם הגלגלות סופרות קילומטרים אז נניח שעל כל 100 פולסים ממחשב הרכב הם מתקדמות ביחידה ומראות התקדמות של קילומטר.

אם הגלגלות מודדות מיילים אז על כל 160 פולסים ממחשב הרכב הם מתקדמות ביחידה ומראות התקדמות של מייל.

אני נותן דוגמא לפולסים אבל בכל צורה אחרת של סיגנל ממחשב הרכב (מתח משתנה לפי מהירות הרכב למשל) התוצאה תהיה אותו דבר

פורסם

איזה חשש בדיוק זה מעורר? דווקא נראה לי שמהנדסי העולם כבר חשבו על כל זה וכל הפיתוח נעשה, לא הייתי דואג, מראה מהירות? מראה ק"מ? או מייל? עובד , סבבה לא צריך להתערב יותר מדי.

• תוכן חדש...