Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שראיתי את האופציות שטמונות בספורט הזה, לדעתי, נכון לעכשיו, זה הכי גבוה שאפשר להגיע אליו בארץ במסגרת חוקית.

אני מניח שיש כאן כמה שמבינים בנושא, רציתי הסבר קצר על נושא עלויות של קניית ואחזקת מכונה כזו.

כמה עולה קנייה ראשונית של קארט כזה , משהו באמצע, שאפשר גם להתחרות איתו ברמה סבירה.

הבנתי שאת המנוע קונים לחוד ויש רק מנועים מסויימים איתם אפשר להתחרות, מה כדאי ?

מה מבחינת תחזוקה שוטפת ? בלאי, חלקים, דלק , אכסון וכיו"ב...

אשמח אם מישה ישפוך קצת אור על הנושא לטובת הקוראים באתר.

פורסם

עלות עונת מירוצים - קארט 2 פעימות [ימאהה]

המאמר פורסם בתאריך 30.01.2008, על ידי ציון סופר

המטרה היא בעיקר לעודד אנשים שכרגע עומדים מין הצד ומתבוננים. אני יכול לומר שגם אני הייתי כזה, אבל החלטתי להכנס לזה, כי כשהענף יתרומם מהתרדמת היחסית אז יהיה לי כבר נסיון, ובמבט לאחור זה היה שווה כל גרוש.

אביא את הודעתי המקורית עם כמה שינויים מתבקשים (במקור מה שכתוב היה תשובה למישהו, אני הפכתי את תשובה זו לכללית יותר), בתקווה שזה ייפזר חלק מהערפל למי שמתלבט. כמובן שהודעתי מתייחסת למתחרים עם מנועי ימאהה כי רק בהם יש לי נסיון. אשמח אם אחרים הנוהגים בימאהה, או עם מנועים / שלדות אחרות יתרמו מנסיונם. אתם לא חייבים לציין כמה כסף אתם שופכים, כי אני בטוח שיש כאלה שמשקיעים פחות ויש כאלה שמשקיעים יותר, אבל זה כדאי

חישוב עלויות הוא מחוייב המציאות, לא כולנו רוטשילד, אבל לפעמים הוא קשה. האם אנו לוקחים בחשבון את עלות קניית הקארט? האם אנו לוקחים בחשבון עלויות של אביזרים שאנו קונים בהמשך (מנועים, ג'אנטים, כיסאות, מייכרון וכו') או רק עלויות שוטפות, ואם כך אז מה בעצם כוללות עלויות שוטפות?

נתעלם מהעלויות הראשוניות, הכוללות קניית לבוש, קארט, מנוע, ג'אנטים ואביזרים, מכיוון שהיא יכולה להתחיל ב 5000 ש"ח לקארט שחוט ועתיר ריתוכים ולהגיע לעשרים ומשהו אלף ש"ח לקארט חדש...

להמשך המאמר...

פורסם

שנה אחרי שפירסמתי את המאמר הזה, אני חושב שהנהגים שנכנסו לעונת 2008 בקבוצת PCR יכולים להסכים עם העלויות שנקבתי בהן. בקבוצות אחרות (נגיד, פרוקרטינג) - המחירים שונים כפועל יוצא מעלות התמיכה הטכנית.

אחרי שסגרתי עונה שלמה, שכללה גם רכישה של מייכרון 4 ואוברולים - העלויות היו בסביבות 1400 ש"ח לחודש כאשר היו 8 מירוצים, 8 אימונים רשמיים, ואני באופן אישי ערכתי מספר אימונים מחוץ למסגרת התחרויות (אני לא זוכר כרגע כמה). ועם כל הצניעות - הקארט היה תחרותי, 4 פעמים הייתי על הפודיום, והיו גם מקצים בהם השגתי את ההקפה המהירה במסלול.

אתה מוזמן גם לקרוא בבלוג הקארטינג שלי - יש שם כמה מאמרים על מה צריך לקנות, מה עושים בתכל'ס ביום אימונים וכו'.

לגבי מנועים - יש שתי אופציות ריאליות:

1. ימאהה - זול לקנייה, פשוט מכנית, הרבה אנשים שיודעים להתעסק איתו, דורש תחזוקה בתדירות בין 4-16 שעות עבודה (תלוי את מי אתה שואל :) ) . עד היום האופציה האמיתית היחידה. יש 15~ נהגים פעילים שהתחרו בעונה האחרונה, ועוד מספר לא ידוע של כלים שמתאמנים אך לא מתחרים (5 אני מכיר באופן אישי, אני מאמין שיש עוד עשרות זמינים שמשחיזים עכשיו את הכלים)

2. רוטקס - יקר לקניה, מורכב יותר (קלאץ', מקורר מים, סטארטר חשמלי), חזק יותר, תחזוקה בתדירות בין 20 ל 50 שעות (שוב, תלוי את מי אתה שואל :) ). הרבה זמן ניסו להכניס אותו אבל אין קונים ולא היה בתכל'ס מה לעשות איתו. אפשר לומר שהמסלול בכוכב יאיר נבנה כדי שיהיה איפה להתחרות איתו. מתישהו תהיה מסה - תלוי במאמצי השיווק של היבואן.

פה ושם יש וורטקס ROK, כל מיני רידים, ואפילו שיפטרים. לא יודע מה עם אלה.

מה עדיף? שאלה טובה. פרמטרים כמו סכום זמין להשקעה ראשונית, ניסיון בקארטינג, לוגיסטיקה, תמיכה טכנית הם אלו שיכריעו עבורך את הכף.

באופן סובייקטיבי, אני אוהב את ה PCR עם הימאהה שלי כי יש לי תמיכה לוגיסטית נוחה ליד הבית (פ"ת), במחירים שאני יכול להרשות לעצמי.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

• תוכן חדש...