Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מבקש חוות דעת על בדיקה שעשיתי לאוטו היום במוסך אלן בחולון, כדי שאוכל לדעת כמה יעלו לי הטיפולים.

מדובר בסיטרואן סקסו, שנתון 01, אוט' 1.4.

התוצאות הן:

- לבדוק רצועת טיימינג, נזילות שמן, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, תושבות מנוע פגומות, מעיכות אגן השמן, לסדר ולתאם מנוע, רעש שסתומים וגל זיזים

- שחיקת צמיגים (מדובר בשני צמיגים אחוריים שצריך להחליף), חופש ונקישות מתלה קדמי, לסדר פרונט

- לתקן פחחות וצבע, פגושים פגומים, תיקונים במרכב סביב + צבע

- הפרשים בבלימה, לסדר מערכת בלמים !!!, לפרק גלגלים לבדיקה

-לטפל במצבר

-נזילת שמן תיבת הילוכים, החלפת הילוכים לקויה, נקישה בשילוב הילוכים, נזילות שמן דיפרנציאל

מה שמדאיג זה:

- כמה חמורות יכולות להיות הנזילות למיניהן והנקישות בגיר?

- האם מחלק מן הבעיות אפשר להתעלם? (נגיד בעיות בגרות של הדגם..)

- כמה עולה להחליף בלמים אחוריים, ושני צמיגים אחוריים?

- חשוב לציין שהאוטו צריך לעבור טסט בחודש הבא ככה שאי אפשר לדחות דברים.

תודה מראש על כל תגובה,

שי

פורסם

עלויות ידידי, עלויות.

והנה הן לפניך, בהערכה גסה - לפי מחירי מוסך מורשה וחלקים מקוריים.

חלקן הערכות שלי, לא בטוח שאכן אתה סובל מכל הסימפטומים.

1. נזילות שמן - החלפת אטמים למיניהם - 300 ש"ח.

2. תושבות מנוע פגומות - 600-700 ש"ח להחלפת כל התושבות למקוריות.

3. שחיקת צמיגים - 500 ש"ח.

4. חופש ונקישות מתלה קדמי - מוטות מייצבים - 400 ש"ח, משולשים - 600 ש"ח, גומיות למוט מייצב - 200 ש"ח, כיוון פרונט - 150 ש"ח. סה"כ - 1350 ש"ח.

5. בלמים - 400 - 1000 ש"ח, תלוי האם מדובר רק ברפידות או שמא יש להחליף גם משאבות בלם.

6. לטפל במצבר - לא מובן לי, עלות מצבר חדש היא 600 ש"ח בערך.

7. נזילות שמן בגיר - בסביבות 500 ש"ח להחלפת האטמים.

ממליץ לך בחום לעשות את העבודה במוסך מורשה של היבואן, לא חייב מרכזי.

החלקים התחליפיים שנמכרים כיום הם באיכות ירודה עד מאוד ואתה תמצא את עצמך מחליף את כל הדברים מחדש בתוך שנה עד שנה וחצי מקסימום.

אני לא מאמין שתצליח להוריד את כל העלויות הללו ממחיר האוטו, אם כן אז הרווחת. בכל מקרה שום דבר מזה לא כדאי לדחות כי מדובר בתחזוק שוטף שיעלה הרבה יותר בהמשך במידה ותמשיך לנסוע כך.

פורסם

מאיפה לך שיש בעיות בגיר האוטומטי? לי זה נשמע כמו כסת"ח רגיל.

אני ראיתי רכב שעבר בדיקה שבוע וחצי אחרי שיפוץ גיר אוטומטי ונכתב שם "נקישות בגיר". אז?

אני נתתי לבנאדם הערכה פחות או יותר מדוייקת לגבי העלויות - לא ייעצתי לו מה לרכוש.

פורסם

אין בעיה אני לא בא בטענות, פשוט במידה ויש לו בעייה בגיר באמת, אין מה להיכנס להוצאות מלכתחילה.

אתה מוכן לקחת עליך אחריות שזה סתם כסת"ח?

פורסם

האמת שהבדיקה נראית דיי נקייה ביחס לגיל הרכב. צריך לוודא שכל הנזילות מכל הכיוונים הן הזעות שהן סבירות והגיוניות ברכב שנוסע.

אם רק תוכל לפרט בנוגע לסעיף הפחחות, כי מה שכתבת לא מספיק מפורט.

הדברים הקריטיים שעל פניו נראים כרגע הוא להחליף צמיגים (לא יותר מ1000 ש"ח לרביעיה טובה) אחריהם לבצע בדיקה + כיוון פרונט , וטיפול מקיף למערכת הבלמים (גם אם יצטרכו להחליף בלמים קומפלט קדימה + אחורה והחלפת נוזל בלמים , לא יעלה על אלפייה יותר לכיוון 500).

כמובן גם לבדוק את הנזילות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

השאלה היא גם מה הקילומטרז' של הרכב (בתקווה שלא זויף)

אם הקילןמטרז גבוה, מעל 200k, יתכן שגם היו צריכות להתקבל תוצאות על קומפרסיה חלשה או לא אחידה במנוע. אם הקילומטרז' גבוה ואין ממצאים על קומפרסיה חלשה יתכן והמנוע שופץ או הוחלף.

לכאורה אם אין פגיעה בשאסי ואין תלונות על הקומפרסיה של המנוע כל הדברים האחרים הם בלאי טבעי שגם ככה מטפלים בהם בטיפול תקופתי או לקראת טסט כך שאין פה מניעה.

לגבי הגיר קשה להעריך, יכול להיות שהוא בדרך לסוף ויכול להיות שהוא יחייה במצב הזה עם הנקישות לאורך ימים ושנים, אם זה לא מפריע ממש בנסיעה הייתי מנסה להגיע עם המוכר לפשרה כי יש כאן מידה מסוימת של הימור.

ובמידה והייתי קונה הייתי מחליף שמן גיר ומתקן נזילות שלא יאבד שמן, יתכן וזה גם יעזור לבעיית הנקישות.

פורסם

אתם מתעלמים מכל החופשים בפרונט.

הרכב לא יציב בסיבובים, נקודה. צריך להחליף שם חלקים רבים שאותם פירטתי והם לא עולים שקל שניים.

פורסם

לגבי הקילומטרז' - 36000, בדוק.

לגבי הפחחות - חוץ מדלת שהוחלפה יש כמה שריטות שתוקנו באופן די חוראני עם חומר לבן. יכול להיות שצריך לעבור עליהן באופן שטחי, אבל לא להחליף חלקים.

מה שמפחיד אותי, זה שחוץ משני טיפולים ספיציפים, כל הטיפולים של הרכב לא היו במוסך מורשה. האם יכול להיות שזה מה שגרם לתקלות ויגרום לעוד בהמשך?

ועוד שאלה: האם נהוג להחליף רצועת טיימינג בדגם הזה אחרי זמן מסויים או רק אחרי קילומטרז' כלשהו? כי זה יכול להתווסף לעלויות..

פורסם

ממליץ לך בחום לעשות את העבודה במוסך מורשה של היבואן, לא חייב מרכזי.

החלקים התחליפיים שנמכרים כיום הם באיכות ירודה עד מאוד ואתה תמצא את עצמך מחליף את כל הדברים מחדש בתוך שנה עד שנה וחצי מקסימום.

לא יודע איזה FETISH יש לך לחלפים מקוריים, אבל לא בכל מקרה הם מפגינים איכות עדיפה על התחליפיים. לא חובה תמיד לקנות את הזבל שבתחתית הסולם, ויש תחליפיים טובין בפחות מחצי מחיר (נסה משולשים, רפידות ועוד).

תושבות מנוע, לא ראית את הרכב וכבר קבעת שיש להחליף את שלושתן (בד"כ הבעייה היא התחתונה, ולא העליונה/גיר)?

אתה חזק בפיזור כספם של אחרים, מה?

להערכתי יישור קו ברכב צריך להיות בערך 3K ש"ח, כולל שני צמיגים.

פורסם

אני נתתי לו הערכת מחיר מקסימלית.

עדיף לנסות להתמקח עם המוכר על כל הסכום הנ"ל מאשר למצוא את עצמך מוריד 1000 ש"ח על צמיגים וכיוון פרונט ועומד מול מינוס בחשבון הבנק לאחר מכן.

לגבי החלקים המקוריים מול חליפיים - מניסיון רע (יש שרשור על זה פה בפורום) עם חלקים תחליפיים - שהורכבו במוסך מורשה "גזית" (שלא תגיד במוסך "המחפף ובניו") - אני תמיד ממליץ לאנשים לשים מקורי.

בטח ובטח כשההפרשים כ"כ נמוכים.

מוט מייצב מקורי עולה 180 ש"ח. תחליפי עולה 90%. נכון שיש הפרש של 100%, אבל מדובר בסה"כ ב-90 שקל...

כנ"ל לגבי תושבות, כנ"ל לגבי מיסבים.

עד עכשיו - כל חלק תחליפי שהכנסתי לקסארה למעט פנסים קדמיים ופגוש - הפגין אמינות אפסית.

פורסם
אתם מתעלמים מכל החופשים בפרונט.

הרכב לא יציב בסיבובים, נקודה. צריך להחליף שם חלקים רבים שאותם פירטתי והם לא עולים שקל שניים.

כאילו שכל אחד באופן סדיר מחליף בוקסות בפרונט בתדירות של החלפת שמן ברכב.

חופשים בפרונט זה כסת"ח , ובכל רכב משומש יהיו. בגלל זה אמרתי : כיוון פרונט ובדיקה כללית.

[כמובן שיש מקרים קשים , אם אתה פסיכי כמוני (או כמו זה שאני קניתי ממנו את הרכב), אז אתה לוקח אותו דבר ראשון להחלפת בוקסות, אבל ברוב המקרים אין ממש צורך. ]

בקשר לגיר: שווה בדיקה אבל לא הייתי בונה על בעיה מהותית.

אבא שלי קנה לפני כשנתיים רכב בן חצי שנה , שנסע כ5000 ק"מ , ונכתבו לו בבדיקה אותם ריג'טים לגבי הגיר.

אם סקסו אוטומטית זה מה שאתה רוצה, הק"מ נמוך והרכב במצב שלדה נקי ,

תוריד לו כמה שאפשר וקח את הרכב. אי אפשר לקבל פיצוי על כל יישור הקו, ושומדבר לא בטוח.

יכול להיות שתוריד כסף ואלו לא באמת יהיו בעיות, גם יכול להיות שתוריד כסף וזה לא יספיק. אין מה לעשות.

כנ"ל לגבי צמיגים, יש עלויות שלפעמים צריך לספוג ברכישת רכב. אלף או אלפיים לכאן או לשם לא צריכים להיות מה שיפוצץ עסקה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם אתה מוותר על הרכב, מסור לי את מס' הטל' בכדי שאוכל להעביר אותו לאחר אשר יחטוף אותו.

מיקוח קטן על המחיר, בעיקר לגבי עלויות הטסט, צמיגים ובלמים. בצע לרכב טיפול "גדול" וסע לשלום.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...