Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני עוד חצי שנה בן 21, מעל 3 שנים רשיון, 0 הרשאות\נקודות.

בגיל 17 וחודש שהוצאתי רשיון נסעתי עם המלווה (אמא שלי) וקיבלתי קנס על פרסה במקום אסור, 250 שקל ו0 נקודות, מאז זה שולם ו"נסגר התיק".

היום יצאתי מהעבודה (עובד בחיפה באזור מת"מ) ונסעתי על כביש החוף לכיוון עיר תחתית, חוץ ממכונית אחת מלפנים שנסעה בדיוק באותה מהירות כ4 מטר ממני (סקודה לבנה) כל הכביש היה ריק.

באזור קריית אליעזר קפץ שוטר לכביש שנסעתי בו וסימן לי לעצור בצד, אני עצרתי ומשום מה גם הסקודה הלבנה עצרה לפניי, השוטר הגיע נעמד מולי וביקש רשיונות, ובעל הסקודה יצא אמר לשוטר משהו והשוטר אמר לו: "דו'ח? אז בעל הסקודה אמר לו: "כן דו'ח יאללה ביי" והסתובב חזר לסקודה והלך.

בנתיים השוטר לקח את הרשיונות שלי ואז קרא לי לצאת מהרכב ולבוא לניידת שלו, הוציא ממל"ז והראה לי 102 קמ"ש והתחיל לרשום 102 קמש בדו'ח.

לקח לי כמה שניות לקלוט מה הולך שם ואמרתי לו מה עם ההפחתה? הוא הסתכל עלי בעצבים ואמר טוב נו פחות 5, אז הגענו ל97 קמש.

שאלתי אותו אם המכשיר עבר כיול? ענה לי כן, שאלתי מתי? ענה: היום בבוקר, אז ביקשתי לראות את הטופס שהמכשיר תקין, אמר שאין לו את זה.

אז שאלתי אותו אם יש לו רשיון להפעיל את הממל"ז, אמר שכן, ביקשתי לראות, אז ענה לי: אתה תראה אותו בביה"מש (הכונה במידה ואני ארצה להישפט).

בקיצור במקום שמותר 70 - נתפסתי 97, הוא הכניס לי: 750 שקל קנס + 8!!! נקודות.

מכיוון שזה פעם ראשונה שלי, יש אפשרות להמיר את זה לאזהרה? אולי להפחית את הנזק\ביטול הנקודות?

כמה נקודות זה כבר שלילה?

מה יהיה הלאה? הרשיון נשאר אצלי ככה שאין שום בעיה, השאלה שלי במידה ותיהיה עוד תפיסה או משהו כזה, ייקחו לי את הרכב?

מה לגבי נהיגה מונעת?

**לא הודתי בשום דבר שהשוטר אמר וגם לא הכחשתי, רק שאלתי אותו אם יש לי אפשרות להישפט והוא ענה שכן, בדבריי הנהג הוא כתב: "יש אפשרות להישפט?"

לא חתמתי על הדו"ח כי הוא פשוט לא ביקש ממני, פשוט נתן לי אותו ואמר: "סע בזהירות".

תודה וצהריים טובים,

אוהד.

**אגב, חצי מהדו'ח שהוא רשם בכלל לא היה קריא (אני אנסה לסרוק ויעלה את זה בערב אולי מישהו יוכל להחליט אם זה קריא), ממה שהצלחתי להבין זה: הנוסע נסע מת"א, מכיוון שלא באתי מת"א יש אפשרות לטעון במשפט שזה בכלל לא אני?

**אגב2, אני מודע לעובדה שנסעתי "מהר" איפה שמותר 70, אני מודע לעובדה שבהחלט מגיע לי קנס, אבל אני לא מסכים עם העובדה שזה 750 שקל ו8 נקודות ואני מחפש אולי פרצה בחוק כי סך הכל לא סיכנתי אף אחד חוץ מאת עצמי ואת השוטר המפגר שקפץ לי לכביש עד הנתיב האמצעי ועמד לי מול הרכב.

פורסם

הדוח נשמע לי הזוי לחלוטין..!ראית את מכשיר המדידה? את המרחק? תמתין למבינים גדולים ממני, אך ממליץ לך להשפט בכל אופן, זה לא נשמע לי כ"כ מקובל מה שהלך שם בין הרכבים.אבי.

פורסם

1. לצערי לא תוכל להמיר את הדו"ח לאזהרה, מכיוון שבכדי לקבל אזהרה, עליך להיות בעל וותק של 5 שנים עם רישיון הנהיגה (כל התנאים של רישום אזהרה חייבים להיות תקפים, בין היתר גם היעדר ה"ת בשנתיים האחרונות).

2. כשהוא כתב מת"א, הכוונה היא שנסעת מכיוון כללי - "תל אביב" (במקרה הזה מדרום לצפון), לא שבאת ספציפית מרח' כזה או כזה בעיר תל אביב, וגם השופט בבימ"ש לא יאהב את הקטנוניות הזו. וותר על העניין.

3. אם היית באמת באמת מסכן מישהו בדרך, היית מקבל הזמנה לדין מהשוטר על נהיגה בקלות ראש. תגיד תודה שזה רק מהירות ולא נהיגה פרועה של נהג שיכור. מדובר בשני סעיפים שונים לגמרי, ואתה לא צריך לסכן אף אחד כדי לעבור את המהירות המותרת.

4. שיטת הניקוד: http://www.mot.gov.il/wps/portal/HOME/HE_FAQ/index.jsp?subject=HE_FAQ_16

5. הסקודה היה רכב משטרתי שבו נהג שוטר שהיה בקשר עם השוטר שלך, נסע עימך באותו הכיוון ושאל את השוטר - "דוח?" הכוונה האם המהירות שהוצגה אצלו בממלז היא גבוהה, כלומר, האם הולך להירשם פה דוח. ופשוט נסע הלאה.

Xbox12341

פורסם

qil - כן הוא הראה לי את מכשיר המדידה.

בקשר לשוטר שיצא מהסקודה ואמר דו'ח, אם השוטר שעצר אותי היה כלכך בטוח במכשיר שלו, בשביל מה הוא צריך נהג בסקודה שייסע לפניי וימדוד ברכב שלו על פי הספידומטר?

ומה לגבי הסיפור שהוא סרב להראות לי את הרשיונות של הממל"ז? את הכיול ואת הרשיון תפעול?

תודה,

אוהד.

פורסם

אוהד, לגבי הסקודה, אל תיכנס לזה יותר מדי, ספידומטר לא קביל בבימ"ש, נהג הסדוקה כנראה ראה שהשוטר השני עצר אותך אז בטח שאל אותו אם זה דוח, פשוט מאוד. ברמת העיקרון הוא צריך להראות לך את הרישיון שלו להפעלת ממל"ז במידה ואתה מבקש, בדיוק כמו שהוא חייב להראות לך תעודת שוטר אם אתה מבקש, לצורך כך הם קיימים וזו זכותך. יכול להיות שלא היה בכבוד שלו להוציא תעודות לבחור בן 21 (בכל מקרה, בבימ"ש זה לא יוריד מהקנס כי את העבירה ביצעת, אלא אם באמת אין לו הסמכה, סיכוי נמוך שייקרה). תעשה את השיקולים שלך האם כדאי לערער לבימ"ש או לשלם את הדוח. קח בחשבון שהגשת בקשה להישפט תגרע ממך יום עבודה אחד לפחות ודלק ועצבים להגיע לדיון. אל תשכח שישנה סבירות לא נמוכה כלל שהשופט עלול אף להעלות את גובה הקנס בין היתר בגין בזבוז זמנו של בית המשפט. הוא רואה הרבה כמוך ביום. אתה יודע בתוכך שביצעת עבירה, אם באמת הדוח לא היה מוצדק, היית מתאמץ יותר. במקומך, הייתי משלם. יש לך 90 יום - 3 חודשים, חלק את התשלום לזמן הזה, זה לא יוצא כל כך הרבה. בהצלחה.

Xbox12341

פורסם

מזל טוב! קיבלת דו"ח על מהירות.

אני מבין את הכעס והניסיון להפחית מהסכום, אבל לפעמים אין ממש ברירה - צריך לשלם ולהמשיך בחיים.

חבל להיגרר למשפט אם אין משהו משמעותי שיאפשר פסילה של הדו"ח.

לפחות זה לא היה 102 קמ"ש כי אז הקנס היה כפול (אם אני לא טועה).

זה קורה לטובים ביותר...

רועי

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

אוהד.

בגלל שכבר די ברור לי מה זה מי ולהרבה אנשים פה גם, כדאי לעדכן אותך.

כל פעם שאתה רואה סקודה לבנה(לא זוכר אם זה סופרב או פאביה) או הונדה אקורד החדשות או vw ג'יטה/פאסאט וסובארו b4 בשוליים או על הכביש, צא מנקודת הנחה שאלה שוטרים.

נכון שיש מיליון כאלה על הכביש אבל בשביל להיות זהיר עדיף לך לנהוג בסביבת המכוניות האלה כמה שיותר לפי חוקי התנועה.

אני לא רומז שאתה עבריין תנועה סידרתי וגם לא ממליץ להיות אחד כזה כשאתה לא רואה את הרכבים האלה בסביבה שלך.

בקשר לסקודות, תמיד תסתכל כמה אנטנות יש להם, לרוב הסקודות הסמויות יש שלושה אנטנות ולפעמים גם מדבקה של דלקן על מכסה הדלק.

בקשר לשאר הרכבים שציינתי, אני די בטוח שאלו קצינים במשטרה נוהגים בהם ובגלל זה יותר קשה לזהות אותם.

עדכון קטן.

אם יש למישהו משהו להוסיף/לתקן, אני אשמח לדעת.

שוב פעם, אני לא אומר שכשהרכבים האלה לא בסביבה אפשר להתפרע, פשוט שלא חסרים מחדלים וכבר עדיף להזהר.

אם משהו בתוכן ההודעה שלי לא חוקי או עובר על חוקי הפורום, אני מצטער ואשמח אם תימחק.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

בתור תושב הקריות,שנוסע הרבה גם בתחומי פאתי חיפה ידוע, שבמקום הזה יש אכיפה מטורפת לשני הכיוונים,במיוחד מאיזור חוף הכרמל (תחנה מרכזית) דרך כביש החוף החדש ועד קרית אליעזר.

בעיקרון, יש לך עבר נקי היות והעבירה שבגינה קיבלת את הדו"ח על עבירת פניית פרסה נחשב לברירת קנס כלומר תשלום קנס או לבוא להישפט.

גם כאן,זה סוג דומה-אתה יכול לשלם את הדו"ח ואז אתה כביכול מורשע ונזקפות לחובתך 8 נקודות (אין שלילה עדיין,ב-12 יש "רק" נהיגה מונעת) או לבקש להישפט.

העניין הוא שבית משפט יכול גם להחמיר בעונשך(במיוחד בעניין הקנס),למרות העבר הנקי בגלל כמה דברים :

א- אתה נהג צעיר.

ב- נסעת שם יותר מ-30 מעל המותר ואם היה שם קצין יכולת לקבל גם שלילה במקום.

ג- בזבוז זמנו של בית המשפט- כי יש לך ברירת משפט ולא חייב להישפט.

הסיכוי היחיד שיוטה לכיוונך יהיה, אם תוכיח שהמכשיר אינו נותן נתון מדוייק.(ללא עו"ד יהיה קשה).

היו כבר פסקי דין נגד השימוש בממל"ז והשוטר שעשה בו שימוש חייב להוכיח שהמכשיר כוייל בהלכה לפני השימוש בו.

אם אתה שואל אותי הסיכויים אינם גבוהים לצאת זכאי לגמרי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בעיקרון, יש לך עבר נקי היות והעבירה שבגינה קיבלת את הדו"ח על עבירת פניית פרסה נחשב לברירת קנס כלומר תשלום קנס או לבוא להישפט.

ברגע שהוא שילם את הקנס אז בעצם הוא הודה,הורשע ונענש על העבירה.

העבירה הזאת נשמרת וכבר אין לו עבר נקי, יש תיעוד של כל העברות מיום שהוצאת רשיון, וזאת הדרך שבה תמיד מפרסמים היסטורית תאונות של נהגים בתאונות "בעברו 85 עבירות תנועה " וכד'.

אצלך כבר יש 2 :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה,גם לי היה מקרה אבל חמור יותר- נתפסתי על עקיפה על פס לבן והחזירו לי את הרישיון.

העבירה הקודמת לפני 3 שנים- נת"צ.

ברגע שמדובר בדו"ח של ברירת משפט ועברו 3 שנים ומעלה,פחות או יותר משם מתחילים להסתכל על גיליון ההרשעות (כמה פעמים הופעת בבתי משפט /עד כמה היו "איכותיות" העבירות שביצעת).

אצלי לאחר שכירת דירותי עו"ד הוחזר הרישיון אם תרצה לקרוא את כל השרשור תוכל לחפש תחת שם המשתמש שלי בפורום הזה.

כמו שכתבתי מכיוון שמדובר בעבירה שמכונה ברירת משפטו/ברירת קנס,בית המשפט יכול מצד אחד לזכות (סיכוי נמוך),אם יוכח שהממל"ז לא היה מכוייל אך אם בית המשפט מרשיע העונש עלול להיות כבד יותר בשל בזבוז זמנו של בית המשפט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
1. לצערי לא תוכל להמיר את הדו"ח לאזהרה, מכיוון שבכדי לקבל אזהרה, עליך להיות בעל וותק של 5 שנים עם רישיון הנהיגה (כל התנאים של רישום אזהרה חייבים להיות תקפים, בין היתר גם היעדר ה"ת בשנתיים האחרונות).

+1

תפסו אותי על מהירות (12X בכביש של 90) חודשיים ליפני שסגרתי 5 שניים רשיון עם עבר נקי.

ניסיתי להמיר את את דו"ח ואמרו לי שביגלל שאין לי 5 שניים רשיון אין על מה לדבר :\

פורסם
יש תיעוד של כל העברות מיום שהוצאת רשיון

ליתר דיוק - מהיום שבו נולדת. ניתן לקבל דוח תנועה גם אם אין לך רישיון נהיגה, על עבירות שונות כמו התנהגות הולכי רגל, חגורת בטיחות לנוסע וכו' וכו'. אני מכיר אישית כמה אנשים שהספיקו לצבור 5-6 הרשעות תנועה עוד לפני שקיבלו רישיון, ואני מאמין שיש כאלה במצבים גרועים יותר. במקרה של אוהד אכן ההרשעה במחשב. ברגע תשלום הדוח, הינך מודה בעבירה, ומורשע ברגע שהמשטרה מקבלת את ההודעה על התשלום, זהו הרגע בו העבירה נכנסת לגיליון הרשעות התעבורה של הנהג.

Xbox12341

• תוכן חדש...