Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני סטודנט שמעוניין/מעדיף לקנות כבר החודש רכב,

התקציב שלי הוא איפשהו בין 20K ל 30K (אפשר לחרוג טיפה אבל רק אם זה ממש יהיה שווה את זה).

אני לא מבין כמעט כלום בקניית רכב... אפשר איזשהי הכוונה?

אני מחפש רכב אוטומטי, אמין (שלא יהיה צריך לקחת למוסך כל חודש) שיוכל לנסוע טוב גם בעליות/ירידות כמו בירושלים...

חוץ מזה לא עולות לי כרגע בראש עוד דרישות....

איזה דגמים יתאימו לי בתקציב הזה? מאיזה שנה? ועל איזה חברות אתם ממליצים ועל איזה לא?

האם הכי טוב לחפש באינטרנט? ביד2? איך אני מזהה שלא מדובר ברכב שעבר לדוגמא ריתוך אחרי תאונת טוטל לוס,

או נזהר מכל מיני נוכליות אחרות?

תודה!

פורסם

בתקציב כזה תכנס לך שרייד קלסיק 1.5 אוטומטית שנת 99~00. רכב חסכוני למדי לפי הפרוספקט.

שוק טוב, יתרון למי שמוכר. בעיקרון, לדעתי מדובר על מחירים מופקעים ביחס לתמורה.

בתקציב כזה, אפשר לקנות גם פונטו ספייס, קיימת גירסא אוטומטית.

אני ממליץ, למען חיסכון בדלק ואמינות, לבחור ברכב ידני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ידני לא בא אצלי בחשבון... אני לא אוהב לנהוג עם יותר מדיי תנועות, ככה שאני מחפש רק אוטומט,

חיפשתי אותו ביד2 כדאי לראות איך הוא נראה,

מדובר בזה?

http://www.yad2.co.il/Pic/200809/25/e_1_1_1_74844_20080925180938.jpg

הוא די מכוער בעיניי, הייתי רוצה אוטו עם סטייל צעיר יותר, כמו כן הנפח שלו זה 1500? לא עדיף קצת יותר בשביל שיסחוב גם בירושלים?

תודה

פורסם

לאנטיס היא דוגמא לרכב שלא כל כך מתאים לך.

היא אמנם אוטומטית, אמינה יחסית וסוחבת יפה בעליות, אבל לדעתי היא גדולה על סטודנט תפרן שצריך בסך הכל לנייד את עצמו והתיק לאוניברסיטה וחזרה. תוסיף לזה תצרוכת דלק גבוהה יחסית, נוחות נסיעה בינונית ביותר ומראה חיצוני שבסך הכל לא שונה בהרבה מהשרייד סדאן.

אף אחד לא יכול להבטיח לך שאת הרכב החדש שתרכוש לא תצטרך לקחת למוסך בכל חודש. זה לא משנה אם תרכוש לאנטיס, שרייד, או טיוטה כלשהיא. זה תלוי בעיקר באחזקה שקיבל הרכב אצל הבעלים הקודמים וביישור הקו שתעשה לרכב בהתאם לתקלות שתמצא.

ובכל זאת, אני מציע לך להתמקד ברכבי סופר-מיני קטנים וחסכוניים יחסית - פיאט פונטו, דייהטסו סיריון/YRV, איביזה ופאביה. את שנות ה70 כבר עברנו, כל אחד מהרכבים האלו יקח אותך לירושליים וחזרה בכבוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כרגע אני לא תפרן מדיי, למען האמת אני יכול להקפיץ את התקציב גם לאזור ה 40, ככה שלא הייית מגדיר מראש שהיא גדולה עליי,

אבל רק בהנחה שהתמורה תהיה שווה את זה, כלומר תועלת לטווח ארוך (לדוגמא אם בעוד שנתיים אני ארצה למכור את האוטו, אני עדיין אוכל למכור במחיר מכובד מספיק), אחרת אני מעדיף לעשות משהו יותר טוב עם ה 10K הנוספים האלה, אבל מבחינה כלכלית אין לי בעיה להוציא גם אותם... כל עוד זה משתלם לטווח מספיק ארוך

אני גם לא ממש אוהב את המראה של המכוניות מיני, אני אוהב יותר מכוניות עם בגאז' שיוצא החוצה...

פורסם

אל תשכח שלעלות הרכישה מתווספות עלויות נוספות, כגון ביטוחים, טסטים, אחזקה שוטפת וכמובן דלק. זה לא רק להוסיף 10K ש"ח היום והשאר כבר יהיה בסדר.

כשאני כותב שהלאנטיס גדולה הכוונה שלי היא בגודל הפיזי. אני לא רואה סיבה בגללה סטודנט, גם אם הוא לא תפרן, צריך רכב משפחתי עם בגאז' גדול שבולט אחורה, אלא אם אתה נוהג לצאת עם עגלת התינוק שלך לטיולים בחניה של הקמפוס. אבל אני מבין גם שיש סטיגמות שמושרשות כל כך עמוק בתודעה הישראלית וקשה לנער מהם.

הלאנטיס מתאימה לדרישות שציינת. היא אמינה, היא סוחבת יפה במיוחד עם מנוע ה1800 סמ"ק ולא קשה למצוא אחת משומשת במצב טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זהו זה.. כנראה שהסטיגמה הזאת מושרשת חזק אצלי.. אבל כרגע יש במראה של המיני משהו שאני פשוט לא אוהב... אני חושב שאני אהיה פחות שלם עם להוציא סכום כמו 30 על מיני...

לגבי לנטיס, כדאי בהכרח לחפש אחת עם 1800? מחיפוש ביד 2 אני רואה שמוכרים הרבה יותר את ה 1600...

מה לגבי טויוטה/אימפרזה/פוקוס? אם אני מעלה קצת את התקציב לאזור ה 40+, אחת מהן עדיפה על המזדה?

פורסם

אם אתה מתמקד במשפחתומטים יפניים, אז מזדה לנטיס, טויוטה קורולה (דגם תוצרת יפן) והונדה סיויק, מכוניות הבחירה שלך. בנוסף יש את ניסאן אלמרה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זהו זה.. כנראה שהסטיגמה הזאת מושרשת חזק אצלי.. אבל כרגע יש במראה של המיני משהו שאני פשוט לא אוהב... אני חושב שאני אהיה פחות שלם עם להוציא סכום כמו 30 על מיני...

לגבי לנטיס, כדאי בהכרח לחפש אחת עם 1800? מחיפוש ביד 2 אני רואה שמוכרים הרבה יותר את ה 1600...

מה לגבי טויוטה/אימפרזה/פוקוס? אם אני מעלה קצת את התקציב לאזור ה 40+, אחת מהן עדיפה על המזדה?

גם ה 1600 מסתדרת יפה בעליות, בסה"כ לא מדובר על הבדלים שבגללם כדאי לפסול מראש את ה 1600. היא קצת פחות חזקה, אבל אם תמצא אחת במצב טוב אין מניעה מלקנות אותה. אגב, על איזה שנה מדובר בלאנטיס? 98 ומטה או 99 ומעלה? שים לב שהחל משנת 99 מדובר בדגם שונה לגמרי.

לגבי קורולה ואימפרזה- אני לא חושב שאף אחת מהם עדיפה על הלאנטיס באופן מוחלט. הסובארו, לדוגמא, חלשה יותר מהלאנטיס בגרסת ה 1600 והרבה אומרים שהיא "עגלה" (לא נהגתי בעצמי אז אני לא רוצה לקבוע באופן מוחלט). הקורולה שומרת ערך טוב יותר, אבל גם יקרה יותר לקנייה, כלומר באותו סכום כסף כנראה שתצטרך להתפשר על קורולה ישנה יותר מלאנטיס. מצד שני, הקורולה גם חזקה יותר מהלאנטיס 1600 בנתונים היבשים, והיא זריזה יותר תודות לשילוב מוצלח של מנוע- תיבת הילוכים.

לגבי הפוקוס אני באמת לא יודע להגיד, נחכה למישהו שמכיר אותה טוב יותר ממני.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...