Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בבעלותי אלפה רומאו gtv. עד כה לא הותקנה לה מערכת כלל מלבד המערכת המקורית שבוא נאמר, לא הייתה מספקת.

לאחרונה התקנתי מערכת ברכב הכוללת את הרכיבים הבאים: רדיו דיסק פיוניר (פרמיר)dehp5950 אשר העברתי מהרכב הקודם, והוספתי זוג קומפוננט קדמי של mb- quart discus 213 ומאחורה התקנתי זוג קומפוננט של mac- audio olymic 2.16, הכל מחובר למגבר של סאונדסטרים. הבעיה היא כזו. לרכב אין כמעט תא מטען ועד שמצאנו איפה להתקין את המגבר יצאה הנשמה. העניין הוא שחסר בס. במקור הרעיון היה שה - mac בגלל גודלם יפצו במעט על החסר, אבל זה לא עזר. ניסינו למצוא סאב שיתאים למקום קטן בבגז' ולא מצאנו. גם הבזוקה הקטנה ביותר שהייתה בנמצא הייתה קטנה מידי.

השאלה היא כזו: בהנחה שלא חותכים שום דבר ברכב ושאי אפשר לשים תבה או בזוקה מאחורה, האם יש פתרון טוב אחר לשמוע בסים. חשבנו על הסרת ה- mac מאחורה והתקנה של שני סאבים בעלי קוטר 8 מאחורה ללא תיבה, והשארת הסט מקדימה. הבעיה היא שאין מקום למונובלוק או למגבר נוסף. מאחר ומרבית המגברים הם עם התנגדות של 2- 4 אוהם חיבור למגבר שלי יעמיס עליו יותר מידי, אז אני מחפש סאב עם התנגדות של 8 אוהם. למעט העובדה שעוד לא מצאנו את הסאב, נגמרו הרעיונות. למישהו יש רעיון?

תודה מראש.

פורסם

אני לא מכיר תרכב ואני מנסה להבין מזה אין תא מטען? יש מצב לקבל מידות?

איפה המגבר מותקן היום? אם בתא המטען אולי אפשר לבדוק תאופציה של התקנה מתחת לכיסא ואז זה יפנה קצת מקום.

האם בדקת אופציות של סאבים 8"? כגון Assassin של AA? ראיתי באוטו של lanosforce והופעתי מכמה קטן הממזר הזה.

פורסם

אין לך שום בעיה לשים סאב קטן של 8-10 אינטש בתיבה אטומה קטנה(17-22 ליטר) כדוגמאת הASSASSIN של AA ואחרים.

בנוסף, לחבר על המגבר שלך סאב בגישור ב4 אוהם זה מצויין ולא יהיה כל בעיה, סאבים של 8 אוהם לרכב הם נדירים, לרוב ההתנגדות הנומינלית היא 4 אוהם וזה גם מה שאני ממליץ לך.

והדבר האחרון(או הראשון) תתחיל בלהחליף את הסט הקדמי שלך, גם 5.25" וגם לסט הזה יש תגובת באס מזעזעת.

אני לא חושב שתהיה בעיה להכניס שם בדלת סט של 6 אינטש.

אני אומנם לא מכיר את הרכב, אבל אני מניח שניתן יהיה לבצע איזשהיא התאמה לאלמנט גדול יותר.

הכל עניין של תקציב.

under construction..

פורסם

אם כבר דובר על האסאסיין, אני חייב לציין שבמפגש האחרון שמעתי אותו אצל אדי, ברכב של אבא שלו, סאב קטן ומדוייק 250W שדופק כמו גדול. פתרון מעולה לכל מי שיש לו חוסר במקום, ולא רק.

אם תסתכל על הנתונים של הסאב הזה, אתה תראה שהדרישות לתיבה עבורו הם קטנטנים. 0.25 CUFT למשל שהם כ7 ליטר. תחשוב.. אין לך מקום לתיבות 7 ליטר? אחרת תצטרך סאבים free-air. מאיפה תביא? לך על זוג שמיניות כאלו בתצורה של 2 סלילים של 4 אוהם, כדי לחבר אותם ב8 אוהם.

http://www.bladeice.com/assasin.php

נ.ב. אני מת על הרכב שלך.. :-)

פורסם

האם הקביעה שאין מקום לכלום היא שלך או של בעל מקצוע? האם המערכת הותקנה כראוי או שאינך מבין בזה יתר על המידה. ברכבים שממש אין מקום לסאב אפשר לשקול בניות מפיבר שחוסכות הרבה מקום אבל עולות בהתאם.

פורסם

יש קומפוננטים שיודעים לתת באס נחמד אמנם לא ברמות של סאב אבל ממש לא רע..

אני בעצמי נוסע בדרך כלל עם סאבים מכובים בכלל כי הבאס שמגיע מהקומפוננט מספיק לי רוב הזמן.

אם ייצא לך לשמוע אצל מישהו helon 165 של audio-system תראה אם זה מוצא חן בעיניך, אני ממליץ בחום.

בכל מקרה תמיד יש מקום רק צריך למצוא אותו.. גש למתקין מקצועי שינסה לעזור לך :)

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

אני שמתי מאחורה ב GTV אצלי בזוקה בגודל 8, היא לא יושבת ממש בתחתית תא המטען כשהגלגל ספייר נמצא

אבל תקועה בחצי גובה בין הספייר לדופן האחורית של תא המטען.

מאמין שתוכל למצוא כל מיני פתרונות בחיפוש כאן: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-gtv-and-916-spider/

לדוגמא: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-gtv-and-916-spider/127178-anyone-had-a-speaker-upgrade-gtv.html

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חברים, תודה על העזרה אבל מצאתי פתרון ודווקא במקרה. נסעתי לחופשה באילת ונכנסתי למקום שנקרה אוטו - דיזיין באזה"ת שם. הבחור תותח אמיתי (גיא) בדק את הרכב ומצא פתרון. החלפנו את הסט הקדמי (MB- QUART 213 5.25) בסט של FOCAL V1 6.5 שהם הרבה יותר איכותיים לטעמי. הבחור פירק את הדלתות עשה דיפון מקיף ובנה התאמות מעץ עם ציפוי באופן שהרכב לא נפגע כלל ונראה בדיוק כמו במקור. לאחר מכן הוספנו סאב 8" של HERZ שנותן צליל מעולה והוא בנה תיבה שמתאימה בדיוק לחלל קטן שיש בתא המטען (למי שמכיר בצד שמאל למעלה), כדי להחזיק הכל החלפתי את המגבר למשהו איכותי יותר אודיסון RSX שגם אותו הוא התקין במקצועיות רבה באופן שלא תופס מקום בתא המטען (מעל הספייר על הדופן העליונה) את הסט האחורי פירקנו. בקיצור שומעים מעולה, חזק ונקי. אני אעלה תמונות מאוחר יותר.

• תוכן חדש...