Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב כפי שצויין - יונדאי אקסנט 99, 1500, גיר אוטומטי, כ130,000 ק"מ.

2 בעיות, אחת ותיקה ואחת חדשה:

הבעיה הראשונה - ידית ההילוכים רופפת. היא אמנם לא עוברת בין מצבים מוגנים ללא לחיצה על הכפתור, אך במצב מסויים היא נעה חופשי עד כס"מ לכל צד.

קראתי לגבי הבעיה בפורום לגבי רכבים מסויימים... אך בכל זאת העלתי תמונות של מנגנון השיניים שמחזיקות את ידית ההילוכים בכל הילוך. האם יכול להיות שהחופש הוא בגלל שהשיניים שחוקות (ע"פ התמונות) או אולי חופש בפין שיושב בין השיניים ?

הבעיה השניה (שאולי יש קשר לראשונה) - אתמול כאשר רציתי להתחיל בנסיעה ושילבתי את הידית ל-D, לחצתי על הגז והרכב נשאר בניוטרל. הוצאתי והכנסתי פעם או פעמיים (עד שהרגשתי את הכניסה של ההילוך) ואז הכל היה בסדר בנסיעה.

היום שוב זה קרה בפעם השניה, אך לא בתחילת נסיעה. נסעתי ללא בעיה, והעברתי לפארקינג כאשר ירדתי לפתוח שער החניה, ושחזרתי והעברתי לדרייב שוב לא השתלב, אלא רק בפעם השניה.

מעולם לא היו לי בעיות במעבר הילוכים או בעיה כזו. קראתי בפורום בעיה דומה רק ששם ההילוך יצא מ-D במהלך נסיעה ולא במעבר ל-D, ולפי התיאור הבעיה נפתרה עם תוסף.

יש לציין שבזמן האחרון הבחנתי בחלודה בחלק שמחבר את המוט מידית ההילוכים לגיר, כנראה כתוצאה ממים שיצאו מהמצבר שמעליו. מצורפות גם תמונות של החלק החלוד במצב P והילוך 1.

תודה,

איציק.

g1.jpg

g2.jpg

g3.jpg

g4.jpg

g5.jpg

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

הפתרון לשתי הבעיות שציינת הוא , בבוקסה שנמצאת בקצה כבל ההילוכים (תמונה ימנית עליונה ).

רואים כי הבוקסה שחוקה ויש מרווח , ניתן לחרוט בוקסה חליפית אצל חרט.

בפעם האחרונה שתיקנתי בעייה כזאת (במורשה יונדאי), "אילצו " את בעל הרכב להחליף כבל

הילוכים קומפלט. אינני זוכר את העלות .

פורסם

תודה על התגובות.

מזל שהעלתי תמונות... :-)

במידה וזה רק הבוקסה, האם החלק החלוד שלפני הבוקסה גם צריך החלפה? או שניתן אולי לשים ספריי נגד חלודה?

תודה.

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

פורסם

דיברתי עם בעל המוסך שלי לגבי הבעיה (הוא טרם ראה את הרכב) והוא אמר שאם הבעיה בבוקסה אז מחליפים את כל הכבל כי זה מגיע קומפלט.

במידה וזה רק החלפה / חריטת בוקסה, או החלפת כבל שלם, מהם בערך העלויות של כל אחד מהם?

תודה.

פורסם

לאחר בדיקה נוספת עם מוסך מורשה של יונדאי, גם שם נאמר לי שניתן רק להחליף ערכת כבל קומפלט שעלותה 250 ש"ח + עבודה בסביבות 500-600 ש"ח בגלל המורכבות של פירוק הכבל.

בנוסף נאמר לי שם שאם אני יודע שהבעיה היא בשחיקת הבוקסות, חבל לי להחליף את כל הכבל, ועדיף לי לנסות לאלתר בוקסה.

כפי שהבנתי, הבוקסות עשויות אוקולון.

לאחר חיפוש בגוגל, מצאתי כמה מקומות שמוכרים מוטות אוקולון.

החיפוש של המילה אוקולון העלה על הדרך גם קישורים למכירה של קרש חיתוך של מטבח - עשוי אוקולון.

מיד נזכרתי שיש לי קרש חיתוך כזה, והחלטתי לנסות לייצר ממנו בוקסה שתתאים לטבעת המתכת בקצה כבל ההילוכים שמתחבר לתיבת ההילוכים.

שלבי עבודה:

- פרקתי מקצה הכבל את החלק שמחזיק את הבוקסה, והוצאתי ממנו את שארית הבוקסה השחוקה -2 תמונות ראשונות.

- מדדתי באמצעות קליפר את קוטר הפין שעליו מתלבשת הבוקסה (7.5MM) ואת קוטר הטבעת.

- קדחתי באמצעות מקדח כוס שגדול במקצת מקוטר הטבעת ולאחר מכן הגדלתי את חור המרכז עם מקדח 7MM (לא יותר, כדי שייכנס בלחץ). - תמונה 3.

- הכנסתי באמצעות מלחציים את ה"בוקסה" לטבעת המתכת באמצעות מלחציים. - תמונה 4.

וזהו... החזרתי את החלק עם הבוקסה לכבל והכנסתי מעט בלחץ לפין.

לפני כן הידית היתה חופשית כ-ס"מ לכל צד ולא תמיד נכנסו הילוכים.

עכשיו הידית מקובעת טוב, ההילוכים עוברים בצורה תקינה.

אשמח לשמוע תגובות לפתרון... האם זה תקין או שלא היה כדאי לאלתר בנושא הזה.

תודה.

0.JPG

1.JPG

2.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היי אשמח לדעת האם הפיתרון שעשית יעבוד גם אצלי?!

יש לי ניסאן אלמרה שפיתאום גם התחיל טיפה חופש בהילוכים, והאם זה יכול להיות קשור בסחיבה של האוטו?

תודה

• תוכן חדש...