Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

באחד מהמפגשים של הפורום בהם הייתי, הציעו לי שניים מהמשתתפים היותר מומחים, לשנות את הכיוונים במערכת, במיוחד לחתוך נמוך יותר את רמקולי המיד באס הקדמיים, כדי שתהיה תחושה ששומעים את הסאב יותר מקדימה וכדי לנצל טוב יותר את העוצמה שלהם (אחד מהם שם יד על המימברנה ואמר שהיא לא זזה מספיק). לי עצמי אין ידע וניסיון בכיוונים ואני לא יודע מה זה יעשה, אז אני נעזר בניסיון של אחרים, אני אוהב איך ששומעים אבל אם אפשר לשמוע יותר טוב אני רוצה לעשות מאמץ ולשנות. מי שהתקין לי את המערכת לא תומך בכך (בין השאר הוא עשה לי "מבחן", ביקש שאזיז את הראש לכיוון החלון הקדמי ושאל אם שומעים את הבאס ליד השמשה ואכן שמעו ) ואני מתלבט אם להתעקש על השינוי שהציעו. צריך לציין כאן שחשוב לי שהצליל של המערכת יהיה פתוח אני שונא צליל עמום, ובדרך כלל שם יותר טרבל מבאס. אז אם ישמעו נמוך יותר את המיד באס האם זה לא יפגע בהעדפה הזאת ? השאלה שלי בקיצור היא איך חיתוך נמוך יותר של המידבאס אמור להשפיע על צליל של מערכת ובמיוחד האם זה לא יהפוך אותה לעמומה יותר ופחות פתוחה

(אני יודע שתגידו לי תדרוש שהמתקין ישנה ותראה את ההבדל בעצמך, אבל בכל זאת מענינת אותי חוות דעת שלכם )

רכיבי המערכת הם : HU cd5000 של אקליפס, מגבר 5ערוצים srx5 של אודיסון , קומפוננט קידמי הי אנרג'י של הרץ 6.5 אינץ, רמקולים אחורים פשוטים של בוסטון אקוסטיק, וסאב וופר 12 אינץ אנרגי של הרץ.

פורסם

לא יודע מי היו השניים שניסו לעזור לך אבל כדאי שתשמע בעצתם.

אם אתה מחפש איכות והמיד שלך מסוגל לרדת נמוך, תן לו לרדת.

חשוב לציין בדר"כ ישפיע לרעה על העוצמה של המערכת, כי הוופר של יתקשה לנגן באותה העוצמה תדרים נמוכים.

אני לא מבין מה הקשר שיש באס ליד השמשה, אלה אם כן אתה מאותם זקנים שמקרבים את הכיסא צמוד להגה.

אצלי הסאב חתוך על 55 הרץ ומטה ובדר"כ אנשים חושבים שאין לי סאב, עד שאני מכבה אותו ואז שומעים את ההבדל.

בהצלחה.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

תודה על ההתיחסות

אבל למה זה יהיה יותר איכותי ? והאם זה לא יתן צליל פחות פתוח ?

לגבי עניין השמשה, אנשים כל הזמן מדגישים כאן את החשיבות שהבאס שיוצא מהבגאז' ישמע קדימה כאילו הוא הולך לנפץ את השמשה וכך אקבל במה קידמית, אז אמרו שאם המיד באס יחתכו נמוך יותר ארגיש את זה יותר.

פורסם

ברמת העיקרון, ככל שתדר החיתוך של הסאב והקומפ' יהיה זהה יותר (ז"א שהסאב מנגן בתדר נמוך וכך גם אמור לנגן הקומפ')

כך אתה תקרב את הבמה קדימה, והסאב פחות ייקח אותה אחורה ותיווצר תחושה שהבאס והקיק מגיעים מקדימה למרות שהסאב יותר דומיננתי.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

היי צביקה,

אין טיפת קשר בין כמה שהוופרים זזים לרמת הבאס שהם מוציאים. המהלך (XMAX) הוא פקטור נחמד ויפה, אבל יש וופרים שמוצאים קצת באס עם XMAX של 20MM ויש כאלה שמוציאים באס עמוק וחזק מאוד עם XMAX של 8MM. יש הרבה גורמים שמשפיעים על הסאונד המופק, תזוזה של הוופר היא רק חלק מהמשוואה.

הגישה שלי אומרת שאם הוופר מסוגל לרדת נמוך, אז כדאי לתת לו לרדת נמוך. באס קדמי דומיננטי "מושך" או יותר נכון מאזן את ההשלמה של הסאב.

יש אנשים שמחפשים שהסאב שלהם "ידפוק" וכך נוצר מצב שהם מבסוטים עד הגג מהבאס, אבל בכלל לא שמים לב שהוא מושך את הכל אחורה ושהרמקולים הקדמיים נבלעים. במערכת נכונה טונאלית בכלל לא צריך לשמוע את הסאב. הסאב אומנם נמצא פיזית בבגאז', אך אתה לא אמור לדעת שהוא שם.

ברגע שיש וופרים חזקים, דלתות אטומות וסאב איכותי, ניתן לקבל באסים חזקים ומדוייקים ועדיין לא לזהות שהסאב בבגאז', לכן חשוב שיהיו מקדימה וופרים טובים שמסוגלים לרדת נמוך.

המבחן של אוזן לשמשה אוזן לבגאז' הוא מבחן מעולה לשם איתור (או בלתי יכולת לאתר במקרה הטוב :wink:) את מקור הבאס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז כדאי להוריד את הוופר הקדמי כמה שאפשר בHPF (למשל 50)

ומאותו תדר ומטה לחתוך את הסאב בLPF? (גם 50)

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

תודה על התשובות,

אבל מה לגבי הצלילים הגבוהים והחשיבות מבחינתי שיהיה צליל פתוח ולא עמום ? האם חיתוך נמוך של המיד באס לא אומר שיהיה יחסית הרבה באס ומעט צלילים גבוהים ?

כמו כן האם משנה כאן שיש / אין רמקולים אחוריים ?

פורסם

לא כל וופר אפשר לחתוך ב-50 הרץ ולפתור את כל הבעיות בעולם.

הטריק פה הוא איזון נכון:

לחתוך את הוופר על 50 הרץ כל אחד יכול, הבעיה היא שצריך להתחשב בכל ההשלכות.

ראשית ההגברה, מגבר שמוציא צליל ב-50 הרץ מתאמץ ומעוות יותר מאותו המגבר שמוציא 200 הרץ ומעלה, לכן אתה תוכל לחתוך את הצליל ולהגביר את העוצמה במגבלות המגבר ומערכת החשמל שלך.

הבידוד וההתקנה צריכה להיות טובה כדי שלא יהיו לך רעשים מהדלת והפלסטיקים בסביבה, כמו כן נפח הדלת שמשמש כתיבה משפיע על הסאונד שיוצא ועלול לעוות צליל בתדרים שונים.

כמובן, הוופר שלך צריך להיות מסוגל לעמוד בעומס שאתה מעביר אליו.

צריך זמן וסבלנות (ורצוי גם מכשור) לבדוק מהם המגבלות של הציוד וההתקנה שברשותך.

בגדול, לגבי הסאונד העמום, זה יכול לנבוע מכיוון לא נכון, מהתקנה לא מספיק טובה או מזה שאתה עובר את המגבלות של הציוד שלך.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

עזבו את המספרים של הוופר שלי יורד ל 50 או הוופר שלי יורד ל70. זה לא מספר כלום. פשוט תכוון לפי היכולות של המידבאס בתנאים שלך וזהו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
תודה על התשובות,

אבל מה לגבי הצלילים הגבוהים והחשיבות מבחינתי שיהיה צליל פתוח ולא עמום ? האם חיתוך נמוך של המיד באס לא אומר שיהיה יחסית הרבה באס ומעט צלילים גבוהים ?

כמו כן האם משנה כאן שיש / אין רמקולים אחוריים ?

את הצלילים הגבוהים משמיע הטויטר, את המיד משמיע המידבאס, אם אתה לא תגביר את המידבאס כך שהוא עוד רגע נחנק אז הוא יוציא את כל התדרים בטווח שלו.

אם אתה מפחד שיהיה הרבה באס ופחות כל השאר - נתק את הסאב :lol:

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

רציתי לדעת מי זה שקבע שע"פ זה שהוא שם את היד שלו על הרמקול, קבע שהוא לא עובד כמו שצריך.

זה סוג חדש של כיוונים?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

יש שיטות חדשות לכוון היום ויש אנשים שעושים את זה וקוראים לזה כיוון על כף המברנה (כף היד.. =]

HU: Panasonic DVD 5505 AMP: Hifonics ZXi6406 COMP: MB quart Refernce SUB:MB quart discus

פורסם

השלב הבא זה לקבוע נקודות חיתוך עם סכין יפנית :p

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

הטכניקה פשוטה:

שמים את היד על הרמקול וכל אצבע מייצגת טווח תדרים שונה. לפי התזוזה של האצבע הרלוונטית יודעים את עוצמת התדר:-D:-D

בקיצור, בולשיט..

פורסם

רציתי להבהיר בעניין הבדיקה עם היד על המימברנה של הרמקול , שהמסקנה לא היתה שהוא מוציא צלילים בתדר כזה או אחר, אלא שהעוצמה שיוצאת ממנו חלשה. וההסבר לכך היה שהוא לא נחתך מספיק נמוך ולכן לא מנוצל מספיק. (כך הבנתי אבל תמשיכו עם הדחקות חופשי...)

אבל אתם מתאמצים להסביר לי ויש דבר אחד שאני עוד לא מצליח להבין. ההגיון שלי אומר שאם יחתכו את המיד באס יותר נמוך (קרוב לתדר של הסאב כמו שאמרו כאן ) אז יהיו באוטו יותר רמקולים שמנגנים צלילים נמוכים, ואז הצליל הכללי של המערכת יהיה נמוך יותר. יהיה פחות משקל לצלילים הגבוהים האם זה לא כך ?

• תוכן חדש...