Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא מדוייק.

כדאי לתת לוופר לרדת כמה שיותר נמוך ע"מ להפיק ממנו תדרי באס, שכאמור עוזרים למשוך את הבאס קדימה.

ברגע שהבאס הופך להיות יותר דומיננטי, זה לא אומר שהמיד או הטרבל נחלשים, פשוט יש להתאים את האקולייזר מחדש לאור השינויים שנעשו בתחום הבאס.

מצד שני, יש כאלה שנהנים מצליל בס עשיר יותר והמיד לא חסר להם, כמו שיש כאלה שלא מוכנים להתפשר על המיד ובאסים לא מעניינים אותם.

מרבית המכישירם בשוק, גם הפשוטים ביותר, מגיעים עם אקולייזר בסיסי שמאפשר לפצות על משחקים עדינים כאלה.

אם אתה לא רוצה לאבד את הכיוונים שלך היום, פשוט תרשום על דף את הכיוונים הנוכחיים, ומקסימום תשחזר אותם אם לא תהיה מרוצה מהתוצאה החדשה שתקבל. לפעמים המשחקים הקטנים האלה הם מה שהופכים מערכת טובה למערכת מצויינת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר הרעיון של לירשום את הכיוונים הנוכחיים ואח"כ לעשות שינוי נראה לי מעולה, אני צריך רק לראות איך להסתדר עם זה לוגיסטית, לא בטוח שהמתקין שלי ישמח לעשות מין סבב בדיקה כזה שהוא לא חושב שנחוץ והוא לא רוצה שמישהו אחר יגע במערכת אחרת לא יתן לי אחריות. אני מוכן להציע לו תשלום נוסף על המאמץ הזה נראה מה הוא יגיד.

פורסם
ההגיון שלי אומר שאם יחתכו את המיד באס יותר נמוך (קרוב לתדר של הסאב כמו שאמרו כאן ) אז יהיו באוטו יותר רמקולים שמנגנים צלילים נמוכים, ואז הצליל הכללי של המערכת יהיה נמוך יותר. יהיה פחות משקל לצלילים הגבוהים האם זה לא כך ?

ההיגיון שלך לא נכון במקרה הזה.

שמשנים נקודת חיתוך בין אלמנטים משנים את הנקודה משני הכיוונים. אם הורדת את נקודת החיתוך של המידבאס , במקביל אתה מוריד גם את נקודת החיתוך של הסאב. דבר זה לא גורם לכך שיהיה יותר באס אלה אנחנים משנים את האלמנט שממנו מופק התדר המסוים בהתאם לרצוננו והוא ברוב המכריע של המקרים לנגן כמה שיותר תדרים מהחלק הקדמי של הרכב.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

וואו - איזה סלט על שום דבר.

שאלה של הגיון - אם תחתוך את הרמקול בHPF יותר נמוך הוא ינגן יותר באס?

תשובה: כן!

ככל שאתה תיתן למידבאס שלך לרדת יותר נמוך, כמובן לפי היכולת שלו לספק סאונד נקי מעיוותים, אתה תקבל יותר באס באיזור שבו הרמקול נמצא.

יותר באס בסט הקדמי = יותר באס קדמי = הנאה יותר גדולה ממערכת הסאונד שלך.

אין כאן עדיין שום קשר לסאב.

נכון - זה יכול לגרוע קצת מתחום המיד ואפילו מהטוויטרים כיוון שתהיה לך הדגשה יותר חזקה על תחום הבאס, כאן נכנסים לתמונה רכיבים כמו אקולייזר או אולי מעבר להגברה אקטיבית שהוא תמיד עדיף על כל שאר הירקות - שלא לדבר על מעבר לסט שלושה חלקים שבו אתה יכול לתת את הדגש על כל תחום בנפרד (בייחוד כשההגברה היא אקטיבית לכל רכיב - כמו אצלי).

עד כמה זה יגרע? בדרך כלל זה זניח אבל זה גם תלוי ביכולת של הסט שלך, שהוא סט טוב סה"כ וביכולות של המגבר שלך לספק את ה"סחורה" לרמקולים.

מתי זה מתקשר לסאבוופר?

ברגע שאתה יכול להנמיך גם לו את נקודת החיתוך בכדי לטשטש את המיקום שלו\לגרום לו להשמע מדוייק יותר

אני לא נכנס כאן לדרגת חיתוך (לא נקודת חיתוך) בין הסאב לוופרים שגם משנה לחלוטין את חוקי המשחק וגם לא להפיכת פאזות של הסאב (פאזה חשמלית ופאזה אקוסטית) שזה בכלל עוד צעד אחד קדימה.

עריכה -

ולזה שבודק את העוצמה של הרמקול ואת הטיב שלו עם כף היד.

אתה גם בטח בודק לחץ אוויר בגלגלים עם השפיץ של הנעל... אמן תיתקע בכביש הערבה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...