Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברה.

יש לי כמה שאלות.

יש אוטו יונדאי גטס.

יש לו מערכת של 4 רמקולים בדלתות הקדמיות והאחוריות. כל הרמקולים הם בגודל "6.5 אינץ'.

באוטו יש מערכת Kenwood KDC-W241 שיש לה בעצם 50W x 4, Max Output Power

http://www.kenwood.eu/products/car/receivers/cd/KDC-W241GY/details

אז בעיה היא שבווליום חזק, בתוך האוטו שומעים מצויין תצליל עם באס דיי טוב, אבל כשאתה יוצא מהאוטו וסוגר תדלת אז בקושי שומעים את המוסיקה (אני מתכוון כשכל 4 החלונות פתוחים). וואלה אני לא כזה חזק בדברים כאלה אבל אני מבין שזה בגלל שזה נמוך בדלתות וזה מופנה לפנים של האוטו לכיוון קצת לרצפה, אז בגלל זה לא שומעים מחוץ לאוטו כלום.

אז חשבתי אולי אם לשים במגש האחורי של האוטו שני רמקולים של Pioneer TSA6972E אז זה ישפר תמצב, או שזה לא ישפר כלום? והאם גם המערכת הזאת של קנווד תוכל למשוך את כל הרמקולים, שהם גם 4 הסטנדרטיים של המכונית וגם שניים של פיונייר, או שחייבים מגבר?

http://new.zap.co.il/model.aspx?modelid=506277

אני צריך פתרון פשוט מאוד, ואני גם לא רוצה לשים מגבר, כי זה אוטו מליסינג, ואני לא רוצה לפרק שמה כלום, כדי שאם אני אצתרך להחזיר אוטו אז אני אצתרך לפרק את הכל מחדש ולהוציא את הכל, וגם להשקיע על מגבר אני לא רוצה לאוטו הזה, ולהתאמץ להתקין את במגבר, שזה הרבה עבודה בשביל אוטו מליסינג.

ד"א - אם אני מרים קצת יותר חזק תווליום, יש גבול שכשאני עובר אותו אז מתחילים ממש רעשים מהרמקולים, זה בגלל הרמקולים או בגלל שהמערכת קנווד הזאת חלשה?

תנו לי עצות, מה כדאי לעשות. תודה מראש.

פורסם

למה אתה צריך שישמעו טוב מבחוץ?

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

הייתי ממליץ לך על אלה:http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=417684 של JBL

אבל הם גם בגודל 6X9 כמו הפיוניר שהצעת,ואמרת שהרמקולים ברכב הם 6.5 אינץ' איך זה מסתדר עם זה שאתה לא רוצה לשנות את הרכב?

פורסם

הרעש שנכנס לך במערכת, זה כי המגבר הפנימי של הפאנל חלש....

אבל זה לא צריך להתריד אותך כי אין מה לעשות עם אתה לא מוסיף מגבר.

בקשר לרמקולים אני אישית הייתי הולך על המוראל פולס 6.5 יש להם באס חזק מאוד,הם נצילים, וד"א מה שאתה שומע בדרך כלל אצל אנשים ברכב מבחוץ (כמו שאתה אומר)

אתה שומע את "הבאסים" כי התדרים הנמוכים נשמעם ליותר רחוק,לאומת התדרים הגבוההים, הטוויטר לדוגמה שהרבה פחות.

לסיכום לך על המוראל פולס אתה יכול למצוא אותם בזאפ ב500 ש"ח עם אני לא טועה.

ואחרי שתחזיר את הרכב אתה מוזמן לפרק את הרמקולים(זו לא בעייה בכלל) ולהעביר אותם לרכב הבא,אתה ממש תהנה מהם.

אני ממליץ לך עליהם כי אני כבר שמעתי אותם בלי מגבר,עם מגבר,בבית. ממש עם הכול.

בהצלחה.

פורסם

Ariel239

מה זאת אומרת איך זה מסתדר? לשנות את הרכב? אני פשוט רוצה להוסיף שני רמקולים במגש האחורי שישמע צליל יותר טוב ועם יותר באסים.

וה JBL האלה, אני לא בטוח, אבל לפי הפרמטרים שלהם שאני משווה אותם לאלה של פיונייר אני רואה שהם יותר חלשים מהפיונייר, אבל עולים 100 שקל יותר. אצלהם זה 210W ו 70W RMS, ואצל פיונייר זה 400W ו 80W RMS... (לא נראה לי שאני אשמע הבדל אבל ביניהם עם מגבר פנימי..)

גם התדרים פה הם 50Hz ~ 20kHz ו אצל פיונייר זה 25Hz ~ 30kHz... אז לא יודע.. בזאפ אומרים שאפשר לחבר אותם גם בלי מגבר, אבל גם את הפיונייר אפשר לחבר בלי מגבר (לפחות זה מה שרשום באתר שלהם..)

וגם יותר אהבתי את העיצוב של הפיונייר.

roeiav

בקשר לרמקולים אני אישית הייתי הולך על המוראל פולס 6.5 יש להם באס חזק מאוד,הם נצילים, וד"א מה שאתה שומע בדרך כלל אצל אנשים ברכב מבחוץ (כמו שאתה אומר)

אבל איפה לשים אותם ? אני יכול לשים אותם גם במגש האחורי ? וגם הם יקרים מדי נראה לי, וחוץ מזה שאני לא שם אותם על מגבר שהם בעצם 120 וואט RMS , שזה כבר חובה מגבר, ולפי דעתי אין צורך לבזבז כסף על רמקולים כאלה, כי מה שאני אשמע בעצם זה לא את כל האיכות והעוצמה שלהם, כי אין מגבר. ואפשר לקנות יותר זולים שישמעו בדיוק כך בלי מגבר כמו אלה. ברמקולים כאלה אפשר להשקיע רק כאשר אני מתגבר אותם. (חפרתי כבר עם המגבר הזה, כמה אפשר?)

וזה הרי גם קומפוננט שבא עם עוד שני טוויטרים ומיד, לא ?

בגלל זה לפי דעתי הפיונייר שבחרתי הם האופציה הכי טובה בשבילי.

P.S - יש עוד שאלה. אם אני קונה שני רמקולים למגש האחורי, ובאוטו בדיפולט לא באים למגש האחורי חוטים מהמערכת, אז איך אני יכול להעביר לשם חוטים בשביל לחבר שם רמקולים ?

פורסם

במגש האחורי כרגע אין רמקולים פשוט כי הוציאו אותם או שהאוטו מגיע בלי רמקולים במגש האחורי?

ואני המלצתי על ה-JBL פשוט כי שמעתי גם את הפיוניר וגם אותם ויותר אהבתי את ה-JBL... תשמע את שניהם ותחליט מה אתה יותר אוהב

פורסם

במגש האחורי אין רמקולים בכלל מההתחלה.

יעני האוטו מגיע עם 4 רמקולים בדלתות . זהו.. במגש האחורי לא אמורים להיות רמקולים מההתחלה.

בגלל זה אני שואל איך אני מעביר לשם את הכבלים מה רדיו דיסק, או שיש אפשרות להעביר כבלים ממקום אחר ? והאם זה יבוא על חשבון רמקולים מובנים? נגיד אם אני רוצה לחבר שני הרמקולים שאני אקנה, אז אני אצתרך לנתק שניים מהסטנדרטיים (נגיד בדלתות האחוריות) ?

בקשר לJBL. אני לא יודע, איך אני יכול לשמוע ? אני קונה אותם קודם ואז שאני אחבר אותם אני אשמע..

רוב החברים שלי שמים או משהו ממש טוב או שנוסעים על סטנדרטי, בגלל זה אין לי כל כך איפה לבדוק.

פורסם
Ariel239

מה זאת אומרת איך זה מסתדר? לשנות את הרכב? אני פשוט רוצה להוסיף שני רמקולים במגש האחורי שישמע צליל יותר טוב ועם יותר באסים.

וה JBL האלה, אני לא בטוח, אבל לפי הפרמטרים שלהם שאני משווה אותם לאלה של פיונייר אני רואה שהם יותר חלשים מהפיונייר, אבל עולים 100 שקל יותר. אצלהם זה 210W ו 70W RMS, ואצל פיונייר זה 400W ו 80W RMS... (לא נראה לי שאני אשמע הבדל אבל ביניהם עם מגבר פנימי..)

גם התדרים פה הם 50Hz ~ 20kHz ו אצל פיונייר זה 25Hz ~ 30kHz... אז לא יודע.. בזאפ אומרים שאפשר לחבר אותם גם בלי מגבר, אבל גם את הפיונייר אפשר לחבר בלי מגבר (לפחות זה מה שרשום באתר שלהם..)

וגם יותר אהבתי את העיצוב של הפיונייר.

E_M777 סיכם את זה מצויין.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1722435#post1722435

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

• תוכן חדש...