Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בשעה טובה גוף החימום במכונת הכביסה שלנו התחיל לעשות קצר ולהקפיץ את ממסר הפחת.

בבדיקה מצאתי התנגדות של 20K אוהם בין הדקי גוף החימום לבין הארקה.

השאלה היא, איך מפרקים את גוף החימום שכידוע נמצא בין התוף לדוד?

האם ישנה דרך קלה להוציא אותו מבלי לפרק את כל הדוד?

אין לי כוונה להזמין טכנאי שיפרק את מה שיפרק וירכיב חזרה את המכונה לפי הבנתו. אם אני לא מצליח לתקן את זה בעצמי, אני מעדיף לרכוש מכונה חדשה, למרות שהמכונה הזו בת חמש בלבד.

תודה לעוזרים.

פורסם

לא מכיר את הבלומברג אבל גופי החימום בד"כ נראים כך:

http://www.dubin.co.il/sg_product~401205~154~239.htm

אטם הגומי נמצא בין 2 לוחיות מתכת, והידוק האום במרכז מועך את האטם וגורם לו להתפשט לצדדים, לכיוון הדוד, ולאטום.

החלפת ג"ח:

1. ניתוק החשמל מהמכונה!

2. ניתוק 2 חוטי החשמל מהמגעים.

3. שחרור האום המרכזי (לא עד הסוף, רק עד שהג"ח יהיה חופשי).

4. משיכת הג"ח החוצה.

5. הכנסת הג"ח החדש למקום.

6. הידוק האום

7. החיבור חוטי החשמל למגעים.

:turn-l:
פורסם

מעבר לדברי הבטיחות הבסיסיים שעליך לנקוט, אתה צריך לפרק את הכיסוי האחורי (לרוב מספר ברגי פיליפס) של מכונת הכביסה עד שמולך נמצא התוף עם הרצועת גומי שמסובב המנוע הנמצא למטה.

בחלק התחתון של התוף תמצא את האום שמאבטח את הגוף חימום בתוך התוף.

ניתוק החוטים, שיחרור האום ומשיכה של הגוף החוצה אמורים להביא אותך למחוז חפצך...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תרשה לי לצטט את סעיף 6 לחוק החשמל.

6. ביצוע עבודת חשמל

(א) לא יעסוק אדם בביצוע עבודת חשמל, אלא אם יש בידו רשיון מאת המנהל המתיר לו ביצוע עבודה מסוג זה ובהתאם לתנאי הרשיון; תקופת תקפו של הרשיון תיקבע בו.

למרות שהחוק כמעט אף פעם לא נאכף.... אני ממליץ בעבודות חשמל של מתח נמוך (220V) להשתמש בשרותיו של בעל מקצוע.

שילוב של חשמל, מים והארקות מתכון לסכנה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
.

שחרור האום המרכזי (לא עד הסוף, רק עד שהג"ח יהיה חופשי).

בחלק התחתון של התוף תמצא את האום שמאבטח את הגוף חימום בתוך התוף.

ניתוק החוטים, שיחרור האום ומשיכה של הגוף החוצה אמורים להביא אותך למחוז חפצך...

איציק

תודה לשניכם.

גב המכונה כבר פורק והתקלה אותרה בוודאות (המכונה פועלת היטב כשגוף החימום מנותק, גם זליגת הזרם מצביעה על תקלה).

אני הולך לפרק את האום לראות אם הגוף ימשך החוצה.

פורסם

סולל הדרך - אתה צודק. וכמו כן, אתה כנראה לא במקום הנכון. בפורום הזה, רבים כמוני מאמינים בעבודה עצמית,

על האוטו ולא רק על האוטו. התשובה "לך לבעל מקצוע" היא אולי נכונה חוקית אבל קצת מיותרת. תמיד יש להזהיר לגבי

הסכנות ולציין את אמצעי הזהירות, אבל אם מישהו בחר לעשות עבודה בעצמו, עדיף שיקבל פה את הידע הנדרש.

פורסם
תרשה לי לצטט את סעיף 6 לחוק החשמל.

6. ביצוע עבודת חשמל

(א) לא יעסוק אדם בביצוע עבודת חשמל, אלא אם יש בידו רשיון מאת המנהל המתיר לו ביצוע עבודה מסוג זה ובהתאם לתנאי הרשיון; תקופת תקפו של הרשיון תיקבע בו.

למרות שהחוק כמעט אף פעם לא נאכף.... אני ממליץ בעבודות חשמל של מתח נמוך (220V) להשתמש בשרותיו של בעל מקצוע.

שילוב של חשמל, מים והארקות מתכון לסכנה.

להבנתי החוק מדבר על עבודות של תשתית חשמל.

אולי גם אסור לי לפי החוק להלחים מגעים בשלט של הרכב?

פורסם

1. הגדרות

בחוק זה -

"מתקן חשמלי" - מתקן המשמש לשם ייצור חשמל, הולכתו, הפצתו, צריכתו, צבירתו או שינויו (טרנספורמציה), לרבות מבנים, מכונות, מכשירים, מצברים, מוליכים, אביזרים וציוד חשמלי קבוע או מיטלטל, הקשורים במתקן;

"עבודת חשמל" - התקנה, בדיקה, שינוי, תיקון או פירוק של מתקן חשמלי, לרבות השגחה על ביצוע עבודה כאמור ועריכת תכניות טכניות לביצועה;

פורסם

דרך אגב, חשמלאי לוקח להחלפת בית מנורה פשוט בתקרה, סדר גודל של 300-400 ש"ח על עבודה בלבד. (שמעתי את זה מידידה שמתביישת לבקש עזרה ומשלמת ביוקר)

אני לא רוצה לחשוב כמה היו לוקחים לי על התקנת מאוורר תקרה כמו שעשיתי לפני שבועיים....

אז אי אפשר על כל שטות להזמין בעל מקצוע, במיוחד כאשר הוא יקח על החלפת גוף חימום ועבודה כ500 ש"ח שזה שליש ממחיר מכונה חדשה ובערך השווי של המכונה הנוכחית.

תאמין לי שהחשמלאי , שהשכלתו מוטלת בספק ויתכן שקיבל את התואר באיזה בית ספר מקצועי קקיוני ,

יעשה עבודה פחות ממני או כל אחד אחר עם ידיים טובות והבנה בסיסית (או במקרה שלי הרבה יותר מבסיסית - אני מהנדס חשמל במקצועי)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אייל, מהנדס חשמל הוא לא גם חשמלאי?

למיטב ידיעתי מהנדס חשמל נידרש למלא בקשה, לשלם אגרה (כמובן), לעבור בחינה קלילה למדי (חוק אוהם הוא אחד הדברים המשמעותיים שבה) ואז הוא מקבל רשיון חשמלאי.

כמובן שרשיון פורמאלי נדרש לעסק שפועל על בסיס מסחרי, אבל לתיקונים בבית? :shock:

פורסם

גוף החימום פורק בהצלחה והוא אכן שרוף עם ריח חריכה בריא...

הקושי העיקרי היה לשחרר אותו מהאבנית, לשם כך פתחתי את צינור הניקוז של הדוד, שקצה הגוף מותקן ממש מעליו ועם דפיקות פטיש עדינות וטלטולים שחררתי אותו מהמקום. :-P

זה המקום להודות (שוב !) לחברי הפורום שחלקו איתי את ידיעותיהם וחסכו ממני פירוק ארוך, מתיש ומיותר שלא היה מביא אותי לשום מקום... :oops:

פורסם

בכדי למנוע את נזקי האבנית אני נוהג פעם בחודש לשפוך 2 כוסות של חומץ לתוך המכונה ומפעיל אותה על תוכנית קצרה וטמפ' של 50 מעלות.

אפילו מכונת כביסה קריסטל מלפני 20 שנה אין זכר לאבנית (כמובן שזה תלוי גם במקום המגורים שלך).

בקישור תוכל לראות שאין זכר לאבנית כמעט על התוף. על גוף החימום היו מעא סימנים של אבנית.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=140235&highlight=%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%9C

חלקים למכונה אני קונה אצל דובין או בפ"ת אצל...שכחתי את השם.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...