Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר ללא התראה מוקדמת נשמעו רעשים מהמנוע/הגיר ולא הצלחתי להבחין מהיכן.

לאחר שהמנוע לא הצליח לעבור מהירות 80 קמ"ש,הטורים ירדו וכל הרכב רעד עצרתי מייד את הרכב.

אציין שלט נדלקה שום מנורה הרכב לא התחמם והיה שמן ונוזל קירור בגובה הנדרש.

מכונאי שהגיע למקום פירק את מכסה השסתומים ובדק אמר שהמנוע דופק והסיבה שאובחנה: קאמשאפט פגום.

ועכשיו לשאלות:

המנוע שעליו מדובר הוחלף במנוע מפירוק ועבר אצלי 24,000 ק"מ.

הייתכן שקמשאפט ילך ? והאם החלפת קאמשאפט מחייבת שיפוץ ראש מנוע כולל יישור,מילוי וחריטה/השחזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אורן,זה לפחות מה שנאמר לי.

אני מאמין שאין בלבול בין המושגים ובכל זאת האם המצב הנוכחי מצדיק שיפוץ ראש מנוע ?

פורסם

אני רוצה להוסיף שהמנוע עבד רק על שלוש בוכנות כאילו שיש בעיה עם שסתום תפוס.

בכל אופן הוא אמר שיש צורך גם בפלאשינג כדי לשחרר את החלק התפוס .

פורסם

עדכון- לא כל ראש המנוע שופץ.

אכן החלק הפגום היה קאמשאפט סורר שדפק וגרם למנוע לעבוד באופן מוזר על 3 בוכנות ולא על 4.

מה שבוצע:

פירוק והרכבת ראש מנוע לצורך החלפת קאמשאפט למשומש אחר עם אחריות +החלפת אטם ראש המנוע +פלאשינג+החלפת שמן ופילטר שמן .

כמו כן הראש נשלח לחרט לבדיקת לחצים אעפ"י שלא עבר התחממות כדי לוודא שהוא תקין .

סה"כ נזק:1700 ש"ח כולל עבודה ומע"מ.

פורסם

אביב,ביום שבת בבוקר בדרכי לעבודה,בתחילת הנסיעה הכל היה רגיל ולאחר שתי דקות פתאום נשמעו רעשים מכיוון המנוע כאשר הטורים ירדו ל-600-700 וכל הרכב רעד ללא יכולת להמשיך בנסיעה סבירה.

המכונאי שהגיע,מייד אבחן שהמנוע עובד על 3 צילינדרים,הרים את מכסה השסתומים כאשר הרכב אינו מותנע והתברר שהדפיקה הזו באה מהקאמשאפט.

בנוסף אובחן שנתפס שם משהו ועשו פלאשינג לשחרור התפיסה.

הייתה שם חסימה שהפריעה לפעולת הצילינדר הרביעי.

המנוע שעליו מדובר הוא מנוע מפירוק מקומי שהורכב ברכב לפני 20 חודשים ומאז נסעתי 24,000 ק"מ.(המנוע הוחלף בגלל תקלת לחץ שמן שהובילה לפיצוצו ).

במנוע שהוחלף,תמיד בדקתי מיים ושמן,לא היו בעיות התחממות והכל היה נראה תקין וגם לפני כן,לא היו סימנים שיעידו על תקלה מתקרבת ולא נשמעו שום רעשים כאלו /אחרים ,לא נדלקו מנורות אזהרה /חום מנוע תקין נשמר.

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי,יש 2 אפשרויות:

או שנתפס מרים שסתום וגרם לדפיקות,והקאמשאפט הוחלף שלא לצורך.

או שישנה בעיה של לחץ שמן שאינו מגיע לראש המנוע וגורם לפיקות להשחק,ואז התקלה תחזור.

בברכה,אורן

פורסם

ולכן אני אומר שחשוב שהבין מה הכשל שהיה בקאמשאפט שהוחלף. אם המוסך לא יודע להראות לך מה הבעיה בקאמשאפט לדעתי אתה צריך להתחיל לדאוג. בכל מקרה היה כדאי שתיקח אותו ותבדוק את הנושא. אני מצטרף לדעתו של אורן.

פורסם

ובכן,גירסת המכונאי לאירועים היא שהקאמשאפט דפק,הכוסיות שיושבות על השסתומים השתפשפו וכתוצאה מכך,האוטו עבד רק על 3 בוכנות.

נאמר לי,שפורק ראש המנוע,הוחלף אטם הראש,הראש נשלח לבדיקה אצל חרט ונמצא תקין סה"כ כך שחוץ מהחלפת החלקים התקולים לא נעשה מילוי וחריטה לראש.

כמו כן,מכיוון שחגורת הטיימינג הוחלפה יחד עם המותחנים ומחזירי השמן לפני 24K בהחלפת המנוע לא הוחלפה החגורה והאביזרים הנלווים לה.

פורסם

אורן,אני חושב שזה כבר לא יהיה רלוונטי כיוון שהרכב תוקן ,ראש המנוע הורכב חזרה ולצלם את המנוע חיצונית לא יכול לעזור אלא אם תגיד שכן.

• תוכן חדש...