Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביב, לא הרגזת אותי ,לא אתה ישירות בכ"א, סביר להניח שזה המבחן שקרב עלי ביום ראשון, שמוציא ממני עצבנות יתירה. מצטער שהוצאתי את זה עליך (הסליחה עמך, למרות שעדיין אני מרגיש שאתה "מחפש אותי" :? ).

1. אתה צודק ידידי, מיהרתי להסיק מסקנות, ביודעי שהבחור חדש בתחום המדידות והייתי בטוח שטעה (מה שאכן כנראה קרה).

ביטחון עצמי - אני שומר לבחורות. ביקורת? ממש לא, סה"כ ניסיתי לעזור לבחור, ואני מקווה שהצלחתי. בכל אופן, הנושא הרבה יותר ברור לו כעת. ובנקודה זו אוסיף, זה נהיה שרשור דו שיח ביני לבין BOSS, אם יש לאנשים אחרים דברים להוסיף (כמוך למשל, או כל אחד שמבין בעניין), למה אף אחד לא משתתף?

2. תמימות דעים.

3. :roll:

4. אם מה שאתה אומר נכון, אזי זה מאוד מצער. כל אדם המבין דיו בחשמל (לרבות הנדסאים, ופי כמה וכמה מהנדסים), צריך להכיר את המושג "מתח פריצה" וכיצד הוא בא לידי ביטוי. לא צריך ללכת רחוק עד לאוטו, הבט במצית סיגריות פשוט עם הצתה אלקטרונית (בניגוד לגלגלת + אבן המוציאה ניצוץ). עם זאת, איני חולק על כך, כי לא בדקתי מקרוב/עשיתי סקר.

ארז

ל- BOSS:

הנה רעיון עליו חשבתי (וביצעתי) כשלא ידעתי מה התנגדות החוטים הרצויה לי:

לך לחנות חלפים או למחסן היבואן, ובקש חוטי הצתה המתאימים לרכבך. בדוק עם מכשיר המדידה שלך את התנגדות החוטים, וכך תדע מה מצב החוטים הישנים שלך, והאם הפרשי ההתנגדויות גדולים.

עדיף שתלך כשעל פתק רשמת מראש את התנגדויות החוטים הישנים, כך תדע במקום אם צריך להחליף, ואם תרצה בכך - תקנה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם יש לאנשים אחרים דברים להוסיף (כמוך למשל, או כל אחד שמבין בעניין), למה אף אחד לא משתתף?

לא יודע לומר לגבי אחרים, אבל אני יודע לומר שאני מצמצם השתתפות בגלל ריבוי מגיבים שמקשקשים בלי הכרה, וכמעט בלי ביקורת ממנהלי הפורום (שדווקא מאוד מקפידים על הכותרת בזמן האחרון, אבל מה עם התוכן?).

פורסם

זה בסדר גם אני (כבר) לא נעלב. ובהקשר של לחפש אותך, אתה יכול להיות בטוח שכל פעם שלא תדייק אני אהיה שם :-)

אני מנחש (סתם ניחוש) שיש לך מבחן כלשהו באחר מהקורסים בדרך להנדסת חשמל. בכל מקרה הרבה בהצלחה, מי כמוני מבין אותך. לך תחרוש במקום לקשקש בפורום.

(אגב הנושא של מתח פריצה אמנם קשור מאד למערכת הצתה, אך לא רלוונטי כלל לויכוח הנ"ל שכן במערכות הצתה קיימים חוטים בעלי התנגדות אפסית וכן חוטים בעלי התנגדות גבוהה, הכל תלוי בתכנון המערכת).

חנן אני מסכים מאד (ובהמשך למה שדיברנו ביום שישי), זה בהחלט מייאש.

פורסם
זה בסדר גם אני (כבר) לא נעלב. ובהקשר של לחפש אותך, אתה יכול להיות בטוח שכל פעם שלא תדייק אני אהיה שם :-)

אני מנחש (סתם ניחוש) שיש לך מבחן כלשהו באחר מהקורסים בדרך להנדסת חשמל. בכל מקרה הרבה בהצלחה, מי כמוני מבין .

אני אשמח, ביקורת בונה אותי ולא להיפך (למרות שאני נלחם על צדקתי כשנראה לי).

(מבחן באנלוגיים ד"א, חומר קשה, אבל אני אוהב אותו - זה המסלול העיקרי שלי - מזוכיסט כבר אמרנו ? :? )

טוב, צפיפות הרעש קוראת לי...

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ניתן לבדוק כל חיישן מחוץ לרכב בתנאי שידועים לך הערכים של התתנגדות שאמורים להתקבל, אך בדיקה זו לעולם לא תהיה מושלמת כי אין עומס חשמלי על החיישן וחיישנים שיכולים לצלוח בדיקת התנגדות יכולים לא לתפקד תקין ברכב.

יש גם חיישנים שערך ההתנגדות שלהם מאוד גבוה ואין דרך לבדוק את התפקוד שלהם שהם מחוץ לרכב כמו חיישן חמצן, חיישני הול וכו'.

פורסם

ניסיתי לבדוק רציפות בחוטיי ההצתה בעזרת אופציית ה"צפצפה" שברב מודד אך להפתעתי נוכחתי לגלות שאין שום ציפצוף כאשר אני נוגע במתכת שבתוך "המגף" של החוט הצתה איך ייתכן מצב כזה ,זה אומר שיש נתק באמצע הכבל או שאוליי המצב תקין ויש רציפות רק כאשר הכבל מקבל מתח וניצוץ כשהוא מורכב על סליל הצתה שברכב , מה דעתכם המצב תקין או לא?

פורסם

בבדיקת רציפות אתה מקבל צפצוף רק כאשר ההתנגדות היא מתחת לערך מסוים (נדמה לי ש30 אוהם, אבל אני לא סגור על זה ויתכן גם שזה תלוי במכשיר הספציפי).

בכבלים שלך ההתנגדות הרבה יותר גבוהה ולכן לא תקבל חיווי רציפות.

פורסם

אני רק רוצה לחדד כאן עיניין שאף אחד מהמגיבים פה בשרשור לא נתן עליו את הדעת, הבחור מציין מדידה של 9 אוהם ,

בערכים כאלו חוטי רב המודד משפיעים מאוד על המדידה, בא נגיד שכל חוט הוא בעל התנגדות של 3 אוהם אז 6 אוהם זו המדידה שלך, רתה מוסיף את התנגדות הכבלים של רב המודד, ואתה מקבל תוצאה שגויה

כדי למדוד בצורה אמינה ומדוייקת , או לפחות לנסות לקבל קריאה מדוייקת במיוחד בתחומים של אוהמים בודדים יש להשתמש ברב מודד שמסוגל למדוד בשיטת 4WIRE

שכן במדידת התנגדויות גבוהות מזניחים את התנגדות החוטים

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אצטק, לא קראת לעומק.

המדידות שBOSS עשה הן בKOHM כלומר 9000 אוהם.

פורסם

ארז צודק. מה גם שהתנגדות החוטים של רב המודד נמוכה בהרבה מאוהם אחד (לפחות במודדים סבירים) ולכן אין בעיה למדוד ערכים של אוהמים בודדים, הסטיה אמנם גדולה יחסית אך סבירה עבור אפליקציות רגילות.

פורסם
בבדיקת רציפות אתה מקבל צפצוף רק כאשר ההתנגדות היא מתחת לערך מסוים (נדמה לי ש30 אוהם, אבל אני לא סגור על זה ויתכן גם שזה תלוי במכשיר הספציפי).

אני מניח שאני יכול להירגע ואכן זו התשובה לכך שאיני יכול לבדוק רציפות בחוטיי ההצתה נכון?

פורסם

במכשירים פשוטים הזמזם (פיזואלקטרי) מזמזם כאשר ההתנגדות נמוכה מ-100 אוהם.

התנגדות של הפרוב+חוטים נעה בין 0.1-0.3 אוהם .

חדל קשקשת אלה נתונים של המכשיר הפשוט שבידי (לא פלוץ..).

איזה כייף לי :)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מידות החוט לא תורמות דבר כיוון שההתנגדות שאתה רואה מקורה בנגד שנמצא בקצה/קצוות החוט ולא במוליך עצמו.

תראה מה ההתנגדות שרשומה על החוט. בכל מקרה תשווה לחוטים האחרים. אם ההתנגדות היא באותו סדר גודל אז החוט תקין בהנחה והוא מתאים לרכב.

• תוכן חדש...