Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בקרוב מתכנן לרכוש מגבר מונובלוק להרכב שלי

ובכיוון להוסיף עוד סאב (כנראה עוד 1 באותו דגם לזה שבחתימה שלי)

אך נזכרתי שהסאב הקודם שלי שדורש תיקון קל עדיין נמצא אצלי ואולי חבל על ההשקעה של רכישת עוד סאב

בשביל לשמור את התקציב להשתדרג בעתיד בקומפוננט

הסאב שנמצא ברשותי הינו Polyglass 33 V1 של פוקל סאב שאני מאוד הייתי מרוצה ממנו בגולף שהייתה לי

אז שאלתי למעשה היא האם כדי לי לבצע את התיקון הקל ולצרף אותו בייחד עם הסאב הקיים?

או שיהיה לי דפיקות מנוגדות וזה יהרוס לי את הסאונד ברכב?

השמח לעוזרים המבינים בדבר!

בתודה אדם-הגולפנית!

:roll:

פורסם

רצוי לא לשלב סאבים מדגמים שונים ו\או יצרנים שונים בגלל הבדלים בפעולה של הסאבים.

תחשוב שיש לך סאב אחד עם XMAX מטורף של 4.5 ס"מ כמו למשל הW7 ואז יש לך סאב אחד עם XMAX יחסית סטנדרטי של 2.2 ס"מ

לסאב אחד יש מסת ממברנה X ולשני Y

ועוד ועוד נתונים שונים, אני בספק אם תוכל להשתלט על הסאונד ברכב.

אם כבר אתה רוצה דאבל סאב - שיהיו שני סאבים זהים.

אני זוכר בתחרות הראשונה של אממא היה אחד עם סאב אחד 15 אינטש של דראגסטר וסאב שני 12 אינטש של חברה אחרת, נדמה לי של לייטנינג אודיו - היה לו דאבל באס לא משנה מה הוא שמע, הבהמה של דראגסטר היתה מגיעה שעתיים אחרי הסאב הקטן יותר :lol:

לא מומלץ - אלא אם כן יש לך HU עם 6 ערוצים של טיימקורקשיין ואז אתה יכול לחבר סאב אחד לימין וסאב אחד לשמאל ולהתחיל לשחק - אבל עדיין נראה לי שזה לא ממש יעזור. לא מומלץ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם אתה רוצה לקבל מהסאבים האלו משהו שקשור ל SQ אז תוותר על סאבים שונים אחד מהשני.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר אז ע"פ דעתך אני מבין שאם (בוא ונגיד) החלטתי לשלב את שני הסאבים

שאני לא ייצפה להנאה מרובה אלא אולי לעוד רעש וחוסר דיוק (בין 2 הסאבים) אפשר להגיד!

פורסם

הדרך היחידה לשלב ביניהם.

הם לתת לכל אחד לנגן תווך תדרים שונה.

אבל בגלל ששניהם באותו גודל אז אין משמעות.

אם היה לך אחד 18" או 15" והשני היה 10" או 8"

אז הגדול היה מנגן תדרים נמוכים. 20-40. והקטן היה מנגן 40-60.

וגם אז זה סיפור לא קטן של כיוונים.

בקיצור לא ממולץ.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

הסאבים יגרמו לביטול תדרים אחד של השני, ככול שהסאבים שונים אחד מהשני כך הסאונד יהיה רע.

במקרים מסויימים זה עלול לגרום נזק לסאבים.

לשם המחשה תנסה לשים סאב 8 אינטש מבלי שיהיה מחובר לכלום בתא המטען ביחד עם סאב (מפלצת) 15 אינטש ותראה מה יקרה לסאב הקטן והמסכן. בזמן שהאוויר בתא המטן נדחף ע"י הסאב הגדול הסאב הקטן יכנס פנימה ויקרע.

מקווה שהבנת את העניין.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

חברים יקרים

לא לשכוח ולהתבלבל שני הסאבים הם לא כזה בהבדל משמעותי הפוקל הינו 13" וההרץ הינו 12"

פשוט אין ספק אני לא מחפש אטרקציות וחיפוש אחרי הלא נודע אלא אולי לחסוך בעוד סאב כי הוא באמת ייקר בתיבה המקורית

ואם אני ירכוש אני כבר יביא עוד 1 באותו הדגם ובתיבה מקורית מה שמייקר מאוד את המחיר אבל אם יש לי את האופצייה לנסות ולמנוע זאת אז למה לא?

בכל מקרה בגלל זה אני מתייעץ ומברר היטב לפני שיקולי דעת מוטעים שאני יכול להפעיל על עצמי!

פורסם

פוקאליס מקודם הגבת כי 8" ו15" מלצתי יגרום לנזק ועכשיו עדיין ההבדל הוא מזהרי ולא כזה משמעותי כמו שהמחשת בהתחלה

האמת אני מבין ששני סאבים מבית שונה זה ניגודים אך לא מיודע ראיתי המון התקנות של סאבים ברכב (בניות) ששילבו סאבים שונים.

אני לא בא להתווכח פשוט אני ישמח לשמוע עוד חוות דעת אולי מניסיון אנשים שניסו בעבר!

פורסם

זה רעיון גרוע לשלב 2 סאבים שונים שעוד ינגנו את אותו תווך תדרים!

אתה מחפש רעש או מוזיקה תחליט!?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

לא רוצה להיות נודניק אבל הייתי חייב להוסיף משהו.

ניסוי שראיתי בעיניים לפני מספר שנים במסגרת פרויקט סיום של שלושה סטודנטים בארץ כלל שני רמקולים שהיו בדיוק ההפכים אחד של השני, כשרמקול אחד דחף השני נכנס פנימה ולהיפך, כאשר רק רמקול אחד מבין השניים ניגן היה צליל, כאשר שניהם ניגנו ביחד היה שקט כמעט מוחלט (ביטול אחד של השני).

כאשר שני הסאבים שווים, הם ינסו לדחוף אוויר ביחד, יהיה להם קשה יותר ולכן צריך הגברה טובה למצב כזה, אבל הם עדיין ידחפו ביחד ולא יעוותו את הצליל, כאשר הסאבים שונים אחד ידחוף יותר ואחד פחות, או גרוע מזה אחד ידחוף ואחד "ימשוך" והם יגרמו לביטול וועיוות הצליל.

הדוגמאות שאני מביא קיצוניות כדי להמחיש את הבעיה מקווה שהעניין סגור.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• תוכן חדש...