Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול החלפתי בין המערכת שנמצאת בג'אסטי מודל 91 שלי לבין המערכת שנמצאת ביונדאי לנטרה 00' של ההורים(שגם עליה אני נוהג).

כאשר באתי לחבר את המערכת המתאימה,הרעה תקלה,המערכת אינה נדלקת.בדקתי את הפיוז,הוא לא שרוף.בדקתי מתח בחוטים,בכולם היה חוץ מהחוט שמגיע מהסוויץ'!

ב-2 הרכבים.

ולא משכתי ולא שיתי כלום,יש לציין כי בעבר הוצאתי את המערכת בעצמי מליון פעמים,החוצה,באותה צורה ולא הייתה שום בעיה של משיכת חוטים,גם הפעם לא.

מה קרה?

בתודה גיא

Justy For Ever

תחת פרוייקט קוסמטי "קטן",בקרוב תמונות!

פורסם

מכיוון שאין לי אפשרות לערוך כרגע.

אני אתקן מעט את הנוסך של השאלה והמידע.

ישנם שני חוטים של + המגיעים אחד מהמצבר והשני מהסוויץ'(תקנו אותי אם אני טועה).החוט המגיע מהסוויץ' כנראה ונותק במהלך דרכו כאשר שלפתי את המערכת.

מכאן מגיעה הבעיה,בדקתי כמו שאמרתי ואין מתח בחוט(בחלק הנגלה לעין),ניסיתי להגיע לחוט אחר אבל גם הוא לא עבד.

מכאן הבנתי שכנראה משכתי את צמת החוטים יותר מדיי(למרות שלא נראלי,הייתי שולף המון את המערכת כדי לבדוק דברים בחוטים שלה,ואף פעם זה לא קרה).

מפה לשם,סידרתי את המערכת שתבוא גם לפני סוויץ'.ומכאן הגעתי לבעיה נוספת.

כאשר אני לוחץ על הכפתור של 4 ווינקרים(איתות מצוקה או איך שלא קוראים לזה) זה לא פועל.האיתותים פועלים כרגיל!מצויין אבל ה-4 ווינקרים לא פועלים.

זה מעצבן,גם ה4 ווינקרים בג'אסטי וגם 2 המערכות צריך לדאוג לכבות ולהדליק אותם,זה מעצבן נורא.

איך אוכל לסדר את הבעיה?

אני רוצה לדעת בערך ,מהיכן מגיע החוט של הסוויץ שמגיע למערכת,ואני אחדש אותו,אעשה חוט חדש(בשני הרכבים-יונדאי לנטרה 00' 1600 וסובארו ג'אסטי מודל 91).

תודה רבה

גיא

Justy For Ever

פורסם

הייתי מציע שתפנה לבעל מקצוע ותשלם כמה גרושים בכדי שמישהו שמבין מעט יותר בחשמל יתן את דעתו.

תסביר איך הגעת למסקנה (איך אתה בודק) שבחוט שמגיע מהסוויץ' אין זרם כאשר הסוויץ' פתוח. בכל מקרה פיוזים נבדקו?

פורסם

הפיוזים שבמערכת נבדקו,הפיוזים של ש ארהאוטו לא.

ובדקתי את זה ע"י כך שלקחתי את החוט שמגיע מהסויץ' ומתחבר למערכת ע"י הדבר הזה שנראה כמו מברג ומראה אם ישנו מתח או לא. בדקתי והגעתי למסקנה שאין בחוט הנ"ל מתח.

גם כשחיברתי אותו למערכת היא לא עבדה.

מכאן הבנתי אני ואח של חברה שלי שהוא חשמלאי ומכונאי(ומתעסק במערכות גם) שהבעיה היא בחוט הזה.

אין לו זמן הוא בצבא,אין לו זמן לשבת איתי ולבדוק מאיפה התקלה.אז הוא אמר שצריך להביא את החוט של המערכת מהסוויץ' מחדש!וזה בעיה.זה אוטו ישן והמון מקומות לא מוכנים להתעסק עם חוטים כל כך ישנים!.

אני רק רוצה לדעת עכשיו שני דברים:

איך בודקים אם הפיוז שרוף או לא?(את הפיוזים במערכת הוא בדק לא בדיוק ראיתי איך)

ואם זה לא פיוז מאיפה מגיע החוט הזה,בדיוק איפה אני צריך לפתוח ואיזה צבע הוא אמור להיות.

בתודה

גיא

Justy For Ever

פורסם

guyjoy, אם הפיוז שקוף אז תסתכל על המתכת שבתוכו שהיא שלמה ולא מנותקת.

אם הפיוז בצבע אטום, קנה רב מודד הפשוט שבפשוטים (יעלה לך 30 שקל), שים את הבורר שלו על מצב רציפות, חבר את שני הכבלים של המודד אל שתי רגלי הפיוז. אם יש צפצוף - הפיוז תקין, אם לא - הפיוז שרוף.

לדעתי כדי לך לקנות רב-מודד, הוא ישמש אותך לעוד הרבה דברים - קנייה משתלמת.

פורסם

אני לא הבנתי איך לבדוק את הפיוז,אתה אומר לי דרכים ומושגים שאיני מבין.

אז כדי שאתה תבין איך להסביר לי:

אני רק יודע שיש מעין מגירה,שכאשר פותחים את הדלת שלה מאחור יש פיוזים מסודרים ב-2 טורים או 4 טורים,לא זוכר.

אני יודע שיש שולפן מיוחד כזה ששולף אותם.

זאת הכוונה ?להוציא אותם ככה ולבדוק?

עכשיו תסביר לי בדיוק איך לבדוק

תודה רבה רבה

גיא

Justy For Ever

פורסם

בוא נתחיל מזה שאני אסביר לך מה הפיוז ומה מטרתו. הפיוז הוא בסה"כ חלק ממתכת שכאשר עובר בו יותר מדי זרם (יותר מהמספר שרשום עליו) הוא נשרף ומתנתק, אתה ממש יכול לראות אותו חתוך.

ישנם פיוזים בעלי מעטפת פלסטיק שקופה שדרכה אתה יכול לראות את המתכת שאמורה להישרף בזמן שעובר דרכו זרם גבוה.

וישנם פיוזים בעלי מעטפת פלסטיק אטומה, שדרכה אתה לא יכול לראות את המתכת של הפיוז.

אם זה שקוף כאמור, אתה פשוט מוציא את הפיוז ומסתכל אם המתכת שבתוכו נראית שרופה או חתוכה, ואם הפלסטיק אטום, אתה צריך לבדוק את הפיוז ע"י מכשיר מדידה.

אפשרות נוספת, אם יש פיוז מסויים שאתה חושב שהוא שרוף, אבל אתה לא יכול לראות זאת כי הפלסטיק שלו אטום, פשוט תקנה פיוז כזה חדש ותחליף. פיוזים עולים היום באמת גרושים ולדעתי כדאי לך פשוט להחליף מאשר לשבור את הראש.

051007_ChangeFusePR_2_small.jpg

השמאלי- פיוז תקין, הימני- פיוז שרוף

• תוכן חדש...