Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה משרות של שירות לקוחות וטלמרקטינג דורשים לחתום על התחייבות לחצי שנה- שנה, נאמר לי כמה פעמים שדרישה זו לא חוקית וגם אם חתמתי אז אין לחברה שום זכות לגבות ממני "קנס" אם אני עוזב לפני, ואם הם כן מורידים מהמשכורת את הקנס אז מספיק לשלוח להם מכתב מעו"ד ואז הם מחזירים את הכסף.

אז רציתי לשאול האם זה נכון?

פורסם

אתה לא מספיק גבר לכבד את המילה שלך שחתמת ? הריי ידעת על מה אתה חותם ובכל זאת הסכמת אז למה עכשיו שלא מתאים לך אתה מנסה לברוח מזה ?

אני הייתי (עכשיו כבר לו כי עברה התקופה) בחוזה התחייבות בחברה בא אני עובד הם מחתימים לשנה בגלל שאתה עושה קורס של שבועיים ללא עבודה יענו נטו לימודים, חתמתי וידעתי מראש שאם אני אעזור אני אקבל את הקנס ואסתום את הפה,

חלק מהיותך אדם בוגר זה לעמוד במילה שלך, אף אחד לא סובב אותך והחתים אותך בלי שתדע, ידעת על מה אתה חותם ובאותו רגע לא היה לך משהו אחר המקום עבודה הזה פירנס אותך לא נראה לי יפה ומכובד לירוק לו בפרצוף ברגע שזה לא מתאים לך

פורסם

מיבחינת חוק חופש העיסוק אתה יכול לחתום גם על התחייבות של 100 שנה ולהיתפטר אחרי הימים כפי שמופיעים בחוק ולא יוכלו לקחת לך כלום למעט תשלום בעבור ההכשרה שצריך להיות רשום בחוזה.

דוגמא, הם רשמו בחוזה שההכשרה היא חודש עבודה ושווה ל 5000 שקל.

חתמת על עבודה עד שנת 2185

התפטרת אחרי יום יומיים שבוע, אתה לא חייב להם כלום.

אחרי חודש וחצי שעברת את ההכשרה התפטרת, נתת להם את מספר הימים הקבועים בחוק (יום או 2 ע'פ זמן זה) הם יכולים לנכות ממך רק 5000 שקל ואם הם לא רשמו אותם אז הם יכולים לחפש את כושי. (רמז, הוא ב 101 ק'מ לפני אילת)

אני בעצמי בעבודה הקודמת שלי היה רשום לי בחוזה שנה התחייבות, חתמתי ברצון וחיוך, התפטרתי אחרי חצי שנה, הזכירו לי את עניין ההתחייבות, השתקתי אותם ב sue me !!

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אתה לא מספיק גבר לכבד את המילה שלך שחתמת ? הריי ידעת על מה אתה חותם ובכל זאת הסכמת אז למה עכשיו שלא מתאים לך אתה מנסה לברוח מזה ?

אני הייתי (עכשיו כבר לו כי עברה התקופה) בחוזה התחייבות בחברה בא אני עובד הם מחתימים לשנה בגלל שאתה עושה קורס של שבועיים ללא עבודה יענו נטו לימודים, חתמתי וידעתי מראש שאם אני אעזור אני אקבל את הקנס ואסתום את הפה,

חלק מהיותך אדם בוגר זה לעמוד במילה שלך, אף אחד לא סובב אותך והחתים אותך בלי שתדע, ידעת על מה אתה חותם ובאותו רגע לא היה לך משהו אחר המקום עבודה הזה פירנס אותך לא נראה לי יפה ומכובד לירוק לו בפרצוף ברגע שזה לא מתאים לך

מה הקשר להיותו גבר ולכבד מילה?

אתה יודע שגם אם אתה מסכים לעבוד בשביל מתחת לשכר מינימום עדיין המעביד שלך עובר על החוק ומחוייב לשלם לך הפרשים?

ואם הוא חתם בתמים וחשב שהחוק מתיר את זה ובאמצע הוא רוצה לעזוב ומגלה שהחתימו אותו על חוזה לא חוקי, אז מה רק כדי לכבד את החתימה שלו הוא ישאר?

גם אני היתי באותה הסיטואציה והחלטתי שלא לעבוד שם כי אישית אני לא מוכן להתחייב לאף אחד על שום דבר כי אני לא יודע מה יקרה בעוד X זמן.

ובנוסף, מישהי שאני מכיר כן הלכה לעבוד במקום עם התחייבות והכשרה שעולה המון כסף באבטחה בנמל אשדוד, היא רצתה לעזוב שם לפני סיוף ההתחייבות שלה ורצו לחייב אותה בקנס יציאה מלא, העורך דין שלה בדק את העניין ומסתבר שלא ככה החוק.

אם למשל הקנס הוא אלף ש"ח, וההתחייבות היא לשנה. ואתה עוזב אחרי חצי שנה, הוא יכולים לקנות אותך ב-500 ש"ח.

יש קיזוז מסכום הקנס ככל שאתה עוזב קרוב יותר לסוף החוזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כולה שאלתי על חוקיות של נושא ואתה מתחיל לחנך אותי ולחפור על כן גבר לא גבר. לא ביקשתי תגובות כאלה אז שמור אותן לעצמך. תודה

אני בעצמי בעבודה הקודמת שלי היה רשום לי בחוזה שנה התחייבות, חתמתי ברצון וחיוך, התפטרתי אחרי חצי שנה, הזכירו לי את עניין ההתחייבות, השתקתי אותם ב sue me !!

אז למרות מה שהסברת שהם יכולים לגבות תשלום על הכשרה, לא גבו ממך את הקנס?

פורסם

אם עברת הכשרה וההתחייבות היא תמורת ההכשרה, הרי אתה מחוייב לשלם לחברה את עלות ההכשרה באם תעזוב לפני סוף התקופה. חוצמיזה, בתפקידים מעיין אלו, אין להם מה לעשות (ובצדק)!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בכל מקרה התחייבות לא צריכה להיות הקריטריון שלך בחיפוש עבודה.

נכון אבל אני סטודנט ויהיה לי זמן לעבוד רק בסמסטר א', כלומר עד סוף אפריל בערך, ולכן הקריטריון של ההתחייבות די קריטי פה

פורסם

עד כמה שאני יודע חייבת להיות מידתיות בתשלום הקנס.

אם לדוגמא התחייבת לשנה שלמה והקנס הוא על סך 1000 ש"ח, במקרה והתפטרת אחרי חצי שנה אתה צריך לשלם רק חצי מהקנס, דהיינו 500 ש"ח. הנה קישור שתומך בזכרוני: http://www.kavlaoved.org.il/faq.asp?pid=231

אם אתה מועסק דרך קבלן כוח אדם, הרי שההכשרה שלך חייבת להיות מוגבת בתעודות רישמיות ומוכרות. קרא כאן: http://www.hilan.co.il/calc/Legislation.aspx?type=law&id=68

לדעתי מדובר בדרישה דרקונית, מגעילה ומאוד מעצבנת, ואישית אני נמנע מלעבוד במקומות עבודה שמבקשים לחתום על סעיף כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפי החוק אסור לנכות ממשכורתו של עובד ללא הסכמתו. אם בהתחייבות שחתמת לא מצויין שאתה מאשר להם לנכות את הסכום הם יכולים רק לשלם לך משכורת מלאה ולתבוע אותך על הקנס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אצלנו הקנס הוא בעבור תקופת הקורס וההכשרה שהושקעה בעובד ובואו לא נשכח- שילמו לו על כך...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
תמיד אפשר לגרום להם לפטר אותך =]

תהיה יצירתי בקטע[לצעוק על אחד הלקוחות זה שיטה מעולה =]

עדיף לא לשרוף גשרים , אתה לא יכול לדעת מתי תצטרך המלצה ו/או את המעסיק שעזבת. גם סיום עבודה עדיף שיהיה ברוח טובה , הרושם האחרון לא פחות או אולי אפילו חשוב יותר מהרושם הראשוני.

GOT סחוג?

פורסם

לדעתי מדובר בדרישה דרקונית, מגעילה ומאוד מעצבנת, ואישית אני נמנע מלעבוד במקומות עבודה שמבקשים לחתום על סעיף כזה.

המון עבודות רציניות ביותר דורשות סעיף כזה.

במיוחד עבודות עם תקופת הכשרה ארוכה (חודש קורס + 3 חודשים עד שאתה באמת יעיל לדוגמא בהרבה חברות הייטק)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לדעתי מקומות העבודה שמבקשים התחייבות שכזאת הם מקומות בהם קצב תחלופת העובדים גבוה, ומקומות עבודה אלו מנסים להקטין את קצב התחלופה ע"י התחייבות דרקונית.

חברות שמספקות תנאי עבודה טובים, משכורות טובות ועבודה מעניינת לא צריכות קנסות וחוזים כדי לשכנע את העובד להישאר בכוחותיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...