Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:roll:עצוב לראות איך מכונאים ותיקים וטובים הולכים ונסוגים אחורה, בעידן החדש די שנורת תקלות דולקת ומכונאי שלנו רב-הניסיון עומד המום ללא יכולת לסייע לנו והוא בצער מפנה אותנו אל מוסך אחר שלו יש סורק תקלות ובו יודעים אנגלית היכולים לקרוא את מה שהסורק מראה ! וגם לתקן את הטעון תיקון.

דוד ברזילי

:wink::wink::wink::wink:

ברזילי, אל יעצב לבבך. המכונאי רב הנסיון לא עומד המום ללא יכולת לסייע, הוא אינו מפנה למוסך אחר, שיש לו סורק תקלות.

יש קומבינטורים חכמים שלוקחים את מכונית הלקוח בעצמם לבדיקת מחשב, ואת התיקון הם מבצעים בעצמם.

אני מכיר כאלה גם בין חברי הפורום (לא אזכיר שמות ). אינני רואה כל פסול בכך משום שאין ברירה וצריך להתפרנס. אני יכול לספר לך על מוסך ברחובות שהחליף ללקוח מנוע בפורד קונקט , לאחר ההחלפה הרכב לא הניע, בעל המוסך גרר אותו לחברת פורד בת"א. התגלה שהמחשב נשרף. הוחלף למחשב משומש. בעל הרכב חוייב ושילם תוספת של 3000 ש"ח לבעל המוסך. המנוע שהוחלף בגלל קרנק דופק נמצא אצלי לשיפוץ ולמכירה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

גם מכונאים שאינם מביני אנגלית,יכולים לקרוא ולמחוק קודי תקלות.

חבר הפורום "עובד_ב" תרגם את כל רשימת קודי התקלות OBD2 לעברית,וזה התגלה כפתרון טוב לאלו שלא מבינים אנגלית.

אורן

פורסם

המחשבים עשו את זה

בארצות הדוברות צרפתית באפריקה יש עליה דרסטית בדוברי אנגלית. חברות ישראליות שלא היו שולחות מי שלא שולט בצרפתית כבר מסתפקות בדוברי אנגלית (גרועה יותר מהאנגלית של המקומיים). הצעירים כולם מבינים אנגלית א"עפ שהתוכנות בצרפתית.

פורסם
המצב לא סופני והכותרת היא כמו כל כותרת עיתונאית רק רצתה למשוך תשומת לב, והשיגה לדעתי את מטרתה.

תקרא את המסר בהודעה ועזוב את הכותרת.

עם הזמן יותר יותר פעולות בתחום המכונאות בסיסית ידרשו לקרוא נוהל או להבין שרטוט, אין בה"ס מקצועיים שיש בהם מגמת מכונאות רכב ואי אפשר לאייש את כל צוות המוסך בהנדסאיי או טכניי רכב.

רצוי שמכונאי ידע לקרוא ולהבין אנגלית זה יקל על הצוות הבכיר ויוריד מהם עומס לרדוף כל היום אחר מה עושה כל אחד ומה להסביר לו.

איגוד המוסכים מעביר שיעורי אנגלית למכונאי רכב ובעלי מוסכים ואני מקווה שיותר גופים יצטרפו לכח המשימה ויפתחו יותר קורסי אנגלית טכנית ובעלי המוסכים ישתכנעו שזה נחוץ ויממנו/יספסדו לימודים אלו לצוות העובדים שלהם.

לפני שנים הצעתי למחלקת ההסמכה במשרד התחבורה להוסיף לתוכנית הלימודים "עבודה עיונית ומעשית עם התלמידים על כל נושא נלמד בסיוע ספרות עבודה/נתונים של יצרן כלשהו , ספרות באנגלית , שילמדו למצוא את כל הנתונים הדרושים לכל עניין אכן זה הוכנס.....

בכל אופן אני בכיתה עושה זאת אך ללא הצלחה גדולה בגין העדר ידע בסיסי באנגלית ובשל כיתה לא הומוגנית.

דוד

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

עיקר היתרון באנגלית הוא שכל הספרות הטובה והמתקדמת ביותר היא באנגלית , ואמנם מכונאי פשוט לא חייב לדעת , אבל מכונאי הלומד מחוץ להכשרה וקורא ברשת ובספרות באנגלית הרבה יותר משכיל ומתקדם ממקבילו שלא עושה זאת.

אני קורא חומר בנושא רק באנגלית , כי אין למצוא בעברית!

• תוכן חדש...