Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דייהטסו אפלאוז 1993 (מנוע 1600, גיר אוטומטי) והתופעה היא כזאת:

אחרי נסיעות ארוכות - יותר משעה, חסרה לי כמות מכובדת של מים.

כאשר רכשתי את הרכב, אחד המאווררים עבד הפוך, והרדיאטור היה כמעט ריק. טיפלתי במאוורר בעצמי (אני חשמלאי רכב לשעבר). כמובן שמייד הכנסתי את הרכב למוסך לטיפול 10000 (אין לי ספר רכב או כל תיעוד אחר לטיפולים). כיום בנסיעה מחוץ לעיר שעון החום כמעט לא עולה, בתוך העיר ובעליות הוא מגיע לכל היותר לחצי סקאלה. אבל מיד אחרי שאני מדומם מנוע, אני שומע ביעבוע ממיכל העודפים והמיכל כמעט עולה על גדותיו. אחרי שהכל מתקרר, אני מוצא שמיכל העודפים ריק לגמרי ושחסרים לי מים בגובה של כשליש מהרדיאטור. היו לי נזילות מים והן טופלו (החלפת צינורות), השמן נקי וללא סימני הקצפה, והפליטה מהאגזוז יבשה לגמרי.

החימום הפנימי ברכב תקין וללא נזילות, וכבר החלפתי את הפקק ברדיאטור.

פורסם

1- בדוק תרמוסטט והחלף במידת הצורך,בדוק משאבת מיים.

2- חזור לחשמלאי לרכב והפעם לא לשעבר לבדיקה מקיפה של מאווררים /יוניט מאוורר וכו'.יש לוודא גם תקינות וגם שהם אכן נפתחים בזמן (בערך באמצע החום)

קח בחשבון שרתיחת מנוע עלולה להוביל בסופו של יום לנזק שיעלה בעיוות ראש המנוע ומשם החלפת מנוע כמעט ללא אפשרות לשפץ ראש-במיוחד אם בעברו של הרכב השתמשו במי ברז בהמקום נוזל קירור.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

1. אני לפני טיימינג (מפני שאין לי שום תיעוד אם ומתי הרצועה הוחלפה) כך שבכל מקרה משאבת המים תוחלף.

2. נתת לי כיוון חשוב לגבי הטרמוסטט.

3. המאווררים נכנסים לעבודה בערך ברבע הסקאלה (תמיד באותה נקודה) ובכל מקרה לא עברתי את חצי הסקאלה (טפו טפו).

4. החשמלאי לשעבר זה אני (סתם לידע כללי, לא נעלבתי - אהבתי את ההערה).

המון תודה לך על העזרה ויום טוב!

פורסם

אם המאוררים נדלקים ברבע הסקאלה במקום במחציתה יש שני חשודים עיקריים:

א) טרמוסטט- כמו שכבר ציינתי.

ב) יש לשלול אפשרות של יוניט חום מזייפת ואז אתה באמת לא יודע איזו התחממות עבר הרכב ובאיזה טמפ' הוא היה בהתחממות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתה לי אותה בעיה..

זה פאקון ראש מנוע, תעשה מהר לפני שילך לך ראש מנוע, לי הלך ראש והחלפתי מנוע כי זה קמעט אותו מחיר.

ומדובר גם באותו סוג רכב .

פורסם

עשית בדיקה בלחץ למערכת הקירור ?

הפקק שהחלפת ברדיאטור הוא פקק מקורי של אפלאוז ?

פקקים שונים מגיעים עם התנגדות קפיץ שונה, הכפוף ללחץ התקין שאמור להיות בתוך המערכת.

אם החלפת לפקק רדיאטור שמשחרר לחץ לפני הזמן, אלה יהיו הסימפטומים.

פורסם

מחזק את מה שאמרו האחרונים, תנסה ללחוץ על הצינורות של מערכת הקירור, אם קשה לך, יש לחץ במערכת ואז האבחנה היא בעיה בראש מנוע.

אם ניתן ללחץ בקלות, תבדוק אם הצינור חם ועוברים בו מים ואינו סתום.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

תודה לכם על כל התשובות, ומצטער שלא יכולתי לענות בזמן, אני עובד במשמרות.

הצינורות לא קשים בזמן עבודה והם חמים. הביעבוע מתחיל כ- 10 עד 20 שניות אחרי שאני מדומם את המנוע, לא תוך כדי עבודה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עברה כבר שנה מאז שהפוסט נסגר אבל כרגע אני סובל מבדיוק אותה הבעיה ,

הוחלף טרמוסטט לפני 3 חודש , הוחלף רדיאטור חדש , הוחלף בית טרמוסטט ובוצע ניקוי של מערכת הקירור

למרות שעשיתי הכול לבד לא הופיעו נזילות , או חימום מנוע .

לפני כשבועיים הבחנתי שהמנוע מתחמם , מגיע לקצת מעל החצי שזה חריג באפלאוז , פתחתי מכנסה מנוע וראיתי שהפקק של הרדיאטור משחרר בועות , ניגשתי לחנות רכשתי אחד חדש ב30 שקל זהה לחלוטין לפקק המקורי שהיה על הרדיאטור המקורי שהוחלף.

לאחר החלפת הפקק , החלה תופעה של בעבוע במיכל עודפים .

ראיתי את שאר התשובות ודי נבהלתי לגבי ראש מנוע וכד'

ישמח לשמוע אם עוד מישהו נתקל בזה לאחרונה וכיצד פתר התקלה :)

פורסם
עברה כבר שנה מאז שהפוסט נסגר אבל כרגע אני סובל מבדיוק אותה הבעיה ,

הוחלף טרמוסטט לפני 3 חודש , הוחלף רדיאטור חדש , הוחלף בית טרמוסטט ובוצע ניקוי של מערכת הקירור

למרות שעשיתי הכול לבד לא הופיעו נזילות , או חימום מנוע .

לפני כשבועיים הבחנתי שהמנוע מתחמם , מגיע לקצת מעל החצי שזה חריג באפלאוז , פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהפקק של הרדיאטור משחרר בועות , ניגשתי לחנות רכשתי אחד חדש ב30 שקל זהה לחלוטין לפקק המקורי שהיה על הרדיאטור המקורי שהוחלף.

לאחר החלפת הפקק , החלה תופעה של בעבוע במיכל עודפים .

ראיתי את שאר התשובות ודי נבהלתי לגבי ראש מנוע וכד'

ישמח לשמוע אם עוד מישהו נתקל בזה לאחרונה וכיצד פתר התקלה :)

שחף שלום רב!

מה המספר שרשום על המכסה החדש0.9 או 1.1 ליברות?

האם מלבד בעבוע במיכל העבוי, קיים חוסר מים ברדיאטור, ו/או האם אתה מוסיף לאחרונה מי קירור למיכל העבוי או הרדיאטור?

האם שעון החום ממשיך לעבור את מחצית הסקאלה, לאחר החלפת המכסה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על המענה המהיר

רשום על הפקק 0.9 , על הפקק הישן שהוחלף לא היה רשום כלום בכלל .

לאחר החלפת הפקק , מנוע לא מתחמם כלל , מים נעלמים באיטיות ,ככה שאני מוסיף מים , הם בורחים מהיציאה שקיימת במיכל העיבוי .לפי החלפת הפקק הם היו בורחים מהפקק כרגע בורחים ממיכל העיבוי .

שאלתי די פשוטה , מה עוד יכול לגרום לבעיה הזאת מלבד בעיה הקשורה לפקום מנוע או ראש מנוע ?

פורסם

שלום רב!

יש לבדוק האם התרמוסטט שהחלפת, תקין ונפתח בזמן בצורה מקסמלית ולא חלקית, זאת תוכל לבדוק עלידי מישוש צינור מים י

עליון, בזהירות המתבקשת, מחשש לכוויה, אם שני הצינורות העליון והתחתון חמים במידה שווה בין 3 עד5 דקות מרגע ההתנעה.

מכיוון שרוב מערכת הקירור שלך חדשה, מלבד משאבת המים, ואם אני יניח שהיא תקינה, יש לבצע מידית, בדיקת לחץ הפוך, על מנת לשלול חדירת קומפרסייה למי הקירור, תופעה נפוצה מוכרת ומתסכלת באפלאוז.

בברכה

ובתקווה לבשורות טובות.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על ההמלצה , אני יבצע את הבדיקה הזאת במהלך הלילה אחרי העבודה ויעדכן באתר.

דרך אגב חבל שלא ציינתי החלפתי את משאבת המיים לפני 6 חודשים לערך .

יעדכן בהמשך ...

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
יש לי דייהטסו אפלאוז 1993 (מנוע 1600, גיר אוטומטי) והתופעה היא כזאת:

אחרי נסיעות ארוכות - יותר משעה, חסרה לי כמות מכובדת של מים.

כאשר רכשתי את הרכב, אחד המאווררים עבד הפוך, והרדיאטור היה כמעט ריק. טיפלתי במאוורר בעצמי (אני חשמלאי רכב לשעבר). כמובן שמייד הכנסתי את הרכב למוסך לטיפול 10000 (אין לי ספר רכב או כל תיעוד אחר לטיפולים). כיום בנסיעה מחוץ לעיר שעון החום כמעט לא עולה, בתוך העיר ובעליות הוא מגיע לכל היותר לחצי סקאלה. אבל מיד אחרי שאני מדומם מנוע, אני שומע ביעבוע ממיכל העודפים והמיכל כמעט עולה על גדותיו. אחרי שהכל מתקרר, אני מוצא שמיכל העודפים ריק לגמרי ושחסרים לי מים בגובה של כשליש מהרדיאטור. היו לי נזילות מים והן טופלו (החלפת צינורות), השמן נקי וללא סימני הקצפה, והפליטה מהאגזוז יבשה לגמרי.

החימום הפנימי ברכב תקין וללא נזילות, וכבר החלפתי את הפקק ברדיאטור.

שלום לכולם.

בקשר לסובארו, אז קודם כל תודה לכל מי שהגיב.

כרגע אין לי כמעט בעיה מלבד שהנוזלים במיכל העודפים ( בדקתי בעת שדוממתי מנוע ) עולים עד למכסה עם דליפה מאד קטנה בראדיאטור עצמו ישנם נוזלים שמגיעים עד לתחילת תחתית צוואר הראדיאטור ? האם עדיין ישנה בעייה ת אגב אני נוסע בלי תרמוסטט !!! עם שני מאווררים שכל הזמן פועלים כמו שציינתי בפנייה המקורית !

תודה

יוסי

• תוכן חדש...