Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגבר Rockford Fosgate T4004 מול Phase Evolution Opus 150.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אני רק אנסה להציל מעט את כבודה של רוקפורד ,רק בגלל שנכתבו כאן דברים שלא מדוייקים.

כל הזמן אני שומע את המשפט :"רוקפורד כבר לא מה שהייתה".

אז זהו, שזה לא נכון, אולי החברות עם השנים מתמסחרות יותר או פחות אבל עדיין לא מדובר על נפילה.

לפני כ5 שנים, מגבר 4 ערוצים של רוקפורד מסדרת הפאנץ' כמו ה404, או 400.4 וכו' היה נמכר באיזור ה3500-4000 ש"ח.

כיום המגברי פאנץ' ה4 ערוצים נמכרים בחצי מזה ואפילו פחות, ההסיבה היא שלא מדובר על אותה איכות, אבל זה לא אומר שהחברה היא לא איכותית, אלא מתאימה את הדרישה בהתאם לקטגוריה.

אי אפשר להשוואת מגבר של 4000 ש"ח למגבר של 1500ש"ח רק בגלל העובדה שהם חולקים את אותו השם של הסדרה.

אם כבר, יהיה נכון להשוות את מגברי הפאנץ' הישנים ו"הטובים" למגבר הפאוור מהשנים החדשות שנמכרים באותם מחירים +- כמו אז.

מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל, להשוות סדרה לסדרה זו טעות, כי מגבר בוחנים לפי האיכות.

מגבר הפאנ'ץ 1001BD או ה1000BD היה נמכר שהוא היה חדש באיזור 5000-5500 ש"ח!, - הT10001 היה נמכר במחיר דומה.

רוקפורד תמיד הייתה משתמשת בגימיקים התחרותיים, כלמור הצהרות נמוכות ב4 אוהם.

זה ידוע ומוכר.

המגברים להם יודעים לעבוד בוולטאז'ים של עד16V ויותר, כיאה למגברי תחרות אמיתיים.

ההצהרות הנמוכות רחוקות מהמציאות, ולכל מגבר מצורפת תעודת לידה שאומרת בפועל מה ההספק האמיתי.

הT4004 מוציא באיזור ה80-90 וואט RMS.

הT8004 מוציא באיזור ה125-140 וואט RMS(רוקפורד טוענים שאם תיתן למגבר הנ"ל 120 אמפר פנויים אתה תגיע איתו לכ170 וואט RMS לערוץ).

הT15004 יוציא באיזור ה300+ וואט RMS לערוץ.

רוקפורד עובדים עם מגברים חזקים שצורכים המון זרם.

זו עובדה שקיימת שנים, זה לא הופך את המגבים שלהם לפחות טובים, אלא פשוט לצרכני זרם מטורפים.

לא למהר להספיד את אחת החברות הותיקות בתחום, אם כל זה שאני אישית לא אוהב את הציוד שלהם למעט הסאבים(מבחינת טעם אישי בסאונד), אבל מגברי המונו שלהם מעולים, והמגברים שלהם הם מפלצות.

אומנם לא בתחום הSQ הם מצטיינים, אבל לתחום הSPL שאליו הם גם מכוונים הם נותנים פייט יפה מאוד.

ניר,

under construction..

פורסם

תודה לכולם ובמיוחד לGreen Monster, על התשובות המפורטות והמחכימות.

בגלל שהדרישה שלי היא אך ורק SQ ואני לא שומע בווליום גבוה כמעט בכלל, אז איכות זה מה שיותר חושב לי ועל זה אני רוצה לשים את הדגש ולא על עוצמה.

לגבי הרכיבים שהמגבר הזה הולך להגביר, כרגע יש ברשותי קומפוננטים של POLK AUDIO מסדרת MOMO וסאב 10" תואם.יכול להיות שיוחלפו בINFINITY מסדרת REFERANCE, באם אני לא יאהב את התוצאה שתתקבל עם הPOLK.

כל הבעיה שלי בתחום הזה של אודיו לרכב זה שאני לא יכול לשמוע לפני הקניה, זה מאוד בעייתי מבחינתי.

בהתחשב בנתונים מעל ובהנחה שזה SQ ולא SPL, האם הייתם ממליצים על אחד מהמגברים האלה או אולי מגבר אחר?

תודה מראש על התשובות.

מעוניין לרכוש 323 E46 משנתון מוקדם, מפוארת אורגינלית וחדשה עם ק"מ נמוך. כמו שקונים מזקן. בה"פ.

פורסם

אני אתעלם לרגע מכל הנימוקים וההשוואות בין הפייז לרוקפורד, ואתמקד באופי הצליל ה"רוקפורדי" שאני לפחות מאוד אוהב.

היו לי עד היום 4 מגברים של רוקפורד (oh, boy) ואת כולם אהבתי. לטעמי אלה מגברים עם סאונד חם ועמוק.

מהפייז דווקא פחות התרשמתי. הוא מאוד נקי וחזק, אך אין לו את החמימות השמנה שיש לרוקפורדים.

אם הייתי צריך לבחור בין שניהם - לא צריך להגיד במי הייתי בוחר :lol:

אגב, לגבי ההספקים ו RMSים - הרשו לי לצטט משפט אחד מפיו של סטפן (השולטתתת!!!11) מזד אודיו:

Output Power of Amplifiers - This spec has been so badly abused it is not even funny. Peak power, Maximum power, Transient power, RMS power these are titles that have been given to the power spec of amplifiers. The above all mean nothing

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ומה לגבי ההמלצה שלך איתמר למגבר SQ? על מה היית הולך בסדר גודל התקציב הזה?

מעוניין לרכוש 323 E46 משנתון מוקדם, מפוארת אורגינלית וחדשה עם ק"מ נמוך. כמו שקונים מזקן. בה"פ.

פורסם
ניר כפי שניתן לראות בשרשור אחר , כתבתי שאין להשיג כיום כבר פייז בשום צורה שהיא (סאבים , מגבר, רמקולים )

בSG .

כמה חבל .

אפשר להשיג עוד הכל , פשוט מאוד פייס ומק אודיו התאחדו ( יותר נכון מק אודיו קנתה את פייס) וכל המוצרים של פייס כולל הכל עדיין מיוצרים על ידי פייס אבל במקום שזה יוצג כפייס זה מוצג כמק אודיו .

פורסם

מזדה , אם תשים לב בתרד אחר שנפתח כתבתי

שאכן מק אודיו רכשה את פייז

מה שאומר שמלפני חצי שנה פייז כבר לא קיימת אלא כל מוצריה רשומים תחת המותג מק אודיו

לאחר שיחה עם סוכן SG נאמר לי שנכון להיום מגיעים רק רמקולים שמיוצרים על ידי פייז תחת המותג "החדש" לארץ

ורק בעוד מספר חודשים יתחילו לצוץ "אולי" כל שאר המוצרים מבית פייז בהדרגה .

מה שאומר שכרגע אין . וזה כמה חבל .

יום טוב .

• תוכן חדש...