Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

רציתי לשאול כמה שאלות לגבי שמן גיר, החלפתו/הוספה.

1. קניתי את הרכב לפני כחצי שנה ואין לי מוסג מה קורה עם שמן הגיר. אם השמן בצבע שקוף ולא

שחור הרי אין צורך להחליפו, נכון?

2. אם כך (ואין צורך בהחלפת שמן) איך אני יודע איזה סוג שמן להוסיף אם אני לא יודע איזה סוג נמצא בתיבת ההילוכים של האוטו

שלי?

---

קראתי בספר שלשם החלפת שמן גיר יש לנקז אותו דרך בורג ניקוז ואז למלא שמן חדש

דרך פתח המדיד.

3. האם דרך פתח הניקוז הנ"ל יוצא כל השמן או שבתיבת הילוכים עדיין נמצאת כמות מסויימת? אם כן, איך ניתן

להוציא את כל השמן לגמראי?

4. אחרי ריקון השמן, כמה בערך צריך להוסיף שמן חדש? אני יודע שעד ה-MAX במדיד השמן, אבל כמה ליטרים בערך? 2? 3?

5. ושאלה אחרונה, איזה סוג שמן כדאי לשים?

תודה רבה לכל העונים.

(Toyota Yaris 2011 MTM 6F 5D (Since 06.2013

(Subaru DL 1600 92' manual (03.2007 - 06.2013

פורסם
1. ברכב עם תיבת הילוכים ידנית אין מדיד שמן גיר...

לא נכון , יש מדיד מיתחת לגלגל ספייר מיתחת למכסה המנוע.

ורצוי להחליף שמן גיר, זה אומנם לא משהו שמחליפים כל טיפול אבל אחת לשנה רצוי בהחלט, כדי לשמור על הגיר,השמן מאבד מיעילותו ומצמיגותו עם הזמן.

זה לא רכב חדש , וקיים בלאי גבוה לגיר .

ההחלפה מתבצעת במוסך, ולא באופן עצמאי.

תבדוק גם את כמות השמן בהגה, (במידה ויש לך הגה כח), איך שאתה פותח את המכסה מנוע יש לך קופסה קטנה שחורה עם פקק גדול תפתח אותה ותראה במדיד כמה שמן יש , ותבדוק את הצבע שלו הריח ואם הוא צמיג או כמו מים, ובמידת הצורך תוסיף , אבל רצוי בכל מצב להחליף גם אותו , זה פשוט הבדל שמיים וארץ , כשיש הגה כח כמו שצריך וגיר שלא חורק, או נתקע כשמעבירים הילוכים .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בדגמים הידניים של סובארו יש מדיד לשמן גיר, שהוא גם השמן דיפרנציאל.

צמיגותיו מומלצות:

80W90 או 80 או 90.

את השמן מוריקים דרך בורג ניקוז בתחתית הרכב וממלאים דרך פתח המדיד.

למיטב זכרוני יש צורך בכ- 2.6 ליטר שמן.

צבע השמן זהבהב וריחו מסריח (אם נגעת בו, שטוף היטב במים וסבון לאחר מכן... השתדל לעבוד עם כפפות).

את השמן ניתן להחליף בתנאים ביתיים כל עוד משתמשים בבוקים טובים, בוקסה 21ממ עם מאריך וידית ארוכה לפתיחה של הבורג ניקוז - וכמובן משפך למילוי. כפי שכבר נאמר, המדיד נמצא מתחת לגלגל הרזרבי בתא המנוע ומשם גם ממלאים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בדגמים הידניים של סובארו יש מדיד לשמן גיר, שהוא גם השמן דיפרנציאל.

צמיגותיו מומלצות:

80W90 או 80 או 90.

את השמן מוריקים דרך בורג ניקוז בתחתית הרכב וממלאים דרך פתח המדיד.

למיטב זכרוני יש צורך בכ- 2.6 ליטר שמן.

צבע השמן זהבהב וריחו מסריח (אם נגעת בו, שטוף היטב במים וסבון לאחר מכן... השתדל לעבוד עם כפפות).

את השמן ניתן להחליף בתנאים ביתיים כל עוד משתמשים בבוקים טובים, בוקסה 21ממ עם מאריך וידית ארוכה לפתיחה של הבורג ניקוז - וכמובן משפך למילוי. כפי שכבר נאמר, המדיד נמצא מתחת לגלגל הרזרבי בתא המנוע ומשם גם ממלאים.

איציק

תודה רבה על התגובה איציק!

האם תמליץ על ברנד מסויים של שמן?

כל כמה זמן לדעתך יש להחליף שמן גיר?

שוב תודה!

(Toyota Yaris 2011 MTM 6F 5D (Since 06.2013

(Subaru DL 1600 92' manual (03.2007 - 06.2013

פורסם

האם תמליץ על ברנד מסויים של שמן?

כל כמה זמן לדעתך יש להחליף שמן גיר?

אין לי משהו ספציפי להמליץ עליו. כדאי להחליף כל שנתיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...