Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז היום בבוקר כשחזרתי מהעבודה, פתאום איך שהתקרבתי לבית שמתי לב שהרכב מתחמם, החנתי מתחת לבית.

היום בבוקר מילאתי מים, והייתה נזילה ברורה מהרדיאטור. החלפתי עכשיו רדיאטור (עלה 800 ש"ח)

ויש בועות. כמו שאני מבין הלך האטם.

נאמר לי שיכול להיות שאם הטרמוסטט סגור, אז המים בבלוק מגיעים לטמ"פ גבוהה ורותכים, עוברים בגלל הלחץ את טרמוסטט וזה הבועות. אבל במיקרה זה חום מנוע היה צריך לעלות, והוא תקין

מה הסיכוים שזה אכן אטם? אני די בטוח שכן

שאלתי לגבי עלויות ומה צריך וכדי לעשות

אז זאת הצעת המחיר:

פירוק והרכבה של הראש 1000 ש"ח

עבודה על הראש 800 ש"ח

כל זה ללא חלקים

שלייף לא מקורי בסביבות ה 500 ש"ח

עכשיו אני אמרתי שאני אביא את כל השאר לבד, כי אני מעדיף מקורי. אז רציתי לדעת האם אני שוככח משהו

טיימינג מקורי (גם ככה עוד מעט היה צריך להחליף)

שמן סינטטי, פילטר מקורי

מים מקורי של הונדה (נאמר לי שעדיף)

האם עוד משהו ללא בדיקה בזמן הפירוק שכדי להחליף?

ומה אתם אומרים על המחיר, נשמע סביר?

שאלה בקשר לסט אטמים, האם כדי לקנות מקורי? כי רק האטם ראש עולה מעל ל 500 ש"ח

והאם יש למישהו המלצות באיזה מקום כדי לעשות את זה אני גם אשמח לשמוע, או הצעת מחיר בפרטי.

אני מפ"ת

פורסם

מה זה שלייף לא מקורי בסביבות ה 500 ש"ח ?.

אולי סט שלייף לא מקורי בסביבות ה 500 ש"ח. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כן, כנירא סט. אני בכלל פעם ראשונה שמעתי את המילה הזאת :) הכוונה הייתה לסט שכולל את כל הגומיות שצריך בשביל השיפוץ.

האם בסט הזה כלול גומיה למכסה שסתומים?

קיצר כל מידע רלוונטי למה ששאלתי, וגם אם לא שאלתי יעזור מאוד.

הייתי רוצה להכניס את הרכב למוסך איך שיותר מהר ולטפל בבעיה

פורסם

צריך לבדוק טוב ולא לשחק במשחק הניחושים במיוחד לא ברכב כמו שלך שעלות ראש מנוע גבוהה יותר מהמחירים שהעלית.

מי קבע שהלך האטם ראש ?

הבועות שראית יתכן שמקורן הוא בעובדה שלאחר החלפת רדיאטור לא נעשה ניקוז אוויר ויש בועות והתוצאה- התחממות.

בכל מקרה אם אכן,הלך אטם הראש צריך לבצע יישור,חריטה,מילוי ,החלפת טיימינג,מחזירי שמן ואולי אפילו משאבת מים ולא תצא בנזק של פחות מ-3500-4000 ואני עדין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא רשמתי מחירים כאלה זולים. ללא מע"מ2300 עבור השיפוץ והרכבה. ועוד החלקים של הטיימינג ומים וכו', זה יצא לא פחות מ 3500

וכן צריך לקבוע. המוסך שהלכתי אליו לא ממש התרשמתי ממנו. אני מחר אקנה טרמוסטט מקורי שמוסכניק שאני מכיר שעובד בהונדה מורשה אמר שצריך להחליף לאחר התחממות. ויום חמישי הוא יחליף לי אותו והוא יבדוק האם זה ראש או שבאמת לא בוצעו הפעלות הדרושות.

והרכב עכשיו לא מתחמם דרך אגב.

פורסם

בהונדה יוצא בועות קטנות.לא יודע למה אבל זאת עובדה.לפני כשנה עשיתי ניקוי רדיאטור לחבר בהונדה.החלפת בית טרמוסטט וטרמוסטט.יצאו לו בועות קטנות אבל האוטו לא מתחמם.אם רכבך לא מתחמם בנסיעה מהירה ומים לא יוצאים מהפקק של הרדיאטור {כשהוא סגור}אין בעיה

פורסם

האם הבועות מתגברות כאשר לוחצים על הגז? האם הרכב מאבד מים?

במידה והרכב לא מתחמם ולא מאבד מים, לא הייתי נוגע בראש בכלל.

אתה יכול גם פשוט להוציא את הטרמוסטט לצורך בדיקה, ולראות אם יש השפעה על הבועות.

פורסם

לא נסעתי מרחק רב לאחר מילוי המים, אבל נירא לי שבינתיים לא הלכו מים לאיבוד.

לגבי השאלה האם מתגברות כאשר לוחצים על גז, אז לא כזה הצלחתי לבדוק בוודאות, כי לא היה לי מי שיסתכל כאשר אני לוחץ, אז לחצתי לבד, ונירא לי שכן היו יותר בועות אחר כך.

קניתי היום טרמוסטט, קצת יצא יקר, 220 שקל, אבל הבנתי שטרמוסטט אפילו תקול בחלקו יכול לגרום לבועות, כאלה, ובסופו של דבר גם אולי להתחממות נוספת, אז עדיף להחליף.

שמעתי ממישהו שכדי לבדוק אטם ראש, אז יש להתניעה את הרכב ולבדוק האם יש יציאה של המים במזן ההתנעה מפתח הפקק.

האם מישהו מכיר בדיקה כזאת?

בכל מיקרה מחר אני אגש לבחור שיבדוק את הרכב ויחליף את הטרמוסטט, והוא כבר יגיד וודאית מה ומו ואני יעדכן

פורסם

אם אתה רוצה לדעת על בדיקות שעושים כדי לדעת, אם יש פריצה באטם ראש מנוע - תריץ חיפוש או חפש ב"נושאים דומים" בתחתית העמוד. נכתב על זה הרבה פעמים.

פורסם

עכשיו חזרתי מבחור שבדק את הרכב, והחליף את הטרמוסטט והמים למקוריים של הונדה.

עכשיו היו הרבה פחות בועות עם בכלל.

הוא גם ביצעה בדיקה של אטם ראש ע"י זה שניתק את ההצתה, אמר לי ללחוץ על הגז עד הסוף, ולתת סטרטר בזמן שהוא הסתכל על פקק הרדיאטור אם יש קפיצה של מים. לא היתה קפיצה.

מישהו מכיר בדיקה כזאת?

• תוכן חדש...