Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצל חבר התגלתה תופעה של רעידות בהגה בעת בלימה אבל רק במהירויות מעל 120 קמ"ש. מדובר בשברולט אלרו (טוב, נו, הוא לא התייעץ איתי כשקנה...) עם מנוע ה-V6. אין פעימות בדוושה בזמן הבלימה, הוא לא שומע רעשים חריגים. מכונאי במוסך הרגיל המורשה שלו בדק ולא מצא כלום. מישהו נתקל בתופעה? רעיונות?

תודה מראש לכל העונים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

כנראה שהמכונאי במוך /בכביש לא יסע 120 מן הסתם.

לעצם העניין,שנטחן כאן לא מעט בפורום(אם היית עושה חיפוש היית מגלה מינימום 5 שרשורים בעניין)- רעידות בהגה בזמן בלימה מעידה על צלחות בלם קידמיות שלא מתאימות לדיסקיות /שחוקות /בלויות /.

הפתרונות:

1-חריטה של הצלחות (לא תמיד מצליח ולפעמים הבעיה חוזרת)

2- עדיף להחליף את כל הסט דיסקיות בלם קידמי +צלחות חדשות קומפלט- אמנם יקר הרבה יותר מחריטה אבל מחזיק מעמד יותר

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מצטער, אבל התשובה טריביאלית מדי וכנראה לא נכונה במקרה הזה. דיסקים עקומים היתה התשובה הראשונה שלי בשליפה מהמותן, לפני שחשבתי על זה לעומק, אבל לדברי בעל הרכב רכיבי מערכת הבלימה נבדקו ונמצאו תקינים (באופן טבעי, זה הדבר הראשון שהוא ביקש מהמוסכניק לבדוק). ובכל מקרה, גם אם המוסכניק חיפף בבדיקה או לא יודע מה, לא מסתדר לי שסיבה כפי שתיארת תשפיע דווקא ורק במהירויות מ-120 וצפונה.

לא כתבתי זאת אבל כמובן שביצעתי חיפוש לפני ששאלתי... ויש הרבה יותר מחמישה שרשורים בנושא. המעט שהתחלתי לקרוא לא נותנים תשובה לשאלה הספציפית שלי, כך שקיוויתי שמישהו נתקל בתופעה הזו במכונית דומה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

שלום, כינוי מוכר...

לקחת במקרה נסיעה על האוטו שלו, כדי להרגיש את התופעה? "תגובת מדרגה" ב-120 קמ"ש לא נשמעת לי משהו אמיתי, מה הסיכוי שהרעידות קיימות גם במהירות נמוכה יותר, רק בעוצמה חלשה משמעותית? הדיסקים נבדקו עם dial indicator?

בכל מקרה, יש עוד 2 תשובות טריויאליות - צמיגים בשילוב עם חופש קל בהגה \ כיוון פרונט. אם הדברים האלה גם נבדקו - אין לי רעיונות..

פורסם

1. לא, לא לקחתי סיבוב על האוטו.

2. אני מניח שזה לא "תגובת מדרגה" וזה בטח לא בדיוק 120 קמ"ש, אבל הוא עומד על דעתו שזה קורה רק במהירויות גבוהות.

3. מהנסיון שלי, כשדיסק מתעקם מרגישים את זה היטב כפעימות בדוושה, לפני כל דבר אחר ולפני שמשהו מורגש בהגה.

4. הצעתי לו לבדוק צמיגים, וחופשים במערכת ההגה. אם כי גם תשובות אלו לא מסבירות למה מה שקורה קורה רק במהירויות גבוהות.

5. לא החליף צמיגים לאחרונה (ובטח לא ג'נטים). הצמיגים הנוכחיים עשו די הרבה ק"מ.

שוב תודה לכל העונים.

טל

• ספונסר פורום
פורסם

טל ידידי

לעיתים אני נתקל בתלונת לקוח דומה על רעידות בהגה בזמן בלימה במהירות של 120 קמ"ש וצפונה,ואכן לרוב הבעיה נגמרת בהחלפת צלחות+ דיסקיות בלם.

תיתכן גם בעיה במייסב גלגל או צמיג לא מאוזן.

אבל שוב,דעתי היא צלחות מעט עקומות,כאשר הצלחת זורקת מעט,במהירות נמוכה הרעידה נבלעת בתנועת הקליפר כל הפינים שלו,במהירות גבוה זה עובר להגה.

אורן

• תוכן חדש...