Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך השיפוץ התגלה ג'אנט אחד של החיפושית במצב רע מאוד, אומנם ניתן לשיפוץ אבל ההשקעה עולה על השווי האמיתי ולא ברורה מידת ההצלחה, השאלה האם יש למישהו ג'אנט מיותר (מקורי) שהוא מוכן לתרום? בתמורה מובטח סיבוב על החיפושית בתום השיפוץ, תודה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה נסגר איתך אתה מוכן להכין רשימה מסודרת של כל החלקים שאתה צריך

חוץ מיזה ממתינה לך כאן כנף אחורית אני יתחיל לחייב אותך על כל יום שאתה לא מפנה אותה (סתם)

שנה טובה אריה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

אריה, תודה אני אצלך בשבוע הבא אם לא יהיו תקלות (כניראה ביום ד'), האמת את הזוועה אפשר לראות רק אם מחפשים ולכן עד עכשיו לא ראיתי אותה, ורק אחרי פרוק הגלגל לגמרי ראיתי זאת, רשימה?

1. דופן פנימית בצבע שחור צד הנוסע.

2. שני מדרכות.

3. דש בורד תקין.

4. מיכל שפריצר לשמשות, שלי נעלם!

5. פלסטיקים של צידי הכיסאות. הנהג והנוסע!

6. פלסטיק הגה (המלא) מהצד התחתון, שאליו מתחבר הצופר.

7. כפתור תא כפפות.

8. תא כפפות.

אריה, מישהו?-תודה

*זה המקום להודות לאנשים הטובים, מפורום כאן ומפורום תפוז, שתרומים ותרמו, מכל הלב להצלחת פרויקט הצלת החיפושית, עד עכשיו נאספו חלקים רבים שנמסרו לי ללא תמורה, או בעד סכום סימלי, ההשקעה שלי בנתיים בעיקר בחלקים חדשים ומקוריים חיוניים וביטחותיים, חלקי מנוע, טיפול מקצועי, וכמובן שהחלק הארי יושקע בפחחות, שאגב עדיין אין מועמד ראוי לביצוע העבודה בקרב הפחחים בי-ם, ואני מחפש בעל מקצוע רחוק יותר...הצעות יתקבלו בברכה, ואחרון חביב נישאר נושא הצמיגים, צמיגים במידה 155X15 קשים ויקרים להשגה וכניראה אחליף ל-165X15 שניתן להשיג ביתר קלות. במהלך השיפוץ ניצברים אצלי חלקים שאינם משמשים אותי כולם ירוכזו וימסרו לכל מי שירצה אותם עבור החיפושית שלו ללא תמורה, אבל רק בעוד כמה חודשים, בסיום הפרויקט!-תודה גם לכל אלה שעוזרים ביעוץ, מילה טובה והכוונה-בזכותכם הפרויקט הזה מתקדם, ויצליח בסופו של דבר!-רן והחיפושית השמנה...

dscf4628sg8.jpg

פורסם

במסגרת חיפושי אחרי ידע ומידע נוסף, על בת המשפחה שאומצה על ידי, נתקלתי בדבר הבא:

מדובר בהדרכת וידאו יעודית לטיפול בחיפושית, הבעייה שמדובר בטיזר ישן ואין אפשרות ראלית לאתר היום את הקלטות הנ"ל, השאלה שלי, האם יש מישהו בעל יכולת טובה של חיטוט בתוך ים המדיה הדיגיטאלית באינטרנט, שיכול להפעיל קסמיו ולהגיע לסרטים המלאים? או לחלופין לכתובת בהם ניתן לנסות ולרכוש אותם?-תודה רן

פורסם

תודה באמת יקר מדי...

היום פורקו לחצני הדלתות, נוקו באלכוהול לוטשו וחזרו למלא את יעודם בהדלקת האור בתוך החיפושית, שוב הופתעתי מאיכות הרכיבים הגרמניים שאחרי שלושים וחמש שנה, כל מה שנדרש מהם היה קצת ניקוי מגעים וניקוי ג'יפה בכדי להראות ולתפקד כחדשים, כמו כן טיפלתי קצת בנושא החלודה, ע"י ליטוש עדין והורדה של שיכבה דקה וציפוי בווקס, רוב המקומת הנגועים בחלודה היו במקומות בהם עברה החיפושית טיפול של "פחח" שמזלו שאינני יודע מי הוא!....

בהתיעצות עם צביקה קרבורטור שלנו, הגיע הנ"ל לפתרון מלא לחידת הנזילה המרגיזה מהקרבורטור, וזאת בשיחת טלפון אחת, מסתבר שבסולקס המורכב בחיפושית, אין יציאת עודפים, וכאשר מפעילים את הקרבורטור כשהמנוע כבוי הקרבורטור מציף ונוזל, ולא מדובר בתקלה, כאשר המנוע מונע אין נזילה, אכן מומחה אמיתי, שלא מפחד לחלוק את הידע הרב שלו גם אחרים, תודה צביקה!

לאחר הטיפול שעבר הקרבורטור החיפושית מניעה במכה הראשונה ועובדת יפה ועגול, כעת מתוכנן פרק המנוע: טיפול 10000 הכולל החלפת שמנים, ניקוי מסננים, פלאגים פלטינות, וניקוי שסתום פריקת הלחץ. בשבוע הבא תגיע אני מקווה גם הכנף האחורית שנתרמה ע"י אריה, היא תלוטש תקבל טיפול בסיסי בווקס ותורכב במקום הכנף הפגועה ואז נרכיב גם את הבקליט האחרון על הכנף למראה מושלם!-המשך יבוא-רן

פורסם

רן,שמח שהכול מסתדר-אל תשכח לעדכן אותנו בתמונות:wink:.

לגבי צביקה,בחור זהב בעל יידע רב,תמיד מוכן לעזור,גם לי הוא פתר בעיה דרך הטלפון.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

עוד כמה דברים שנמצאו בגוגל:

מספר סיכומים מהסרטים:

http://www.superbeetles.com/Tech_talk/jan.htm

אפשרות השכרה אם תיהיה לשבוע בארה"ב (יש שם גם כלמיני דברים מגניבים אחרים- פחחות וכדומה):

http://smartflix.com/store/video/1008/Bug-Me-Video-Body-and-Systems

מכירה באיביי במחיר מוזל:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Bug-Me-Video-Volkswagen-Repair-Video-set-of-5-DVD_W0QQitemZ280152920701QQihZ018QQcategoryZ34234QQcmdZViewItem

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום אחרי הפסקה ארוכה, פיניתי לי שעה קלה עם הילדים והגרמניה, האמת הכנף קצת תקעה לי את תיכנון העבודה, אבל החלטתי שלא להקדיש היום מעט זמן לנושא הכנף, אלה יום עבודה שלם ומלא עם אמצעים נוספים, בוקים פרוק מלא של הגלגל וכד' במטרה להגיע לתוצאות טובות יותר. לכן הכנף נישארה תלויה על ארבעה ברגים ובנתיים התעסקתי בדברים הפעוטים יותר והמהנים יותר, וביחד עם הילדים החזרנו לחיים רדיוטייפ סאניו AM-FM עתיק מס' נסיונות ותהייה והרדיו שב לשדר מוסיקת AM איכותית...לגבי ה-FM רק אנטנה טובה תעזור, עכשיו שאנו יודעים שהרדיו פועל נחבר אותו כנדרש, השמנמנה הותנעה שוב (מכה ראשונה!!!) מה שמוכיח טיפול בריא וטוב למנוע ונתנו לו לעבוד קצת בניוטראל לחימום המנוע ותירגול לחלקים הנעים! החלק החסר ברפלקטור חובר בחזרה למקומו והתאורה חוגגת בחיפושית כנדרש!

קצת סדר ותכנון עבודה עתידי וזהו שעה של נחת רוח-המשך בטוח יבוא-רן

פורסם

אז אחרי שהפעלנו את הרדיוטייפ הישן החלטתי להעלות אותו הביתה לבדוק קצת יותר לעומק ולנקות אותו קצת, מחוג התחנות היה חסר ובהברקה של רגע בניתי אחד מסוגר שקיות פלסטי וסופר גלו, חדי העין שבניכם ודאי יבחינו בו בתמונה בצבע זהב (היחידי שהיה לי) בינתיים לאחר קריאה ובדיקה במקורות ובעיקר בעקבות המלצת קובי מילוא אני מחפש את הרדיו המקורי של בלנקפוט, או תואם אחר, במחשבה נוספת החלטתי שחשוב לרדיו תהיה יכולת לקלוט שידורי FM למרות שאני מתכוון להשאיר רק רמקול אחד כפי שהגיע במקור, בכל מקרה אני שומע רק באוזן אחת, כך שלא תהיה חשיבות גדולה לסטראו, אבל תהיה חשיבות אדירה למגוון התחנות ואיכות הקליטה ב-FM מצורפת תמונה להתרשמות-רן

DSCF5192.jpg

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

דומה ששיפוץ החיפושית מתרחש מעצמו, קצב קבלת החלקים והחלפים מקדים אותי ואפילו לי קשה לעמוד בקצב, ישנם כבר כמה אנשים שהזמינו אותי לקחת חלקים עבור השמנמנה, ופשוט טרם מצאתי את הזמן להגיע ולאסוף אותם, מבחינת עבודה קצת נתקעתי, בגלל חוסר בזמן הכנף עדיין תלויה על שלושה ברגים ולא יהיה מנוס מלהחזירה למקומה ולהשאיר את ההחלפה בידי הפחח כיוון שהוברר לי כי על מנת לחלץ את הבורג שהשתחרר, יש צורך לקדוח בצד הבורג ולתת פיק ריתוך לשייבה ההפוכה, ורק אז יהיה ניתן לשלוף את הבורג, עיניין למומחים!

בנתיים קיבלתי שטיח מדהים במצב חדש, לא המקורי אבל במצב מצויין שישתלב נהדר אחרי שאגזור אותו על פי השבלונה!

אותר ג'אנט חדש במקום הפגום, וכן שני צמיגים שניקנו ע"י בחור לטסט וההפתעה שחכתה לו היתה שברשיון רשום צמיגים במידה 165 ולא 155 כמו שהרכיב, כיוון ששני הצמגים האחרים היו במצב גמור החליט להחליף את כולם ל-165 וכך זכיתי בשתי צמיגים מן ההפקר, כרגע צריך להשיג עוד שלושה (הספר גמור גם) מקווה השבוע לגמור כמה דברים דחופים, ולצאת לקבל אישור בלמים קצת עבודה על החלק התחתון של החיפושית ויאללה לטסט-פרטים בהמשך

* אגב מחפש דחוף את האוטומט שמתחבר למנגנון הפעלת ארבעת המהבהבים, בעל שמונה הרגלים שמקצר לי את החיים תרתי משמע!-רן

פורסם

ביומיים האחרונים החלטתי להתפנות לטיפול בחיפושית, השילוב של מזג האוויר הנעים, וקצת זמן שמוקדש לנושא, באופן כללי החיפושית מניעה ונוסעת, אבל עדיין לא הצלחתי להשלים את כל הפריטים הביטחותיים ולכן אני מעדיף לטפל בה מתחת לבית ולא לנסוע איתה לבעלי מקצוע, בשלב הראשון רוקנה החיפושית מכל חלקי החילוף שניצברו בה התקופה האחרונה, חלקם נתרמו לצורך מכירה או החלפה בחלקים נצרכים וחלקם פשוט נלקחו לפני ששאספני הברזל יקחו אותם, כך או כך היצטבר אצלי מלאי גדול. שדי מפריע לי בעבודה השוטפת, ויאלץ להישאר שם עד שאמצא מחסן לאחסן אותם, בשלב השני נלקחו שני הצמיגים והג'אנט התקין לפאנצ'רמאכר בכפר הסמוך אחרי עשר דקות ופחות עשרים ש"ח התחדשתי בשתי גלגלים תקינים שהורכבו על החיפושית, המנוע הותנע, למרות המצבר ששבק שוב חיים, ונתתי לו לנשום ולעבוד כרבע שעה, למחרת חוזקה חזרה למקומה הכנף הפגועה והורכבה עליה הבקלית האחורית וכעת פרט למכה הנבזית מאחור , החיפושית שלמה וללא חוסרים בולטים, הורכב הרדיו הישן ללא אנטנה (צריך מיוחדת לחיפושית) וחברו כל צרכני החשמל של הרכב וכולם עובדים פיקס! כמו כן חוברה הצפצפה, מצאתי צפצפה מקורית עם סמל VW והיום היא צפרה בפעם הראשונה מי יודע ממתי, מחרידה בצעקותיה את השכונה הנמה את מנוחת השבת....הייתי חייב סליחה!

לשבוע הבא אם לא יהיה שינוי אני מתכנן החלפת שמנים וניקוי פילטר שמן החלפת פלאגים, והרכבת שני הצמיגים הנוספי בתיקווה שיגעו עד אז, לאחר זאת ביטוח אישור נסיעה זמני ולמוסך לטיפול מקיף אחרון לפני טסט.

עכשיו שאלה: האם יש מי שמוכן לקחת על עצמו את נושא הפחחות לחיפושית ביחד איתי? אין מדובר במשהו מסובך פרט לתלאי קטן אחד פחות מגודל אגרוף, מדובר בעיקר בליטוש ישור והכנה טובה לצבע. המטרה לעבוד עליה ביחד גם על מנת ללמוד וגם על מנת לעשות עבודה טובה הצעות יתקבלו בברכה.-תודה רן

פורסם

כל הכבוד!:-D שמח, שאתה מתקדם! מחכים כבר לראות אותה במפגשים!:twisted:

גם אצלי "קמו שוב לתחיה" 3 רכבים, שלא נסעו המון זמן: ראשונה הייתה סוסיתא (רום 1300)- אתמול הניע, ונסע למוסך. אחרי זה, היום- הניע הפיירמונט (אחרי העמידה של כשנה +), וייצא מהסככה, לקראת מעבר למקום החדש. ובסוף- המשאית פורד שלי, שנסעה היום למקום החדש!:-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...